Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Почивка-о.Евия-древен Негропонте- Скритото съкровище на Гърция
8 дни, Гърция, Автобус

Почивка-о.Евия-древен Негропонте-

Скритото съкровище на Гърция

Автобус-06.09-13.09.2024/8 дни/7 нощувки

Маршрут: СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН - ЛАРИСА - ЛАМИА - остров ЕВИЯ –АТИНА- СОФИЯ;

 АКЦЕНТИ ПО ПРОГРАМА-

Всички допълнителни екскурзии,общо 4 на брой,включени в цената-до Атина,Халкида,Еретрия,до Храма на  Йоан Росос-покровител на о.Евия.

 Евия е вторият по големина гръцки остров след остров Крит! А луксозния хотел 4* Palmariva Beach Hotel https://palmarivabeachhotel.hotelbrain.com ,който сме избрали за вас, ще помогне да прекарате почивката си много комфортно!Той  предлага ол инклузив пансион в напълно обновения си основен ресторант, както и основен бар, бар на плажа и бар край басейна за безгрижна почивка.Aтрите екскурзии,които сме  включени в цената на почивката,ще ви накарат,да се влюбите в този уникален остров завинаги!

Остров Евия е отделен от материка чрез пролива Еврипос, който е широк 40 метра. Интересен феномен е, че на всеки 6 часа течението в пролива мени посоката си.Този феномен ще можем да наблюдаваме при посещение на Халкида- столицата на о.Евия! С прекрасните си пясъчни плажове, плодородни долини, гористи планини и красиви селца, островът привлича туристи от цял свят.Ще иследваме този прекрасен и непознат остров!

А всички екскурзии-в Халкида,Еретрия и до Храма на  Йоан Росос-покровител на о.Евия. които включени в цената,ще ни помогнат в това приключение.

В митологията-о.Евия е свързан с мита за Паламед, който бил обвинен лъжливо в измяна от Одисей и убит с камъни. Баща му Навплий решил да отмъсти за смъртта на сина си, като поставил лъжливи светлини на острова и голяма част от ахейския флот се заблудил на връщане от Троянската война и загинал.

В древна Гърция на острова са се намирали гръцките полиси Халкида и Еретрия, които водят Лелантинската война от ок. 710 до 650 пр.н.е. заради плодородната равнина помежду им.

Йонийци от Халкида са сред най-ранните колонизаатори на Италия и Сицилия, докато колонисти от Еретрия населяват Халкидическия полуостров през около 750–700 г. пр.н.е. Жители на Еретрия са и първите заселници на остров Корфу (Керкира), но са прогонени от коринтяните. Азбуката на Халкида, заедно с местното име на племето „Graeci“ са възприети в Италия като общо име на гърците и се разпространява и в Европа.

А в Средновековието тук се намира Сеньория Негропонте, съставена от три господарства. По-късно островът е завладян от османците, които основават тук санджак Егрибоз.

ПРОГРАМА

1 ден/06.09.2024/- София – остров Евия.Отпътуване от София в 6.00 ч. от площад „Александър Невски“ по маршрут София – Солун – остров Евия (720 км.).Пристигаме на остров Евия в късен следобяд Настаняване в хотела-1-ва линия,на брега на морето с пясъчен плаж.Ол инклузив конценция ще започне от слеобедна закуска,след това вечеря.А след вечерята можете да продължите със напитките в един от баровете,които работят до 01.00 ч.Нощувка.

2 ден/07.09.2024/ - остров Евия – Халкида.Закуска в ресторанта на хотела.Следва полудневна ексрурзия до Халкида-столица на о.Евия.Туристическа програма на града. Халкида е сред независимите гръцки градове-държави до 506 г.пр.н.е., след което е превзет от атиняни. В по-късни времена градът е управляван от различни нашественици като македонци, турци, франки и венецианци. Смята се, че името „Халкида” произлиза от гръцката дума „halkos” – химически елемент мед, тъй като в древността, благодарение на медта островът натрупва богатствата си. Джамията от XV век, църквата Света Параскева, аквадукта и останките от крепостта говорят за смесицата от православни, мюсюлмани и евреи, които работят заедно и разкриват какви са били търговските маршрути от Евия през вековете. Връщане в хотела за обяд.Плаж,свободно време. Нощувка.

3 ден/08.09.2024/ - остров Евия – Атина.Закускав ресторанта на хотела.Следвацелодневна екскурия до  Атина,столицата на Гърция(80 км). Обиколка на гръцката столица с местен екскурзовод. Включва: площад „Синтагма“, Националния парк, Арката на Адриан, Храма на Зевс, Президентския дворец.Посещение на Акропола – по желание. Входния билет не е включен в цената. Предвидено е и свободно време в центъра на Атина.Връщане на остров Евия,в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

4 ден/09.09.2024/ - остров Евия-Нео Прокопи-Храм на  Храмът на Свети Йоан Росос /Йоан Руски/

Закуска в ресторанта на хотела.Следва полудневна екскурзия до Храма на Свети Йоан Росос /Йоан Руски/– покровител на остров Евбея.Св. Йоан се родил около 1690 година в Русия в православно семейство. В битка срещу турците той бил пленен и изпратен в Цариград заедно с хиляди свои съотечественици. От там бил препратен в град Прокопион в Кападокия. Заради праведния си живот св. Йоан имал  дар на чудотворството още приживе.Когато през 20-те години на ХХ в. гърците били изгонени от Кападокия, те взели със себе си и мощите на светеца. То били положени в храм на остров Евия, в село преименувано специално в Нео Прокопи,както в Кападокия. По-късно бил построен и храм на името на светеца,почитан от християните в цяла Гърция.

Ще чуем за  интересни разкази  за чудесата на  Йоан Росос.Свободно време в центъра на селещито за сувенири.Отпътуваме в хотела за обяд,плаж,свободно време.Нощувка.

5 ден/10.09.2024/ - остров Евия –Еретрия.

Закуска в ресторанта на хотела.Следва полудневна екскурзия до Еретрия. В древността това е бил вторият град на Евия след Халкида – главна морска сила с училище по философия, основано през III в. Пр. Хр. от един от учениците на Платон. Ще разгледаме акропола, храма, двореца и древния театър на Еретрия. Сред кипарисови дървета се намира музеят, основан през 1991 г. В него красиво са подредени находки от региона – включително чудесните вази с черни фигури, детски играчки и бижута. Къщата на мозайките е съхранила съкровища и добре запазени мозайки от IV в пр.Хр.Самостоятелно разглеждане на руините,музея и къщата на мозайките.Свободно време за шопинг,чаша ароматно гръцко  кафе в центъра на Еретрия. Отпътуване в хотела за обяд,плаж,свободно време. Нощувка.

6 ДЕН /11.09.2024 / Свободен ден за плаж. Нощувка.

7 ДЕН /12.09.2024 / Свободен ден за плаж. Нощувка.

8 ДЕН /13.09.2024/Ранна закуска в ресторанта на хотела.Напускаме хотела и отпътуваме за България в 8.00 ч. с няколко спирки по пътя.Ще направим кратка спирка при паметника на Термопилите преди град Ламия.Битката при Термопилите е сражението, с което започва Втората гръко-персийска война. След тридневна офанзива нашественическата персийска армия надделява над силите на защитниците и проходът пада. Самоотверженото поведение и тактиката на защитниците на Термопилите често се използват като пример за доброто използване на терена и съоръженията.

 Пристигане в София на ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) вечерта.

Ранни записвания до 15.05.2024/ Цена-1099 лв на човек в двойна стая/След 15.05.23 Цена-1199 лв и  включва:

Транспорт с лицензиран комфортен автобус ; 7нощувки  Ол инклузив концепция в хотел 4*https://palmarivabeachhotel.hotelbrain.com;

Всички допълнителни екскурзии,общо черъти- включени в цената-до Атина,Халкида,Еретрия, до Храма на  Йоан Росос-покровител на о.Евия;

 Медицинска застраховка "Пътуване в чужбина" с покритие 5000 евро ;Пътни и магистрални такси; Местен екскурзовод заекскурзия Атина-Акропол;

 водач от фирмата организатор

Пакетната цена НЕ включва:

 Туристическа такса, задължително изискуема в хотелите в Гърция. За хотели 4* тя е 3,5 евро на човек на ден /общо 24.5 евро/и се заплаща на рецепция от гостите на хотела;

Входни такси на музеите-Акропол-25 евро/разходи от личен характер/

Доплащане за застраховка за лица от 65 г. до ненавършени 80 г. – 18 лв.

Описание на хотела-С изглед към залива на Еретрия на о. Евия, Palmariva Beach Hotel https://palmarivabeachhotel.hotelbrain.comразполага с частен пясъчен плаж, открит басейн и красиви озеленени градини. 4-звездният курорт разполага още с тенис кортове, плажен волейбол, кошница, фитнес студио със сауна, мини голф, детски площадки и детски клуб.

Всички климатизирани стаи и кабани в хотел Palmariva Beach се отварят към обзаведен балкон с релаксираща гледка към морето или процъфтяващите градини. Всяко помещение за настаняване разполага с телевизор, мини хладилник и сейф. Самостоятелните бани са оборудвани с безплатни тоалетни принадлежности и сешоар.

Хотел Палмарива Бийч предлага ол инклузив пансион в напълно обновения си основен ресторант, както и основен бар, бар на плажа и бар край басейна за безгрижна почивка.

Такса гориво – само, ако се налага такава – т. 3.1 от общите условия за пътуване с Валенти7 ЕООД;

· Бакшиши;

Настаняването е според заетостта на хотела, в основната сграда или бунгала. Изглед море не се гарантира.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40

 

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване.

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето. За Република Гърция няма визови изисквания.

 

Забележка: Офертата е калкулирана с цени на горивата към м.април 2024г.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: При потвърждение на резервацията – 30% от сумата. Ако има ранни записвания се вземат условията по тях.

 

Пълно плащане: 10.08.2024 г

 

 УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до деня, следващ деня на записването и внасянето на депозит.

 В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът не удържа неустойки при следните условия:

При налагане на карантина за влизане в страната на пътуване от България или за влизане от страната на пътуване към България (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).

При обявяване на Инзвънредно положение във връзка с COVID-19!

 

При установяване на зараза от COVID-19 на някои от пътуващите или техен близък до 14 дни преди отпътуване– позитивен PCR тест (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).

Във всички останали случаи на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа неустойка както следва:

От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.

От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.

От 9-тия ден до датата на заминаване – 100% от общата цена на пътуването на туриста;

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка “Отмяна на пътуване” по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19:

Поставяне под карантина от здравните власти на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 14 (четиринадесет) дни.

Провеждане на домашно лечение или хоспитализация на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 28 (двадесет и осем) дни.

Отказ на превозвача да настани застрахованото лице или негов близък, с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, на борда на посоченето в документа за резервация превозно средство поради:

Повишена телесна температура, отчетена от превозвача преди отпътуването, или

Лаболаторно потвърден случай на Ковид-19.

Смърт на застрахованото лице вследствие на потвърден случай на Ковид-19.

Смърт на близък на застрахованото лице вследствие на потвърден случай на Ковид-19, настъпила не повече от 90 дни преди началната дата на пътуването.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

 

 

 
гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7