Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Майски празници-Mагия на остров Закинтос и Метеора-гордоста и туптящо сърце на Гърция
5 дни, Гърция, Автобус и ферибот

Цена-от 489 лв. за дати-20.05-24.05.22;17.09-22.09.22;

Цена-от 559 лв. за дати-25.06-30.06.22;02.09-06.09.22;

ПРЕДИМСТВО НА НАШЕТА ПРОГРАМА-В цената на пакета включен- Обиколен тур на остров Закинтоссъс круиз до плажа Навагио.Плаж Навагио включен в топ 10 плажа в света.Ще посетим и   Сините пещери-уникални със свой аквамаринов цвят на водата.Настаняване в хотел 4* с перфектна локация в столицата-гр.Занте на о-в Закинтос.

1 ДЕН: Отпътуване от София/Ал.Невски,ул.Оборище/ в 6:30 часа по маршрут: Кулата - Солун – Верия – Козани – Янина – Патра -пристанище  Килини в  Пелопонес с няколко спирки по пътя. Ще преминем се през моста Рио – Антарио-един от най-големите в света,с дължина 2252 м,който засенчил дори прочутият мост Голдън Гейт в Сан Франциско.Преди да вземем ферибот от Килини до о–ов Закинтос,ще имаме вечеря* в гръцка таверна по меню по избор-осносно ястие с риба или месо.Ферибот.Трансфер до хотела,който расположен в сърцето на о-в Закинтос в столицата-Занте.И ще се насладим на уникални гледки към яхтено пристанище на острова.Нощувка.

2 ДЕН: Закуска.Следва целодневна екскурзия-  Обиколен тур на остров Закинтоссъс круиз до плажа Навагио,който дължи името си на круширалия през 1983 г . кораб, останките на който любопитните ни обективи запечатват на фона на отвесни бели скали.Плаж Навагио включен в топ 10 плажа в света.Ще посетим и   Сините пещери-уникални със свой аквамаринов цвят на водата.Ще имаме време за плуване и да се насладим на невероятни гледки от корабчето.Отпътуваме от хотела на север.Ще спрем в селището Махирадо – тук ще посетим църквата Агия Мавра от 14 век.След това ще направим почивка за кафе в селището Ексо Хори и снимка пред най-старото маслиново дърво на о.Закинтос,което над 2000 г.След това  продължаваме до селището Агиос Николаос, от където ще се качим за круиз в северната и северозападна част на о-ва.Ще  разгледаме Сините пещери и известният в цял свят залив Навагио,който включен в топ 10 на най известните плажове в света! На връщане Спираме в една от най-главните забележителности на острова – манастира Анафонитрия. Тук е живял покровителят на осторова Св. Дионисий. В църквата на Света Богородица са се съхранили дървен иконостас, старинни фрески от 15в., обвитата в легенди икона на Богородица с Младенеца - Анафонитрия.След това ще посетим и мястото,от което ще можете да направите снимки от високо на плажа Навагио-най исвестни снимки в интернет!И накрая, в селището Калипадо ще посетим местна винария и ще направим дегустация на вино / посещението на винарната подлежи на пре-потвърждение/.Прибираме се в хотела в късен следобяд. Вечеря*. Нощувка.

3 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *кскурзия отново с корабче,но  в южната част на о-в Закинтос.С корабче ние ще  разгледамеуникалните Сини пещери на южен залив Кери, о-в Марантониси-острова на костенурки-Карета-Карета/около 3,5 часа/ и при добър късмет,ще имаме снимки с тях.След обяд по пътя обратно към хотела ще посетим на най-известната и голяма фабрика за зехтин на о-ва Aristeon Olive Press & Museum.В фабрика ще имаме беседа и ще разгледаме музея.Възможност за закупуване на прочутия  студено пресован зехтин екстра качество ОТ О=В Закинтос.След обяд ще направим и туристическа обиколка на столицата –гр.Занте или  Закинтос. Тя включва: площад Св. Марк и единствената католическа катедрала, музея на Дионисос Соломос – известен гръцки поет, роден на о-ва и едноименния площад пред него, Византийският музей, градската библиотека и храмът на Св. Дионисиос – покровител на о-ва. Свободно време за шопинг,чаша ароматно кафе из тесни улички на столицата. Вечеря*. Нощувка.

4 ДЕН: Закуска.Напускаме хотела на о-в Закинтос и отпътуваме със ферибота към  континентална Гърция.Продължаваме към гр.Каламбака,който разположен на входа на Мереора-гордоста и туптящо сърце на Гърция.Метеора,която със своетоуникално местоположение, заедно с религиозните съкровища, стенописи, икони и стари ръкописи в библиотеките му, накараха ЮНЕСКО да обяви манастирски комплекс  Метеора за обект на световното наследствопрез през 1988 г.Метеора,  чието име всъщност означава „увиснал във въздуха“, тъй като според кръстника й Атанасий виси между небето и земята,най свято място в Гърция, едно вълшебно място, което определено заслужава да бъде посетено.Настаняваме се в хотела в центъра на Каламбака,с панорамна гледка към Метеора.Вечеря в ресторанта на хотела.Свободно време.Нощувка.

5 ДЕН: Закуска.Напускаме хотела и се отправяме към Метеора.Говори се, че още през 9ти век монаси обитават тази  местност – основно пещери и хралупи, докато през 15ти век се появява Атанасий, който създава първия манастир на една скала, събира монасите от местността и й дава името „Метеоро“. Така поставил началото на братството и общия монашески живот. След него се появил друг монах – Варлаам и в този дух били създадени цели 24 манастира върху труднодостъпните скали, извисяващи се на 400 метра надморска височина над Тесалийската равнина. Навремето са стигали до тях по въжени мостове и подвижни стълби и стъпала, издълбавани в скалите.Ние ще посетим 2 манастира-Св.Стефан,който Най-леснодостъпен – няма стълби за изкачване.И в миналото до него се е стигало най-лесно, тъй като стари скици показват, че е имало подвижен мост, свързващ скалата с отсрещния хълм.Първоначално в него живеели 31 монаси, но през 1960г. се обезлюдил, след което бил превърнат в женски манастир.Там ще видите впечатляващи фрески,музей и приятна паморамна гледка.И 2-ри манастир  Свети Варлаам,който изключително красив.Кръстен на монаха Варлаам, който построил първата църква върху скалата.Говори се, че манастирът е построен само за 20 дни, с дребната подробност, че събирането на материали за построяването му е продължило 22 години.Мрежите се използват и до днес, но само за придвижване на храна и други подобни.Свободно време за снимки и лек обяд,след което отпътуваме за България с няколко спирки по пътя. Пристигаме в София вечерта.ЦЕНА-489 ЛВ./СЛЕД ТАЗИ ДАТА-529 ЛВ/ НА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 10.05.22 ЗА ДАТА 20.05-24.05.22И ВКЛЮЧВА:Транспорт с комфортен автобус;3 нощувки в хотел 4*на база – закуска;1 Вечеря в гръцка таверна по меню;1 Вечеря на блок маса в Каламбака;Екскурзия – круиз до Сините пещери и залива Навагио – 35 €- възрастен и 30 € деца до 11.99 г Туристическа обиколка на град Закинтос;Обиколка на о-в Закинтос; Такса за преминаване на  моста РИО – АНТИРИО;Фериботни билети Килини – Закинтос – Килини;Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / над 65 г. имат доплащане /; Пътни, входни и магистрални такси;Водач на Валенти7 ЕООД през цялото пътуване; ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Разходка с лодка в южната част на о-в Закинтос-30 €– възрастен и 20 € - деца до 11.99 г.;2 вечери в хотела на блок на маса-15 евро за вечеря/заявявя се и се плаща преди пътуване/Курортна такса в размер на 3 € на стая, на нощувка – заплаща се лично от туристите на рецепция при настаняване. Такса гориво; За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи туриста. Заявяват се и се заплащат само в офиса на Валенти7 ЕООД и осъществяването им зависи от  подходящи метерологични условия!!!

Забележка: За туристите, които желаят да пътуват със собствен транспорт, от цената се приспадат 140.00 лв. Те нямат включени: застраховка и фериботни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 35

Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – лична карта илизадграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за българиски граждани.За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариалнозаверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътуваизвън България –оригинал + 1 копие + паспорт на детето, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.За влизането в Гърция отпаднаха всички ограничения за сертификати,няма визови изисквания, свързани с пътуването.

 

 

 

 
гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7