Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Собствен транспорт-Великден на о. Тасос –островът на Боговете!
4 дни, Гърция, Собствен транспорт

Великден на о. Тасос –островът на Боговете!

                С полъх от Егейско море!

Собствен транспорт/03.05-06.05.2024 /4 дни / 3 нощувки

Акценти по програма:

ЗА ТЕЗИ,КОИТО ОБИЧАТ ДА ПРАЗНУВАТ ВЕЛИКДЕН ПО ГРЪЦКИ-НА БРЕГА НА ЕГЕЙСКO МОРЕ,

С МУЗИКА НА ЖИВО,СИРТАКИ И УЗАКИ!

Изумруден  остров - така най-точно може да се опише о.Тасос. Красивата природа, кристалната вода, чистите плажове и съхранените гръцки традиции, уникална храна, превръщат острова в желана дестинация за български туристи.

Програма :

1-ВИ ДЕН: София – Драма-Кавала – о. Тасос

Отпътуване с  ферибот до един от най-красивите егейски острови – зеленият о.Тасос. Пристигане на острова. Настаняване в хотела.Вечеря в ресторанта на хотела..Нощувка.

2-РИ ДЕН:  о. Тасос;

Закуска, свободно време или по желание - Обиколка на о.Тасос*.Остров Тасос е имал бурна история ,като е попадал в ръцете на различни завоеватели и нашественици затова и много често си е сменял името. Най-често е бил владян от тракийски племена. Според митологията Тасос е бил открит заради многото любовни приключения на Зевс. Много отдавна кралят на Източна Фуниция – Агенор, имал трима сина и много красива дъщеря Европа. Един пролетен ден Зевс отвлякъл Европа и на гърба си я отвел до Диктийската пещера на остров Крит. Тасос, който според гръцката митология също е бил син на Агенор тръгва да търси сестра си Европа. Търсил я на много места докато не дошъл на този остров. Очарован от прекрасния климат и богатата растителност и без да е намерил Европа се отказал от търсенето. Той и неговите придружители останали там и така се ражда името на острова – Thassos.Лименас е главният град на Тасос само с 2 000 души население. Той е част от префектура Кавала. Построен на източното крайбрежие, местното население използва името Лименас, но с нарастващия брой на туристите е бил наречен Тасос. Едно от най-важните археологически открития е Древната Агора. Останките от този древния град са близо до пристанището и музея. Строителството му започнало през ІV век и продължило до ІІ век пр.н.е. Бил е културен и търговски център. Близо до Стария град се намира Светилището на Артемида и Дионисии, а нагоре по хълма са разположени Стария Театър, Акропола и Светилището на Атина. Посещение на Манастир ’’Св.Архангел Михаил’’ -  построен върху скала над морето в югоизточната част на Тасос, между Астрис и Алики. Основаването му датира от 13 век и е най-големият манастир на острова, привличащ много туристи не само заради старата църква и музей, а и заради красивите градини с изглед към морето. Най-ценната част от колекцията на малкия музей към манастира е парче пирон от разпятието на Исус Христос. Манастирът е женски и монахините следят стриктно посетителите да спазват дрес кода - дълги поли и покрити рамене за жените и дълги панталони за мъжете. Ако не сте подходящо облечени, ще ви дадат дрехи на влизане в манастира! Старата столица на острова- гр.Панагия -самобитно балканско градче с посещение на фабрика за студено пресован зехтин. Посещение на фабрика за златни и сребърни накити, които се произвеждат само на острова. Вечеря в ресторанта на хотела.Нощувка.

3-ТИ ДЕН: о. Тасос .  /  Честито Възкресение Христово!

Закуска. Свободно време за  разходка и релакс.БОНУС-Преди обяд посещение на южната столица на о.Тасос-град Лименария.

Празничен Великденски обяд с традиционно печено агне по гръцки,с бяло и червено вино,  музика на живо  и фолклорна програма в хотел Blue Dream Palace 5*.Хотел Blue Dream Palace се намира в най-красивата местност на остров Тасос, построен до прекрасния плаж Трипити до гр.Лименария.Гърците много обичат този празник и умеят да го празнуват!

Вечерта - По желание посещение на таверна Августос с музика на живо и фолклорна програма,бяло и червено вино без лимит,където под звуците на сиртаки ще потанцуваме и ще опитаме от вкусните гръцки гозби с агнешко. /по желание - срещу доплащане -35 евро на човек/.

4-ТИ ДЕН:о. Тасос – Кавала – София

Отпътуване за България.Спирка в   град Кавала,където ще направим пешеходна туристическа обиколка на града: църквата "Св. Богородица", Пристанището; родната къща на Али Паша, който провежда значими реформи в Османската империя през 19 век; Акведуктът - построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 1550 г.; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време в Кавала.Отпътуване за България с няколко спирки по пътя. Пристигаме в София вечерта.

!!! РАННИ ЗАПИСВАНИЯ !!! ЦЕНА-399 лв. на човек в двойна стая до 15.03.2024г.

СЛЕД ТАЗИ ДАТА ЦЕНА-439 лв на човек в двойна стая /отстъпка за деца 4-12 години-200 лв,настанени с двама родители,изхранване по програма

Единична стая-169 лв до 15.03.24/199 лв след тази дата;

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  3 нощувки в хотел 4*на о-в Тасос включени 3 закуски;

  2 вечери на блок маса в ресторанта на хотела;

 Празничен Великденски обяд с музика на живо и фолклорна програма;

ЦЕНАТА  НЕ ВКЛЮЧВА:

Обиколка на о.Тасос, с посещение на традиционна фабрика за производство на зехтин, манастира "Св. Архангел Михаил" и столицата Лименас – 15 евро/(30 лв)/ възрастен; Деца до 12 г.-5 евро Туристическа такса в размер на 2 евро на човек на вечер. Заплаща се на място в хотела при настаняването и е задължителна.Таверна Августос с музика на живо-35 евро;Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год – 12 лв.

 

 

 

 

 
гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7