Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Карнавал в Ксанти-Гърция-Феерия от емоции и цветове!
2 дни, Гърция, Автобус

             КАРНАВАЛ В КСАНТИ-ГЪРЦИЯ-ФЕЕРИЯ ОТ ЕМОЦИИ И ЦВЕТОВЕ!


Дата-25.02-26.02.23/1 нощувка със закуска и вечеря+ПАРТИ С DJ ГАЛА/


Ксанти или Скеча разположен в северозападната част на Ксантийското поле, в подножието на планината Руен. Градът започва като малко селище, а днес главен град в Беломорска Тракия.Карнавалът в Ксанти за първи път се провежда през 1926г. и до днес. По време на шествието може да се насладите на истински маратонен парад от танци, фолклор, музика, представление на цветни платформи и многолюдни тълпи от хора, скрити зад комични и страшни маски. Наред с това, местните търговци предлагат своите кулинарни изкушения и напитки.Можете и вие да си вземете маските,костюмите и да участвате в парада!И на нашето парти в Гърция с DJ ГАЛА вход ще бъде с маски!Настаняване в хотел 4*-http://achilliohotel.com/

ПРОГРАМА:


Ден-1ви/25.02.23-Отпътуване от София в 7.00 ч. от ул. "Оборище"зад Ал.Невски за Гърция по маршрут-Банско-Гоце Делчев.Минаваме гръцката граница през ПКПП „Илинден“ и се отправяме към село Маара,където ще посетим Пещерата Маарà, наречена още Ангѝти.Тя една от най-интересните в Гърция и на Балканския полуостров. Пещерата е най-голямата речна пещера в света с дължина 21 километра. Нейният вход се намира в самото подножие на планината Боздаг, в северозападния край на Драмската котловина. Но с какво Мааръта привлича посетителите? Преди всичко с това, че през нея минава подземна река, която тук излиза на повърхността и дава началото на пълноводната р. Пàнега или на гръцки Ангѝтис. Пътят на водата до извора е много интересен. Човешко присъствие в пещерата е известна още от праисторически времена. До днес са изследвани около 12 км, а за 10 км е картографиран маршрут. От 2000 г.откакто е отворена пещерата, посетителят може да се наслаждава на първите 500 метра на този уникален феномен.Мястото вътре в пещерата е впечатляващо и посетителят, който се движи по коридор над реката и обратно на течението на водата, наблюдава в декора на пещерата да доминират бели и червени фигури сталактити в различни форми.Другото, с което Ангитис впечатлява посетителите, са пещерните образувания. Това са най-вече сталактити – красиви калцитни игли с най-различни размери и форми, които се провесват от тавана на пещерата и на места буквално докосват течащата под тях вода. Температурата на въздуха в пещерата е постоянна – 17 градуса. Влизането в нея става през изкуствено прокопан вход, който въвежда в по-голямата от залите. От нея посетителите се насочват към галерията и минават по моста над реката, за да се върнат обратно по него. Следва посещение на другата зала, в която са открити останки от древните жилища. Тук има огромно водно колело, построено по време на османското владичество,и реставрирано в началото на XX век, за да отвежда част от водата по изкуствен канал, с цел водоснабдяване на близките села.

Районът около входа на Мааръта е превърнат в чудесно място за разходки и развлечения. Алеите – достъпни и за хора с увреждания, се поддържат много добре. Край тях са изградени заведения, кътове за отдих и параклис. Самата пещера е отворена за посещение през цялата година.Снимането в нея не се разрешава.Разглеждане,свободно време около 2 часа.                                                   Отпътуваме за гр.Драма,спирка при парка,където се намират изворите на Света Варвара,закрилница на гр.Драма.Там ще се наладим на множество дървени мостчета, водоскоци, водопадчета, езерца, които преливат едно в друго и из които плуват красиви патици и лебеди. В самия център на града това е един красив зелен оазис, където човек може да се разходи, да изпие чаша кафе, съзерцавайки плуващите по водата птици и да се наслади на красивите цветя наоколо. Свободно време за обяд,кафе,разходка.Отпътуваме за хотела следобяд.Настаняване.Кратка почивка и подготовка към Партито!Вечеря в ресторанта на хотела,след което ще стартираме Партито с DJ ГАЛА!Танци,музика,купон!Ще има ревю на костюми,бъдете готови!Нощувка.

Ден-2ри/26.02.23-Закуска в ресторанта на хотела.В 9.30 ч. - отпътуване за Ксанти.По пътя ще посетим прочута винарна на г-н Лазаридис,където ще имаме беседа и дегустация на прочути вина от Тракийски рерион на Гърция.Продължаваме за гр.Ксанти,който разположен в подножието на гръцката част на Родопите. Ксанти е модерен град, с древен произход и история, столица на едноименната префектура. Пешеходна разходка в старата градска част - Общинската градска галерия, Музеят на фолклора, Митрополията, Кметството, църквата "Св. Продромос", площад "Антика" с множество сладкарници за традиционни гръцки сладкиши.Свободно време в центъра на града.

ВКЛЮЧВАНЕ В КАРНАВАЛНИТЕ ПРАЗНИЦИ!!!

По време на шествието може да се насладите на истински маратонен парад от танци, фолклор, музика, представление на цветни платформи и многолюдни тълпи от хора, скрити зад комични и страшни маски. Наред с това, местните търговци предлагат своите кулинарни изкушения и напитки.                                                                      Около 16.00 ч. - отпътуваме за България с няколко спирки по пътя. Пристигаме в София вечерта.


РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.01.23/ЦЕНА-199 ЛВ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ/СЛЕД 31.01.23/ЦЕНА-219 ЛВ;

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

1 Нощувка в хотел 4* със закуска и вечеря/по меню/

Парти с DJ GALA;

Посещение на местноста Агити,Посещение на Драма и Изворите на Варвара;

Посещение на най добрата винарна в Северна Гърщия-Лазаридис,с вкючена беседа и дегустация на отбрани вина;

Посещение на карнавала в Ксанти;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Лични разходи;

Входни такси на обектите-пещера Агнити-7 евро;

 Винарна -Лазаридис-Дегустация 6 ЕВРО;

КАПАРО-100 ЛВ ДО 31.01.23/ДОПЛАЩАНЕ-15.02.23

 

 

 
гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7