Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Русия – Татарстан – Пътят на древните българи
9 дни, РУСИЯ, АВТОБУС И САМОЛЕТ


Русия – Татарстан

Пътят на древните българи

МОСКВА И КАЗАН 

  23.05-31.05.2020 / 9 дни/ 8 нощувки

Отстъпка 100 лв. за ранно записване до 31.12.2019!  

Акценти по програма:

     В Татарстан ще се потопим в история на прабългари. Много преди да се появят монголите и хуните евразийската степ се владее от друга голяма империя – тази на прабългарите, чиято държава се намира около Азовско море (съвременна Русия и Украйна). Умели както в създаването на държави, така и във военното изкуство, те строят масивни каменни крепости където и да стъпят. Под легендарното управление на хан Кубрат Прабългарска империя обхваща голяма част от Черноморското крайбрежие.

След смъртта на Кубрат обаче петимата му синове решават да разделят пътищата си, като всеки от тях тръгва в различна посока, за да създаде своя собствена държава. Най-голям успех имат Аспарух, който основава днешна България.                                                       

Ден 1/ 23.05.2020  София – Москва

Тръгване от София в 12:30ч с полет на Аерофлот. Кацане в Москва в 15:35ч, трансфер и настаняване в хотел  Измайлово Делта” 4* или подобен. Свободно време, нощувка.

Ден 2/ 24.05.2020     Москва  

След закуска, панорамна обиколка на руската столица - Червения площад с мавзолея на Ленин, Александровската градина, Московския университет; Държавната Дума; Театралния площад; съвременния район - Москва сити. Посещение на  Катедралата „Василий Блажени”  и „Христос Спасител”  – най-голямата руска катедрала, символ на възраждащата се християнска Русия. Фотостоп на панорамната площадката на  „Воробьевые горы”, откъдето се открива великолепна гледка към Москва. Разходка из Мемориалния комплекс на жертвите от Втората Световна война в парка Поклонна гора. Продължава се покрай Триумфалната арка, Кутузовския проспект и Пушкинския площад.

Свободно време за обяд. Разходка по чаровните улички на Стария Арбат.

Посещение на Третяковската галерия и разглеждане на нейната ценна колекция. Нощувка.

Ден3/ 25.05.2020 Москва

След закуска, посещение на Кремъл: Ивановския площад, Цар Топ и Цар Камбана;  разглеждане на Успенската, Архангелската и Благовещенската църква и на Дворцовия площад. Свободно време за обяд.

Разходка в новият парк «Зарядие» с посещение на «Палатите на боляри Романови», това е единственият музей в Русия, който запознава посетителите с  всички страни на патриархалния живот на московските боляри от XVI-XVII в. Тук ще видите пресъздадени интериори на жилищни и стопански помещения,  мебели от това време, обзавеждане на къщи, облекло и прибори, керамични печки, сандъци, стари книги, тъкани и др.

Трансфер до Казанска жп гара. Комфортен влак „Татарстан премиум” в 20:40ч. до Казан. Нощувка в спални купета във вагон „премиум”. (разстояние Москва – Казан е 820 км).

Ден 4/ 26.06.2020     Казан

Пристигане в Казан - един от най-големите градове в Русия и столица на Татарстан, разположен е при вливането на река Казанка във Волга.

Казан е основан през 10 век от волжските българи, през 11-12 век се превръща в търговски център, свързващ Северна Европа с Близкия Изток. След превземането на Болгар и Биляр от монголите през 13 век, много техни жители се преселват в Казан, който става център на държава, зависима от Златната орда. По това време градът става известен като Булгар ал-Джадид ("Новия Болгар").След 1919 г. Казан е център на Татарска АССР. След разпадането на Съветския съюз Казан става център на татарското национално движение. В Казан е изградено първото метро след разпадането на СССР. През 2005 г. се отбелязва тържествено 1000-годишнината от основаването на Казан.

След закуска в кафе на града панорамна автобусна екскурзия в Казан – улица Кремлевская, Старо-татарската слобода, джамията Марджани, парк „1000 години Казан”, ул. Петербургская, „Родното село” (отвън); посещение на Крестовоздвиженската църква с Чудотворната икона на Казанската Св. Богородица, върната в Русия от Ватикана, Петропавловски събор (един от най-красивите и необичайни храмове в Русия, паметник на руския барок). Екскурзия в Националния културен център „Казан” – музей на 1000 годишнината от създаването на Казан. Посещение на Казанския Кремъл, който е е обявен за обект на всемирното наследство на ЮНЕСКО от 2000-та година заради множеството кули и събори, струва си да се види джамията Кул Шариф и “падащата” кула Сююмбике. Според легенди, татарската принцеса скача от най-високата част на кулата, след като по заповед на бъдещия й мъж и завоевател на Казанското ханство Иван Грозни кулата е построена за рекордните три седмици. Кулата “пада” със същата неумолима скорост, както и нейният аналог в Пиза.

ТрансфердохотелBilyar Palace Hotel 4*  или  Park Inn by Radisson Kazan 4* или подобен, настаняване, свободно време.

Вечерта вечеря в ресторант с фолклорна програма и татарска национална кухня.  Връщане в хотела с автобус, нощувка. 

Ден 5/27.06.2020     Казан

След закуска, трансфер до речното пристанrще в Казан и заминаване със скоростен кораб «Метеор» за целодневна екскурзия с включенобяд до историко-архитектурния  резерват Великий  Болгар, на брега на р. Волга, който е част от културното наследство на ЮНЕСКО, намиращ се на земите, където са живели волжските българи. От тези места е тръгнал хан Аспарух и е основал Дунавска България. Разглеждане на останки от съоръжения на Волжска България, Успенската църква, Бялата джамия, Ханския дворец, Северния и Източния мавзолеи, „Бела и Черна палата” и други забележителности, свързани с културата на волжските българи и техните наследници – казанските татари.  Връщане в Казан.

Вечерта по желание  екскурзия «Нощен Казан»().

Ден 6/ 28.06.2020   Казан

След закуска свободно време за покупки на сувенири, освобождаване на стаите до 12:00.

Пешеходна разходка с български гид по „Казанский Арбат” – по ул. Проломная, сега Бауман; камбанарията на църквата „Богоявление”, Държавната банка (където се е съхранявал златния запас на Русия), фонтани, копие на каретата на Екатерина II и др.

Обяд в ресторант с мастер-клас „Тайните на татарската кухня”.

Свободно време.Трансфер до жп гарата. 20:00 ч.- отпътуване за Москва с комфортен влак „Татарстан премиум”. Нощувка в спални купета във вагон „премиум”.       

Ден 7/29.05.2020 Москва

Пристигане в Москва в 07:10, посрещане, закуска в московското кафене.

Посещение на Оръжейна палата. Трансфер до хотела Измайлово Делта” 4*, настаняване, свободно време за обяд и самостоятелно разглеждане на града. 

По желание круиз по река Москва с кораб РАДИСОН с включена вечеря (без гид).

Ден 8/30.05.2020  Москва – Коломенское– Царицино – Москва

След закуска, свободен ден за самостоятелно разглеждане на руската столица или по желание екскурзия до Коломенское - резиденция на великите московски князе и руски царе, известна още от 14-ти век с включено посещение на двореца на Алексей Романов.  Уникалният архитектурния ансамбъл представлява голяма художествена и историческа ценност, поради което Коломенское  е включено в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994 г., наред с Московския Кремъл и Червения площад. След обяд посещение на дворцово-парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино – величествена резиденция на руската  императрица Екатерина II. Свободно време за разходка из красивия парк с фонтани и езера. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 9/ 31.05.2020   Москва – София

Ранен трансфер за летище Шереметиво и отпътуване в 08:20 ч. с полет на Аерофлот  SU 2060 за София. Кацане в София в 11:35 ч.  Край на програмата.

 

Група  23.05-31.05.2020

 РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!


 Цена на човек в двойна стая

Пакет
Л
етищни такси

ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО:

   2 419 лв
      230 лв

   2 649 лвà   2549 лв

***Цена за дете до 12 г  или 3- ти възрастен е по запитване.

Цената включва:

-Самолетен билет София - Москва – София с директен полет на Аерофлот с чекиран багаж до 23 кг, ръчен багаж до 10 кг;

- летищни такси;

-Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;

-4 нощувки +3 закуски на блок маса в хотел „Измайлово Дельта” 4*/ стаи Бизнес Премиум вМосква;

-2  нощувки със закуски в  хотелBilyar Palace Hotel 4*/стандартни стаи в Казан или  ParkInnbyRadissonKazan 4*/стандартни стаи в Казан;

- 1 закуска в кафе в Москва;

- 1 закуска в кафе в Казан;

- 1 вечеря в ресторант с фолклорна прогрма и татарска национална кухня в Казан;

- 1oбяд в ресторант с мастер-клас „Тайните на татарската кухня” в Казан;

-Панорамна обиколка на Москва с посещение на Червения площад, катедралата Василий Блажени  и храма на Христос Спасител;

-Пешеходна обиколка на Кремъл с посещение Успенската, Архангелската, Благовещенската църкви и на Оръжейна палата;

-Пешеходна разходка в Стария Арбат;  Посещение наТретяковската  галерия;

-Посещение на «Палати на боляри Романови»;

- Билети за влак „Татарстан Премиум” по маршрут Москав – Казан – Москва в спално купе (2 нощувки);

- Автобусно- пешеходна екскурзия  в Казан;  Посещение на Казанския Кремъл;

 - Целодневна екскурзия с включен обяд до историко-архитектурния  резерват Великий  Болгар;

-Всички входни такси за посещаваните обекти;  Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовод   Екскурзоводско обслужване на български език;

-Обработка на документи за руска виза;

-Водач от България по време на пътуването;

- Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро.

Цената не включва:

- Туристическа виза -120 лв за български граждани;

- Доплащане за единична стая – 300 лв;

- Eкскурзия «Нощен Казан» (при мин. 15 човека)50 лв;

- Екскурзия до Коломенское с посещение на двореца на Алексей Романов и екскурзия до Царицино  (при мин. 15 човека) - 85 лв;

- круиз по река Москва с кораб РАДИСОН с включена вечеря – 70 евро (самостоятелно посещение, без гид);

Допълнителни мероприятия се заявяват в България и се заплащат на място!

- Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80г.: 25 лв.

- Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи   от клиента причини – по желание;

- Разходи за лични нужди;

Условия за записване:

- Копие от задграничен паспорт,валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;

- Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лева на човек;

 

-Доплащането до:30-35 дни преди дата на тръгването и предоставяне на всички необходими документи за получаване на руска виза;

 
гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7