Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ
8 дни, РУСИЯ, Самолет

Екскурзията е осемдневна и включва 3 нощувки в Москва, 4 нощувки в Санкт Петербург в централни хотели 4 звезди на база закуска, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище,  билет за високоскоростния влак „Сапсан” Москва - Санкт Петербург - Москва, богата екскурзоводска програма на български език, таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Лети се с авиокомпания „България Ер” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 10 кг).

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН - 04.09.2020: Полет София – Москва. Трансфер до хотела.  Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 05.09.2020: Закуска. Панорамна обиколка на Москва и пешеходна обиколка в центъра на града - разходка по пешеходната улица „Арбат”, една от най-старите запазени улици в Москва. Свободно време за обяд. Посещение на Третяковската галерия – с изключително богата колекция, където могат да се видят картини на най-известните руски художници. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 06.09.2020: Закуска. Посещение на Кремълпостроен през XII в. по заповед на княз Юри Дългоруки. Оттогава е дострояван многократноПосещение на Катедралния площад, ограден от Успенския събор, камбанарията „Иван Велики“, Благовещенския събор, катедралите „Архангел Михаил” и „Дванадесетте апостоли”. Посещение на Оръжейната палата, съхраняваща уникални ювелирни произведения и регалите на руските царе. Свободно време за обяд. Обиколка на най-красивите станции на московското метро, по време на която ще се насладите на уникалните и богато украсени метростанции по линия „Кольцевая“. Възможност за разходка с корабче по река Москва (с доплащане 105 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва билет за корабчето, трансфери и екскурзоводско обслужване на български език; провежда се при минимум 15 участника). Завръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 07.09.2020: Закуска. Освобождаване на стаите. Екскурзия до Сергиев Посад – град, част от  т.нар. „Златен пръстен на Русия“, средище на църкви и манастири - образци на руската църковна архитектура от XIV и XV век. Посещение на „Свето-Троицката Сергиева лавра” (ЮНЕСКО) – най-големият храм и емблема на града, съхраняващ икони, рисувани от Андрей Рубльов и Даниел Чорни. Завръщане в Москва. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан”. Пътуването продължава около 4 часа. Пристигане в Санкт Петербург. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - 08.09.2020: Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод - Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра, Дворцовия площад, Зимния дворец, Василевския остров, Невски проспект, крепостта „Петър и Павел”. Свободно време за обяд. Посещение на Исакиевския събор – най-големият православен храм в Санкт Петербург. Посещение на църквата „Възкресение Христово“, впечатляваща със своята архитектура и богатата си вътрешна декорация от изящни мозайки. Завръщане в хотела. Вечерта по желание посещение на известната балетна постановка „Лебедово езеро” в Ермитажен театър или Александрийски театър. (с доплащане 150 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Цената включва билет за представлението „Лебедово езеро“ и не включва трансфери. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - 09.09.2020: Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Санкт Петербург. Посещение на Ермитажа, чиято колекция съдържа над 3 милиона експоната, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската царска фамилия. Свободно време за обяд. Разходка с корабче по каналите на р. Нева. Завръщане в хотела. По желание - нощна обиколка на града (с доплащане 95 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване; продължителност от 00:00 ч. до 02:20 ч; организира се при минимум 10 участника). По време на нощната обиколка ще имате възможност да се насладите на красиво осветените сгради и на вдигането на мостовете над р. Нева. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - 10.09.2020: Закуска. Посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село (понастоящем гр. Пушкин). Паркът на Екатерининския дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук ще имате възможността да усетите атмосферата на царския начин на живот в целия му блясък. Посещение на парка на Петерхоф, привличащ хиляди туристи със своите красиви градини и фонтани, заради които често бива стравняван с Версай. Завръщане в Санкт Петербург с корабче тип „Комета“. По време на 30-минутното пътуване ще се насладите на красотата на Финския залив. Трансфер до хотела. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - 11.09.2020: Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Москва с високоскоростния влак „Сапсан”. Пристигане. Трансфер до летище Шереметиево за полет до София.

 

Дати и цени:

04.09.2020 - 11.09.2020 2375 лв.

 

 • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ – МОСКВА СОФИЯ – СОФИЯ С „БЪЛГАРИЯ ЕР”;
 • 1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ;
 • 1 БР. РЪЧЕН БАГАЖ ДО 10 КГ;
 • ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
 • 3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 4 ЗВЕЗДИ В МОСКВА;
 • 4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 4 ЗВЕЗДИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ;
 • БИЛЕТ ЗА ВЛАК „САПСАН” /ИКОНОМИЧНА КЛАСА/ ПО МАРШРУТ МОСКВА-САНКТ ПЕТЕРБУРГ-МОСКВА;
 • ПОСЕЩЕНИЕ НА ОРЪЖЕЙНАТА ПАЛАТА В КРЕМЪЛ;
 • РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ;
 • ПЪТУВАНЕ С КОРАБЧЕ ТИП „КОМЕТА“ ОТ ПЕТЕРХОФ ДО САНКТ ПЕТЕРБУРГ;
 • ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ ПО МАРШРУТА;
 • ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ПО ПРОГРАМАТА;
 • ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ;
 • ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.
 • БИЛЕТИ ЗА МЕТРО И ДРУГ ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ, ТАКСИ ЗА МУЗЕИ, НЕУПОМЕНАТИ ПО-ГОРЕ;
 • РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ ПО МОСКВА РЕКА; 
 • НОЩЕН ТУР НА САНКТ ПЕТЕРБУРГ;
 • БАЛЕТ ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО;
 • ТАКСА ЗА ИЗДАВАНЕ НА РУСКА ВИЗА И ОФОРМЯНЕ НА ДОКУМЕНТИ - 130 ЛВ; 
 • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА С ОБЩО ПОКРИТИЕ 30 000 ЕВРО И С ВКЛЮЧЕН АСИСТАНС – 16 ЛВ.;
 • ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ";
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7