Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
МИСТИЧНА ГРУЗИЯ - Кавказка красавица
8 дни, , АВТОБУС И САМОЛЕТ

 

МИСТИЧНА ГРУЗИЯ

Кавказка красавица

Гурме тур

 

8 дни / 6 нощувки

Дати-01.05.-08.05;27.06-02.07;01.08-07.08;05.09-10.09;19.09-24.09.2021 г.

 

Маршрут: София  – Батуми- Кутаиси – Боржоми -Тбилиси – Мцхета – Сигнахи – Велисцихе – Ахалцихе –Кахетия-– София

 

!!! Записване без риск и с минимален депозит !!!

Пътуването може да се анулира без неустойка до 30 дни преди датата на отпътуване!

 

ПРЕДИМСТВА НА НАШАТА ПРОГРАМА

Грузия е много красива и същевременно много различна от всичко, което сте виждали в света до този момент. А през последните години тя става все по-привлекателна за туристите от целия свят.

 Грузинците са известни със своето безкрайно гостоприемство, със своята невероятна и самобитна кухня, прочутите грузински вина и коняци.Освен гурме тур ,съчетали сме богата туристическа програма в Грузия и ще Ви запознаем със столицата на Грузия – Тбилиси, прочутите минералните извори на град Боржоми, небезизвестният град Кутаиси, откъдето идва легендата за Златното руно.A Батуми-Черноморска столица на Грузия ще ни посрещне в целияси блясък.

 И още много завладяващи гледки, исторически забележителности, най-старите църкви и манастири в света, включени в Световното наследство на ЮНЕСКО!

По програма всеки ден ние ще имаме посещения на автентични грузински ресторанти със презентация на самобитни грузински ястия в тях.Изхранването на пълен пансион дава възможност изцяло да се насладите на грузинската кухня и да усетите прочутото грузинско гостеприемство на живо.

 

ПРОГРАМА:

 ДЕН 1: /01.05.21 г.

Среща на летище София – Терминал 2 . Отпътуване с полет София- Батуми в 21:25 ч. през Истанбул със Туркиш ерлайн.

ДЕН 2:/02.05.21 г.

Пристигане в Батуми рано сутринта.Ако има възможност,настаняване в хотела веднага,закуска,почивка.

Сити тур Батуми– главната крайбрежна улица "Руставели Авеню", Кулата на буквите – уникална 130-метрова постройка и по желание изкачване на кулата с панорамен асансъор, пристанището, парка "6-ти Май", зоологическата градина, делфинариума, Батуми плаца.

Обяд в автентичен грузински ресторант със презентация на всички грузински ястия.

Следобяд свободно време за разходка,кафе,сувинири в центъра на Батуми. Вечеря в крайбрежен ресторант с музика на живо и фолклорна програма.Нощувка.

ДЕН 3:/03.05.21 г.

Закуска в хотела.Отпътуваме за Кутаиси-старата столица на Грузия,която има своята легендарна история.Обяд в Кутаиси.Разходка из центъра на града - елегантни улички облицовани с дърво, къщи от 19-ти век, местен пазар, както и няколко атрактивни парка , които правят Кутаиси изключително красиво място за разходка, и разглеждане на многобройните забележителности. Настаняване в хотела. Кратка почивка след което посещение на Манастира Гелати и Академичния архитектурен комплекс (12-ти век) основан от крал Дейвид Строителя , считащ се за шедьовър на грузинската култура от тяхната Златна епоха. С уникалните си мозайки и забележителни стенописи, комплекса е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. След това възможност да се посети катедралата Баграт (11-ти век). Катедралата се отличава със своите елегантни пропорции, големи размери, фасадна композиция, орнаменти и релефни резби. Комплекса е включен в списъка на обектите на ЮНЕСКО за световно наследство.Вечеря.Нощувка.

 ДЕН 4:/04.05.21 г.

Закуска в ресторанта на хотела. Напускане на хотела и отпътуване за гр.Боржоми,прочут в целият свят със свойте лековите извори.Обяд в един крайпътен национален грузински ресторант,сгушен над реката и прочут със своите домашните грузински специалитети.Презентация на обяда.

 Пешеходна разходка в гр. Боржоми, разходка в парка и посещение на неговите лековите извори. Свободно време за сувенири и снимки.

Отпътуване за гр. Гори, известен като родното място на съветския лидер Сталин. Посещаване на музея, създаден през 1937 г. в къщата, където е роден Сталин през 1878 г. През 1975 г. е построена голяма структура от гранит и мрамор за съхраняване на къщата и за експозиция. Разглеждане на експозицията. Свободно време в гр. Гори. Отпътуване за Тбилиси. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН 5: /05.05.21 г.

Закуска в ресторанта на хотела.

Нашето пътешествие в Грузия ще започне по  Военно-грузинския път към крепостта и манастира Ананури, които са красиво усамотени на брега на Жинвалското водохранилище.Посещение на манастира,беседа,фотопауза на живописното Жинвалското водохранилище.

Отпътуване за гр. Мцхета (Втория Иерусалим). Мцхета – живия летопис на  Грузия. Разкопките на нейна  територия са дали огромен археологически материал, обхващащ няколко хилядолетия. Изкачване в манастира Джвари (V в), където, според сказанията се е молила  просветителката на  Грузия Святата Нино. От тук  се открива прекрасна панорама. Следва посещение на храма  Катедрален  Събор „Светицховели“ - строителството на храма съвпада с  новия етап на разцвета на Грузия. Той е не само едно от главните архитектурни съоръжения на цяла Грузия, но и църковният център на Грузия. Покупка на сувенири и свободно време.Обяд в Мцхета в ресторант,където обичал да отсяда и да се храни А.С.Пушкин.Презентация на обяда със грузинските специалитети.

Следобяд-отпътуване за Тбилиси- Сити тур на Тбилиси. Градът е създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес той е важен, политически, икономически и индустриален център. Обиколката включва посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари и минаване през района на прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава минавайки през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии до модерния символ на Грузинската столица – Моста на Мира. Ще бъде посетена и катедралата Самеба. Обиколката ще завърши с преминаване покрай Площада на свободата и по прочутия булевард Руставели, където се намират забележителности като сградата на Националната Опера и Парламента.Свободно време в центъра на Тбилиси.Вечеря.Нощувка.

ДЕН 6:/06.05.21 г.

Закуска в хотела . Днес ще се запознаем с грузинското винопроизводство и гостоприемство. Отпътуване за източната част на Грузия, където уютно е разположена -  Кахетия.

Ще имаме спирка в Сигнахи – градът на  любовта. Това слънчево и уютно градче е съчетало в себе си елементи от южно-италианските и грузински архитектурни прелести. Ще видим също крепостта  Сигнахи, влязла в списъка с най-известни и мащабни по големината си крепости в Грузия.Обяд по маршрута. Презентация на обяда със грузинските специалитети.

 Ще посетим манастирския и епископски комплекс Свети Георги - женски манастир „Бодбе“. Тук се намира женски манастир с базилика, посветени на Света Нино, свещено място, след посещението на което се изпълняват най-съкровените желания.

Пристигане  в село Велисцихе.

Дегустация на четири сорта вино и грузинска водка – чача (грузинска ракия) в музея и във винарна Нумиси. Ще наблюдаваме и ще участваме в процеса на приготвяне и изпичане на ароматния грузински хляб – Шоти.

Традиционна грузинска вечеря с прочути вина от Кахетия. Завръщане в хотела. Нощувка.

 

ДЕН 7:/07.05.21 г.

Закуска в ресторанта на хотела.Свободно време в Тбилиси,самостоятелна разходка и разглеждане на града,по желание посещение на многочислени музеи,пазари или прочутите серни бани в Тбилиси.Обяд-самостоятелно/в центъра на Тбилиси се намират малки уютни ресторанчета,където можете да се насладите на автентична грузинска кухня/Вечеря в ресторант с музика на живо и фолклорна програма.

 Отпътуване за летището.Полет-Тбилиси-Истанбул-София.Пристигаме в София рано сутрунта на 07.05.21г.

 

ЦЕНА НА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 15.04.2020г.  - -2099 лв. на човек в двойна стая; Доплащане за единична стая – 399 лв.

ЦЕНА СЛЕД  15.04.2021г. - 2199 лв. на човек в двойна стая;

.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

              Самолетен билет София-Батуми-Тбилиси-София, с включен чекиран багаж-30 кг, ръчен багаж -5 кг;

              Трансфер летище-хотел-летище с комфортен автобус;

              Транспорт по горепосочената програма и всички трансфери по програмата;

              6 нощувки със закуски в хотели 3* по маршрута;

              1 допълнителна закуска в Батуми при пристигане;

              6 вечери в  ресторанти със автентични грузински ястия ;

              6 обяда по маршрута. Презентация на  грузинските специалитети по време на обеди.

              Туристически обиколки и всички трансфери според горепосочената програма;

              Стойността на всички изброени в програмата екскурзии;

              Лифт в Тбилиси;

              2 Гала вечери с музика на живо и богата фолклорна програма в Грузия, с традиционни грузински ястия и неограничено количество прочуто грузинско вино – бяло и червено; други алкохолни напитки – чача, водка, уиски се заплащат допълнително.

              Дегустация на вино в завода „Шухман Вайнс”;мастер класс по грузински хляб и грузински десерт-черчела;

              Традиционна грузинска вечеря в завода „Шухман Вайнс”с прочути вина от Кахетия;

              Екскурзоводско обслужване по целия маршрут от местен екскурзовод на руски  език с превод на български език.

              Застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица до 65 годишна възраст за сумма 10000 евро;

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

              Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 16 лв.;

              Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация);

           PCR тест (сертификат) за отсъствието на COVID-19, който трябва да се направи не по-късно от 72 ч. преди пристигане и влизане в Грузия. Сертификатът трябва да бъде на английски на руски език.Ваксинирани туристи трябва да имат документ,koйто да бъде преведен на английски  език.

              Застраховка „Отмяна на пътуване“;

               

ЗАБЕЛЕЖКА : Цената е валидна за група от минимум 15 туристи.

Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване

Разходи от личен характер;

           Валута: 1 Евро = 2.56 грузински лари

           1 лв = 1.31 грузински лари

Условия за резервации:

 

           Депозит: 10% от пакетната цена при записване или 200 лв;

           Доплащане 100%: до 30 дни преди дата на заминаване;

           Няма визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Необходими документи - международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на завършване на екскурзията.

           

Грузия:

 Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

 
гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7