Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ – ГЪРЦИЯ
6 дни, Гърция, Автобус

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ – ГЪРЦИЯ

Волос - земята на кентаврите

Минипочивка в подножието на планината Пелион –

и круиз до остров Скиатос и остров Евия.

 

Hotel Leda Village Resort - 3 *

Хотелски комплекс Leda Village е построен и обзаведен в неповторимия пелионски архитектурен стил и се намира в  край живописното село Хпрто. Той се състои от стаи, апартаменти и вили, разположени на площ от 30 000 кв. м до плажа. 

Всички помещения са амфитеатрално разположени сред маслинови дървета и буйна растителност и предлагат панорамен изглед към Пагасетийския залив. 

ПРОГРАМА: 

1 ден: София – Волос – Пелион:  Хорто  

Сутринта в 07:00 часа отпътуване от София, ул.„Оборище“ (в участъка между пл.„Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), по маршрут: София – Дупница – Благоевград – Сандански – Кулата – Волос – Хорто. Пристигане в късния след обяд в курорта Хорто, красиво разположен на залив Пагаситикос, който е заключен между живописно вдадения в морето полумесец на полуостров Пелион и основната суша на отсрещния бряг. Настаняване в хотела. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

2 ден:  Волос и  Макриница  

Закуска. Свободен ден за почивка, или по желание и срещу допълнително доплащане екскурзия до Волос и Пелион. След закуска ще отпътуваме към гр. Волос и планината на кентаврите. Градът е столица и икономически център на префектура Магнисия, разположен на източното крайбрежие, в подножието на планината Пелион. Основан е в средата на 19 век.

 Свободно време за разходка и обяд. Ще преминем през Портария – Перлата  на планина Пелион.

Продължаваме към селището Макриница, където е втората ни спирка. Манастирът Панагия е построен през първата половина на 13 век,  и е сред най-значимите религиозни центрове на региона. 

Ще се разходим на площада с големите чинари и ще посетим църкватa Йоан Предтеча. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден:  Метеора

Закуска. Целодневна екскурзия - Метеора – наричани още „осмото чудо на света”. Ще посетим два от манастирите, разположени върху скалите, които сякаш са извисени към небето. Метеорските манастири са под закрилата на ЮНЕСКО. Свободно време в Каламбака – селцето, сгушено в подножието на скалите, където ще имаме време за обяд и разходка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден:  Остров Скиатос 

Закуска. Свободен ден за почивка. По желание целодневен круиз до остров Скиатос, един от трите острови, известни под общто название– Споради. Остров Скиатос е един истински рай в лазурното Егейско море.

 

Отпътуваме от хотела. В 09:00 часа ще се качим на круизния кораб. Капитанът на кораба приветства туристите и ще обяви програмата по маршрута. 

След като пристигнем на острова, корабът ще остане около 3 часа на пристанището на гр. Скиатос.  Ще имаме свободно време за посещение и разглеждане на столицата, за разходка и да опитаме местни ястията в колоритните таверни около пристанището, както и да се насладим на прекрасните гледки към полуостров Бурци, който разделя пристанището на Скиатос на две части.

 След обяд корабът отпътува за Кукунариес – най-големият и красив пясъчен плаж. Ще имаме възможност за плуване в кристалното синьо море, напитка под сянката на боровете, които буквално свършват там, където започва пясъка и морето.

Ще имаме свободно време около 2 часа, след което отпътуваме обратно. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

5 ден:  Oстров Евия

Закуска.Свободен ден за почивка. По желание целодневна екскурзия на остров Евия-втория по големина гръцки остров след остров Крит и трети по големина в източното Средиземноморие.о.Евия предлага на своите посетители прекрасни плажове, приятен климат, исторически паметници и множество минерални извори. 

Водите на минерални извори в Едипсос съдържат метални соли в по-големи количества.Ще разгледаме естествен  минерален извор с гореща вода,дори туристите могат и да се изкъпят с негови води.Или да ползват мнгогобройни  спа центрове  на хотелите в града.Свободно време в центъра на Едипсос за разходка,обяд или кафе на живописната променанда,изпъстрена  от  таверни с невероятни гръцки морски специалитети, кафенета, хотелски съоръжения, чисти плажове , което го прави мечтаната дестинация за почивка на гръцките и чуждестранни посетители.

След обяд тръгваме за ферибота и се прибираме в хотела.Вечеря в ресторанта на хотела.Нощувка.

6 ден: Хорто – София

Закуска. Отпътуване за България и София.  Пристигане в София  привечер.

 

Цена – 399лв. – РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 01.03.2020г.

След  01.03.2020г – Цена 439лв.! 

 

Дата: 01.05- 06.05.2020г.


Цена включва:

- транспорт с лицензиран автобус;

- пътни и магистрални такси;

- 5 нощувки в хотел Hotel Leda Village Resort - 3 *;

- 5 закуски със закуски на блок маса в хотел;

- 5 вечери на блок маса в ресторанта на хотела;

- безплатен Wi-Fi на територията на хотела;

-- медицинска застраховка с асистънс на “Bulstrad Life Vienna Insurance Group” за лица до 70 г. покритие 5000 euro;

- екскурзовод/ водач от фирмата организатор;

* Доплащане за застраховка на лица от 71 г. до ненавършени 80 г. – 18 лв.

 

Цена не включва:

- Екскурзията до Волос и планината Пелион – 25 евро;

- Круиз до остров Скиатос – 35 евро ;

- Екскурзия до Метеора – 23 евро ;

- Входни такси на музеи и туристически обекти по програмата;

- Разходи от личен характер;

- Екскурзия до остров Евия -  30 евро;

Условия за резервация:

- Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване.

- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.

- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 15 дни преди началната дата.

- Няма визови, санитарни и медицински изисквания.

- Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт; за деца до 18 г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!

- Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата;

- Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, или “Bulstrad Life Vienna Insurance Group”.

- Програмата е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност.

 

- Допълнителните екскурзии не са подходящи за лица с намалена или ограничена двигателна подвижност.


гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7