Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Великден Атина-Аттика-остров Евия
4 дни, Гърция, Автобус

ВЕЛИКДЕН  АТИНА-АТТИКА-ОСТРОВ ЕВИЯ

/4 дни/3 нощувки

14.04.2023-17.04.2023

АКЦЕНТИ ПО ПРОГРАМА
о.Евия е вторият по големина гръцки остров след о.Крит! А луксозния хотел Lucy 4*, който сме избрали за празника, ще помогне да се чуствате много комфортно! Той е разположен в столицата на о-в Евия – гр. Халкида. Островът е отделен от материка чрез пролива Еврипос, който е широк 40 метра. Интересен феномен е, че на всеки 6 часа течението в пролива мени посоката си.Този феномен ще можем да наблюдаваме от терасата на хотела! С прекрасните си пясъчни плажове, плодородни долини, гористи планини и красиви селца островът привлича туристи от цял свят. Екскурзията в Халкида и Еретрия е включена в цената, а по желание можете да посетите и Атина, която се намира само на 80 км от хотела!Маршрут: СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН - ЛАРИСА - ЛАМИА - остров ЕВИЯ – СОФИЯ;
 
ПРОГРАМА
1 ден - София – остров Евия.Отпътуване от София в 6.30 ч. от площад „Александър Невски“ по маршрут София – Солун – остров Евия (720 км.). Настаняване в хотел Lucy 4*. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
2 ден - остров Евия – Атина.Закуска. По желание екскурзия до Атина (80 км). Обиколка на гръцката столица с местен екскурзовод. Включва: площад „Синтагма“, Националния парк, Арката на Адриан, Храма на Зевс, Президентския дворец, Акропола – Партенона разходка из Монастираки. Свободно време. Връщане на остров Евия. Вечеря. Посещение на Великденската литургия в църквата в гр. Халкида. Нощувка.
 
3 ден - остров Евия – Еретрия и Халкида.Закуска. Отпътуване и разглеждане на град Еретрия, на 21 км от столицата. В древността това е бил вторият град на Евия след Халкида – главна морска сила с училище по философия, основано през III в. Пр. Хр. от един от учениците на Платон. Ще разгледаме акропола, храма, двореца и древния театър на Еретрия. Сред кипарисови дървета се намира музеят, основан през 1991 г. В него красиво са подредени находки от региона – включително чудесните вази с черни фигури, детски играчки и бижута. Къщата на мозайките е съхранила съкровища и добре запазени мозайки от IV в пр.Хр. Връщане в Халкида. Туристическа програма на града. Халкида е сред независимите гръцки градове-държави до 506 г.пр.н.е., след което е превзет от атиняни. В по-късни времена градът е управляван от различни нашественици като македонци, турци, франки и венецианци. Смята се, че името „Халкида” произлиза от гръцката дума „halkos” – химически елемент мед, тъй като в древността, благодарение на медта островът натрупва богатствата си. Джамията от XV век, църквата Света Параскева, аквадукта и останките от крепостта говорят за смесицата от православни, мюсюлмани и евреи, които работят заедно и разкриват какви са били търговските маршрути от Евия през вековете. Връщане в хотела за Празничен Великденски обяд с печено агне и традиционна фолклорна програма. Свободно време. Нощувка.
 
4 ден - остров Евия – София.Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


Ранни записвания до 15.02.23/ Цена-599 лв на човек в двойна стая/След 15.02.23 Цена-639 лв

Цената  включва:
Транспорт с лицензиран автобус 3*;
3 нощувки със закуски в хотел Луси 4*, в центъра на столицата Халкида;
2 вечери на блок маса;Празничен Великденски обяд с много танци и музика с включено вино (бяло и червено) и вода ;
Посещение на град Еретрия;
Туристическа програма на столицата Халкида;
Медицинска застраховка "Пътуване в чужбина" с покритие 5000 евро ;
Пътни и магистрални такси;
Екскурзовод/ водач от фирмата организатор
Цената не  включва:
Туристическа такса, задължително изискуема в хотелите в Гърция. За хотели 4* тя е 3 евро на стая на ден и се заплаща на рецепция от гостите на хотела;
Екскурзията до Атина – 35 евро (при минимум 20 туристи/
Входни такси на музеите/разходи от личен характер/Доплащане за застраховка за лица от 71 г. до ненавършени 80 г. – 7 лв.
 
 
 
 

  

 
гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7