Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
ЛЯТНАТА МАГИЯ на МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ
8 дни, РУСИЯ, Самолет


ЛЯТНАТА МАГИЯна

 

МОСКВАиСАНКТ ПЕТЕРБУРГ*Москва – град, събрал в себе си богата история от близкото минало и концентрирал в себе си едни от най-ценните културни паметници.

 

**Старинниправославни църкви с впечатляващи стенописи и икони. Уникална възможност да се запознаете с руската духовна и културна традиция.

 

***Санкт Петербург се смята за един от най-красивите градове в света. Със своите многобройни културни паметници, музеи и дворци, той е любима дестинация на туристи с добър вкус, търсещи духовно и културно обогатяване. Неслучайно едни от най-големите руски имена в литературата – Достоевски, Пушкин и Гогол са творили тук.

 

 

 

    Самолетна  програма

 

8 дни – 7 нощувки

Маршрут:СофияМосква Санкт Петербург София

 

Дати на отпътуване:


 

 


26.05 - 02.06.2021 – 2520 лв.

02.06 - 09.06.2021 – 2560 лв.

09.06 - 16.06.2021 – 2580 лв.

16.06 - 23.06.2021 – 2580 лв.

23.06 - 30.06.2021 – 2580 лв.

30.06 - 07.07.2021 – 2580 лв.

07.07 - 14.07.2021 – 2560 лв.

14.07 - 21.07.2021 – 2540 лв.

21.07 - 28.07.2021 – 2520 лв.

28.07 - 04.08.2021 – 2520 лв.

04.08 - 11.08.2021 – 2490 лв.

11.08 - 18.08.2021 – 2490 лв.

18.08 - 25.08.2021 – 2490 лв.

25.08 - 01.09.2021 – 2490 лв.


 


 

ДЕН 1: София – Москва

Отпътуване от София Терминал 2 по обяд за полет по маршрут София – Москва с AK Bulgaria Air. Пристигане в Москва на летище Шереметиево.

Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време.Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН 2: Москва

Закуска. Москва освен столица на Руската федерация е и град на силно изразените контрасти – на едно място „съжителстват“ архитектурни шедьоври от миналото и ултрамодерни монолитни сгради. Осветени вечер, над 40-те моста над реките, преминаващи през Москва, придават особена романтика и атмосфера. Въпреки бурните исторически събития през годините, Москва е съхранила облика си на стар град с неподправена култура и изкуство, наследени отСредновековна Русия.

Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език.

Обиколката включва: Червения площад, Храм-паметник Св. Василий Блажени (отвън), Мемориала на победата на Поклонния хълм, Московския Държавен университет. След това се отправяме към Кремъл и  кремълските катедрали.

Със своите 19 кули, Кремъл е едно от най-известните и посещавани места в Москва. Построен през 1156г. по заповед на Юри Дългоръки, той е представлявал дървена крепост. Днешният си облик приема при реконструкция под ръководството на италиански архитекти, след като Православната църква премества седалището си в Москва.

Посещение на катедралния площад, обграден от катедралата „Успенски събор“, катедралата „Благовещение“, катедралата „Архангел Михаил“ и катедралата „Дванадесетте апостоли – с позлатени куполи и зидове от бял камък. Посещение на Оръжейната палата.

Ще продължим с  разходка по една от най-известните и красиви улици на руската столицаул.“Арбат“, където ще можете да се порадвате на автентичната архитектура на стара Москва. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН 3: Москва

Закуска. Този ден ще започне с красивите станции на московското метро. По време на тура ще се имате възможност да се насладите на богато декорираните станции на Московското метро – четвъртото най-натоварено в света. Няма как да Ви убегне визията на всяка станция от тура, която може да се мери по архитектурна стойност с едни от най-известните европейски дворци.  

В следобедните часове ще посетим Третяковската галерия – националната руска художествена съкровищница и един от най-значимите световни музеи.Връщане в хотела с метро. Вечеря.

Допълнителна екскурзия: Възможност за посещение на Бункер Сталина в Измайлово с екскурзовод на български език срещу допълнително заплащане. Самият обект, чието изграждане е извършено през 30-те години на миналия век, e бил важна част от програмата за отбранителна способност на страната (тогава СССР). От този бункер има достъп до центъра на Москва по 17-километров подземен път. За да се маскира този обект, бива построен добре познатият „Всесъюзен комплекс за физическа култура“ със 120 хиляди места за зрители и много голям брой седящи места. Около 70 200 души биха могли да бъдат разположени на балконите на този комплекс, а 22 000 и 36 800 души съответно на горните и долните етажи. Самата трибуна е направена под формата на неравностоен шестоъгълник.

Цена: 55 евро / 108 лв на човек при минимум 10 човека.

Връщане в хотела. Нoщувка.

 

ДЕН 4: Москва – Санкт Петербург

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан“. Продължителност на пътуването – около 4.30 часа.

Пристигане в Санкт Петербург. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН 5: Санкт Петербург

Закуска. СанктПетербургебляскаватастарастолицанаРусия, наричанощеЦарскиятградиВенециянаСевера“.ГрадътеосеянскрасивитемостовенадрекаНева, преминаващапрезспиращадъхаархитектура. Отвсякасградасеусещаисторическотоибурноминало, въплатеновимперскиятблясък. ОснованотПетърВелики, задабъдепрозорецъткъмЕвропа, СанктПетербургсъчетавауникалноторускокултурнонаследствоиевропейскиоблик.

Панорамнаобиколкасекскурзоводнабългарски.

Повременаобиколкатащеиматевъзможносттадасенасладитенаедниотнай-известнитеархитектурнишедьоври, заемащидостойномястоотсветовнотокултурнонаследство.

Щечуетеизключителноинтересниисториизаархитектурнитеиисторическизабележителностинаграда. ОбиколкатазапочвасразходкапоНевскипроспект, еднаотнай-скъпитеулицивРусияиподобиенаШанз-ЕлизевПариж. Попротежениетомусенамиратедниотнай-впечатлявашитесградинаСанктПетербург - Казанскатакатедрала иживописната в руски стил църква „Възкресение Христово“.

ОбиколкатавключвасъщопосещениенакрепосттаПетъриПавел. Замисленакатонепревземаемакрепост, именнооколонея, великиятцарПетъррешавадаосъществиединотнай-грандиознитеархитектурнизамислидапревърнетазистуденаинеуютначастотсветавединотнай-красивитеградовевЕвропа.

Допълнителна екскурзия: Нощен круиз по р. Нева – светлините на нощен Санкт Петербург. Подобно на Венеция и Амстердам, Санкт Петербург е известен със своите канали, а разходката с корабче е сред задължителните преживявания в този град. По време на разходката ще минете покрай едни от най-емблематичните сгради в града, ще откриете магията и романтиката, които крие той, както и ще имате възможността да видите Санкт Петербург през един различен поглед. Цена:45 евро / 88 лв на човек при минимум 20 човека.

Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН 6 – Санкт Петербург – Петерхоф – Царское село

Закуска. Посещение напарка и дворецаПетерхоф.

Изграден по желание на Петър Велики, Петродворец днес е една от най-известните и популярни атракции за гостите на града. Петерхоф се намира на около 30км. от Санкт Петербург, на южния бряг на Финския залив и означава на немски Петровият двор.

Тук ще Ви впечатлят разкоша и разточителството, които Ви заобикалят отвсякъде. Фонтаните на Петерхоф са една от най-известните туристически атракции на Русия. Най-впечатляващият от е Голямата Каскада, който тръгва от Големият дворец и включва 64 различни фонтана и повече от 200 бронзови статуи и скулптурни елемента.

Посещение на Екатерининския дворец и парка в Царское село.

Царское село е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови. Наред с Петерхоф, именно Царское село превъзхожда по величие дори френския Версай. Тук ще усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Дворецът е възстановен само преди няколко години, като реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала по време на Втората световна война.Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН7 – Санкт Петербург

Закуска. ПосещениенаЕрмитажа- най-голяматахудожественагалериявРусияиединотнай-големитеиавторитетнимузеинаизкустватавсвета. ПостроенепонарежданенаимператрицаЕкатеринаВелика. ИметоЕрмитажидваотфренскииозначавамястозауединение“. Днес, Ермитажасъхраняваповечеот 2.7 млнекспонатаипредлаганасвоитепосетителиразличнипроизведениянаизкуствотоиартефактиотцялсвят. ВколекциятамусатворбиотЛеонардодаВинчи, Микеланджело, РафаелиТициан, РембрандиРубенс, творбинафренскитеимпресионистиРеноар, Сезан, Мане, Моне, ПисароимногобройниплатнанаВанГог, МатисиГоген. Зимниятдворец, наредсощечетирисгради, наредениеднадодругапобреганареката, приютяватогромнатаибезценнаколекциянаЕрмитажа.

Допълнителна екскурзия: Посещение на Катедралата „Исакиевски събор“ с екскурзовод на български език – превърната в музей през 1928г., в нея се помещават едни от най-известните икони в света. Безспороно една от най-впечатляващите е Тихвинската икона с образа на Дева Мария. В Катедралата се извършват църковни служби и до днес. Цена: 25 евро / 49 лв на човек. при минимум 10 човека

Допълнителна екскурзия: Посещение на Юсуповски дворецс включено разглеждане на стаята с експозицията на убийството на Распутин. Дворецът е своеобразна енциклопедия на руската аристокрация. В него има домашен театър в почти реален размер, църква, бални зали, а всяка от стаите впечатлява посетителите си с богата декорация от драперии, златни орнаменти и кристални полилеи. Посещение на експозицията, посветена на убийството на вероятно една от най – известните, но и най – неразбрани фигури в руската история – Григорий Ефимович Распутин. Неговата политическа роля и влияние върху царския трон предизвикват интерес и до днес – забулени в мистизицъм и спекулации. Распутин принадлежи към най – ниския социален слой, но печели такова влияние над царското семейство, че практически управлява огромната Руска империя чак до смъртта си. Става известен с греховните си страсти, политически манипулации и с легендарната си смърт – първо тровен, след това бит, стрелян и накрая удавен в ледовитите води на Нева. Ще имате възможност да разгледате музейната експозиция с восъчни фигури, пресъздаващи вечерята, на която е бил отровен през декември 1916 г. Когато се говори за Григорий Распутин, едва ли някой би бил способен да се изкаже еднозначно за неговата личност.

Цена: 55 евро / 108 лв на човек при минимум 10 човека.

Връщаневхотела. Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН 8 Санкт Петербург – София

Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време.Трансфер до летище Пулково. Полет до България. Кацане на летище София, терминал 2.

 

 

 

 

 

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дати и пакетни цени с включени ранни записвания до 15.09.2020 г.:

 

Дата на отпътуване:

Цена на човек в двойна стая:

Единична стая:

Трети възрастен в двойна стая на доп. легло:

26.05 - 02.06.2021 г.

2520 лв.

2980 лв.

2520 лв.

02.06 - 09.06.2021 г.

2560 лв.

3020 лв.

2560 лв.

09.06 - 16.06.2021 г.

2580 лв.

3040 лв.

2580 лв.

16.06 - 23.06.2021г.

2580 лв.

3040 лв.

2580 лв.

23.06 - 30.06.2021 г.

2580 лв.

3040 лв.

2580 лв.

30.06 - 07.07.2021 г.

2580 лв.

3040 лв.

2580 лв.

07.07 - 14.07.2021 г.

2560 лв.

3020 лв.

2560 лв.

14.0721.07.2021 г.

2540 лв.

3000 лв.

2540 лв.

21.0728.07.2021 г.

2520 лв.

2980 лв.

2520 лв.

28.0704.08.2021 г.

2520 лв.

2980 лв.

2520 лв.

04.0811.08.2021 г.

2520 лв.

2980 лв.

2520 лв.

11.08 – 18.08.2021 г.

2490 лв.

2950 лв.

2490 лв.

18.0825.08.2021 г.

2490 лв.

2950 лв.

2490 лв.

25.08 - 01.09.2021 г.

2490 лв.

2950 лв.

2490 лв.

 

Цената е на човек в евро/лева и включва:

    Самолетен билет София – Москва / Санкт Петербург – София с AK България Ер с включени летищни такси и чекиран багаж;

    4 нощувки със закуски и вечери в хотел Azimut SPB 4*или подобен в Санкт Петербург;

    3 нощувки със закуски и вечери в хотел Izmailovo Vega Hotel4*или подобен в Москва;

    Билет за влак „Сапсан“ /2-ра класа/ по маршрут Москва – Санкт Петербург;

    Всички трансфери по маршрута;

    Всички описани по-горе екскурзии:

·   Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език

·   Посещение на крепостта „Петър и Павел“ с екскурзовод на български език

·   Посещение на парка и двореца  Петерхоф с екскурзовод на български език

·   Посещение на Екатерининския дворец с екскурзовод на български език

·   Посещение на парка в Царское село с екскурзовод на български език

·   Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език

·   Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език

·   Тур на московските станции на метрото с екскурзовод на български език

·   Посещение на Третяковската галерия с екскурзовод на български език

    Входна такса за Кремъл и Кремълските катедрали, Оръжейната палата, Третяковската галерия, Крепостта „Петър и Павел“, парка и двореца „Петерхоф“, Екатерининия дворец и парка „Царкое село“, Ермитажа;

    Билет за обиколката на Московското метро;

    Медицинска застраховка „помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 30000 евро със ЗAД „Армеец“;

    Водач от България по време на цялото пътуване;

    Екскурзодско обслужване на български език по програмата;

 

Цената не включва:

    Виза за Русия за български граждани и обработка на документи:

-      150 лв. – срок за издаванедо 12 работни дни;

    Допълнителни екскурзии;

    Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;

    Доплащане за всички услуги, невключени в цената;

    Лични разходи;

    Застраховка „Отмяна на пътуване“ със ЗАД „Армеец“;

 

 

Условия за записване:

    Копие от международен паспорт

    Депозит – 30% от пакетната цена  

    Доплащане – до 55 дни преди датата на отпътуване

 

Необходими документи за издаване на руска виза:

  Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;

  Поне 2 свободни (чисти) страници в паспорта;

  Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;

  1 ЦветнаАКТУАЛНАснимка от последните 3 месеца преди подаване на визата с размер 3,5 Х 4,5 см на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила, без шапки или забрадки (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта). Облеклото на снимката трябва да е контрастно (без бели дрехи);

  Ако не сте гражданин на РБ, то е необходимо да представите допълнително копие от документа (лична карта, регистрационна карта за временно пребиваване), потвърждаващ пребиваването Ви на територията на Република България;

 

Забележка: Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока за оформяне на визата.

 

Необходими документи:

    Международен паспорт, за деца до 18г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двама родители!

    За пътуването се изисква виза, без медицински изисквания за имунизации.

 

Стандартни такси за прекратяване:

Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:

1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 91 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);

2/ от 90 до 55 календарни дни преди датата на отпътуване - 30% от общата цена на организираното пътуване в лева 

3/ под 55 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на организираното пътуване в лева 

 

Вид използван транспорт: Самолет; Автобус;Влак

 

Забележки:

Ø  Минимален брой туристи: 25

Ø  Минимален брой туристи за допълнителни екскурзии: 10

Ø  Минимален брой туристи за допълнителната екскурзия Нощен круиз по р. Нева: 20

Ø  Срок за уведомяване за несъбран минимум: 20 дни преди датата на отпътуване

Ø  Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

 

*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuelsurcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.

 гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7