Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Швейцария ! Все по-достъпна и неповторима!
5 дни, ШВЕЙЦАРИЯ, Самолет

Септемврийски празници

Швейцария

Все по-достъпна и неповторима!

Дати-20.09-24.09.2020 г.

Невероятно приключение в Швейцарските Алпи!

Програмата

1 ден / 20.09.20 /

 Сборен пункт Летище София, Терминал 2-11.30 ч. Отпътуване с Bulgaria Air в 13:35 ч. за Цюрих. Отпътуване с влак до град Цермат -Централна Швейцария.Автомобилите в Цермат са абсолютно забранени. Пътешествието с швейцарски влак само по себе си е незабравимо преживяване. Ще имаме възможност да се насладим на незабравими гледки - безкрайни зелени поля и непревземаеми върхове. Италия и Швейцария си поделят един от най- високите върхове в света - Матерхорн. Алпийският исполин достига цели 4478 м. Познат е на света като "тоблероновия" връх, тъй като е изобразен върху опаковката на любимия шоколад, а Цермат е малко селище, което благодарение на забележителното си местоположение и историята на Матерхорн се превърна в една от най-известните туристически дестинации в Швейцария. Цермат неизменно е рекордьор в много области- най-високи планински пътеки и въжената линия, гарантиран сняг и възможност за ски през цялата година, един от най-добрите гурме курорти в Алпите.

Цермат е известен, както със своите ресторанти и хотели, така и с нощения си живот.И  семействата с деца не са забравени: ски-пасовете за тези, които все още не са навършили 9 години, са абсолютно безплатни, а за тийнейджъри под 16 се предлагат различни отстъпки. Неслучайно Цермат е един от най-луксозните курорти в света - Best of Alps: многократно е признат за най-добрият в света. Цермат е едно от местата, които трябва да бъдат посетени поне веднъж в живота, за да се насладите на красотата на Матерхорн - най-фотографирания връх в Европа.

Настаняване в х. Helvetia -3*,в центъра на Цермат. Пешеходна разходка в града. Нощувка.

 

2 ден / 21.09.20 /

Закуска на блок маса в ресторанта на хотела. Свободно време в Цермат или по желание: Разходка със зъбчатата железница Горнерграт до  връх Горнерграт, изкачваща се почти на 4000м. Това е първата електризирана зъбчата железница. Линията преминава през скалисти дефилета, живописни гори и планински езера.  За да бъде изживяването Ви пълно ще можете да се насладите на гледка към 29 върха от панорамната площадка  или да се насладите на горещ чай сред високите аплийски исполини. Ако не сте любители на височините, ще имате възможност  да посетите музея Матерхорн в Цермат. Входът на музеят е разположен на земята, докато самият музей е под земята. Необичайното му местоположение спомага да се потопите напълно в историята на Матерхорн. Посещението на музея става след предварителна заявка. Освен несравнимата  природа в Цермат ,очакват ви и кулинарни искушения,тук можете да опитате вкусно фондю-типично швейцарско ястие. След предварителна заявка може да бъде организирана вечеря с фондю в типичен Алпийски ресторант. Нощувка.

 

3  ден/ 22.09.20 /

Закуска. Отпътуване за Цюрих с влак. Пристигане в Цюрих по обяд и настаняване в х.Bristol 3*-Централно разположен. Пешеходна разходна в   Цюрих - сърцето на Швейцария. Цюрих е най-големият град в Швейцария, символ на свободното мислене и международен банков център. Разхождаме се по Bahnhofstrasse, главната търговска улица в града с елегантни магазини, скъпи бутици и първокласни банки, която е известна като „витрина на Европа“. Посещаваме парк Lindenhof - оазис на спокойствие в сърцето на стария град и мястото, където римляните построили първата си крепост, както и църквите „Fraumünster“ и „Grossmünster“ - кратко завръщане към Реформацията. Свободно време в центъра на града, възможност за разходка с корабче на езерото Цюрих.Нощувка.

 

4 ден /23.09.20/

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Люцерн* -

 един от най-красивите швейцарски градове. Каквото и да се каже за Люцерн, винаги ще e  малко -град, изпълнен с вълшебна атмосфера. Градът, който трябва да се усетети с всички сетива лично. Пешеходната разходка в Люцерн ще започнем с Покритият мост с водната кула - най-фотографираната туристическа атракция в Швейцария; възрожденската сграда на кметството и живописните площади в стария град.Kaлдаръмените улички,покритите мостове и църквите съцитестват със многобройните ресторанти,магазини и съвременните атракции.

Продължаваме към един от символите на Люцерн - паметника на  умиращия Лъв с надпис „ За лоялността и честноста на швейцарците“. Умиращият лъ е изсечен в скалата над малко езерце в памет на швейцарските гвардейци, загинали по време на Френската Революция. Става въпрос за 36 офицери и 700 гвардейци, защитавали до последен дъх двореца Тюилери. Монументът е изработен от датския скулптур Торвалсен през 1821 г. Други забележителности са църквата (Хоф), францисканската и йезуитска църква, сградата на кметството, площадът на Лебедите, сградите в Стария град, чийто фасади са покрити с фрески. Също така в Люцерн може да се посетят множество музеи. За любителите на панормани гледки можем да препоръчаме изкачване до връх Пилатус, от неговите 2132 м се открива великолепен изглед към целия град. До него може да се стигне с лифт или зъбчата железница,една от най-старите в Европа, работеща от 1889 г. Свободно време в града – можем да отидем на панорамната тераса на хотел Montana 5 *, от който се окрива уникална гледка към езерото, Алпите и стария град на Люцерн, наслаждавайки се на чаша ароматно кафе . Можете да се разходите по най-стръмната железопътна линия - 48% наклон и стигнете до Пилатус. Връщане в Цюрих късно вечерта. Нощувка.

 

5 ден /24.09.20/

Ранна закуска или сух пакет. Отправяме се към летището за полет в 09:15 ч. за София. Пристигане в 12:20 в София. 

 

 

Цена: 1599 лв. на човек в двойна стая.Самостоятелна стая-само на запитване.

 

Цената включва: 

самолетен билет София - Цюрих - София с България еър, ръчен багаж и 23 кг чекиран багаж

билет за влак Цюрих - Цермат - Цюрих

2 нощувки в х. . Helvetia, Цермат

2 нощувки в х. Bristol, Цюрих

4 закуски

пешеходна разходка в Цермат 

пешеходна разходка в Цюрих

медицинска застраховка с покртие до 20 000 лв.

водач от туристическата агенция 

 

Цената НЕ включва:

разходка със зъбчата железница - 99 CHF

посещение на музея Матерхорн - 10 CHF

вечеря с фондю

разходка с корабче на езерото Цюрих - 14.50 CHF

целодневна екскурзия до Люцерн - 69 CHF

подплащане за медицинска застраховка за лица на 65 години- 8 лв.

лични разходки 
гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7