Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Из Родопи с теснолинейката- 95 години легендарен маршрут!
2 дни, България, Автобус

Aз обичам България-планински маршрути!

Из Родопи с теснолинейката-

95 години легендарен маршрут!

Дати-11.09-12.09;09.10-10.10.21

 

AKЦЕНТИ ПО  ПРОГРАМАТА-

Изживейте романтиката, сравнима с пътуване назад във времето, по единствената функционираща жп линия с междурелсие 760 мм - теснолинейката Септември - Добринище!

Линията е с обща дължина 124,7 км. Тя свързва Горнотракийската низина, Родопите, Рила и Пирин. По пътя си минава през живописното дефиле на Чепинска река, пресича Чепинското корито и се устремява към Аврамовата седловина, която разделя Рила и Родопите. Именно тук се намира и най-високата гара на Балканския полуостров - гара Аврамово, на 1267 м. над морското равнище. От там по поречието на река Места теснолинейката достига до полите на Пирин, където е и крайната ѝ гара Добринище

 

ПРОГРАМА:

 ДЕН 1

Отпътуване от София,пл.Александър Невски в 7.00 ч.за гара Септември с комфортен автобус.В 9.00 ч.ще се качим на теснолинейката,която свързва Горнотракийската низина, Родопите, Рила и Пирин. По пътя си минава през живописното дефиле на Чепинска река, пресича Чепинското корито и се устремява към Аврамовата седловина, която разделя Рила и Родопите. Именно тук се намира и най-високата гара на Балканския полуостров - гара Аврамово, на 1267 м. над морското равнище. От там по поречието на река Места теснолинейката достига до полите на Пирин, където е и крайната ѝ гара Добринище.

Но ние ще пропътуваме от гара Септември до  гара Аврамово около 2,5 часа,с невероятни гледки из Родопите.След пристигане,ние ще  направим преход към високо-планинско селце Орцево в Родопите.Преходът ни ще трае около 4 часа и ние  ще успеем да се насладим на девствена природа на Родопите. В селото настаняване ще бъде в къща за гости,където любезните домакини ще ни чакат със домашна вечеря,направена от екологично чисти продукти на Родопа планина.На вечеря ще има и музика,а защо и  не танци!

Нощувка.

 

ДЕН 2

След домашна закуска в къща за гости, тръгваме пеша по маршрута от село Орцево към село Бунцево/около 2 часа/като се насладим на уникалните гледки на Родопа планина.В село Бунцево има механа при рибарника,там ни чака вкусен обяд със прясна рибка!А който предпочита месо-механата предлага голям избор,а специалитет на заведението-овнешка пържолка със сигурност няма да ви остави равнодушни.

След обяда продължаваме пеша към гара Якоруда/окло 2 часа/В 16.00 ч.отпътуваме от гара Якоруда за гара Септември,от където ще ни вземе автобуса за София.Пристигаме в София,заредени със родопски адреналин вечерта.

ЦЕНА -159 лв на човек в двойна стая; Доплащане за единична стая-25 лв

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • ·         Транспорт от София до гара Септември и обратно;
  • ·         Опитен планински водач, притежаващ сертификат;
  • ·         Транспорт с теснолинейка,билет включен в цената;
  • ·         Една нощувка с домашна закуска в къща за гости и домашна вечеря, направена от екологично чисти продукти;
  • ·         Планинска застраховка до 65г. с покритие-10000 лв;
  • ·         за туристи над 65 г.автоматично се начислява доплащане;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • ·         Лични разходи


гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7