Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
МИСТИЧНА ГРУЗИЯ НА ДЛАН
5 дни, , АВТОБУС И САМОЛЕТ

МИСТИЧНА ГРУЗИЯ НА ДЛАН

Кавказка красавица-Гурме тур

 

5 дни / 4нощувки

Дати-08.09-12.09;22.09-26.09.2021 г.

 

Маршрут: София  – Тбилиси- Батуми- Кутаиси – Боржоми -Гори– Мцхета – Сигнахи – Велисцихе – Ахалцихе –Кахетия-– София 

Акценти по програма-

 

Грузия е много красива и същевременно много различна от всичко, което сте виждали в света до този момент. А през последните години тя става все по-привлекателна за туристите от целия свят.

 Грузинците са известни със своето безкрайно гостоприемство, със своята невероятна и самобитна кухня, прочутите грузински вина и коняци.Освен гурме тур ,съчетали сме богата туристическа програма в Грузия и ще Ви запознаем със столицата на Грузия – Тбилиси, прочутите минералните извори на град Боржоми, небезизвестният град Кутаиси, откъдето идва легендата за Златното руно.A Батуми-Черноморска столица на Грузия ще ни посрещне в целият си блясък.

 И още много завладяващи гледки, исторически забележителности, най-старите църкви и манастири в света, включени в Световното наследство на ЮНЕСКО!

По програма всеки ден ние ще имаме посещения на автентични грузински ресторанти със презентация на самобитни грузински ястия в тях.Изхранване на пълен пансион дава възможност изцяло да се насладите на грузинската кухня и да усетите прочутото грузинско гостеприемство на живо.

 

 

ПРОГРАМА:

 ДЕН 1:

Отпътуване от София за Тбилиси в 09:25 ч. през Истанбул със Туркиш ерлайн.Пристигане в Тбилиси-столица на Грузия в 15.25.ч - Сити тур на Тбилиси. Градът е създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес той е важен, политически, икономически и индустриален център. Обиколката включва посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари и минаване през района на прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава минавайки през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии до модерния символ на Грузинската столица – Моста на Мира.Следва Площада на свободата и  прочутия булевард Руставели, където се намират основни  забележителности, като сградата на Националната Опера и Парламента.Свободно време в центъра на Тбилиси.Настаняване в хотел 4* в центъра на Тбилиси.

Гала вечеря с музика на живо и богата фолклорна програма в автентичен ресторант, с традиционни грузински ястия и неограничено количество прочуто грузинско вино – бяло и червеноруги алкохолни напитки – чача, водка, уиски се заплащат допълнително.Нощувка.
Пристигаме в Батуми-
столицатанаАджария, снаселениеотнад 120 000 души. Тойеединотнай-старитеградове в Грузия.Първотоспоменаваненаградадатираотпрединоватаера IV век. д. отгръцкияфилософАристотел .Настаняване в хотел в центъра на града. Свободно време-можете да се насладите на разходка по крайбрежен булвард-"Руставели Авеню ". Вечеря  в ресторанта на хотела.Нощувка.

ДЕН 2:. Закуска в хотела.Днес ни очаква гр.Гори-Боржоми-Бакуриани.

Отпътуваме за гр. Гори, известен като родното място на съветския лидер Иосиф Сталин. Посещение на музеят, създаден през 1937 г. в къщата, където е роден Сталин през 1878 г. През 1975 г. е построена голяма структура от гранит и мрамор за съхраняване на къщата и за експозиция. Разглеждане на експозицията. Свободно време за сувенири и снимки в гр. Гори.Отпътуваме за гр. Боржоми-световноисвестен със свойте лековити минерални извори.Боржоми-курорт,който основан от руските царе и има свойта легендарна история,която ще чуем.Пешеходна разходка  в  Ботаническа градина и парка на гр.Боржоми,и ще опитаме минералната вода от неговите лековите извори.Обяд в  крайпътен национален ресторант,сгущен над реката и прочут със своите домашните  специалитети.Презентация на обяда.В късен следобяд ще пристигнем в ски курорта Бакуриани,който се издига над морското равнище на  1700 м. Най-чистия планински въздух, красотата на уникални гори в курорта,заснежени върхове на Величествен Кавказ тук  привличат туристи от целият свят.

Настаняване в хотела.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

ДЕН 3: Закуска в хотела.Отпътуваме за Батуми-столицатанаАджария, снаселение около120 000 души. Тойеединотнай-старитеградове в Грузия.Първотоспоменаваненаградадатираотпрединоватаера IV век. д. отгръцкияфилософАристотел.Следва сити тур Батуми– главната крайбрежна улица "Руставели Авеню", Кулата на буквите – уникална 130-метрова постройка и по желание изкачване на кулата с панорамен асансъор, Пристанището, парка "6-ти Май".Батуми-градът,в който модернитенебостъргачи съседстват съсархитектурнишедьовринасредновековието, иновитекварталисесмесватвшаренитеулици на старият град.Настаняване в хотела. Вечеря.Свободно време и възможност да се насладите на нощен Батуми,светещ с милиони светлини. Нощувка.

ДЕН 4:

Закуска в ресторанта на хотела. Свободно време за сувенири в центъра на Батуми.

Отпътуваме за Кутаиси-старата столица на Грузия и  е третият по големина град в Грузия (след Тбилиси и Батуми). Кутаиси всъщност е столицата на митичната Колхида, крайната точка на експедицията начело с Язон,който успя да открадне Златното руно.Тук ще чуем много гръцки митове и легенди.

Панорамна обиколка на града - елегантни улички облицовани с дърво, къщи от 19-ти век, местен пазар, както и няколко атрактивни парка които правят Кутаиси изключително красиво място за разходка, и разглеждане на многобройните забележителности.Отпътуване за катедралата Баграт (11-ти век). Катедралата се отличава със своите елегантни пропорции, големи размери, фасадна композиция, орнаменти и релефни резби. Комплекса е включен в списъка на обектите на ЮНЕСКО за световно наследство.От манастира се открива удивителна гледка към Кутаиси.Фотопауза.Обяд в типичен грузински ресторант- Презентация на обяда.Отпътуване за Тбилиси с няколко спирки по пътя.Пристигаме в Тбилиси вечерта,настаняване в хотела в центъра на града.Вечеря.Нощувка.

ДЕН 5:/ 12.09.21

Закуска в ресторанта на хотела.Днес последен ден в Грузия,който ще прекараме в Мцхета – живия летопис на  Грузия,вторият Ерусалим.Нашето пътешествие  ще започне по  Военно-грузинския път-това основна транспортна артерия на Грузия,която свързва Русия,Азербайжан,Турция,Иран в един транспортен коридор,а преди столетия той е бил жизненноважен път за целият Кавказ.

 Изкачване в манастира Джвари (V в), където, според сказанията се е молила  просветителката на  Грузия Святата Нино. От тук  се открива прекрасна панорама. Следва посещение на храма  Катедрален  Събор „Светицховели“ - строителството на храма съвпада с  новия етап на разцвета на Грузия. Той е не само едно от главните архитектурни съоръжения на цяла Грузия, но и църковният център на Грузия. Обяд в Мцхета,презентация на обяда със грузинските специалитети.Дегустация на прочутите грузински вина.Свободно време за сувенири и чаша ароматен грузински чай.

 

Отпътуване за летището за полет на Туркиш ер в 16.20 ч.-Тбилиси-Истанбул-София.

Пристигаме в София в 20.25 ч.

 

ЦЕНА НА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30.07.2020г. -849 евро на човек в двойна стая; Доплащане за единична стая – 149 евро.

ЦЕНА СЛЕД 30.07.21 -949 евро. на човек в двойна стая;

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

·         Самолетен билет София-Истанбул-Тбилиси-Истанбул-София, с включен чекиран багаж-30 кг, ръчен багаж -10 кг;

·         Трансфер летище-хотел-летище с комфортен автобус;

·         Транспорт по горепосочената програма и всички трансфери по програмата;

·         1  в в хотел 4*+ Батуми при пристигане;

·         1 нощувка в хотели 4*+ в прочут ски резорт Бакуриани ;

·         2 нощувки  в хотели 4*+ в Тбилиси;

·         4 закуски  в хотели 4* по маршрута;

·         2  вечери в  ресторанти със автентични грузински ястия ;

4 обяда по маршрута. Презентация на  грузинските специалитети по време на обеди.

·         Стойността на всички изброени в програмата екскурзии;

·         Лифт в Тбилиси;

·         1 Гала вечеря с музика на живо и богата фолклорна програма в Тбилиси, с традиционни грузински ястия и неограничено количество прочуто грузинско вино – бяло и червено; други алкохолни напитки – чача, водка, уиски се заплащат допълнително.

·         Дегустация на вино в завода „Шухман Вайнс”;мастер класс по грузински хляб и грузински десерт-черчела;

·         Традиционна грузинска вечеря в завода „Шухман Вайнс”с прочути вина от Кахетия;

·         Екскурзоводско обслужване по целия маршрут от местен екскурзовод на руски  език с превод на български език.

·         застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица до 65 годишна възраст за сумма 10000 евро;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:Доплащане за застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица над 65-25 лв.

  • PCR тест (сертификат) за отсъствието на COVID-19,с отстъпка 50%; който трябва да се направи не по-късно от 72 ч. преди пристигане и влизане в Грузия. Сертификатът трябва да бъде на английски на руски език.Ваксинирани или преболебували туристи трябва да имат документ,koйто да бъде преведен на английски  език.

 

Расходи от личен характер;

·         Валута: 1 Евро = 2.56 грузински лари

·         1 лв = 1.31 грузински лари

Условия за резервации:

·         Депозит: при записване или 500 лв;

·         Доплащане 100%: до 30 дни преди дата на заминаване;

·         Няма визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Необходими документи - международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на завършване на екскурзията.

·        
Грузия:
 Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната
.Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
 

 гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7