Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Армения- Загадки и легенди на Кавказ!Кулинарен тур,само за ценители!
4 дни, , Самолет

Армения

Загадки и легенди на Кавказ

Маршрут: София - Ереван - Гегхард - Гарни -езеро Севан-СеванаванкАгарцин- Хор Вирап - Нораванк –София

Дата-01.03-04.03.2024

Предимство на нашета програма

Ще ви покажем  Армения-Земя, където особено се усеща духовността на вековете. С Армения са свързани библейски легенди и предания, на територията й се пазят загадъчни древни паметници. Столицата на Армения, град Ереван, се нарича "Розовият град", много сгради тук са изградени от местен камък - розов туф.

Армения-кътче от света с уникалната красота на природата, съчетана с творческия дух на арменския народ!Тук ще се насладим на красотата на арменската земя, нейна неповторима природа и пейзажи.Ще посетим най-древните паметници на архитектурата от езичеството до християнството.Ще се расходим из красивия модерен град, покрай централните площади, известната Каскада, откъдето се открива зашеметяваща гледка към планината Арарат. Ще се заредим с енергията на тази прекрасна страна!А уникална арменска кухня ще ни завладее завинаги!А арменски коняк,който ще дегустираме,ще ни помогне по добре да усетим гостеприемството на този народ.

Програма

Ден 1-ви/

Отпътуваме от София за Ереван-Армения в 12.55 ч от Терминал 1.Среща с туристите 10.30 ч/Пристигаме в Ереван в 16.45 ч.Трансфер до хотела.Настаняване.Вечеря в традиционен ресторант “Yerevan Tavern”с фолклорна програма и музика на живо. Нощувка.

Ден 2-ри/Закуска в ресторанта на хотела.

Очаква ни туристическа обиколка, в която ще се запознаем с основните забележителности на столицата на Армения:Централния площад на Ереван - Площада на републиката - Каскадата - Театъра на опера и балет - Площада на свободата - Лебедовото езеро - Алеята на Северното авеню - Парка на победа.Ще разгледаме  Мемориален комплекс Цицернакаберд, построен в памет на жертвите на геноцидът от 1915 г. „Св. Григорий Просветителят“ – най-голямата арменска църква в света и е най-старата християнска църква в Армения. Издигната е през 301-303 г. от основоположника на арменската григорианска доктрина Григорий Просветител до кралския дворец, на мястото на разрушена езическа базилика. В храма има музей-съкровищница на Ечмиадзин.Свободно време за обяд.

 След обяд следва посещение на фабриката за бренди “Арарат” с включена дегустация на двата вида световноизвестно арменско бренди.По желание -вечеря в култов  ресторант-Кавказка пленица/предварително се заявява със доплащане в офиса на фирмата/Нощувка.

Ден 3-ри/ Закуска в ресторанта на хотела.

Днес ще отпътуваме за Манастир Гегард-Храм Гарни.Ще се насладим на  невероятна гледка към планината Арарат.Ще разгледаме Манастир Гегард от 4 век, включен в Списъка на обектите Световно наследство на ЮНЕСКО.След това отпътуваме към храм Гарни-храмът на езическия бог Михр - в древноарменската митология, богът на Слънцето, небесната светлина и справедливостта, най-често изобразяван по време на борбата срещу бика (тъмнината).Храмът на Гарни е единственият паметник, оцелял на територията на Армения, датиращ от епохата на езичеството и едно от най-ярките доказателства за вековната култура на предхристиянския период на Армения.Строителството на храма започва през 2 век пр. н. е. и продължава да се изгражда през античната епоха и отчасти през Средновековието.Арменските царе много обичали това място - и не само заради неговата непревземаемост, но и заради добрия климат - и го превърнали в своя лятна резиденция. В крайна сметка владетелите го направиха непревземаем. Цитаделата е защитавала жителите от чужди нашествия повече от 1000 години.Този величествен храм се състои от 24 колони, които символизират 24-те часа на денонощието.

Продължаме за Езерото Севан - "Синята перла на Армения", е едно от най-големите сладководни високопланински езера в света, където красивата природа и кристалната вода служат като добра предпоставка за страхотна почивка. Езерото е известно и със своя полуостров и средновековен църковен комплекс, построен през 874 г.Ще разгледаме Севанаванк - манастир на северозападния бряг на езерото Севан от 9 век.Следва вкусен обяд с уникална панорамна гледка към  езрото.Ще се насладим на тези уникални гледки и вкусна прясна рибка от езеро Севан.

След обяд ще отпътуваме за   Дилижан - най-зеленият курорт на Армения, който наистина се нарича Арменска Швейцария-това е едно от любимите места за семейна почивка в Армения.Последна спирка-манастирът Агарцин -живо доказателство за богатата история и архитектурно майсторство на Армения.Комплексът на манастира Агарцин се състои от няколко църкви, параклиси, трапезарии и други спомагателни сгради, демонстриращи архитектурното майсторство на средновековните арменски занаятчии. Структурите се характеризират със сложни каменни резби и богато украсени напречни камъни, известни като хачкари, уникална форма на арменско изкуство, която сега е призната от ЮНЕСКО за нематериално културно наследство.Отпътуване за Ереван.Пристигаме в хотела вечерта.Свободно време за вечеря,разходка.Нощувка.

Ден 4-ти/ Закуска в ресторанта на хотела.

Днес ще разгледаме манастирът   Хор Вирап. Той разположен в долината Арарат в подножието на планината Арарат, манастирът Хор Вирап има богата религиозна и светска история. Именно от тук се открива една от най-красивите гледки и в цялото си величие и красота пред очите ни се появява библейската планина Арарат. Оттук започва историята на приемането на християнството в Армения, а легендата разказва, че именно тук, в Араратската долина, някога е акостирал Ноевият ковчег.Следва вкусната част на на нашия тур-обяд и дегустация на вино в местната винарна “Old Bridge”, която е известна с пивкото си сухо червено вино.След обяд  отпътуваме за Нораванк. Преодолявайки тясна и криволичеща пътека сред стотици пещери,тук  ще откриеме хармонията на архитектурата с незабравима и възхитителна природа. Нораванк е разположен в каньон сред отвесни червени скали и е един от най-ярките образци на арменската архитектура от 13 век.Връщане в Ереван. Свободно време.Посещение на популярния плодов пазар „Шука“, от където може да се закупят традиционни арменски сладкиши и сушени плодове,подпвавки.Вернисаж -местен занаятчийски пазар.Свободно време за вечеря.Трансфер за Летището в Ереван в 21.00 ч за полет до София в 00.15 ч пристигаме в София в 01.10ч.

Цена ранни записвания до 15.12.2023-1399 лв и  включва/след 15.12.2023-Цена-1499 лв/

Самолетен билет София - Ереван - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/30/20 см)

Трансфер летище - хотел – летище;

Транспорт с комфортен туристически автобус;

3 нощувки със закуски в хотел  3*  в Ереван;

1 обяд в местен ресторант на езеро Севан;

1 обяд и дегустация на вино в местната винарна “Old Bridge”, която е известна с пивкото си сухо червено вино;

Панорамна обиколка на Ереван;

Екскурзия до Хор Вирап и Нораванк;

Екскурзия до Гехард, Гарни  с включени входни такси;

Посещение на "Ararat Brandy Factory" с включена дегустация на 2 вида бренди;

Посещение на плодов пазар "Шука" и Вернисаж в Ереван;

1 бутилка минерална вода на ден;

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс";

Екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи-превод от руски или английски от представител на Валенти7 ЕООД;

Водач от България;

Допълнителни услуги

1.Вечеря в култов ресторант Кавказка пленица при минимум 10 туристи-35 евро;

 2.Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване- 99 BGN

 3.Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване-130 BGN;

4.Единична стая-доплащане-199 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание.

Часово време: София – 12 ч., Ереван - 14 ч.

Екскурзията се провежда при минимум 15 записани туристи.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

 

 

 гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7