Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Виетнам и Камбоджа
10 дни, Камбоджа, АВТОБУС И САМОЛЕТ

Виетнам и Камбоджа

 

София – Истанбул – Ханой – Халонг – Ханой – Хошимин – Куши – Хошимин – Делтата на река Меконг – Хошимин – Сием Реап – Ангкор – Сием Реап – Хошимин – Истанбул – София

Топ цена: 1782 EUR/ 10 дни

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ: 15.02.2020, 23.02.2020г.

 

 

Ден 1  София - Истанбул

Отпътуване от терминал 2 на летище София в 12:25 ч. за Доха с полет на "Qatar Airways". Кацане в Доха в 18:15 ч. Отпътуване в 20:50 ч. за Ханой.
За дата на отпътуване 01.05.2020 г. - от Терминал 2 на летище София в 21:40 с полет на "Turkish Airlines". Кацане в Истанбул в 23:05 ч.

Ден 2  Истанбул - Ханой

Пристигане на летище „Ной Бай“ в Ханой в 07:25 ч.
За дата на отпътуване 01.05.2020 г. - отпътуване от Истанбул за Ханой в 02:40 ч. и  пристигане на летище "Ной Бай" в 16:25 ч.
Вечерта туристическа програма в Ханой с местен екскурзовод: езерото Хоан Кием, което в превод от виетнамски означава „езерото на върнатия меч“; храмът „Нгок Сон“ (Храмът на нефритената планина), посветен на националния герой Тран Хунг Дао; Старият квартал. Вечеря в местен ресторант с посещение на водно куклено шоу с включена напитка „Добре дошли“. Нощувка.

Ден 3  Ханой - Халонг - Ханой

Закуска. В 8:00 ч. отпътуване за залива Халонг, включен в Списъка за световно културино и природно наследство заради изключителната красота на океана. Разходка с туристически кораб около многобройните островчета и пещери. Обяд с морски дарове на борда на кораба. Екскурзия до пещерите Тхиен Чунг или Даи Го (Пещерата на дървените стълбове) – едни от най-красивите в залива. Връщане в Ханой. Нощувка.

Ден 4 Ханой - Хошимин

Закуска. Посещение с местен екскурзовод на мавзолея и музея на Хо Ши Мин; Пагодата на една колона (Пагодата на лотоса) – храм с изключително голямо значение за виетнамците, построен от император Ли Тхай Тонг през 11 в.; пагодата „Тран Куок“. Посещение на Храма на литературата – комплекс от пагоди с парк, построен през 1070 г. и посветен на Конфуций. Няколко години след построяването му на това място е основан първият университет във Виетнам, където са получавали своето образование синовете на мандарините. Университетът има пет вътрешни двора, олицетворяващи петте основни природни елемента – вода, дърво, огън, земя и метал. Изключително интересни са каменните стени, полегнали върху гърбовете на костенурки, изписани с имената на някогашните възпитаници. Обяд в местен ресторант. Полет до град Хошимин. Настаняване. Нощувка.

Ден 5  Хошимин - Куши - Хошимин

Закуска. Отпътуване за Куши за посещение на военната база на Виетнамската армия – подземен град, изграден през 1948 г., по време на виетнамската съпротива срещу френската окупация и по-късно разширяван, за да побере повече от 10 000 души по време на американската агресия. Частично отворен за туристи през 1988 г. и до днес този подземен комплекс с повече от 200 км тунели поразява с размерите си и най-вече с храбростта и стоицизма на виетнамския народ. Обяд в местен ресторант. Връщане в Хошимин. Панорамна обиколка на града: сградата на бившия дворец (отвън), построен през 1966 г. и частично разрушен при атаките на Северен Виетнам, но въпреки това великолепен пример за архитектурата на 60-те години; Военният музей; пазарът „Бен Тхан“, където ще се потопите в ежедневието на виетнамците и ще можете да си изберете подарък сред изобилието от традиционни виетнамски сувенири, стоки и продукти. Нощувка.

Ден 6  Хошимин - Делтата на река Меконг - Хошимин

Закуска. Отпътуване за Ми Тхо – столицата на провинция Тиен Жианг, островно пристанище в делтата на река Меконг. Разходка с лодка по малък речен ръкав до устието на р. Меконг и до остров Фeникс. Спирка в традиционен ресторант с градина за типичен виетнамски обяд. Посещение на овощни градини с пчелни ферми, където можете да вкусите местен мед и медовина, да се насладите на тропическите плодове и традиционна музика. Ще се запознаете с процеса на производство на кокосови бонбони. Отпътуване за Хошимин. По пътя посещение на градина с бонсай в Ми Тхо („градинарство в поднос“) – изкуството да се отглеждат умалени копия на дървета и храсти, които се срещат естествено в природата. Традиционна вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 7   Хошимин - Сием Реап - Ангкор

Закуска. Трансфер до летището за полет до Сием Реап, Камбоджа. Пристигане в Сием Реап. Трансфер до хотела. Посещение на южната порта на Ангкор Том; известният храм „Байон“, построен през 13 в., чиято най-отличителната черта са множеството усмихнати лица и барелефи, изобразяващи исторически, митологични и светски събития; храмът „Бапуон“; останките на Кралския дворец, Терасата на слоновете – платформа, откъдето ангкорските крале са наблюдавали паради, процесии и игри; Терасата на прокажения крал, чието име произлиза от скулптура, изобразяваща крал Яшоварман I, посветил по-голямата част от живота си на създаването на храмовия комплекс в Ангкор. Обяд в местен ресторант. Посещение на „Ангкор Ват“ – най-големият и най-добре запазен кхмерски храм и единственият, който и до днес запазва ролята си на важен религиозен център, едно от най-великите чудеса на света, символ на сърцето и душата на Камбоджа. Наблюдение на прекрасния залез от върха на хълма Пном Бакхенг. Вечеря с шоу на традиционни апсара танци. Нощувка.

Ден 8  Сием Реап

Закуска. Отпътуване за известния храм „Та Прохм“, построен през 1186 г. от крал Джаяварман VII в чест на майка му. Обгърнат от корените на огромни смокинови дървета и до днес храмът не е възстановен. Посещение на храма „Пре Руп“ – класически храмов комплекс от 10 в., посветен на Шива; „Източен Мебон“ – храм построен през Х в. от крал Раджендраварман II като израз на почит към родителите му; „Неак Пеан“ – малък будистки храм с кръстообразно разположени водоеми с кръгъл остров в средата. Обяд в ресторант „Bopha Ta Prohm“. Посещение на Крован, кралската баня на Шрах Сранг и прочутия манастир „Бантай Кдей“. Нощувка.

Ден 9   Сием Реап - Хошимин - Истанбул

Закуска. Разходка с лодка в езерото Тонле Сап (Великото езеро на Камбоджа) – едно от най-големите в Азия. Круиз покрай плаващите села пълни с училища, ресторанти и болници. Свободно време за разходка из местните пазари. Трансфер до летището в Сием Реап и отпътуване за Хошимин. След пристигане на летището в Хошимин, туристите трябва да останат в транзитната му зона. Отпътуване за Доха в 19:15 ч. с полета на авиокомпания "Qatar Airways". Пристигане на летището в Доха 23:55 ч.
За дата на отпътуване 01.05.2020 г. - отпътуване за Истанбул в 21:10 ч.

Ден 10  Истанбул - София

Отпътуване за България в 06:55 ч. с полет на авиокомпания "Qatar Airways". Кацане на летище София (Терминал 2) в 11:25 ч.
За дата на оптътуване 01.05.2020 г. - пристигане на летището в Истанбул в 04:15 ч. Отпътуване за България в 07:45 ч. Пристигане в София 09:05 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София - Доха - Ханой и Хошимин - Доха - София на авиокомпания "Qatar Airways" с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 30 кг

Самолетни билети Ханой - Хошимин - Сием Реап - Хошимин на авиокомпания "Vietnam airline"  с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг (с размери 56x36x23 см) и чекиран багаж до 20 кг;

2 нощувки със закуски в хотел "Flower Garden Hotel" 4* (или подобен) в Ханой;

3 нощувки със закуски в хотел "Vissai Saigon Hotel" 4* (или подобен)  в Хошимин;

2 нощувки със закуски в хотел "Somadevi Angkor Hotel and SPA" 4* (или подобен) в Сием Реап;

Трансфери летище - хотел - летище;

6 обяда, описани в програмата;

1 вечеря в Ханой с куклено шоу;

1 вечеря в местен ресторант в Хошимин;

1 вечеря с традиционни кхмерски апсара танци;

Описаната туристическа програма в Ханой, Хошимин, тунелите Куши, делтата на Меконг, Сием Реап;

Разходка с туристически кораб в залива Халонг;

Всички входни такси за обектите описани по програмата;

Местни екскурзоводи на английски език;

Водач-преводач от България;

Една бутилка минерална вода на ден;

Всички местни и общински такси;

Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Виза за Камбоджа - 30 USD, издава се на летище в Сием Реап /заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6 см;

Виза за Виетнам - 120 USD, издава се предварително от посолството на Виетнам в София;

Допълнителни услуги и  екскурзии по желание;

Бакшиши (2 USD на човек на ден за екскурзовода и 1 USD на човек на ден за шофьора);

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Хотели:

 Хотел "Flower Garden Hotel" 4* в Ханой 
В хотела: няколко ресторанта, пиано бар, фитнес център, банкомат
В стаите: душ, машина за кафе, кабелни канали, сейф, електрическа кана, безплатен WiFi е наличен във всички стаи 
 
Хотел "Vissai Saigon" 4* в Хошимин
В хотела: ресторант, СПА, фитнес център, открит басейн, бар, интернет  - наличен в целия хотел 
В стаите: климатик, сателитна телевизия, минибар, сешоар
 
Хотел "Somadevi Angkor Hotel and SPA" 4* в  Сием Реап
В хотела: ресторант, външен басейн, СПА, фитнес център, интернет - наличен в целия хотел
В стаите: баня, сейф, климатик, минибар, телевизор, телефон, сешоар.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Многократна виза за Виетнам (заплаща се с депозита)

$120.00

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

 

Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетен билет Ханой - Хошимин - Сием Реап - Хошимин 418 USD с летищни такси и при валутен курс 1 USD = 1,7 лв. При промяна на валутния курс с повече от 6% и/или цената на самолетния билет туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.

Екскурзията се осъществява при минимум 15 туристи.

Валутен курс - 1 USD = 22363 VND (Виетнамси донг)

Валутен курс - 1 USD = 4012 KHR (Камбоджански риел)

Часово време: София 12 ч., Виетнам 17 ч., Камбоджа 17 ч.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 

 

 
гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7