Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Mагия на Гърция-о. Закинтос-Мини почивка
6 дни, Гърция, Автобус и ферибот

 

 

Mагия на Гърция-о. Закинтос-Мини почивка

Дати-09.07-14.07;06.09-11.09;17.09-22.09.22/5 нощувки/закуска и вечеря

ПРЕДИМСТВО НА НАШЕТА ПРОГРАМА-Предлагаме за почивка единхотел  с перфектна локация на о-в Закинтос-той разположен на 1-ва линия в курортно селище Аргаси,4 км от столицата,град Занте.Там ще се насладим на уникални гледки към Йонийско море от терасата на хотела с една студена напитка в ръка.Предлагаме и богата туристическа програма с 3 Круиза в уникално Йониско море по избор.Посещение на столица на о.Закинтос и паноранма обиколка,посещение на  хълма Бохали, откъдето се открива впечатляваща гледка към морето и столицата, включени в цената на пакета.

1 ДЕН: Отпътуване от София/Ал.Невски,ул.Оборище/ в 6:30 часа по маршрут: Кулата - Солун – Верия – Козани – Янина – Патра -пристанище  Килини в Северен   Пелопонес с няколко спирки по пътя. Ще преминем се през моста Рио – Антарио-един от най-големите в света,с дължина 2252 м,който засенчил дори прочутият мост Голдън Гейт в Сан Франциско.Вечерта,преди да вземем ферибот от Килини до о–ов Закинтос,ще имаме вечеря в гръцка таверна по меню .Ферибот окло 1,15 часа.Трансфер до хотела,който расположен на 1-ва линия в курортно селище Аргаси,4 км от столицата на о.Закинтос,град Занте. И ще се насладим на уникални гледки към Йониско море от терасата на хотела с една студена напитка в ръка. Нощувка.

2 ДЕН: Закуска в ресторанта на хотела.След закуска, ще имаме екскурзия в столица на острова,град Занте,включена в цената.Ще разгледаме площад „Св. Марк“ с католическата катедрала, музея на Соломос и Калвос - едни от най-почитаните гръцки поети, ще се насладим на прекрасните сгради на площад „Соломос“– отразяващи типичната атмосфера.Посещение на Византийския музей по желание, Градската библиотека, Храмът на Дионисий (покровител на острова) и Венецианската крепост. Свободно време за обяд в стария град, за да се насладим на уникалната атмосфера, да направим снимки и да изпием чаша ароматно кафе из тесните улички на столицата.Разходка по централен булвард Страда Марина,известен със своите скъпи яхти,акустирали тук от цяла Европа.Ще посетим хълма Бохали, откъдето се открива впечатляваща гледка към морето и столицата.Време за шопинг,връщане в хотела следобяд.Свободно време на плаж.Вечеря в таверна по меню.Нощувка.

3 ДЕН: Закуска в ресторанта на хотела.Свободен ден за плаж или по желание *-Следва целодневна екскурзия-Обиколен тур на остров ЗакинтоссъсКруиз до плажа Навагио,който дължи името си на круширалия през 1983 г . кораб, останките на който любопитните ни обективи запечатват на фона на отвесни бели скали.Плаж Навагио включен в топ 10 плажа в света.Там ще имаме свободно време за плуване и снимки.Ще посетим и  Сините пещери-уникални със свой аквамаринов цвят на водата.Ще имаме време за плуване и да се насладим на невероятни гледки от корабчето. На връщане спираме в една от най-главните забележителности на острова – манастира Анафонитрия. Тук е живял покровителят на осторова Св. Дионисий. В църквата на Света Богородица са се съхранили дървен иконостас, старинни фрески от 15в., обвитата в легенди икона на Богородица с Младенеца - Анафонитрия.След това ще посетим и мястото,от което ще можете да направите снимки от високо на плажа Навагио-най исвестни снимки в интернет!И накрая, в селището Калипадо ще посетим местна винария и ще направим дегустация на вино / посещението на винарната подлежи на препотвърждение/.Прибираме се в хотела в късен следобяд.Свободно време за плаж. Вечеря в таверна по меню. Нощувка.

4 ДЕН: Закуска в ресторанта на хотела.Свободен ден за плаж или по желание *-Екскурзия отново с корабче,но  в южната част на о-в Закинтос.С корабче ние ще  разгледамеуникалните Сини пещери на южен залив Кери, о-в Марантониси-острова на костенурки-Карета-Карета/около 3,5 часа/ и при добър късмет,ще имаме снимки с тях.Плуване и снимки.Ще имате уникална възможност да се насладите на синевата на Ионийско море, да видите пещерите Кери и живописните заливчета, да поплувате във кристалночистите води около остров Маратониси -наречен „Костенурковия остров”, заради интересната си форма.Свободно време за обяд. Следобяд по пътя обратно към хотела ще посетим на най-известната и голяма фабрика за зехтин на о-ва Aristeon Olive Press & Museum.В фабрика ще имаме беседа и ще разгледаме музея.Възможност за закупуване на прочутия  студено пресован зехтин екстра качество от о.Закинтос.Свободно време след обяд за плаж и разходки.Вечеря в таверна по меню. Нощувка.

5 ДЕН: Закуска в ресторанта на хотела.Свободен ден за плаж или по желание *-Целодневен круиз до Изумруден остров Кефалония. Кефалоня е най-големият от седемте Йонийски острова, намира се северно от Закинтос на разстояние от около 15км. С автобус се отправяме към северната част на острова, където се намира малкото пристанище Св.Никола, оттам се качваме на ферибот и след около 1 час и 15 мин. пристигаме на остров Кефалоня в Песада. Първото ни посещение е на манастира Св. Герасимос - светецът закрилник на острова. След това продължаваме към пещерата Дрогарати. Едно уникално творение на природата с безброй сталактити и сталакмити с площ от около 1000 кв.м. Поради невероятната акустика пещерата се ползва и за провеждане на концерти, тука е пял дори световно известният тенор Лучано Павароти. Екскурзията след това продължава към подземното езеро Мелизани, което е открито през 1951 година. С малки лодки ще направим обиколка на езерото, наслаждавайки се на пречупващата се през отворите слънчева светлина, отразена в него и стените на пещерата. След това следва обедна почивка в таверна на брега на морето в с.Св.Ефемия. От там се отправяме за панорамна гледка и снимки от височината на брега Миртос. На този бряг е сниман филма „Мандолината на капитан Корелиус“ с Никълас Кейдж и Пенелопа Круз. Пристигаме близо до крепостта Св.Георги, откъдето се открива фантастична гледка към Закинтос. Поещение на столицата Аргостоли – свобднo време за кратка разходка. Оттам се отправяме към ферибота за Закинтос. Около 17.30 корабчето отплава и пристига на Закинтос около 19:00 ч. В цената не са включени: обяд, напитки, входни такси. Входна такса за Дрогарати – около 7 евро. Входна такса за Мелизани – около 7 евро. Началото на екскурзията е около 07.30 ч , край - около 19.00 ч. Не забравяйте да вземете: – удобни обувки (има 118 стълби за изкачване и спускане в пещерата Дрогaрати), връхна дреха, фотоапарат, както и пари за входни такси и обяд. Бански, хавлия, шапка, слънцезащитен крем, пари в брой.

6 ДЕН: Закуска в ресторанта на хотела.Ферибот.Oтпътуваме за България с няколко спирки по пътя. Пристигаме в София късно  вечерта.

ЦЕНА-549 лв; Ранни записвания/15.06.22/ ЗА ДАТА-09.07-14.07;06.09-11.09;ЦЕНА-След/15.06.22/-579лв на човек в двойна,тройна стая;Единична стая-доплащане-150лв;

ЦЕНА-539 лв; Ранни записвания/до 30.06.22/ ЗА ДАТА-17.09-22.09.22;След 30.06.22;Цена-569 лв.;

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:Транспорт с комфортен автобус;5 нощувки в хотел 3*на база закуска;4 вечери в таверна;1 Вечеря в гръцка таверна по меню,1-ви ден, в Килини при пристигане;Туристическа обиколка на град Занте-столицата на о.Закинтос;Такса за преминаване на  моста РИО – АНТИРИО;Фериботни билети Килини – Закинтос – Килини;Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / над 65 г. имат доплащане -15 лв/; Пътни, входни и магистрални такси;Водач на Валенти7 ЕООД през цялото пътуване;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Екскурзия –Обиколка на о.Закинтос,залива Навагио – 35 €- възрастен и 30 € деца до 11.99 г;Разходка с лодка в южната част на о-в Закинтос-30 €– възрастен и 20 € - деца до 11.99 г. Целодневен круиз до Изумруден остров КефалонияЦена:49 евро за възрастен,29 евро за деца до 12 г;/Курортна такса в размер на 1.5€ на стая, на нощувка – заплаща се лично от туристите на рецепция при настаняване.Такса гориво*/определя се 7 дни преди пътуване,не повече от 8% от тур.пакет/Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София за туристи  над 64,99 г. имат доплащане -15 лв.За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 25 пълноплащащи туриста. Заявяват се и се заплащат в офиса на Валенти7 ЕООД.

Забележка: За туристите, които желаят да пътуват със собствен транспорт, от цената се приспадат 140.00 лв. Те нямат включени: застраховка и фериботни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 35/*Минимален брой за реализирането на екскурзията – 30 човека (пълноплащащи);Не забравяйте да вземете: Ø Бански, хавлия, слънцезащитен крем, шапка, фотоапарат Ø Удобни обувки Ø Обувки за плуване;Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – лична карта илизадграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за българиски граждани.За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариалнозаверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътуваизвън България –оригинал + 1 копие + паспорт на детето, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.За влизането в Гърция отпаднаха всички ограничения за сертификати,няма визови изисквания, свързани с пътуването.

* ТАКСА ГОРИВО – Във връзка с драстичното поскъпване на горива, такси, фериботни билети, пристанищни такси и др. транспортни разходи, позовавайки се на т. 3.1 от Общите условия за пътуване с Валенти7 ЕООД, се налага да въвеждането на „такса гориво“. Точният размер ще се определя до 7 дни преди датата на отпътуване, но няма да надвишава 8% от пакетната цена;

 

 гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7