Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
КАМЧАТКА - Юнско приключение на Тихия океан
6 дни, РУСИЯ, АВТОБУС И САМОЛЕТ

КАМЧАТКА

Юнско приключение на Тихия океан

ДАТИ : 04.06.2021 ; 11.06.2021г. ; 18.06.2021г.

6 дни / 5 нощувки

!!! Записване без риск и с минимален депозит!!!

Пътуването може да се анулира без неустойка до 30 дни преди датата на отпътуване!

 

Tам,далече,на 9000 км от България,в 11 часови зони и с 9-часов полет от Москва -  намира се този почти недокоснат от човека полуостров Камчатка, дълъг 1500 км, с население от 400 000 души, като по-голямата част от тях живеят в град Петропавловск - Камчатски. Камчатка е един от най-активните вулканични райони в Тихоокеанския огнен кръг. Най-малко 12 и дори повече от вулканите тук имат активни кратери. Повечето от тях са сложни стратоконуси, а най-младите са разположени по протежението на източната част на полуострова. Ключевской, един от най-активните и известни вулкани в света, се извисява в главната верига от вулкани на Камчатка: групата Ключи. Две по-големи вулкански вериги се простират на север и североизток, а по-старата и по-малко активна верига заема централната и западната половина от Камчатка. По-младият и по-активен пояс започва от крайната югоизточна точка на полуострова и продължава на север успоредно на Тихоокеанското крайбрежие. Огромните вулкани, кратери, потоци от лава и наноси от пепел в Камчатка са наследство, съхранено от вулканичната природа на района. Камчатка е най-живописният район на Русия – тук дивата природа е непокътната. Това е земя на огън и лед, където хармонично се съчетават великолепни планини, ледници, горещи минерални извори, активни вулкани и необятния Тихи океан.

Тази екскурзия за хора,които обичат приключения,жадни за адриналин и нови емоции,но със средна физическа подготовка.

 

Ден 1 - Пристигане в Петропавловск-Камчатски.

Пристигане в Петропавловск-Камчатски.Посрещане на летището от фирма - партньор. Трансфер до хотела в Паратунка или Петропавловск-Камчатски. Настаняване. Свободно време. Релаксация, плуване в басейна с термална вода (ако е настанено в Паратунка).

Ден 2 - Обиколка на града. Разходка с корабче до остров Старичков.

Закуска в хотела. Трансфер до P-Kamchatsky. Обзорна обиколка на града с посещение на Краеведския музей, наблюдателна площадка, центъра на града, магазин за сувенири, пазар. Бизнес обяд в градското кафене. Трансфер до морското пристанище Петропавловск-Камчатски. Разходка с корабче по акваторията на залива Авача с излаз на Тихия океан до остров Старичков (около 5 часа), вечеря на борда на лодката. Заливът Авача се смята за един от най-красивите в света. Бреговете на залива са криволичещи, вдлъбнати от множество малки живописни заливи. В неговите води се вливат две хвърлящи хайвер реки. В залива Авача постоянно живеят 32 вида риби. Почти през цялата година има няколко вида камбала, оранжерия, бичета, лаврак и камбала. Морските птици са доста многобройни във водната зона на залива. В заливите, разположени на входа на залива Авачинская, можете да намерите тюлени, които почти не се страхуват от хората и им позволяват да се доближат съвсем близо до тях. Сред големите животни китовете убийци се наблюдават през лятото. Водите на залива Авача са пълни с даровете на морската природа - това са морски таралежи и раци.

Остров Старичков се намира на около 10 километра (5,5 морски мили) от входа на залива Авача. Островът е получил името си от името на малки морски птици, които правят гнезда на него - старци (или с други думи - брадви). Остров Старичков е воден резерват, изобилстващ с брадви, лунове, корморани и други водолюбиви птици. На това парче земя има няколко места за гнездене на орли белоопашати и коктейл от тюлени.

След разходката с лодка завръщане в хотела. Почивка, плуване в басейна с термална вода (при престой в Паратунка).

Ден 3 – Екскурзия до подножието на вулкана Авачински. Връх Камила ( Гора Верблюд )

Закуска в хотела. Трансфер до подножието на вулкана Авачински с офроуд транспорт (около 2 часа). Пристигане в туристическата база, инструктаж преди излизане на разходка. Обяд в базовия лагер. Вулканът Авачински е един от най-активните в Камчатка (2751 м), често е наричан „вулканът Домашний“ поради близостта му до града. Кратерът му е изпълнен със втвърдена лава, над която често се издигат изпарения на фумароли. Всички обиколки до вулкана Авачински започват от туристическата база Камчатинтур, разположена на височина 890 м над морското равнище. Разстоянието от Петропавловск-Камчатски до базата е около 50 км.

Трансфер до тихоокеанското крайбрежие, плаж Халактирски. Разходка по брега с черен вулканичен пясък. Плажът Халактирски е любимо място сред местните жители. Брегът е покрит с вулканичен пясък, а зелената ивица през лятото е боядисана с цъфтящи билки и плодове (шипки, орлови нокти, боровинки).

Връщане в хотела. Релаксация, плуване в басейна с термална вода (ако е настанено в Паратунка).

Ден 4 - Екскурзия до етническия комплекс - развъдник за шейни кучета.

Закуска. Трансфер до етническия комплекс - развъдник за шейни кучета. Трансфер с кола до етническия комплекс. Екскурзия до развъдника за шейни кучета. Среща с представители на коренното население на Камчатка, обяд, фотосесия (общо 3 часа). Разположен на открито с живописна гледка към вулканите Коряк и Авачински, етническият комплекс ще ви запознае с културата на коренното население на Камчатка (коряци, ителмени и евени). Ще Ви разведат в развъдника за шейни кучета и ще ви разкажат за историята и развитието на спорта на шейни в Камчатка, за историята на аборигените, ще ви покажат цветната творческа програма на местните народи и ще ви научат на основните движения на националния танц. Също така ще получите уникалната възможност да се снимате в национални дрехи, да се запознаете с начина им на живот и бита на коренните народи на Камчатка и да се насладите на гореща, ароматна рибена супа или шурпа на чист въздух .

Отпътуване за източниците на радон - Зеленовски езера. Плуване във ваните и басейна. Връщане в хотела . Почивка.

Ден 5 - Водопад Вилючински. Верхне-Паратунски топли извори.

Закуска в хотела. Трансфер до подножието на вулкана Вилючински с офроуд транспорт (около 2 часа), инструктаж преди тръгване на разходка. Разходка до водопада. Пикник-обяд по маршрута. Вилючински водопад - разположен на склона на вулкана Вилючински - е красива каскада от вода, образувана от топенето на снежно поле. По склоновете на вулкана има ледници,  един от тях, когато ледът се топи, през лятото водят началото си води, които образуват малка река, а надолу по течението в подножието на вулкана падат от височина около 40 метра.

Плуване в (диви) горещи извори Верхне-Паратунски . Термалните извори Верхне-Паратунски са минерални горещи извори, разположени на североизточния склон на вулкана Горячая, недалеч от вулкана Вилючински. Изворите се състоят от две дузини грифони с температури от леко доловими до 70 ° C и имат лечебни свойства.

Ден 6

Закуска. Освобождаване на хотела . Трансфер до летището . Отпътуване.

ЦЕНА-999 евро на човек в двойна стая

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :

                    5 нощувки в хотел 3 *в Паратунка (район Камчатка);

                    Хранене-закуска,обяд,вечеря според програмата;

                    Services Акомпаниментни услуги (2 дни) ;

                    Услуги на екскурзоводи по маршрутите в програмата;

                    Трансфери според програмата;

                    Всички екскурзии по програмата;

                    Плуване в басейна (при престой в х-л Паратунка);

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :

                    Самолетен билет София – Москва ; Москва - Петропавловск-Камчатски;

                    Вечери в хотела приблизително 10 евро на човек на ден;

                    Допълнителна екскурзия-

                    Долина на гейзерите + Узон + Наличево / Курилското езеро + Ксудач + Ходутка:

-                     46 000 рубли на човек;/около 520 евро/

                    Внимание! Цената на обиколките с хеликоптер е базирана на минимална група от 18 души.

·         Етнически комплекс - 5000 рубли. (трансферът не е включен)

                    Туристическа виза – 120 лв за български граждани със срок на издаване 10 календарни дни.

                    PCR тест (сертификат) за отсъствието на COVID-19, който трябва да се направи не по-късно от 72 часа преди пристигането и влизането в Русия. Самият сертификат трябва да бъде на английски или преведен на руски eзик.В случая на промяна на условията на пътуване до Русия с цел туризъм и изваждането на виза (въвеждане на електронна визаили/и отмяна на PCR тестове и др.)туристи ще бъдат своевременно уведомени;

·         Доплащане за  застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица от 70 до 85 г.:25 лв на човек.

                    Застраховка «Отмяна на пътуване»: сключва се по желание и само до 5 работни дни след първото плащане и издаване на фактура. Цената се изчислява индивидуално при запитване и е около 2%–2,5% от туристическия пакет.

                    Застраховката «Отмяна на пътуване» покрива разходи, за отмяна, съкращаване

или прекъсване/ удължаване на пътуването, закъснение на самолетен полет поради

Медицински причини:

           неочаквано влошаване на хронично заболяване на Застрахования, единствено при наложила се хоспитализация;

           заболяване, злополука или смърт на Застрахования, негов близък роднина или бизнес партньор;

           в обхвата на медицинските причини влиза и заболяване от COVID-19.

Немедицински причини:

           назначаване на Застрахования за съдебен заседател, призоваване на Застрахования за свидетел по дело или даване на експертно заключение, узнаването на които е след датата на резервация;

           уволнение от работа, с изключение на дисциплинарно уволнение;

           отмяна или отказ на отпуска на Застрахования от работодател, поради неотложни служебни ангажименти;

           невъзможност за отпътуване поради неблагоприятни климатични условия.гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7