Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Усмивката на Кения, 23.05-01.06.24: Сафари (Масай Мара) и плаж (Диани) 10 дни, 7 нощувки: 2 - на сафари в парк Масай Мара и 5 - на брега на индийския океан
10 дни, Кения, Самолет

Усмивката на Кения, 23.05-01.06.24: Сафари (Масай Мара) и плаж (Диани)

10 дни, 7 нощувки: 2 - на сафари в парк Масай Мара и 5 - на брега на индийския океан
Дати: 23.05 - 01.06.2024г. 
 

Кения е усмивка – безкрайна като безбрежните й бели плажове, топла като приласкаващите й тюркоазени води, непринудена и непреднамерена като суровата й природа и инстинктивна и пълна с жажда за живот като дивите й животни. И когато твоята и нейната усмивка се слеят в едно, се получава една плътна хармония, разливаща всепоглъщащо усещане за безкрайно щастие и покой. Хайде с нас в Кения! 

 

Програма:

1 ДЕН,  София - Истанбул - Найроби
Сборен пункт на летище София Терминал 2 в 13:45 - два часа преди полета в 15:55. Регистрация за полета и отпътуване за Найроби с полет на Турски Авиолинии по маршрут София - Истанбул – Найроби. Пристигане в Истанбул в 17:20. Престой на летището. Отпътуване за Найроби в 18:50. 

 

2 ДЕН,  Найроби - резерват Масай Мара 

Пристигане в Найроби в 01:50. Посрещане и отпътуване за Масай Мара.

В колите се пътува по 6 ( макс. 7)  човека, за да са всички разположени до прозорец. 

Кадифените хълмове на резервата и река Мара приютяват многобройни и редки представители на африканската флора и фауна. Пристигане в резервата и настаняване в Camp АА, Jambo Mara или подобен. Обяд. Закуска и отпътуване за сафари. Ще видите Големите 5 ( The BIG 5) - носорог, лъв, слон, леопард, бивол. И разбира се много жирафи, хипопотами, антилопи, в това число Импала и Орикс, зебри, крокодили, леопарди. Обяд в саваната. Следобедно сафари. Прибиране в кампа. Вечеря и нощувка. 

 

3 Ден, Масай Мара

Закуска. Рано призори сафари из резервата и незабравими срещи с представители на животинския и растителния свят. Обяд - пикник в резервата. Следобед – сафари из резервата. Около 16:00  - посещение на масайско село, по желание, срещу допълнително заплащане. Вечерта след 18:00 - свободно време. Вечеря и нощувка.

 


4 Ден, Масай Мара – Найроби -  Диани
Закуска. Ранно отпътуване за Найроби и трансфер до летището. Полет в 15:45 за Диани / Укунда. Пристигане в 17:00. Трансфер до хотела (15 мин). Настаняване. Свободно време. Изхранване на база All inclusivе. Нощувка.

 

5 - 8 ДЕН,  Диани  
Свободно време за плаж. Изхранване на база All inclusive. Нощувка.

 

9 ДЕН,  Диани - Найроби 
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището за полет до Найроби 10:25. Кацане в Найроби в 11:00. Посрещане и отпътуване за Панорамен сити тур на столицата на Кения (без слизане от буса). Посещение на стария пазар на Найроби, с възможност за закупуване на тениски, шапки, различни дрехи, текстил, сувенири, магнити и т.н, Самият пазар е колоритен и интересен. Следва посещение на Национален Музей на Кения - за запознаване с местната история, различните племена, населяващи Кения, секцията влечуги и пернати. Тук се намира и "момчето от Туркана" - най-запазените ранни човешки останки, на около 1,6 милиона години. Следва посещение на Парка за жирафи с възможност за снимки. Прощална вечеря (без включени напитки). Трансфер до летището около 23:30. 

 

10 ДЕН,  Найроби - Истанбул - София 

Около 01:30ч. чекиране за полет Найроби-Истанбул-София. Отпътуване за Истанбул  в 04:15ч. Пристигане в Истанбул в 11:30ч. Престой на летище. Отпътуване от Истанбул за София в 13:35. Пристигане в София Т2 около 14:55 часа.  

Край на програмата!

 

 

Цени: 

Baobab Beach Resort 4*                             Цена                
На човек в двойна стая 4 384 лв.
Трети възрастен / Дете до 11,99                     4 199 лв.
Единично настаняване 4 545 лв.

Цените са за стандартни стаи гледка градина. 

Всички останали настанявания - по запитване.

 

 

Neptune Village Beach Resort 4*  Цена                 
На човек в двойна стая Премиум 4 221 лв.
Трети възрастен в двойна стая Премиум      4 069 лв.
Дете до 11,99 в двойна стая Премиум 4 069 лв.
Единично настаняване 4 783 лв.

Цената е в лева на човек при двойно настаняване.

Цената за дете до 11.99 е валидна при настаняване с двама възрастни.

Всички останали настанявания - по запитване.

 

ЦЕНАТА е промоционална за Ранни записвания до 15.03.2024г.

 

Условия за Резервации: 

 • Депозит при резервация - 900 лв.
 • Доплащане - до 30 дни преди отпътуване 

 

Цената включва:
 • Самолетен билет София - Истанбул - Найроби // Найроби - Истанбул - София 
 • Самолетен билет Найроби - Укунда (Diani Beach) - Найроби
 • Летищни такси
 • Багаж 1 куфар 20 кг. чекиран и 7-8 кг. ръчен
 • Трансфер летище - хотел  - летище Диани
 • Панорамен сити - тур на Найроби с посещение на Националния Музей на Кения с възможност да се види "момчето от Туркана" - най-запазените ранни човешки останки, на около 1,6 милиона години
 • Посещение на парк за жирафи ( с хранене на животните) , вкл. билет.
 • 2-дневно сафари (с две нощувки със закуска, обяд и вечеря) в национален резерват Масай Мара с трансфери от хотела и до летището
 • 5 нощувки на база All inclusive в хотел 4* на плажа Диани 
 • 2 бутилки вода ( 0.5 л.) на ден по време на сафарито
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на турист с ковид-19 покритие
 • Безплатен  WiFi интернет на територията на комплексите 
 • Водач от фирмата при 14 записани

 

Цената НЕ включва :
 • Елекронна виза за Кения - 80 лева - заплаща се с доплащането ако фирмата ще изготвя визата (кандидатства се предварително он-лайн).
 • Лични разходи
 • Застраховка отмяна пътуване
 • Допълнителни екскурзии

 

Допълнително за ваша сигурност препоръчваме скючване на застраховка "Отмяна пътуване". 

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:
 • Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
 • Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
 • Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.
Какво не покрива застраховката?
 • Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
 • Опит за самоубийство или самоубийство;
 • Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
 • Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
 • Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;

 

Допълнителни турове ( мин. 5 човека):

Масай Мара:

 • Посещение на Масайско селище -30$ на човек ( Можете да посетите Масайско село да се запознаете с техния начин на живот.)
 • Сафари с Балон с горещ въздух. 450$ на човек ( Преживявания веднъж в живота! Рано сутринта, около 5ч., посрещнете слънцето на  африканската саваната.  Продължителност  1ч. Балона е за 16-18 човека).

Диани:

Полудневна екскурзия до Кая Кинондо. Цена 50 щ.д./човек

Отпътуване от  хотела след закуска. Отправяме се на юг към Свещената гора Кая Кинондо.

Кая Кинондо е разположена на площ от 30 хектара в района на плажа Диани, южно от Момбаса. Местната общност /племето/ Диго е създала проект за екотуризъм Кая Кинондо, който предлага контролиран достъп до тази девствена и недокосната гора. Гората все още се използва за ритуали и жертвоприношения от племето Диго.

 

Целодневна „Морска екскурзия“ - Фунзи с включен обяд. Цена 90  щ.д./човек

Незабравимо пътешествие с традиционна местна платноходка dhow в един непокътнат рай на Земята. Отпътуване от хотела рано сутринта до базов лагер в Бодо, древно село на около час южно от Момбаса. След лека традиционна суахили закуска, се качваме на лодката и отплаваме за остров Фунзи, където ще надникнем  в ежедневието на местно древно село, запазило своя бит отпреди 100 години. След това с кану ще се отправим нагоре по река Рамизи, за да изследваме уникалната екосистема на гъстите мангрови гори. Ще наблюдаваме голямо разнообразие от птици, крокодили и гигантски гущери - от безопасно разстояние, разбира се.Ще се спуснем към пясъчния бряг на топлия Индийски океан, където ще имаме свободно време за плаж и плуване.Обяд в  Киназини -  частен  ресторант на необитаем остров! Там ще се насладим на  разкошен обяд-барбекю с морски дарове в стил „Робинзон Крузо“. По пътя може да срещнем делфини или гигантска морска костенурка. След обяд  - свободно  време за сиеста или за разходка из острова, преди да отплуваме обратно до Бодо за трансфер обратно до хотела. Връщане в хотела за вечеря.

Препоръчваме да си носите акваобувки, бански и слънцезащитен крем.

Минералната вода на борда и в ресторанта е безплатна. На този тур не се сервира алкохол.

 

Морско Сафари с включен обяд  PILIPIPA DHOW. Цена 90 щ.д./човек


Трансфер до  пристанище Шимони. Посрещане с лека закуска  ( кафе и бисквити) за добре дошли на платноходката PILIPIPA DHOW Voyage преди да се отправим към кораловите градини на Кисите. На борда е осигурена екипировка за шнорхелинг. Местните морски водачи  придружават групата до кораловия риф, посочвайки интересни обекти -  делфини, костенурки и змиорки. Охладени газирани напитки и пресни плодове  очакват гостите на борда след плуването. Спира се за шнорхелинг на две места, ако времето позволява. Плува се на малки групи, за де се  минимизира негативното въздействие върху рифа.Традиционен суахили обяд с морски дарове в ресторант Васини. При предварителна заявка - вегетарианска храна или пиле. Ресторантът е разположен сред градина от екзотични дървета. 
Вода и безалкохолни напитки – включени в цената, алкохолните напитки се заплащат допълнително!

 

Туроператорът не носи отговорност в следните случаи:

 • при промяна цената на визата за Кения
 • при промяна на разписанието на самолета и/или закъснение на полетите. 
 • при кражби на лични вещи, пари и документи на туристите, както по време на пътуването, така и в хотела по време на престоя

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: няма

 
Полетно разписание:

TK1032   23MAY София-Истанбул     15:45 - 17:20
TK 637    23MAY Истанбул-Найроби  18:50 - 01:40+1 (пристига се в Найроби на 24.05.2024г)

JM 8692  26MAY Найроби-Укунда      15:45 - 16:30

SL 055    31MAY Укунда-Найроби       10:15 - 11:00
TK 608   01JUN  Найроби-Истанбул   04:15 - 11:30
TK1031  01JUN  Истанбул-София      13:35 - 14:55   

Превозвачи: Turkish Airways,  Safarilinnk & JamboJet

Разписанието подлежи на препотвърждение до 3 дни преди отпътуване.

 

 

Информация за хотелите:
 

Baobab Beach Resort § Spa 4* ( Диани) 

Местоположение: 4-звездният хотелски комплекс се намира на плажа Диани Укунда, на 35 километра от Момбаса, на брега на индийския океан.  Разположен е сред прекрасна добре поддържана живописна тропическа градина. Фронт към океана - над 50 метра.

На територията:  Tри открити огромни басейна и 5 ресторанта, два, от които а-ла-карт. Ресторантите предлагат разнообразна кухня - африканска, италианска, европейска, индийска и др. - за всеки вкус. Комплексът предлага пет бара, сред които са двата бара на басейните и единия в самия басейн. За активните туристи се предлагат гмуркане и уиндсърфинг, тенис кортове, тенис на маса, петанка, волейбол. В близост има голф - игрище. За малките посетители има детски клуб.

Стаите:  Светлите и климатизирани стаи са с балкон или тераса, с изглед към басейна, градините или Индийския океан. Всяка стая в хотелски комплекс има телевизор, минибар, телефон, сейф и удобства за приготвяне на чай/кафе, самостоятелна баня с душ, кът за садане

Развлечение: Редовно се провеждат различни шоу програми, мюзикъли, кабарета, плажни партита.
За децата: детски басейн, високи столчета, миниклуб за деца 3-9 години.

 

Neptune Village Beach Resort & Spa 4* - All Inclusive( Диани) 

Хотелски комплекс Neptune Village Beach Resort & Spa се намира на плажа Diani на южния бряг и предлага открит плувен басейн с прясна вода. Тропическата градина на Момбаса е на 40 километра.

Стаите са разположени в традиционните бунгала със сламени покриви "макути" и предлагат балкон с изглед към градината, градинска мебел и климатик. Баните са с душ.

Закуска, обяд и вечеря се сервират в ресторанта на комплекса Karami. Алтернативно гостите могат да поръчат а-ла-карт ястия в ресторант Bustani, разположен в непосредствена близост до басейна. Комплексът разполага и с 2 бара.

На разположение в комплекс Neptune Village Beach Resort са СПА център, център за водни спортове и персонал, организиращ забавления. Гостите могат да практикуват различни дейности, като тенис на маса, плажен волейбол, аква-фитнес, мини голф или тенис. Предлага се още детски клуб и отделен плувен басейн за деца.

 

АА Lodge  Mara

Лоджата също е с отлични отзиви от туристите ни. Намира се на 4 км от основния портал на парка, на 255 км от Найроби. Разполага с басейн, бар и ресторант и опитен персонал и жива охрана, подкрепена от 24 -часова електрическа преграда. Стаите са 50 на брой просторни, с всички удобства, собствена баня, тераса или балкон. Храната е разнообразна и вкусна.  

или

Osero Lodge 

Лоджата е с отлични отзиви от туристите ни. Стаите са просторни, с дървен под, и всички удобства, собствена баня, тераса, че дори и иконом.  Храната е изключително разнообразна и вкусна.  

 

Масай Мара е най-посещаваният резерват в масайската степ на границата с Танзания, част от голямата екосистема Серенгети - Масай Мара. Свободно придвижващите се стада от антилопи гну и зебри и неизбежно съпътстващите ги зрелищни хищници са главни актьори на сцента на неподправената природа. 
В резерватът се помещават маасайски села, отворени за посещение на туристи. Племената на масаите са номадски, понастоящем постоянно обитаващи Масайската степ, разделена между Кения и Танзания, както и величественото езеро Виктория, откъдетоизвира и река Нил. 


 

Полезна информация:

Кения е разположена на площ от 580 367 кв.км. в източното африканско плато. Граничи с Танзания, Уганда, Сомалия и Етиопия и с Индийския океан на изток. Еднакво привлекателна е за туристите както с подходящите условия и дадености за сафари, така и с ослепително белите си плажове и възможности за гмуркане и почивка. Подходяща е за туризъм целогодишно.

Населението е 40 млн. души  по данни от 2010г., от които 4 млн. живеят в столицата Найроби. Повечето от тях за християни- протестанти и римокатолици.

На територията на Кения са открити едни от най-древните останки от представители на човешкия род. През 7-ми век по бреговете на Кения възникват първите арабски и африкански селища (от народността банту). От 11 до 15 век се появяват първите градове-държави, когато проникват португалците. През 19 век те са заменени от  германци и англичани и скоро, през 1895г.  Кения става британски протекторат, а след 25 години и колония. През 1925 г. Дж. Кениата застава начело на националноосвободителното движение, чиято борба се увенчава с успех на 12 декември 1963 г, когато  Кения получава независимост. Така действащата конституция на страната е от 1963 г. Днес Кения е президентска република.  Ръководител на изпълнителната власт е президентът, който назначава вицепрезидент и правителство. Президентът може да разпуска парламента по всяко време. Избира се чрез пряк вот за срок от 5 години. Парламентът е съставен от 210 депутати, избирани чрез всеобщи избори, също за 5 годишен мандат.

Официален език: английски и суахили

Часова зона: Часовата разликата с България - няма

Визови изисквания: Пътува се с международен паспорт и виза.

Валута: кенийски шилинг, 100 KSH =  1 USD.

Мерки за безопасност и сигурност:

 • Консумацията на бутилирана вода е задължителна.
 • Препоръчително е да се взимат профилактично таблетки против малария. При взимане на тези таблетки /обикновено на седмица по 1 таблетка/ не съществува никакъв санитарен риск. Те се закупуват в Кения и се приемат редовно
 • Репелентите против комари са задължителни.
 • Найроби има лошата слава на един от най-престъпните градове в Африка, затова не излизайте нощем сами особено в неподходящи райони.

 

Посолство на Република България в Кения: 
Еmbassy of the Republic of Bulgaria Етиопия Haile G/Selassie Road Woreda 17 Kebele 13 P.O.Box 987 Addis Ababa Ethiopia Тел.( 0025111 ) 66 100 32 Факс: ( 0025111 ) 66 133 73 е-mail: bulemba@ethionet.et 
Еmbassy of the Republic of Bulgaria Zimbabwe, Harare 15, Maasdorp Avenue, Alexandra Park P.O. Box 1809; 2758 Тел: (002634) 730-509; 730 596 Тел/факс: (002634) 732-504; 730 509 е-mail: bgembhre@ecoweb.co.zw

Забележки:

 • Възможно е организирането на допълнителни посещения на обекти и програми, по желание на участващите
 • Възможна е промяна на разписанията от страна на авиопревозвачите

Изисквания: 

 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 2 туристи.

Паспортен и визов режим, санитарни изисквания:

 • Изисква се международен паспорт със срок на валидност 6 месеца от датата на връщането. Паспортът следва да е с мин. валидност 6 месеца от датата на връщане и да има 2 празни страници. 

 • Виза за Кения - 52 щ.долара - кандидатства се предварително он-лайн.

 • Препоръчително е пиенете на анти-маларийни таблетки. За допълнителна информация сме на разположение. 

 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 • От 59 работни дни до 30 дни – размера на депозита 
 • От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от  60 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 

 • Информация относно здравните изисквания: Няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ваксинации при пътуване до Кения. За момента в Кения се влиза с отрицателен резултат от PCR - тест или с ваксинационен сертификат за COVID-19 ( без валидност) и с предварително генерирани QR-кодове.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Забележка: пакетната цена е калкулирана по курс 12.00 лв. за щатски долар към 16.09.2022 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 6 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото да прекалкулира пакетната цена, съобразно промяната на валутния курс.

 гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7