Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
НОВИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ В ГРУЗИЯ!
5 дни, , Самолет

НОВИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ В ГРУЗИЯ!

Цена ранни записвания /до 31.05.23 г/1129 лв на човек в двойна стая

/Записвания-тел.0879595592/Валенти7 ЕООД

Българските граждани могат да пътуват за Грузия само със лични карти.Винен и Гурме тур, по пътя на златното руно и Аргонавтите, пещерата на Прометей, митове и легенди за ценители!Романтика в Батуми-Черноморска принцеса на Кавказ!

Дата-28.10-01.11.2023 г;

София –Солун-Кутаиси-пещера Прометей- Батуми-Водопади на горна Аджария-Кутаиси-Канъон Мартвили-Кутаиси-Солун -София.

ПРЕДИМСТВА НА НАШАТА ПРОГРАМА- Нова обиколна програма по изключително интересен и проверен маршрут! Грузия е много красива и същевременно много различна от всичко, което сте виждали в света до този момент. А през последните години тя става все по-привлекателна за туристите от целия свят. Грузинците са известни със своето безкрайно гостоприемство, със своята невероятна и самобитна кухня, прочутите грузински вина и коняци. Освен гурме тур , сме съчетали богата туристическа програма в Грузия.Ще Ви запознаем със небезизвестният град Кутаиси, откъдето идва легендата за Златното руно,а Батуми-Черноморска столица на Грузия ще ни посрещне в целия си блясък! И още много завладяващи гледки, исторически забележителности, най-старите църкви и манастири в света, включени в Световното наследство на ЮНЕСКО! ПРОГРАМА:

ДЕН 1-ви/28.10.23 Отпътуване от София в 00.30 ч за Солун с трансфер до летището.Пристигаме в Солун в 06.00 ч,за полет в 08.35 ч.за Кутаиси,пристигаме в Кутаиси в 12.10 ч.Добре дошли в слънчева Грузия!Следва трансфер от летището до центъра на Кутаиси-старата столица на Грузия и е третият по големина град в Грузия (след Тбилиси и Батуми) Следва пешеходна разходка в Кутаиси. В древноста гр.Кутаиси е бил столицата на митичната Колхида, крайната точка на експедицията начело с Язон,който успя да открадне Златното руно.Тук ще чуем тези гръцки митове и легенди за Златното руно. Ще посетим и катедралата Баграт (11-ти век). Катедралата се отличава със своите елегантни пропорции, големи размери, фасадна композиция, орнаменти и релефни резби. Комплекса бил включен в списъка на обектите на ЮНЕСКО за световно наследство.От манастира се открива удивителна гледка към Кутаиси.Фотопауза.Свободно време в центъра на Кутаиси за разходка,шопинг или чаша ароматен грузински чай.Обяд в типичем грузински ресторант. Следобяд щe посетим и пещерата на Прометей,която дълга около 11 км,но за посетители отворен участък около 1 км-една от най-популярните и най-често посещавана от туристите пещери в света, с различни видове сталактити, сталакмити, вкаменени водопади, подземни реки и езера.Красиво осетени зали ще ви спрат дъха. Следва отпътуване за гр.Батуми- столицата на Аджария, с население около 120 000 души. Той е един от най-старите градове в Грузия.Първото споменаване на града датира от преди новата ера IV век. д. от гръцкия философ Аристотел. Батуми-градът,в който не спи! Градът ,в който модерните небостъргачи съседстват със архитектурни шедьоври на средновековието, и новите квартали се смесват в шарените улици на старият град.Батуми е малкия Париж на Грузия!Настаняване в хотела.Вечеря в ресторанта на хотела.Нощувка.

ДЕН 2-ри/29.10.23 Закуска в ресторанта на хотела. Следва сити тур Батуми– главната крайбрежна улица "Руставели Авеню", Кулата на буквите – уникална 130-метрова постройка и по желание изкачване на кулата с панорамен асансъор, Пристанището, парка "6-ти Май". Тук се усеща невроятна южняшка атмосфера на неговото минало. Останките от далечното турско владичество, британските и френски бизнес проекти, руските емигранти, както и впечатляващата смесица от различни култури оформят днешния облик на града.Свободно време за обяд. След това продължаваме към крепоста- Гонио.Историята на крепостта датира от няколко хилядолетия. Крепостта Гонио е била римско военно укрепление в Аджария, на Черно море, на 15 км южно от Батуми, при устието на река Чорохи. Селото се намира на 5 километра северно от границата с Турция. Много легенди и митове са свързани с крепостта Гонио- легенда е свързана с гроба на територията на крепостта, който днес се смята за гроб на апостол Матей - един от дванадесетте апостоли на Исус Христос, когото Спасителят приел в своя кръг вместо Юда Искариотски. Гонианската крепост имала уникално стратегическо значение: тя защитавала входовете на клисурите на реките Чорохи и Ахаристскали, които свързвали вътрешните райони на югозападна Грузия с черноморското крайбрежие. Благодарение на това местоположение Гонийската крепост се превръща в опорна черноморска цитадела на Римската империя, а по-късно и на Византия. В този регион се заражда бронзовата култура на Колхида, тук възникват първите грузински княжества. През 6-ти век византийците идват в Апсар, а през 17-ти век, както е известно от историята, Аджария е завладяна от Османската империя, турските войски стоят в крепостта много дълго време и римските бани били преустроени в източни бани. И все пак в цялата крепост все още са запазени следи от римска епоха.. Например оригиналните канализационни тръби, положени от римляните през 2-ри век и каменни тройници за необходимото трасиране на тръбите. Въз основа на огромното историческо и културно значение на крепостта Гонио, правителството на Грузия я обявява за музей-резерват през 1994 г. А вечерта ще продължим със дегустация на отлежали грузински вина,автентична музика и мастер клас по приготвене на Аджарско хачапури.То се отличава от стандартното грузинско хачапури по това,че в него слагат двойна плънка от кашкавал.Допълнително всеки може да си поръчи още напитки или още нещо от ресторанта.Нощувка.

ДЕН 3-ти/30.10.23 Закуска в ресторанта на хотела.Днес ще отидем в Планината Самеба и ще разгледаме храм на Света Троица,който се намира на 10 километра от центъра на града. Църквата "Света Троица" предлага прекрасна гледка към морето, към Батуми, Парка и Пристанището от височина около 400 метра, което прави нейната територия една от най-добрите панорамни площадки за снимки и наблюдение-ще видим от високо целия залив на Батуми-Виенското колело, Кулата на грузинската азбука, Фара, скулптурата на влюбените Али и Нино и други атракции. Църквата "Света Троица" е построена през втората половина на 19 век.Но през 1976 г. пожар унищожава напълно църкватаХрамът е напълно реновиран през 1979 г. След това ще отпътуваме за водопадите на горна Аджария.Тази полудневна екскурзия ще ви запознае със планините на Аджария.Ще направите великолепни снимки на водоподите и реки високо в Кавказките планини-тези уникални гледки ще ви впечатлят. Свободно време за обяд.В планините на Кавказ можем да посетим грузинско семейство,което ще ни предложи вкусен обяд и дегустация собствено производство пивко грузинско вино,чача,коняк.Да разгледаме лозята на домакина,да се снимаме със автентични грузински носии*. Следобяд отпътуваме за Батуми.Свободно време в центъра на града за шопинг,разходки,чаша ароматен грузински чай или чаша грузинско вино.По желание-Заключителна вечер в ресторант със жива музика и горещи грузински танци/предварителна резервация/Нощувка.

ДЕН 4-ти/31.10.23 /Закуска в ресторанта на хотела.Напускаме хотела в Батуми и продължаваме нашето приключение във Грузия!Не далеч от Батуми намира се Дендрариум-часна колекция на повече от 5000 екзотични растения,езеро с розови фламинго,черни и бели лебеди,бразилски папагали и лемури.Ще се насладим на това екзотично място. След това потегляме към планинският каньон Мартвили,който се намира в западна Грузия на 150 км от Батуми. Не е много дълбок, но е изключително живописен. Дължината му е 2400 м, а дълбочината варира от 20 до 40 м. Каньонът Мартвили е невероятен природен феномен в Грузия. Хиляди туристи от цял свят идват тук,да видят това уникално място Ще имаме невероятни снимки,незабравимите впечатления!Свободно време,по желание организиран обяд. Следобяд отпътуваме за Кутаиси.Настаняване в хотел.Нощувка.

ДЕН 5-ти/01.11.23 Ранна закуска/сух пакет/Трансфер за полет от Кутаиси до Солун в 6.00ч.Пристигаме в Солун в 07.50 ч и отпътуваме за София с трансфер с няколко спирки по пътя.Пристигаме в София около обяд.

Цена ранни записвания /до 30.05.23 г/1129 лв на човек в двойна стая/

След тази дата Цена-1229 лв;

Трансфер с автобус София - Солун – София; Самолетен билет Солун - Кутаиси - Солун на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси и 1 брой малък ръчен салонен багаж до 10 кг с размери 40 см / 30 см / 20 см;

Трансфер в Грузия летище -хотел -летище с комфортен автобус;

Транспорт по програма и всички трансфери по програмата;

1 нощувка в хотел 4* Кутаиси;

3 нощувки в в хотел 3*+ Батуми;

4 закуски в хотели по маршрута;

1 Стандартна вечеря в ресторанта на хотела по меню в Батуми;

1 дегустация на пивки грузинските вина в Батуми;

1 Мастер клас по приготвене на Аджарско хачапури в гр. Батуми.

1 Билет в пещера Прометей в Кутаиси;

1 билет в Крепостта Гонио в Батуми;

Посещение на местноста Мартвили;

Екскурзоводско обслужване на български език от представител на Валенти7 ЕООД;

Застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица до 65 годишна възраст за сумма 10000 евро;

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Посещение на грузинско семейство, вкусен обяд и дегустация на тяхно производство пивко грузинско вино,чача,коняк.Разглеждане на лозята на домакина,снимки със автентични грузински носии-30 euro; Билет в Делфинариум-ЦЕНА 20 лари; Плувате с ДЕЛФИНИ-200 лари; Само билет за вход в Каньонът Мартвили-17,25 лари;Комбиниран билет-вход+возене на лодки-41 лари; Доплащане за чекиран багаж -25 euro на посокка-само при сключване на договора и плащане на 1-ва вноска; Доплащане за самостоятелна стая-199 лв; Доплащане за застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица над 65-17 лв; Застраховка-Отказ на пътуване,покриваща всички ситуации,включително и Ковид ситуации-горещо препоръчваме тази застраховка/около 50 лв; Българските граждани могат да пътуват за Грузия само със лични карти. Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение и международен паспорт, валиден минимум 6 месеца.Снимки-личен албум!гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7