Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Златните планини на Алтай
8 дни, РУСИЯ, Самолет

Златните планини на Алтай

ДАТА : 05.07.2021 – 12.07.2021

8 дни / 7 нощувки

Предимство на нашата програма :

Тази програма е за тези пътешествиници, които обиколиха много различни места по света,и търсят нови усещания,нов адреналин, нови емоции!А ние Ви ги гарантираме с тази впечатляваща обиколна програма в Алтай!

Алтай е място на енергетика и сила, това е един от най важните природни центрове на  нашата планета,където можете да наблюдавате голямо  биоразнообразие на животински и растителни видове. Голяма част от тях са ендемични, изключително редки и застрашени и намират отлични условия за живот в тази високопланинска азиатска зона. В Алтай е мястото, където все още може да се види снежен леопард и сибирски козирог.

Под името „Златните планини на Алтай” една огромна територия от планината, възлизаща на 16 178 кв. км, е включена в списъка със Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Под защитата на световната организация са Природните резервати Алтай и Катун, езерото Телецкойе, района на връх Белуха и платото Укок. В тези резервати Алтай предлага невероятно разнообразие от степи, лесостепи, смесени гори, субалпийска растителност алпийска растителност

Програмата е опознавателна обиколка на Алтай с посещение на най-значимите природни и културно-исторически обекти с настаняване в хотели от категория 3-4 *.

 

ПРОГРАМА

Ден 1 - 5 юли / Запознаване с Алтай

Пристигане в Горно-Алтайск, среща на летището. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Altay Sense. Спирка за закуска в кафене. Ще ви бъде предложена необичайна "зелена" закуска - авторски ястия с добавка на алтайски диви растения, билки и горски плодове. По-нататък - посещение на планината Малая Синюха (изкачване на планината с лифт).

Настаняване в хотела в 14.00

Свободно време.

Ден 2 - 6 юли / Рафтинг по река Катун и посещение на село Аскат занаятчии

През първата половина на деня - моторен рафтинг по р. Катун с посещение на водопада Камишлински (1 час). Ще карате по р. Катун на сал с мотор, ще се любувате на скалистите острови и красивите Семински бързеи на реката. Моторизмът е неусложнен, подходящ за деца.

Следобед - посещение на ферма за развъждане на марали, запознаване с тайните на развъждането на еленови елени. В маралника ще направите конна езда през територията на фермата.

Ден 3 (7 юли) / Съкровищата на Катун

Разстояние - 90 км (път)

Пътуване по най-красивата река Алтай Катун. Посещаваме остров Патмос в село Чемал, водноелектрическата централа Чемал, дефилето на планинските духове на Че-Чкиш, каменната сърдечна скала. Възхищавайки се на скалите и водовъртежите на Катун. Трекинг.

Ден 4 - 8 юли / Отпътуване за село Кош-Агач

¾     Съкровища от тракта Чуйски

¾     Настаняване - агротуристки комплекс Инеген

¾     Разстояние - 180 км кола    

Рано сутринта напускаме уютния хотел Тенери и се отправяме към летището Горно-Алтайск. Оттук на малък самолет на местната авиокомпания „Силата на Сибир” ще летите практически до самата граница на Русия и Монголия - до село Кош-Агач (1 час). Ще прелетите над целия Алтай и ще се озовете във високопланинска полупустиня - степа Чуя - на височина около 2 хиляди метра. Днес това е най-сухото и студено място на Алтай. Но дори и в близкото геоложко минало, степата Чуя е била дъното на обширен резервоар с дълбочини до 400-600 м. Оттук ще започнем нашето пътешествие по Чуйския тракт - най-красивия планински път на Алтай. Тракт Чуйски пази много легенди и паметници, както историята, така и природата.

Ще посетите Алтай Марс - запазен залив на древното субтропично море. Ще видите снежно-белите шапки на върховете на Северо-Чуйския хребет и Курайската степ. Ще посетите брега на езерото Гейзер. Направете кратка разходка до водопада Chib. След това ще имате екскурзия до светилището Калбак-Таш, където са съсредоточени няколко хиляди древни скални рисунки. Нощувка в къщата за гости в агротуристкия комплекс Инеген.

Забележка: В случай на промяна в полетния график на A / c Power of Siberia или отмяна на полети, тази екскурзия ще бъде заменена с пътуване по тракта Чуйски до център за отдих Inegen.

Ден 5 (9 юли) / Земя на снежния леопард

Екскурзия до устието на река Аргут по стария път

Денят ще бъде посветен на пътуване и разходка в живописно дефиле до устието на река Аргут. Това е едно от най-недостъпните места в Алтай, река Аргут е известна с голямото население на снежни леопарди в долината си. Ще вървим по стария път, построен тук след Втората световна война. След това ще ви бъде предложен обяд - пикник на брега на река Катун.

Ден 6 - 10 юли / Разходка по река Катун с мотоциклет, риболов, пикник сред природата

На този ден ви очаква активна програма и приключения на брега на най-голямата река Алтай - Катун. Ще тръгнем на моторен сал по реката, по време на който можете да стигнете до уникални места на река Катун, които са недостъпни за масови посещения от туристи поради отдалечеността им.

Риболов на брега на река Катун (липан). Обяд - пикник с местни продукти.

Връщане в агро-туристическия комплекс Инеген.

Ден 7 - 11 юли / долината Каракол и трансфер до хотела близо до летище Горно-Алтайск

Днес напускаме прохода Семински. През първата половина на деня ще посетим етно-природния парк Уч-Енмек и долината Каракол, където ще се запознаем с традициите на алтайците. Долината Каракол е свещена за жителите на Алтай; тук са съсредоточени светилища и паметници от ранната бронзова епоха до етнографското време (надгробни могили, петроглифи, каменни стели). Тук ще ви срещне местна жителка Марина Михайловна Тохтонова, която ще ви отведе на обиколка на долината Каракол. Ще научите за традициите и мирогледа на хората от Алтай, ще посетите алтайско село, ще чуете концерт на алтайско гърлено пеене.

След това - трансфер до хотела в близост до летището в Горно-Алтайск (при резервация - Парк-хотел Aya, Altai Palace или подобен).

Ден 8 - 12 юли / Сбогуване с Алтай

Отпътуване за Москва.

 

ЦЕНА : 1399 евро на човек в двойна стая

Цената включва :

               Настаняване 1-4 дни - хотел Altai Sense, супериорна стая (двама души в спалнята)

               Настаняване за 4-7 дни - агротуристки комплекс Инеген, къща за гости (удобна)

               Настаняване 7-8 дни - хотел на ниво 4 * близо до летище Горно-Алтайск

               Закуски в хотелите

               Пълен пансион в 4-5-6 дни

               Обеди на 3 и 7 ден

               Вода-1 бутилка всеки ден;

               Съпровождане от водач по време на цялата програмата

               Трансфери с удобен микробус

               Екскурзионна програма (входни такси за развлекателни съоръжения, съпровод на местни водачи според програмата, наем на лодка по езерото Телецкое, моторни рафтове и риболов на Катун, индивидуален концерт на алтайско гърлово пеене)

               Самолетен билет за местния климатик Сибир Горно-Алтайск - Кош-Агач

 

Цената не включва :

·         Самолетен билет-София-Москва-Горно-Алтайск-София;/около 650-700 евро/

               Обеди и вечери в ресторанта на хотела Тенери, както и вечеря в ресторанта на Хотела близо до летище Горно-Алтайск на ден 7;

               Сауни, СПА, допълнителни услуги в хотелите, непосочени в програмата;

               Алкохол; 

               Сувенири и лични разход;

               Туристическа виза за Русия: 120 лв. за български граждани, срок на издаване 10 календарни дни;

               Застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» с покритие 30 хиляди евро 30 за лица до от 70 годишна възраст-25 лв; от 70 г.до 85 г-доплащане според тарифата за застрахователя.

               PCR тест (сертификат) за отсъствието на COVID-19, който трябва да се направи не по-късно от 72 ч. преди пристигане и влизане в Русия. Сертификатът трябва да бъде на английски или преведен на руски език. В случая на промяна на условията на пътуване до Русия с цел туризъм и изваждането на виза (въвеждане на електронна виза или/и отмяна на PCR тестове и др.) туристите ще бъдат своевременно уведомени;

               Застраховка «Отмяна на пътуване»: сключва се по желание и само до 5 работни дни след първото плащане и издаване на фактура. Цената се изчислява индивидуално при запитване и е около 2%–2,5% от туристическия пакет.

               Застраховката «Отмяна на пътуване» покрива разходи, за отмяна, съкращаване или прекъсване/ удължаване на пътуването, закъснение на самолетен полет поради:

Медицински причини:

               неочаквано влошаване на хронично заболяване на Застрахования, единствено при наложила се хоспитализация;

               заболяване, злополука или смърт на Застрахования, негов близък роднина или бизнес партньор;

               в обхвата на медицинските причини влиза и заболяване от COVID-19.

Немедицински причини:

               назначаване на Застрахования за съдебен заседател, призоваване на Застрахования за свидетел по дело или даване на експертно заключение, узнаването на които е след датата на резервация;

               уволнение от работа, с изключение на дисциплинарно уволнение;

               отмяна или отказ на отпуска на Застрахования от работодател, поради неотложни служебни ангажименти;

               невъзможност за отпътуване поради неблагоприятни климатични условия.

               други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката, включват медицински и немедицински причини и др. описани в Общите условия по застраховката

Условия за записване:

  • Копие от задграничен паспорт,  валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
  • Попълнен договор и депозит в размер на 100 лв. на човек;
  • Пълно плащане до 60 дни преди датата на отпътуване;
  • Предоставянето на всички необходими документи за руска виза е най-късно до 40 дни преди отпътуване.

 

Данни за паспортен и визов режим:

За посещението на Русия се изисква виза, за която са необходими:

  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
  • Поне 2 свободни и без печати страници в паспорта;
  • Попълнена Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;
  • 1 цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца с размер 3,5 Х 4,5 см. на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила, шапки или забрадки. Изключение се прави само за гражданите, които поради тяхната етническа и религиозна принадлежност са със шапки или забрадки на снимката в паспорта. Облеклото на снимката трябва да е контрастно, без бели дрехи.

 гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7