Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Южна Италия - Амалфийска Ривиера
7 дни, Италия, Автобус и ферибот

Южна Италия - Амалфийска Ривиера

7 дни, 4 нощувки със закуски, автобусна програма с ферибот
Цени от: 639 лв

Дати и цени:

 

Категория

Настаняване в хотели 2* или 3*

цена на възрастен в двойна/тройна стая

639 лв.

цена на човек в индивидуална стая

784 лв.

цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 2 възрастни

569 лв.

цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен

599 лв.

 

03.09.2016 - 09.09.2016 -639 лв.Ранно записване

17.09.2016 - 23.09.2016 - 639 лв.Ранно записване

08.10.2016 - 14.10.2016 639 лв.Ранно записване

Ранно записване:3% от пакетната цена (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е сключил договор за организирано пътуване и е платил съответната предплата); Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

Важно: Екскурзията е седемдневна и включва 4 нощувки в околностите на Соренто или Неапол, 2 нощувки/нощи на ферибот (в цената е включено настаняване на дек, ако желаете да бъдете настанени на самолетни седалки или в каюти, предлагаме доплащане), както и разглеждане с екскурзовод на български на забележителностите на Неапол, Везувий, Соренто, Позитано, Амалфи, Равело, о-в Капри, Помпей. Настаняването е на база нощувка и закуска  в хотели 3 или 2 звезди.

Програма:

Ден 1- 07.00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 10.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 09.30 ч. Спирка в Дупница в 11.00 ч и в Благоевград в 11.30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат от там. Отпътуване по маршрут Солун – Игуменица. Вечерта – пристигане в Игуменица, качване на ферибота  Игуменица – Бриндизи/Бари. Нощен преход с ферибота.

Ден 2 - Сутринта - пристигане  в Италия и отпътуване за Неапол. Пристигане. Разглеждане на  Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Кастел Нуово. Настаняване в хотел в околностите на Неапол или Соренто. Нощувка.

Ден 3- Закуска. Целодневна екскурзия до вулкана Везувий и Соренто – сутринта отпътуване от хотела и изкачване с автобуса до самото подножие на кратера на Везувий. Оттам има около половин час пеша до самия кратер. Изискват се удобни обувки. Невъзможно е да си представим неаполитанския пейзаж без Везувий, един от малкото действащи вулкани в Европа. Изригването на вулкана през 79 г. погребва Помпей и Херкулан, създавайки едни от най-посещаваните днес забележителности на района. Отпътуване за Соренто, едно от най-очарователните градчета в Италия, разположено на върха на един полуостров, сред портокалови, лимонови гори и лозя, с незабравима гледка към Неаполитанския залив и към Везувий. Пристигане. Разглеждане на Соренто - „Пиаца Тасо”, Кметството, манастира „Сан Франческо” с гледка към залива, Марина Пикола – новото пристанище, от което се открива прекрасна гледка към града, като на първа линия са характерните сгради на най-престижния хотел на Соренто – „Екселсиор Витория” (до пристанището се стига с помощта на асансьор, билетът за който струва 3 евро в двете посоки и се заплаща на място), хотел „Империал Трамонтано”, хотел „Отел дьо ла Сирен”, Марина Гранде – старото рибарско пристанище. Свободно време. Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 - Закуска. Целодневна екскурзия по Амалфийското крайбрежие (с доплащане 48 лв на човек при минимум 20 участника). Това е едно от най-красивите кътчета, на които човешкото око може да се наслади на нашия континент.  Стръмни брегове, извисяващи се над лазурносиньото море, божествени вили, сгушени сред пищна зеленина, градчета и села, подредили като огърлица белите фасади на къщите си по отвесните скали над морето,  рибарски селца, сгушени в пазвите на очарователни заливчета... Eкскурзията включва придвижване с местен автобус по крайбрежния път, откриващ възхитителни гледки, панорамна гледка към Позитано от тераса над града (поради факта, че Позитано е построен почти напълно вертикално върху скалата, вътре в града автобуси не влизат), посещение на Амалфи и Равело (възможност за самостоятелно посещение на Вила Руфоло). Цената на екскурзията включва транспорт с местен автобус и не включва билета за вход за Вила Руфоло в Равело, който е около 5 евро. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 5- Закуска. Екскурзия до остров Капри (с доплащане 115 лв на човек при минимум 20 участника). До острова се отива с  кораб,  там  има организиран  транспорт  с автобус за  разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация на типичния ликьор Лимончело. Цената включва билет за кораба, транспорт с автобусчета из острова и местен водач, който е задължителен при разглеждането на острова; екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 6 - Закуска. Посещение на Помпей. Следобед – отпътуване за Бари или Бриндизи.  Вечерта – отпътуване с ферибот за Игуменица.

Ден 7 - Пристигане в Игуменица. Отпътуване по маршрут Игуменица – Солун – Благоевград – София. Вечерта – пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Цената включва: Транспорт с луксозен автобус;4 нощувки със закуски;Водач-придружител;Екскурзоводско обслужване

Цената не включва: Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);Градска такса в Неапол или Соренто;Екскурзия до Амалфийското крайбрежие;Екскурзия до остров Капри

Допълнителни услуги: Екскурзия по Амалфийското крайбрежие: 48 лв; Остров Капри: 115 лв; Допълнителна седалка 299 лв-Доплащане, в случай че желаете седалката до Вас в автобуса да остане свободна.

Забележка: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Неапол или Соренто - 2 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Възможно е през 2016 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.

Допълнителна информация: Настаняване на ферибота на дек означава, че пътуващите нямат запазени места и сядат в салоните на кораба на дивани, фотьойли, столове и пр. - без доплащане; Доплащане за настаняване на самолетни седалки (със запазени места) – 30 лв на човек в двете посоки; Доплащане за настаняване в каюта с 4 легла (вътрешна) – 96 лв на човек в двете посоки; Доплащане за настаняване в каюта с 3 легла (вътрешна) – 138 лв на човек в двете посоки; Доплащане за настаняване в каюта с 2 легла (вътрешна) – 176 лв на човек в двете посоки

Възможни са промени в тези доплащания. Точният им размер се предоставя при заявка от страна на клиента. За заявки се обръщайте към нас на посочените телефони или в офисите на фирмата.гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7