Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
ГРУЗИЯ – КАВКАЗКА КРАСАВИЦА! Кулинарен тур
5 дни, , АВТОБУС И САМОЛЕТ

 ГРУЗИЯ – КАВКАЗКА КРАСАВИЦА!

Кулинарен тур

 

Тбилиси – Гостоприемство, вино и любов!

  

5 дни / 4 нощувки (08.09.2020 – 12.09.2020 г.)

 

Маршрут: София – Солун – Кутаиси – Боржоми – Гори – Тбилиси – Мцхета – Кахетия-– Кутаиси – Солун – София

 

Акценти по програмата:

     Грузия е много красива и същевременно много различна от всичко, което сте виждали в света до този момент. А през последните години тя става все по-привлекателна за туристите от целия свят.

    Грузинците са известни със своето безкрайно гостоприемство, със своята невероятна и самобитна кухня, прочутите грузински вина и коняци.Освен гурме тур ,съчетали сме богата туристическа програма в Грузия и ще Ви запознаем със столицата на Грузия – Тбилиси, прочутите минералните извори на град Боржоми, небезизвестният град Кутаиси, откъдето идва легендата за Златното руно, и още много завладяващи гледки, исторически забележителности, най-старите църкви и манастири в света, включени в Световното наследство на ЮНЕСКО!

По целият маршрут включени закуски,обеди и вечери в автентични грузински ресторанти,което ще ви помогне да се запознаете и да обикнете тази невероятна и самобитна кухня и този невероятен народ.

 

ПРОГРАМА:

ДЕН 1: /08.09.20 г.

Отпътуване за град Солун  00.30 ч.от площад Ал. Невски (от страната на ул. Оборище). Отпътуване от Солун за Кутаиси с полет на Wizz Air в 09:20 ч. Пристигане в Кутаиси в 12:50 ч.Обяд в автентичен  ресторант в центъра на града и запознаване със грузинските кулинарни  традиции. Отпътуване за гр. Боржоми. След обяд следва пешеходна разходка в парка Боржоми и посещение на неговите извори. Курортът Боржоми е известен по света с лечебната си естествено газирана минерална вода. Посещение на лятната резиденция на фамилията Романови/отвън/, който в последствие е бил ползван за лятна почивка от Сталин, а в момента помпозната постройка е резиденция на грузинския президент.  През 1864 г. Боржоми става лятна резиденция на Михаил Николаевич, генерал-губернаторът на Кавказ. Курортът е бил предпочитано място от богати грузинци,азербайджанци и руснаци, повечето от които са имали и вили на същото място. Тези вили изчезват след края на СССР. Сред известните посетители и почитатели на курорта  са  били Пьотр Илич Чайковски и Лев Толстой. Отпътуванеза Тбилиси.
Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка
.

 


ДЕН 2:/09.09.20 г.

Закуска в хотела.Сити –тур Тбилиси. Градът е създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес той е важен, политически, икономически и индустриален център. Обиколката включва посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари и минаване през района на прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава минавайки през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии до модерния символ на Грузинската столица – Моста на Мира. Ще бъде посетена и катедралата Самеба. Обиколката ще завърши с преминаване покрай Площада на свободата и по прочутия булевард Руставели, където се намират забележителности като сградата на Националната Опера и Парламента.

Отпътуване за гр. Мцхета . Обяд в автентичен ресторант в центъра на града и запознаване със грузинските кулинарни  традиции.

 Мцхета – Втория Иерусалим-живия летопис на  Грузия. Разкопките на нейна  територия са дали огромен археологически материал, обхващащ няколко хилядолетия.

Изкачване в манастира Джвари (V в), където, според сказанията се е молила  просветителката на  Грузия Святата Нино. От тук  се открива прекрасна панорама.

Следва посещение на храма  Катедрален  Събор „Светицховели“ - строителството на храма съвпада с  новия етап на разцвета на Грузия. Той е не само едно от главните архитектурни съоръжения на цяла Грузия, но и църковният център на Грузия. Покупка на сувенири и свободно време за разходка в гр. Мцхета. Завръщане във хотела.

  Гала вечеря с музика на живо и богата фолклорна програма в Грузия, с традиционни грузински ястия и неограничено количество прочуто грузинско вино – бяло и червено; други алкохолни напитки – чача, водка, уиски се заплащат допълнително.

 Нощувка.
 
ДЕН 3:/10.09.20 г.
Закуска. Днес ще се запознаем с грузинското винопроизводство и гостоприемство. Отпътуване за източната част на Грузия, където уютно е разположена -  Кахетия.

Ще спрем в Сигнахи – градът на  любовта. Това слънчево и уютно градче е съчетало в себе си елементи от южно-италианските и грузински архитектурни прелести. Ще видим също крепостта  Сигнахи, влязла в списъка с най-известни и мащабни по големината си крепости в Грузия. Обяд в автентичен ресторант в центъра на града и запознаване със грузинските кулинарни  традиции.

Ще посетим манастирския и епископски комплекс Свети Георги - женски манастир „Бодбе“. Тук се намира женски манастир с базилика, посветени на Света Нино, свещено място, след посещението на което се изпълняват най-съкровените желания.

Пристигане  в село Велисцихе.

Дегустация на четири сорта  вино и грузинска водка – чача в музея и във винарна Нумиси. Ще наблюдаваме и ще участваме в процеса на приготвяне и изпичане на ароматния грузински хляб – Шоти.

Традиционна грузинска вечеря с прочути вина от Кахетия. Завръщане в хотела. Нощувка.
 
ДЕН 4:/11.09.20 г.

 Закуска в хотела.Напускане на хотела и отпътуване за Кутаиси.По пътя се отбиваме  за гр. Гори, известен като родното място на съветския лидер Сталин. Посещаване на музеят, създаден през 1937 г. в къщата, където е роден Сталин през 1878 г. През 1975 г. е построена голяма структура от гранит и мрамор за съхраняване на къщата и за експозиция. Разглеждане на експозицията. Свободно време и обяд в автентичен гризински ресторант и запознаване със грузинските кулинарни  традиции.Отпътуване за Кутаиси.Пристигаме в града следобяд.

Започваме с обиколка на Кутаиси,след това следва посещение на Манастира Гелати и Академичния архитектурен комплекс (12-ти век) основан от крал Дейвид Строителя считащ се за шедьовър на грузинската култура от тяхната Златна епоха. С уникалните си мозайки и забележителни стенописи, комплекса е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. След това възможност да се посети катедралата Баграт (11-ти век). Катедралата се отличава със своите елегантни пропорции, големи размери, фасадна композиция, орнаменти и релефни резби. Комплекса е включен в списъка на обектите на ЮНЕСКО за световно наследство.

Настаняване в хотела.Вечеря.Свободно време.По желание-разходка из центъра на града - елегантни улички облицовани с дърво, къщи от 19-ти век, местен пазар, както и няколко атрактивни парка които правят Кутаиси изключително красиво място за разходка, и разглеждане на многобройните забележителности. Нощувка.  

 

 

ДЕН 5:/12.09.20 г. Закуска-сух пакет. Полет от Кутаиси за Солун в 6.55 ч.В Солун пристигаме в 08.45 ч.Отпътуваме за София с трансфер от летището с няколко спирки по пътя.

Цена - 999 лв.  на човек в двойна стая   

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :

  • Самолетен билет на АК Wizz Air Солун – Кутаиси – Солун, с включена чанта ръчен багаж с размери 40/30/20 см.

·         Wizz Priority – приоритетно качване на борда на самолета и с багаж с размери 55/40/23 см. до 10 кг

·         Трансфер София – летище Солун – София с комфортен автобус;

·         Транспорт по горепосочената програма и всички трансфери по програмата;

·         3 Нощувки със закуски в хотели 4*в Тбилиси;

·         1 Нощувка със закуска в хотел 4*  в Кутаиси;

·         1  Вечеря в  ресторант в Кутаиси със автентични грузински ястия ;

4  Обяда  в автентични ресторанти и запознаване със грузинските кулинарни  традиции.

·         Туристически обиколки и всички трансфери според горепосочената програма;

·         Стойността на всички изброени в програмата екскурзии;

·         Лифт в Тбилиси;

·         2 Гала вечери с музика на живо и богата фолклорна програма в Грузия, с традиционни грузински ястия и неограничено количество прочуто грузинско вино – бяло и червено; други алкохолни напитки – чача, водка, уиски се заплащат допълнително;

·         1 Вечеря с дегустация на вино и чача в завода „Шухман Вайнс”;Мастер клас по приготвене на грузински хляб;

·         1 Традиционна грузинска вечеря в завода „Шухман Вайнс”с прочути вина от Кахетия;

·         Екскурзоводско обслужване по целия маршрут от местен екскурзовод на руски или английски език с превод на български език от представител на Валенти7.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  •  Чекиран багаж до 23 кг – 21 евро в посока;
  •  Чекиран багаж до 32 кг – 30 евро в посока;
  • Разходи от личен характер;
  •  Валута: 1 Евро = 2.56 грузински лари;
  •  1 лв = 1.31 грузински лари;
  •  Часови пояс: два часа разлика. През периода на лятното часово време - 1 час; защото Грузия не спазва лятното часово време;
  •  България 12:00 часа – Грузия 14:00 часа;

Условия за резервации:

·         Депозит: 50% от пакетната цена при записване;

·         Доплащане: до 30 дни преди дата на заминаване;

Няма визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Необходими документи - международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на завършване на екскурзията.
Грузия:
 Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт  минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7