Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
МАРОКО – ПУСТИНЯТА САХАРА И ИМПЕРСКИТЕ СТОЛИЦИ
8 дни, Мароко, Самолет

ПРОГРАМАс кацане в Маракеш

 


ДЕН-1

Маракеш

Среща на летище София за директен чартърен полет до Мароко.

Кацане на летището в Маракеш.Продължителност на трансфер до хотела – около 20 минути.

Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

 

ДЕН-2

Маракеш

Закуска.

 

-        Tур на Маракеш включващ: джамията Кутубия - отвън,  най- голямата джамия в Мароко. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира –  хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти.

 

Възможност за допълнителни екскурзии:

-        Посещение на градините Мажорел: тази градина, наричана прозаично ботаническа, е всъщност магическа и съчетава вижданията на френския художник Жак Мажорел за цветове и светлосенки, любовта му към ислямското изкуство и растенията. Целта му била да създаде, както самият той казвал, "импресионистична градина", "катедрала от форми и цветове". Тя е като парче пъзел от някаква друга реалност, сложен погрешно сред розовия колорит на Маракеш.

 

-        Възможност за Мароканска вечер „Фантазия“ с шоу програма.

Вечеря. Нощувка.

 

 

ДЕН-3

Маракеш – Бен Хаду – Уарзазат /около 215 км – 4:30 часа

Закуска. Освобождаване на хотела.

 

След закуска напускане на хотела и потегляне към Уарзазат през каньона на река Тичка и високите Атласи.

-          Спиране в Бен Хаду, село известно с архитектурата си, която е типично берберска. - един от най-добре запазените укрепени берберски крепости в  цяло  Южно Мароко, обект на ЮНЕСКО за световно наследство. Лабиринт от колоритни улички и живописни  пасажи се преплитат между крехките кални къщи  и създават неповторима атмосфера.Тук в Atlas Studio са заснети части от филми любими на милиони хора, като: „Мумията“, „Гладиатор“, „Принцът на Персия“ и още, и още ...

 

Време за снимки.

Отпътуване за Уарзазат- малък марокански град, един карамелен оазис под ярко синьото африканско небе. До него ще стигнем по „Пътя на 1000-та казби”, осеян с още от тези красиви укрепления, които можем да определим като берберски замъци, направени от кирпич.

 

Настаняване. Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН-4

Уарзазат – Каньонът Тодра и Тинхир - Ел Джорф - Мерзуга – Ерфуд/около 420 км – 6:30 часа

Закуска. Освобождаване на хотела.

 

-          Уарзазат - Разположен в Атласките планини, Уарзазат е известен със своите килими "Ouazguita" с геометричен дизайн и червено-оранжеви шарки на черен фон. Ще се насладим на удивително запазения Ксар с укрепени къщи Ait-Benhadd, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Дълго време Уарзазат е пресечна точка за африканските търговци по пътя им към северната част на Мароко и Европа. По време на френското господство градът се разраства и се превръща в административен център.

 

-          Отпътуване за каньона на Река Тодра и град Танхир. Пътят преминава през оазиса “Ел Джорф“. Проломът е издълбан от двете реки Тодра и Даде и става най-впечатляващ край Тинерхир, където в продължение на 600 метра, стените на каньона са на разстояние 10 метра една от друга, като се извисяват на 160 метра височина и сменят цветовете си с напредването на деня, според легендата...

 

-          Възможност за полуднева допълнителна екскурзия в дюните Мерзуги. Ще стигнем до градчето Мерзуга, на 50 километра от алжирската граница, с джипове, по пътя на ралито Париж-Дакар,за да попаднем в плен на мистериозния изоставен свят сред безкрайните пясъчни дюни-Шеби, където живеят берберски племена. Ще имате възможност да яздите камили и да наблюдавате уникалния изгрев в пустинята.

 

Отпътуване за Ерфуд- наречен още „Портата на пустинята“. В древни времена малкият град Ерфуд, намиращ се близо до границата с Алжир, е служил като добре укрепен пост на френските колониални войски в Мароко.

Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

 

ДЕН-5

ЕрфудМиделт –Азру – Ифран Долината на река Зиз –Фес /около 427 км – 6:40 часа

Закуска. Освобождаване на хотела.

 

-          Потегляне към пустинята Сахара през средните Атласи.

-          Кратка почивка и продължаване за Азру и Миделт. Старото берберско селище Азру е разположено на вулканичен скален хребет, откъдето идва и името му, „зру“-скала. Селцето омагьосва с чист въздух, зеленина и най-красивата кедрова гора на Мароко наоколо.

Пътя минава през долината на река Зиз. Великата пустиня започва да преобразува пейзажите обръщайки всичко в пясък.

Свободно време за обяд.

-          Спирка в Ифран- европейсия ски курорт на Мароко - град, който не прилича на никой друг в страната. Той се намира на 1664 метра и с къщите си с червени покриви, цветни лехи, езерни паркове и заснежени върхове,често е наричан "Мароканската Швейцария".

Отпътуване за Фес. Настаняване в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

 

ДЕН-6

Фес – Волубилис Мекнес Фес /около 125 км – 2:10 часа

Закуска.

 

-          Разглеждане на очарователния Фес – музей на открито, покана за откривателите и най-стария от четирите имперски града. С повече от 12 века история, медина от 9500 улици, оградени от древни крепостни стени, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Най-стария религиозен университет се намира тук. Град Фес е известен с многообразието си и добре запазените си занаятчийски квартали. Mинаване покрай фонтана Nejjarine, който се намира в традиционния дърводелски квартал, където ароматът на кедровото дърво се носи из въздуха.

 

-          Отпътуване за древноримския  град Волубилис / ЮНЕСКО /, сгушен в подножието на планината Зерхун и заобиколен от маслинови горички. Ще видим какъв е бил животът на богатите римляни, обитавали Волубилис сред грижливо съхранените руини на жилища с цветни и изящни мозайки, базиликата, термите, арката на Калакала, Капитолийския храм, запазени и до днес на мястото, на което са открити.

 

ВАЖНО: входна такса за руините на Волубилис– 8 евро на човек.

 

-          Отпътуване към приказния Мекнес/ ЮНЕСКО /, създаден от султан Мулай Исмаил и наричан Мароканския Версай. Там се намира най-голямата порта в Мароко и Северна Африка създадена по времето на Мулай Исмаил - Баб Мансур. Площада Ел Хедим, където ще срещнем разказвачи на приказки, лечители, търговци, акробати, танцьори, които създават атмосферата на този загадъчен и интересен за всички нас свят, пълен с мистерии.

 

Връщане във Фес. Вечеря. Свободно време.Нощувка.

 

 

ДЕН-7

Фес – Шефшауен Танжер/около 311 км – 5:50 часа

Закуска. Освобождаване на хотела.

-          Отпътуване за Шефшауен- синият град на Мароко. Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф. По-интересно е, че вскичко наоколо е синьо. Облечете нещо подходящо за да изпъквате на приказния фон.

 

Отпътуване за Танжер. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН-8

Танжер София

Закуска. Освобождаване на хотела.

-          Панорамна обиколка на Танжер- Наричан Тингис в миналото, градът е играл важна историческа роля в обединението на днешно Мароко.

Обзорна обиколка на града с автобус. Преминаване покрай крепостните стени на медината и крайбрежния булеврад, възможност за снимки на панорамната площадка, от която се разкрива невероятна гледка- гледка към два свята.

 

Свободно време.

 

Трансфер до летището за директен чартърен полетв направление Танжер- София. Продължителност на трансфер – около 30 минути.

 


 


 

ПРОГРАМАс кацане в Танжер

 


ДЕН-1

Танжер

Среща на Летище София за директен чартърен полет до Мароко.

Кацане на летището в Танжер.Продължителност на трансфер – около 30 минути.

Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

 

ДЕН-2

Танжер – Шефшауен – Фес /около 311 км – 5:50 часа

Закуска. Освобождаване на хотела.

-          Панорамна обиколка на Танжер- Наричан Тингис в миналото, градът е играл важна историческа роля в обединението на днешно Мароко.

Обзорна обиколка на града с автобус. Преминаване покрай крепостните стени на медината и крайбрежния булеврад, възможност за снимки на панорамната площадка, от която се разкрива невероятна гледка- гледка към два свята.

 

-          Отпътуване за Шефшауен- синият град на Мароко. Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф. По-интересно е, че вскичко наоколо е синьо. Облечете нещо подходящо за да изпъквате на приказния фон.

 

Отпътуване за Фес. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

 

ДЕН-3

Фес – Волубилис Мекнес Фес /около 125 км – 2:10 часа

 

Закуска.

-          Разглеждане на очарователния  Фес – музей на открито, покана за откривателите и най-стария от четирите имперски града. С повече от 12 века история, медина от 9500 улици, оградени от древни крепостни стени, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Най-стария религиозен университет се намира тук. Град Фес е известен с мноогобразието си и добре запазените си занаятчийски квартали. Mинаване покрай фонтана Nejjarine, който се намира в традиционния дърводелски квартал, където ароматът на кедровото дърво се носи из въздуха.

 

 

-          Отпътуване към приказния Мекнес /ЮНЕСКО/, създаден от султан Мулай Исмаил и наричан Мароканския Версай. Там се намира най-голямата порта в Мароко и Северна Африка създадена по времето на Мулай Исмаил - Баб Мансур. Площада Ел Хедим, където ще срещнем разказвачи на приказки, лечители, търговци, акробати, танцьори, които създават атмосферата на този загадъчен  и интересен за всички нас свят, пълен с мистерии.

 

-          Отпътуване за древноримския град Волубилис /ЮНЕСКО/, сгушен в подножието на планината Зерхун и заобиколен от  маслинови горички. Ще видим какъв е бил животът на богатите римляни, обитавали Волубилис сред грижливо съхранените руини на жилища с цветни и изящни мозайки , базиликата, термите, арката на Калакала, Капитолийския храм, запазени и до днес на мястото, на което са открити.

 

ВАЖНО: входна такса за руините на Волубилис– 8 евро на човек.

 

Връщане във Фес. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

 

 

ДЕН-4

Фес - Ифран Азру – Миделт –Долината на река Зиз –Ерфуд/около 427 км – 6:40 часа

Закуска. Освобождаване на хотела.

-          Потегляне към пустинята Сахара през средните Атласи.

-          Спирка в Ифран- европейсия ски курорт на Мароко - град, който не прилича на никой друг в страната. Той се намира на 1664 метра и с къщите си с червени покриви, цветни лехи, езерни паркове и заснежени върхове,често е наричан "Мароканската Швейцария".

-          Кратка почивка и продължаване за Азру и Миделт. Старото берберско селище Азру е разположено на вулканичен скален хребет, откъдето идва и името му, „зру“-скала. Селцето омагьосва с чист въздух, зеленина и най-красивата кедрова гора на Мароко наоколо.

Свободно време за обяд.

Пътя минава през долината на река Зиз. Великата пустиня започва да преобразува пейзажите обръщайки всичко в пясък.

Отпътуване за Ерфуд. Настаняване в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

 

ДЕН-5

Ерфуд Мерзуга Ел Джорф Каньонът Тодра и Тинхир Уарзазат/около 420 км – 6:30 часа

 

 

Закуска. Освобождаване на хотела.

 

-          Тур на Ерфуд- наречен още „Портата на пустинята“. В древни времена малкият град Ерфуд, намиращ се близо до границата с Алжир, е служил като добре укрепен пост на френските колониални войски в Мароко.

 

-          Възможност за полуднева допълнителна екскурзия в дюните Мерзуги. Ще стигнем до градчето Мерзуга, на 50 километра от алжирската граница, с джипове, по пътя на ралито Париж-Дакар ,за да попаднем в плен на мистериозния изоставен свят сред безкрайните пясъчни дюни- Шеби, където живеят берберски племена. Ще имате възможност да яздите камили и да наблюдавате уникалния изгрев в пустинята.

 

-          Отпътуване за каньона на Река Тодра и град Танхир. Пътят преминава през оазиса “Ел Джорф“. Проломът е издълбан от двете реки Тодра и Даде и става най-впечатляващ край Тинерхир, където в продължение на 600 метра, стените на каньона са на разстояние 10 метра една от друга, като се извисяват на 160 метра височина и сменят цветовете си с напредването на деня, според легендата...

 

-          Отпътуване за Уарзазат - малък марокански град, един  карамелен оазис под ярко синьото африканско небе. До него ще стигнем по „Пътя на 1000-та казби”, осеян с още от тези красиви укрепления, които можем да определим като берберски замъци, направени от кирпич.

Разположен в Атласките планини, Уарзазат е известен със своите килими "Ouazguita" с геометричен дизайн и червено-оранжеви шарки на черен фон. Ще се насладим на удивително запазения Ксар с укрепени къщи Ait-Benhadd, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Дълго време Уарзазат е пресечна точка за африканските търговци по пътя им към северната част на Мароко и Европа. По време на френското господство градът се разраства и се превръща в административен център.

 

Настаняване в хотела в Уарзазат. Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН-6

УарзазатБен Хаду – Маракеш/около 215  км – 4:30 часа

 

Закуска. Освобождаване на хотела

 

След закуска напускане на хотела и потегляне към Маракеш през каньона на река Тичка и високите Атласи.

-          Спиране в Бен Хаду, село известно с архитектурата си, която е типично берберска- един от най-добре запазените укрепени берберски крепости в цяло  Южно Мароко, обект на ЮНЕСКО за световно наследство. Лабиринт от колоритни улички и живописни пасажи се преплитат между крехките кални къщи и създават неповторима атмосфера.Тук в Atlas Studio са заснети части от филми любими на милиони хора, като: „Мумията“, „Гладиатор“, „Принцът на Персия“ и още, и още ...

 

Време за снимки.

Отпътуване за Маракеш. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

 

 

ДЕН-7

Маракеш

Закуска.

-          Тур на Маракеш включващ: джамията Кутубия - отвън, най- голямата джамия в Мароко. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира –  хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти.

 

Възможност за допълнителни екскурзии:

-          Посещение на градините Мажорел- Тази градина, наричана прозаично ботаническа, е всъщност магическа и съчетава вижданията на френския художник Жак Мажорел за цветове и светлосенки, любовта му към ислямското изкуство и растенията. Целта му била да създаде, както самият той казвал, "импресионистична градина", "катедрала от форми и цветове". Тя е като парче пъзел от някаква друга реалност, сложен погрешно сред розовия колорит на Маракеш.

 

-          Възможност за Мароканска вечер „Фантазия“ с шоу програма.

 

Вечеря. Нощувка.

 

 

ДЕН-8

Маракеш София

Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:

 

Трансфер до летището за директен чартърен полетв направление Маракеш- София. Продължителност на трансфер  - около 20 минути


Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на закуска и вечеря, с включени летищни такси, за ранни записвания до 14.07.2020 г.

ЛЕВА

 

Брой нощувки

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

Дете 2 – 11,99г.

25.0902.10

7

13781258

16261498

13781258

13421232

02.1009.10

7

13781258

16261498

13781258

13421232

09.1016.10

7

13781258

16261498

13781258

13421232

16.1023.10

7

13781258

16261498

13781258

13421232

 

 

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:

-                     Самолетен билет София – Маракеш / Танжер – София или София – Танжер / Маракеш – София;

-                     Летищни такси;

-                     Трансфер летище – хотел – летище;

-                     Регистриран багаж 20 кг и ръчен багаж 10 кг с размери до  60x40x30 cm.

-                     2 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в Blue Sea le Printemps 4* или подобен;

-                     2 нощувки със закуски и вечери във Фес в Golden Tulip Tghat4* или подобен;

-                     1 нощувки със закуски и вечери в Танжер в Andalucia 4*или подобен;

-                     1 нощувка със закуска и вечеря в Уарзазат в Hotel Ouarzazate le Riad 4* или подобен;

-                     1 нощувка със закуска и вечеря в Ерфуд в Hotel le Riad Erfoud 4* или подобен;

-                     Посещение и разглеждане на Танжер;

-                     Посещение и разглеждане на Шефшауенсиния град;

-                     Посещение и разглеждане на Ерфуд;

-                     Посещение и обиколка на Уарзазат и Бен-Хаду - спирка за снимки;

-                     Посещение на Тинхир и каньона на р. Тодра;

-                     Посещение и обиколка на Моула Идрис-Зерхун;

-                     Обиколка на Фес;

-                     Обиколка на Волубилис;

-                     Посещение и обиколка на Мекнес;

-                     Посещение и обиколка на Маракеш;

-                     Медицинска застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 еврои асистънс от ДЗИ;

-                     Представител на туроператора с български език за целия престой;

-                    Включена застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

 

 

Цената не включва:

-                    Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;

-                     Входна такса за Дворецът Бахия в Маракеш – 8 евро на човек – заплаща се на място при желание;

-                     Допълнителна полудневна екскурзия – Посещение на градините Мажорел – 19 евро с включена входна такса;

-                    Традиционна мароканска вечер “Фантазия“ с включена напитка и шоу програма –танци и езда на коне – 36 евро на човек;

-                     Посрещане на изгрева в Сахара и дюните Мерзуги на гърба на камила – 45 евро;

-                     Входна такса за руините във Волубилис – 8 евро на човек – заплаща се на място при желание;

-                    Бакшиш от 10 евро на човек за целия престой, които се заплащат на място;

-                    Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;

-                    Цените са калкулирани с параметри 400 щатски долара/тон;

-                    В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;

-                    Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка “Отмяна на пътуване” (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

 


гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7