Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
8 декември 2020 в х. Св. Георги Победоносец, Банско
3 дни, България, Собствен транспорт

Студентски празник в град Банско

2 нощувки / 3 дни       07-09.12.2020

Собствен транспорт

Цена: от 99 лв.

Програма:

Ден 1:

Отпътуване от София. Настаняване в хотела. Свободно време за разходка из Банско или околните села. Нощувка.

Ден 2:

Свободно време.

Празнична вечеря с музика, DJ, танци и изненади. Нощувка.

Ден 3:

Възможност за късна закуска. Отпътуване за София.

Цената включва:

2 нощувки в хотел Георги Победоносец, Банско

Празнична вечеря с Dj, томболи, изненади и много танци

Медицинска застраховка

СТУДЕНТСКИ ПРАЗНИК  МЕНЮ 

0,50гр ракия

2 без./мин.вода

1 чаша вино

1 салата Овчарска

1 пил. или свинска пържола със задушени зеленчуци

0,50гр сухо мезе

1 баница с локум

Цената НЕ включва:

Транспорт

Доплащане за закуска – 5 лв.

Доплащане за лек обяд на 09.12./супа, пържени филийки, кафе, вода/ - 5 лв.

Лични разходи

Допълнителна информация:

 

Хотел Св. Георги Победоносец се намира на тиха и спокойна улица в непосредствена близост до центъра на Банско и църквата Света Троица. Хотел Св. Георги Победоносец ще Ви спечели с отлична локация на 500 м. от ски лифта, готоприемство и уютна атмосфера. Тук ще прекарате една чудесна почивка по всяко време на годината. Гостите на хотела се настаняват в 14 двойни стаи по 30 кв.м., 3 тройни стаи с квадратура 36 кв.м., 2 апартамента по 56 кв.м. и 1 мезонет с площ 56 кв.м. Стаите разполагат с кът за сядане и телевизор с кабелна телевизия и хладилник, самостоятелен санитарен възел, а някои стаи в хотел св. Георги Победоносец предлагат на посетителите балкон. Хотелът предлага механа с 60 места и лятната градина - обзаведена в традиционен стил. Механата ще Ви изненада с добрата си кухня, ще се насладите на традиоционни местни специалитети и любезно обслужване. Удобствата в хотела включват Wi-fi интернет и паркинг.

 

ГрадБанско - известен със старинните къщи с автентична архитектура, легендарна история,и невероятна природа. Там можете да посетите къщата-музей на един от българските възрожденци – Неофит Рилски. През 1981 г. родната къща на Неофит Рилски , културна ценност с национално значение, е превърната в музей на бележития български възрожденец с енциклопедични знания и разностранни интереси. Строена през ХVІІІ век, тя е разположена в голям двор, ограден от масивни каменни зидове и тежка дървена порта. Типична е за банската архитектура и следва традицията на старите къщи-крепости. Цялата задна част на приземния етаж е заета от скривалище, а на преден план е месилнята за хляб. На втория кат са: женската стая, всекидневната, килийното училище, преддверие, което отвежда в стаята на главата на семейството - поп Петър. След къщата на Неофит Рилски поглед отправяме към църквата “Света Троица’. Тя се намира в центъра на Банско и е един от символите на курортния град. Освен че е една от най-посещаваните забележителности в града, църквата е една от най-големите в България. До построяването на храм-паметника „Св. Александър Невски” в София „Света Троица” е била най-голямата църква в страната и на Балканският полуостров.Храмовият комплекс обединява църквата, камбанарията и оградния зид и е обявен за архитектурно-строителен паметник. Църквата представлява трикорабна базилика и е построена през 1835 г. от местни майстори по инициатива на банския търговец Лазар Герман. Една от отличителните черти на църквата са християнския кръст и турския полумесец на главния й вход- символ на търпимостта между двете религии.

Какво можем да посетим в близост до Банско ?

Добринище

Добрѝнище е балнеолечебен курорт в Югозападна България. Намира се в планински район, на 850 м надморска височина и е заобиколено от три планини - Рила, Пирин и Родопите. Със своите минерални води и географско разположение, Добринище е създало условия за живеене много години преди да се появят траките по тези земи.Курортът комбинира най-доброто за зимните и летни почивки: красива природа, гостоприемни жители, ски писти и възможности за селски и еко туризъм. На 11 км от Добринище се намира хижа "Гоце Делчев" (1412 м.) от където има седалков лифт до хижа "Безбог" (2236 м.).

Байкушева мура

Байкушевата Мура е най-старото иглолистно дърво в България. Байкушевата мура е безценен екземпляр от вида на черната мура (Pinum leucodermis), който расте само в планините на Балканския полуостров и в ЮжнаИталия.Обиколката на дървото е 7,8 метра, a височинта му 0 22 метра. Дървото носи името на видния български учен и лесовъд Костадин Байкушев, който го е открил и описал особенностите на екземпляра. Разходката ни продължава с езеро Окото, част от Бъндеришките езера. Бъндеришки езера се нарича голяма езерна група в централен северен Пирин, разположена в Бъндеришкия циркус и даваща началото на река Бъндерица. Имат ледников произход и са разположени върху гранитна основа. Обща площ - 126,7 дка. Температурата на водата през юли е 10-12° С. Окото (Равнашкото езеро) е малко езеро, намиращо се на скален праг над хижа Вихрен - най-ниското езеро от групата (2062м надморска височина). Кръглата му форма и блестящата повърхност дават основание да бъда наречено така. То е толкова малко, че не се забелязва от пътеката, която минава само на сто метра от него. Размерите му са 65 на 57 м, тоест е почти кръгло

Стобски пирамиди

Стобските земни пирамиди са несъмнено едно от чудесата на България. Те са част от 100-те национални туристически обекта. Намират се недалеч от с. Стоб, в югозападния дял на Рила планина. Пирамидите, жълто-кафеникави на цвят, имат разнообразни форми – някои от тях са остри и игловидни, други са пирамидални или конусовидни и завършват с „каменна” шапка, достигаща размери 120/80 см, наподобявайки огромни гъби. Основите им са широки и често са слети помежду си. Живописните им композиции носят различни имена – Кулите, Чуките, Самодивски комини, Зъберите, Братята, Сватовете и др. Те са вдъхновени от местни легенди, разказващи дълголетни истории за това как са се образували уникалните Стобски пирамиди, най-известната от които е легендата за “Вкаменената сватба”.

Рилски манастир

Рилският манастир е един от символите на България и предпочитана туристическа дестинация. Рилската света обител е основана през първата половина на Х век. Историята й е пряко свързана с първия български отшелник св. Йоан Рилски, който се установил в района и се отдал на пост и молитва. Първоначалното място на манастира било в близост до пещерата, която светецът избрал за своя обител. След смъртта му през 946 г., св. Йоан Рилски бил погребан до пещерата, в която е намирал усамотение. Цар Петър (управлявал 927 – 969 г.) пренесъл мощите на Рилския чудотворец в Средец (София) и тогава вероятно той бил канонизиран за светец. Мощите били върнати в Рилската света обител през 1469 г.През вековете Рилският манастир бил духовният, просветен и културен център България. По време на Възраждането (XVIII – XIX в.) Рилският манастир открил около 50 метоха в най-големите български селища, в които едни от най-образованите рилски монаси свещенодействали, откривали училища, довеждали поклонници в манастира.

 

 гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7