Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
АВТОБУСНИ ПОЧИВКИ В ТУРЦИЯ
ПОЧИВКИ СЪС САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ СЪС СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ
ПОЧИВКИ С АВТОБУС
ЕКСКУРЗИИ СЪС САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ С АВТОБУС
БЪЛГАРИЯ С АВТОБУС
ЕДНОДНЕВНИ ЕКСКУРЗИИ
НАД 55 ГОДИНИ И ПРИЯТЕЛИ
ЕКЗОТИЧНИ ДЕСТИНАЦИИ
НА МОРЕ В БЪЛГАРИЯ
СКИ ПОЧИВКИ
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ И ВЕЛИКДЕН
КАРНАВАЛИ
КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА
Програми за училища
Голф
Екстремен туризъм
Екзотични сватби
Сафари
Езикови курсове
Застраховки
Специални интереси
Превод и легализация
Самолетни билети-ниски цени
  
ПРИКЛЮЧЕНИЕ СЪС СЛАМЕНИ ШАПКИ ИЗ ЧУДЕСАТА НА ИЗТОКА.
10 дни, Камбоджа, Самолет

ВИЕТНАМ, КАМБОДЖА И ТАЙЛАНД.

ПРИКЛЮЧЕНИЕ СЪС СЛАМЕНИ ШАПКИ ИЗ ЧУДЕСАТА НА ИЗТОКА.

15.10 – 24.10.2016 г. / 10 Дни - 7 нощувки

 

Маршрут: София – Доха – Ханой – Халонг Бей – Сайгон – Сием Реап – Банкок – Доха – София

 

 

15.10.2016 г.: София – Доха – Ханой

Полет от летище София до Ханой, Виетнам с АК “Qatar Airways” в 13:00 ч. Пристигане в Доха в 17:40 ч. Възможност за обиколка на Доха на английски език (по желание, срещу допълнително заплащане).

 

16.10.2016 г.: Ханой

Свързващ полет за Виетнам в 02:10 ч. Кацане на международното летище в Ханой в 16:15 ч. Посрещане на летището в Ханой от представител на партниращата агенция. Трансфер до хотел 4*, настаняване, нощувка.

Добре дошли в града, разположен на брега на Червената река! Някои дестинации предизвикват образи в ума на човек в момента, в който се споменат техните имена. Виетнам е една от тях – завладяваща страна, която извиква в съзнанието автентичните виетнамски шапки от бамбук,  улични търговци, мотопеди, бръмчащи през градовете, плаващите пазари на река Меконг, необятни оризища и много усмихнати лица. От храмовете на Ханой и островите на залива Халонг до плажовете на Транг и дворците на Хюе, това е едно място, обгърнато от неповторим дух. Древни пагоди и колониални къщи се борят за пространство с модерните небостъргачи, а тесните улички са онези прекрасни местенца, където можете да прекарате цял ден и цяла нощ.

 

17.10.2016 г.: Ханой

Закуска. Денят ни ще бъде посветен на впeчaтляващия Ханой.

Ханой запазва мистерията и очарованието на миналите векове, въпреки че това е един от най-съвременните градове и столица на страната. Тесните улички и традиционни къщи-магазини ви подканят да ги обходите, а красивите езера, паркове, булеварди и паметници, придават на града елегантен и хармоничен вид, уникален сред азиатските столици.

Ще започнем деня с посещение на жилището на най-известния виетнамски политик Хо Ши Мин, в което е живял от 1958 г. до последните си дни през 1969 г. Къщата е изключително добре запазена от времето на виетнамския революционер и може надникнете вътре през прозорците. Продължаваме към Пагодата с единия стълб – паметник, построен от дърво върху колона с диаметър 1,25 метра, който датира от XI век, реставриран, след като е разрушен от французите през 1954 г.

След това се отправяме към Храма на литературатa – серия от оградени дворове и грациозни портали, един от най-добрите примери за традиционна виетнамска архитектура. Основан през 1070 г. и посветен на Конфуций, това е и мястото на първия университет във Виетнам.

Свободно време за обяд (невключен в цената).

Продължаваме към езерото Хоан Кием и Храм Нгок Сон, разположени в сърцето на Ханой, където ще видите островче с малка Пагода костенурка. По време на нашата обиколка ще преминем покрай други колониални забележителности като прекрасната сграда на Операта (може да се види само отвън) и катедралата Св Йосиф. Ще имаме възможност да опознаем Стария квартал и да пазаруваме в очарователната мрежа от тесни улички и къщи-магазини, известна като "36-те улици". Всяка улица носи името на стоката, която традиционно се продава на нея. Това е рай за почитателите на занаятите и безкрайно интересно място за опознаване на местния живот.

Късният следобед - трансфер до хотела и свободно време. Нощувка.

 

18.10.2016 г.: Ханой – Заливът Халонг

След закуска напускаме прекрасния град Ханой, за да се отправим към живописния залив Халонг, или буквално в превод „когато змеят се спуска в морето“. Легендата разказва за времето, когато местните жители се сражавали с китайските окупатори и боговете изпратили семейство дракони, за да защитят земите им. Драконите започнали да пускат на земята скъпоценни камъни, които се превърнали в острови, формирайки защитна стена, благодарение на която хората запазили земята си, а след това създали и държава с името Виетнам.

По продължението на 120 километрова брегова линия на залива Халонг, който е включен и в списъка на ЮНЕСКО за световно природно наследство, са пръснати около три хиляди острова и самотни скали. Именно това е и една от най-впечатляващите природни забележителности във Виетнам. Халонг се нарежда и сред 33 най-красиви заливи в света.

Пристигане на кея около обяд, откъдето ще се качим на очарователно традиционно круизно корабче, с което ще пътуваме в следващото денонощие в залива. Настаняване в каютите. Ще се насладим на обяд на корабчето с традиционна виетнамска и интернационална кухня (включен в цената, без включени напитки).

Докато плаваме в залива, ще можем да се отпуснем на шезлонг и да се любуваме на приказния пейзаж. Круизът минава прокрай уникални скални образувания с имена като Каменно куче и др. Ще посетим пещерата Ме Кунг, известна с интересните сталагтити и сталагмити. Следващата ни спирка е заливът около остров Кат Ба, където ще посетим друга интересна пещера – Ярката пещера.

Привечер на корабчето ще имаме възможност да се включим в демонстрация по готвене, на която ще ни научат как се приготвят пролетни рулца и специален сос за риба.

Вечеря – барбекю (включена в цената, без включени напитки) с традиционна местна и международна кухня. След това свободно време за вечерни забавления на кораба – карти, нощен риболов, сготвяне на улова, и други дейности.

Нощувка на кораба.

 

19.10.2016 г.: Заливът Халонг - Сайгон

Преди разсъмване желаещите могат да вземат участие в урок по тай чи (древно китайско бойно изкуство, почиващо на философията на даоизма) и да посрещнат красивия изгрев на палубата на кораба.

Закуска.

Круизът ни продължава с разглеждане на плаващата къща Ранг Дуа, която е една от малкото останали къщи след като местните власти са наложили преместване на всички плаващи къщи от водата на сушата. Ще имаме и възможността да се запознаем с различния начин на живот на хората, които живеят тук и тези в градовете на сушата. Ще научим повече за тяхното ежедневие, как изкарват прехраната си, каква е културата им и ще ни разкажат за техните собствени рибни стопанства.

Напускане на каютите в 11ч. Обяд на кораба (включен в цената, без включени напитки).

След обяда, акостираме на пристанището TuanChau и трансфер до Хай Понг за полет до Сайгон.

Сайгон е оживен метрополис, който изобилства от енергия, дейности и оживена атмосфера. Накъдето и да погледнем, ще видим сближаването на традиционния и модерния живот. До 1975 г. Сайгон е столица на Република Южен Виетнам, а след обединяването на страната, градът е наречен Хо Ши Мин – на името на лидера на Виетнамската комунистическа партия и президент на Социалистическа република Виетнам.

След кацане - посрещане от преставител на туроператора на място в Сайгон и трансфер до хотел 4*. Настаняване. Нощувка.

 

20.10.2016 Сайгон – Ку Чи – Сайгон

Ранна закуска в хотела. Отпътуване към пристанището, от което ще се качим на лодка за тунелите Ку Чи. На лодката ще бъде сервирана и лека закуска (включена в цената).

Тунелите Ку Чи са важна база по време на американската война, тъй като никога не са били открити от американските военни сили. Невероятната подземна мрежа от тунели с дължина над 200км, която свързва бившите командни пунктове, болници, подслони и оръжейни заводи, е изкопана на ръка с най-примитивни лопати и селски кошници за изнасяне на пръстта. По време на разходката из района ще научим за ежедневието на Виетконг, ще видим умело прикритите входовете и сложните капани, дори ще можем да посетим няколко бункера използвани за кухни, стаи за срещи, складове за муниции и др. Някои от тунелите са били променени, за да могат туристите да влизат и разхождат в подземната мрежа.

Обяд на лодката (включен в цената). Завръщане в Сайгон с възможност за кратка почивка в хотела.

Следобеда ни предстои полудневна обзорна обиколка на града. Ще започнем нашия тур със съвременната история на града и обиколка на Двореца на обединението. Това е бившият дворец на президента на Южен Виетнам. Тази сграда в стил 60-те е щурмувана на 30 април 1975 г. в резултат, на което е обявено падането на Южен Виетнам. Сградата е била запазена в оригиналния си вид, а танковете, с които е щурмувана, са изложени до входните порти.

След това продължаваме към историческия център за посещение на пагодата на император Jade, една от най-интересните в Сайгон. Продължаваме нашата обиколка с посещение на Катедралата Нотр Дам в неоромански стил, която е и копие на тази в Париж, както и Централната поща. Ще се запознаем и със забележителностите в по-класически европейски стил, като богато украсеното кметство (Hotel De Ville), старата Опера (разглежда се само отвън). И накрая ще посетим централния пазар Ben Thanh, където стоките и занаятите са много привлекателни и ще намерим по нещо за всеки вкус.

Връщане в хотела. Нощувка.

 

21.10.2016 Сайгон – Сием Реап – Ангкор Ват – Сием Реап

Закуска. Отпътуване за летище Сайгон за полет до Сием Реап, Камбоджа. Пристигане в Камбоджа и посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до центъра на града и свободно време за обяд (невключен в цената).

 Камбоджа е красива и екзотична държава, която с населението си от над 15 милиона, е 69-ата най-многолюдна страна в света. Официалната религия е теравада будизъм (най-консервативната школа в будизма), практикуван от около 95 на сто от населението. По-голямата част от населението на страната е съставено от така наречените кхмери, за които казват, че са най-красиви сред азиатците. 

Отпътуване към Ангкор Ват и разглеждане на храмовия комплекс. Бижу в короната на кхмерската архитектура, Ангкор Ват е национален символ и връхна точка на всяко посещение в Камбоджа - най-големият, най-добре запазеният и най-религиозно значимият от храмовете Ангкор.  Построен е от владетеля Суряварман II в началото на 12 век в столицата Ясодхарапура като държавен храм и бъдещ негов мавзолей. Скъсвайки с шиваистичната традиция на предходните владетели, Суряварман посвещава храма на Вишну. Ангкор Ват впечатлява посетителите, както с неговия мащаб и красиво пропорционално оформление, така и със своята деликатна артистичност. Ангкор Ват съчетава елементи на две основни форми на кхмерската храмова архитектура: храмът планина и по-късно построеният галериен храм, които се основават на ранната дравидска архитектура с характерните джагати. За да се доближим до храма, първо трябва да пресечем големия ров, като продължим по широк тротоар облицован с нага балюстради. При влизане в основната сграда, ще се изкачим през серия от галерии и вътрешен двор, преди да достигнем до централното светилище, което предлага изключително красива гледка към целия храмов комплекс.

Ще разгледаме отблизо сложните каменни „резби“, които красят почти всяка повърхност на храма. По стените на външната галерия е изобразен най-дългия непрекъснат барелеф в света, на който са разказани истории от индуската митология, включително известният мит с „Биенето на океана от мляко“.  Ангкор Ват е зашеметяващ по всяко време на деня, но по изгрев и залез е особено красив, тъй като може да се наблюдава играта на светлината върху камъните. Превърнал се в символ на Камбоджа, Ангкор Ват е изобразен на нейния национален флаг и е най-известната туристическа атракция на страната.

По залез слънце ще посетим храмовете Пре Руп.

Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

 

22.10.2016 г. Сием Реап – Ангкор Том – Банкок

Закуска.

Днес ще посетим  град Ангкор Том с площ от около 10 кв.км, обграден от стена и широки ровове. В града могат да се видят няколко от най-популярните забележителности на Ангкор.

Ще влезем през монументалната Южна порта, облицована от двете страни от статуи на демони и богове, всяка от които носи гигантска нага. Ще продължим към терасата на слоновете и терасата на прокажените царе, и местата, където са се провеждали обществени церемонии. Ще посетим храма Бапхуон и Фимеанакас - храм от 11 век, изграден от Суряварман I.

Продължаваме към загадъчния храм на Джаяварман VII - Байон. Този храм е един от най-популярните и завладяващи в Ангкор. Ще опознаем галериите с красивите и запазени барелефи, ще се изкачим по тесните стълби, за да стигнем до центъра на светилището. Целият храм се състои от 52 четирилики каменни кули, чийто брой, според една от теориите, не е случаен – толкова са седмиците в годината. Кулите на Байон са уникални и никъде по света не може да се види нещо подобно на тях. Всяка от тях е увенчана с четири огромни човешки лица обърнати в четирите посоки на света. Смята се, че централната кула символизира световната планина Байон - център на вселената. В центъра на кулата се е намирала огромна каменна статуя на Буда с височина около 4,75 м. Тази статуя е разрушена от иконоборци през Средновековието. Днес можем да намерим само разпръснати фрагменти из територията на храма. Друго предположение за броя на кулите е, че всяка от 52-те кули съответства на една от провинциите на средновековна Камбоджа, а централната кула на Байон символизира цар Джаяварман.

След края на полудневния тур, трансфер до местен ресторант и свободно време за обяд (невключен в цената).

След обяд, се отправяме към летището за полет Сием Реап – Банкок. Пристигане в Тайланд, посрещане от местен екскурзовод, трансфер и настанване в хотел 4* в тайландската столица.

Предлагаме ви да завършим деня с вечеря в панорамния ресторант на хотел Baiyoke Sky с незабравима нощна гледка към града (35 евро на човек).

Нощувка.

23.10.2016 г. Банкок - София

Закуска. Днес ни предстои обзорна обиколка на Банкок. Първата ни спирка са два от най-специалните будистки храмове тук. В храма Ват Тримар ще видим „Златния Буда“, който е изработен от масивно злато и тежи повече от два и половина тона. Тук ще ви разкажат и интересната история за самата статуя и ще научим защо преди няколкостотин години жителите на страната покрили „Златния Буда“ с глина.

Следва посещение на известния храм Ват По, където ви предизвикваме да снимате в пълен размер дългата 45 метра и покрита със злато статуя на „Полегналия Буда“. Храмът е известен и като "родното място" на прочутия в цял свят „тайландски масаж“. 

Продължаваме към едно от най-свещените места в страната – Кралския дворец. Дворецът е бил официална резиденция на кралете на Сиам от средата на XVIII в. до 30-те години на XX в. Дворцовият комплекс се състои от повече от 100 сгради, разположени върху огромна площ от над 900 000 кв.м.

Свободно време за обяд (невключен в цената).

Програмата продължава с посещение на един от най-високите храмове в Тайланд – Ват Арун или, както го наричат, „Храмът на зората“.  Най-известен е със зашеметяващите си кули, които са покрити с хиляди парченца от цветна керамика. Строежът на храма започва по времето на крал Пама II и завършва по времето на царуването на неговият наследник, крал Рама III.

С това туристическата програма приключва и остава свободно време за шопинг в последните ни часове престой в Банкок. Тайландската столица е известна с разнообразните възможности, които предлага на своите посетители за пазаруване с многобройни шопинг центрове, изгодни цени на дрехи, аксесоари, чанти и обувки, както и с много намаления почти целогодишно.

Преди трансфера до летището, ще имаме свободно време за вечеря в местен ресторант (невключена в цената).

Късно вечерта трансфер до летището за полет Банкок – София с междинно кацане в Доха.

 

24.10.2016 г. Банкок – Доха – София

Полет Банкок – Доха с АК “Qatar Airways” в 02:05 ч. Кацане в Доха в 05:15 ч. Свързващ полет до София в 06:50 ч. Пристигане в България в 12:00 ч.

 

Пакетни цени:

Дата на пътуване:

Цена на човек в двойна стая

Цена на човек в единична стая

Трети възрастен

15.10.2016 – 24.10.2016

2090 € / 4088 лв

2400 € / 4694 лв

2065 € / 4039 лв

 

Пакетната цена е в евро/ лева и включва:

·         Самолетен билет София – Доха – Ханой / Банкок – Доха – София с включени летищни такси и багаж до 30кг на човек;

·         Самолетен билет Ханой – Сайгон с включени летищни такси и багаж до 20кг на човек;

·         Самолетен билет Сайгон – Сием Реап с включени летищни такси и багаж до 20кг на човек;

·         Самолетен билет Сием Реап – Банкок с включени летищни такси и багаж до 20кг на човек;

·         Всички трансфери и екскурзии, описани в програмата;

·         2 нощувки в хотел Flower Garden Hotel 4* или подобен в Ханой;

·         1 нощувка на лодка Gray Line Cruise 4* в залива Халонг, настаняване в делукс кабини;

·         2 нощувки в хотел RoyalHotelSaigon 4*или подобен в Сайгон, настаняване в делукс стаи;

·         1 нощувка в хотел SomadeviAngkorResort & Spahotel 4* или подобен в Сием Реап, настаняване в супериор стаи;

·         1 нощувка в хотел AetasBangkokhotel 4*или подобен в Банкок, настаняване в супериор стаи;

·         7 закуски, 2 обеда без включени напитки на кораба в залива Халонг и 1 обяд без включени напитки на лодка по каналите Ку Чи, 1 вечеря без включени напитки на кораба в залива Халонг;

·         1 безплатна бутилка вода и 1 мокра кърпа на човек на ден;

·         Включени входни такси по обектите според маршрута;

·         Екскурзоводско обслужване на английски език с превод на български от водача на групата ;

·         Представител от туроператора по време на цялото пътуване;

·         Медицинска застраховка с асистанс покритие 10 000 евро на ЗД „Армеец”;

 

Пакетната цена не включва:

·         Виза за Виетнам – 25 USD (полага се на място) – заплаща се задължително на място;

·         Виза за Камбоджа - 30 USD (полага се на място) – заплаща се задължително на място;

·         Виза за Тайланд – 30 евро – заплаща се и се поставя задължително предварително;

·         Обиколка на Доха с екскурзовод на английски език – 25 USD при група между 6 и 20 човека / 30 USD при група между 2 и 5 човека;

·         Използване на Oryx lounge на летището в Доха на отиване – 55 USD;

·         Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание;

·         Вечеря в панорамния ресторант на хотел Baiyoke Sky в Банкок, Тайланд – 35 евро на човек;

·         Разходи от лично естество;

·         Бакшиши, които се заплащат на място – около 35 USDза целия престой;

·         Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗД „Армеец” – допълнителна информация можете да получите в офисите ни;

 

Условия за записване:

·         40 % депозит от пакетната цена при записване и сключване на договор за туристическо пътуване

·         Ксерокопие от международен паспорт

·         Доплащане до 20.09.2016 г.

 

 

Необходими документи за визи:

·         За Виетнам:

o    паспорт

o    формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Виетнам

o    2 снимки паспортен формат с размер 4 х 6 см

o    копие от лична карта

o    такса

 

·         За Камбоджа:

o    паспорт

o    попълнен визов формуляр за туристическа виза за Камбоджа

o    1 снимка паспортен формат с размер 4 х 6 см

o    Такса

 

·         За Тайланд:

o    паспорт

o    1 снимка паспортен формат с размер 4 х 6 см

o    Такса

 

Забележка:

Международният паспорт трябва задължително да е валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане. В паспорта трябва да има поне три цели свободни страници, за да може върху тях  да бъдат положени входнати визи за страните, като на гърба на тези страници не следва да има други положени по-рано визи, освен печати от граничен контрол.

 

Забележка:

Няма санитарни и медицински изисквания при пътуване във Виетнам, Камбоджа и Тайланд!

 

Допълнителна информация:

·         Необходим минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 15 туристи.

·         Срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване.

·         Пакетната цена е калкулирана по курс 1,75 лв. за щатски долар към 16.05.2016 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

 

Забележка: При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е  възможно програмата да претърпи промяна! Часовете на полетите подлежат на препотвърждение!

 

Анулации и неустойки по програмата:

В случай на отказ от туристическото пътуване /ТП/, заплатената сума се възстановява при следните удръжки:

·         до 120 дни преди датата на пътуване – без неустойки

·         от 120 до 108 дни преди датата на отпътуване – 10 % от стойността на ТП

·         до 107 дни до 28 дни преди отпътуване – 40 % от стойността на ТП

·         от 27 до 0 дни - 100 % от стойността на ТП

Вид изполвани транспортни средства: 

·         Самолет

·         Автобус

·         Кораб 

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Армеец АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1655013150000550232 на ЗАД „Армеец”

 гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7