Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Екскурзия до Израел и Йордания 2016
6 дни, ЙОРДАНИЯ, Самолет

Екскурзии и почивки в Израел. Израел се намира на източния бряг на Средиземно море, между Ливан на север, Сирия на североизток, Йордания на изток и Египет на югозапад. В най-южния си край има ограничен излаз на Червено море.

цена: от 1770.00 лв/ 5 нощувки

Самолет

София – Тел Авив – Нетания – Кесaрия – Хайфа – Акра – Назарет – Кана – Тиберия – Капернаум – Табха – Аман – Джераш – Небо – Мадаба – Петра – Шобак – река Йордан – Кумран – Мъртво море – Йерихон – Витлеем – Йерусалим – Лод – Яфо – Тел Авив – София

 

ДАТИ:

04-03-2016

08-04-2016

06-05-2016

10-06-2016

30-09-2016

11-11-2016

 

Програма


1 ДЕН / Летище Бен Гурион – Джераш
:Среща на летище София (Терминал 2) в 07:50ч. Полет София – Тел Авив в 10:50ч. Около 13:30 пристигане на летище Бен Гурион (Тел Авив). Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Отпътуване за Йорданската граница. Преминаване от Израел в Йордания през граничен пункт Шейх Хюсеин. Настаняване в района на Джераш. Вечеря и нощувка.

http://exoticholiday.bg/img/dot_tr.gif2 ДЕН / Джераш - Небо – Мадаба- Петра:Закуска. Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса) - основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко-римския Декаполис: триумфалната арка на имп. Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното Средновековие. Заминаване за Мадаба – градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникалната мозайка представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Посещение на планината Небо – прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Моисей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Моисей умира там и е погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Моисей. В нея са запазени красиви мозайки. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

http://exoticholiday.bg/img/dot_tr.gif3 ДЕН / Петра – Аман:Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Кратка спирка за панорамни снимки към замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Заминаване за Аман. Панорамна обиколка в столицата на Хашемитското кралство Йордания – Аман. Вечеря и нощувка в Аман.

http://exoticholiday.bg/img/dot_tr.gif4 ДЕН / Аман - Каср Ал Яхуд - Мъртво море – Кумран :Закуска. Tуристическа обиколка в столицата на Хашемитското кралство Йордания - Аман. Преминаване от Йордания в Израел през граничния пункт Аленби. Посещение на Каср Ал Яхуд – мястото където Йоан Кръстител кръщава Исус Христос в река Йордан. Възможност за посещение на Кумран – известен с откритите там най-древни ръкописи, на иврит, на Стария Завет. Заминаване за Мъртво море - най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море. Отпътуване за Витлеем. Вечеря и нощувка.

http://exoticholiday.bg/img/dot_tr.gif5 ДЕН / Витлеем – Йерусалим:Закуска. Туристическа програма в Йерусалим. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието — Голгота; храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ във Витлеем - голямата забележителност на града. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим: парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата, Музея на Израел /отвън/. Вечеря и нощувка във Витлеем.

http://exoticholiday.bg/img/dot_tr.gif6 ДЕН / Тел Авив – Яфо:Закуска. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод (древния град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за България в 18:30 ч. Пристигане на летище София около 21:30 ч.

 ПАКЕТНИ ЦЕНИ: 

Дати

На човек  в двойна стая

Самостоятелна

стая

Трети възрастен

в стая

Дете до 11 г. с двама възрастни

04.03.2016

1770 лв

2065 лв

1770 лв

1670 лв

08.04.2016

1770 лв

2065 лв

1770 лв

1670 лв

06.05.2016

1770 лв

2065 лв

1770 лв

1670 лв

10.06.2016

1770 лв

2065 лв

1770 лв

1670 лв

30.09.2016

1770 лв

2065 лв

1770 лв

1670 лв

11.11.2016

1770 лв

2065 лв

1770 лв

1670 лв

 

Място

Хотел 3* стандарт

нощувки

Джераш

Olive Branch  или подобен

http://www.olivebranch.com.jo/

1

Петра

Al Anbat  или подобен

http://www.alanbat.com

1

Аман

Arena hotel или подобен

http://www.arenahoteljordan.com

1

Витлеем

Shepherd Bethlehem  или подобен

http://www.shepherdbethlehem.com/

2

 

Акценти на програмата:

 • Мадаба(приказният град на мозайките)
 • Джераш(перлата на гръко-римския Декаполис)
 • Небо(Моисей и неговият поглед към Обетованата земя)
 • Петра(едно от седемте нови чудеса на света)
 • Вади Муса(Долината на Моисей)
 • Аман(столицата на Хашемитско кралство Йордания)
 • Касар ал Яхуд (място на Кръщението Христово)
 • Мъртво море(време за плаж и релакс)
 • Витлеем(църквата Рождество Христово)
 • Йерусалим(Божи гроб, Сион, Гетсимания, Стената на плача)
 • Лод(църквата св. Георги с гроба на светеца)
 • Тел Авив и Яфо(древност и съвремие в едно)

Забележки:

 • Цената е валидна при група от минимум 25 плащащи туристи.
 • Горивна такса. Тя може да бъде изискана от авиокомпанията, поради постоянно променящите се цени на горивата. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени. Информация за евентуалното начисляване и за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 21 дена преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени.
 • Цената на самолетната екскурзия до Израел и Йордания е калкулирана при курс на щатският долар 1 usd = 1.75 лв. !

Цената включва:

 • самолетен билет София-Тел Авив-София с редовен полет на летищни такси (295 лв. към 14.12.2015г.)
 • 5 нощувки със закуски и вечери:
 • 1 в Джераш (хотел Olive Branch 3* http://www.olivebranch.com.jo/ или подобен)
 • 1 в Петра (хотел Alanbat 3* http://www.alanbat.com или подобен)
 • 1 в Аман (хотел Arena 3* http://www.arenahoteljordan.com или подобен)
 • 2 във Витлеем- (хотел Shepherd Bethlehem 3* http://www.shepherdbethlehem.com/ или подобен)
 • екскурзовод на български език в Израел и на български/руски език в Йордания
 • луксозен автобус
 • всички трансфери по програмата
 • всички екскурзии по програмата
 • входни такси за обектите по програмата
 • сертфикат за хаджийство
 • водач на групата от България
 • медицинска застраховка асистънс

Цената не включва: бакшиши – 5 долара на турист на ден – 30 долара общо (заплащат се съответно в Израел и Йордания); Застраховка „Отмяна от пътуване“: Предоставя се възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.


Условия за записване:

 • копие от международен паспорт
 • депозит от 550 лева на човек
 • доплащане – 1 месец преди датата на заминаване
 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца от датата на връщане.
 • За деца до 18 години, пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!

 

 гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7