Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Гана, Того и Бенин - родината на вуду магията
12 дни, , Самолет

ГАНА, ТОГО И БЕНИН - РОДИНАТА НА ВУДУ МАГИЯТА

от дата:26.10.2023г.;14.02.2024;23.03.2024;02.07.2024


12 дни

 Гана, Того и Бенин – пъстра африканска палитра с много слънце и настроение в боите. Ако искате да се потопите в истинската атмосфера на вуду обществото, да се поровите в корените на тази уникална представа за света, да станете свидетел на традиционните вуду практики, елате с нас там, където този култ живее своя ежедневен, неподправен живот – Гана, Того и Бенин в Западна Африка. Наред с  наблюдението на местните вуду практики, ще разгледаме колониални крепости, служили за отправни точки в търговията с роби, ще посетим столиците на тези три държави, както и прелюбопитната им провинция – села с традиционна африканска архитектура. Ще посетим някои от най-впечатляващите им природни паркове, ще плаваме по река Волта и ще  разгледаме уникалния дворец Абомей – центърът на легендарното царство Дахомей.

 

Забележителности:
♦ Вуду културата
♦ Замъкът "Елмина" - най-старата укрепена точка в търговията с роби 
♦ Двореца Абомей – рожденото място на вуду

Ден 1. Полет до Акра
Пристигане на международното летище Котока и трансфер до хотела. 

Ден 2. Акра
Сити тур на Акра включващ Националния музей и културния център, старото предградие Джеимстаун както и работилницата на ковчези, илюстриращи с формата си принадлежността на погребаните. 

Ден 3. Акра - Елмина. Кейп Коуст
След закуска потегляме за Елмина (140 км), като пътуването ще отнеме около четири часа. Обиколка на Елмина и Кейп Коуст. Разглеждане на фортовете, свързани с търговията с роби, пристанището в Елмина, рибния пазар, светилището Асафо.

Ден 4. Елмина – Кумаси
По пътя за Кумаси разходка из Националния парк Какум и курорта Ханс Ботен, изграден като наколно селище. Пристигане в Кумаси, посещение на Културния център, известен с колекцията изкуство от периода Ашанти.

Ден 5. Кумаси – Бронг Ахафо
Разглеждане на двореца Манхия, центърът на кралство Ашанти
След това посещение на селото Нтонсо, занаятчийски център. По пътя за Бронг Ахафо спирка при водопада Кинтампо. 

Ден 6. Бронг Ахафо – Тамале
Денят започва с разходка из резервата за маймуни Боабенг Фиема и скалните образувания Тано Боасе. Трансфер до Тамале. 

Ден 7. Тамале – Кара, Того
По пътя за границата с Того посещение на селата на племето Дагомба.. Пресичане на границата с Того при Татали и пристигане в Кара. 

Ден 8. Кара – Сокоде
По пътя разходка из долината Тамберма с красивите къщи от кал и слама наречени „тата”. Вечерта има възможност срещу допълнително заплащане да наблюдаваме на огнения танц на племето Тем в Тинаду.


Ден 9. Сокоде – Абомей (Бенин)
Посещение на традиционния тъкачен център и пазара в Сокоде, както и на местния пазар. Посещение на пъстрия пазар Ание и среща с племето Котоколи. Трансфер до Абомей в Бенин. 

Ден 10. Абомей – Оуидах
Този ден включва посещение на двореца Абомей – рожденото място на вуду, както и на историческия музей в Абомей. По пътя разходка [DP1] с пирога в Ганви – "Африканската Венеция". 

Ден 11. Оуидах – Котону
Посещение на Свещената гора и Храма на питоните. В центъра на града се намират впечатляваща катедрала и стар колониален квартал. Продължаваме към Котону, старата столица на Бенин. Обиколка на града – катедралата Notre Dame des Apotres, пазара Дантокпа, Хотел в Котону.

Ден 12. Отпътуване  

Практическа информация: Носете със себе си не повече от 20 кг багаж в мека чанта/сак/раница.

Виза: Задължително е получаването на виза за всяка от трите държави. Цената е около 180 Евро общо за трите държави с наше съдействие.

Ваксинации: Задължителна е ваксини срещу жълта треска, а удостоверението за ваксинация се прилага към документите за кандидатстване за виза.


Цената включва:
 11 нощувки в стандартни хотели със закуска
 транспорт според маршрута с автобус с климатик
 разходка с лодка по река Волта
 местен англоговорещ екскурзовод
 водач от агенцията (при мин. 8 души)


Цената не включва:
 самолетни билети
 такси за визи
 входни такси
 обеди и вечери
 застраховка
 бакшиши и лични разходи.гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7