Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Романтичен Св.Валентин и Трифон зарезан в Батуми-Черноморска принцеса на Кавказ!
5 дни, , Самолет

Романтичен Св.Валентин и Трифон зарезан в Батуми-Черноморска принцеса на Кавказ!

Тук всичко е вино и любов!

Винен и Гурме тур, по пътя на златното руно и Аргонавтите, пещерата на Прометей, митове и легенди за ценители

 

Дата-12.02-16.02.2024 г;

 София  –Солун-Кутаиси-пещера Прометей-Батуми-Водопади на горна Аджария-Кутаиси-Канъон Мартвили-Солун -София

 

ПРЕДИМСТВА НА НАШАТА ПРОГРАМА-

Нова  програма за Грузия по изключително интересен и проверен маршрут!

Грузия е много красива и същевременно много различна от всичко, което сте виждали в света до този момент. А през последните години тя става все по-привлекателна за туристите от целия свят.

 Грузинците са известни със своето безкрайно гостоприемство, със своята невероятна и самобитна кухня, прочутите грузински вина и коняци.

Ще ви запознаем с небезизвестният град Кутаиси, откъдето идва легендата за Златното руно,а град Батуми-Черноморска столица на Грузия ще ни посрещне в целия си блясък!

 И още много завладяващи гледки, исторически забележителности, най-старите църкви и манастири в света, включени в Световното наследство на ЮНЕСКО!

 

ПРОГРАМА:

 ДЕН 1-ви/12.02.2024/

 Отпътуване от София в 00.30 ч  за Солун с трансфер до летището.Пристигаме в Солун в 06.00 ч,за полет в 08.35 ч.за Кутаиси,пристигаме в Кутаиси в 12.10 ч.Добре дошли в слънчева Грузия!Следва трансфер от летището до центъра на  Кутаиси-старата столица на Грузия и  е третият по големина град в Грузия (след Тбилиси и Батуми) Следва пешеходна разходка в Кутаиси.

В древноста гр.Кутаиси е бил  столицата на митичната Колхида, крайната точка на експедицията начело с Язон,който успя да открадне Златното руно.Тук ще чуем тези гръцки митове и легенди за Златното руно.

 Ще посетим и катедралата Баграт (11-ти век). Катедралата се отличава със своите елегантни пропорции, големи размери, фасадна композиция, орнаменти и релефни резби. Комплекса е включен в списъка на обектите на ЮНЕСКО за световно наследство.От манастира се открива удивителна гледка към Кутаиси.

Фотопауза.

 Обяд в типичен грузински ресторант,запознанство с грузинската кухня.

 Следва отпътуване за гр.Батуми- столицата на Аджария, с население около 120 000 души. Той е един от най-старите градове в Грузия.Първото споменаване на града датира от преди новата ера IV век. д. от гръцкия философ Аристотел. Батуми-градът,в който не спи! Градът ,в който модерните небостъргачи съседстват със архитектурни шедьоври на средновековието, и новите квартали се смесват в шарените улици на старият град.Батуми е малкия Париж на Грузия!Настаняване в хотела.Вечеря в ресторанта на хотела.Нощувка.

ДЕН 2-ри/13.02.2024/

 Закуска в ресторанта на хотела.Следва сити тур Батуми– главната крайбрежна улица "Руставели Авеню", Кулата на буквите – уникална 130-метрова постройка и по желание изкачване на кулата с панорамен асансъор, Пристанището, парка "6-ти Май". Градът ,в който модерните небостъргачи съседстват със архитектурни шедьоври на средновековието, и новите квартали се смесват в шарените улици на старият град. Батуми-малкия Париж на Грузия! Град,който никога не спи!Тук се усеща невроятна южняшка атмосфера на неговото минало. Останките от далечното турско владичество, британските и френски бизнес проекти, руските емигранти, както и впечатляващата смесица от различни култури оформят днешния облик на града.След обяд ще се  насладим на панорамни гледки към Черно море от многобройни модерни кафенета и ресторанти,които обикновенно се намират на последните етажи на небостъргачите в Батуми.

А вечерта ще продължим със  дегустация на отлежали грузински вина,автентична музика  и мастер клас по приготвене на Аджарско хачапури.То се отличава от стандартното грузинско  хачапури по това,че  в него слагат двойна плънка от кашкавал.Допълнително всеки може да си поръчи още  напитки или още нещо от ресторанта.Вечерта може да продължи в някои от нощни заведения на Батуми,с които се слави града.Нощувка.

ДЕН 3-ти/14.02.24/

 Закуска в ресторанта на хотела.

Днес Свети Валентин и Трифон Зарезан-Два празника в едно!След закуската отпътуваме за водопадите на горна Аджария.Тази полудневна екскурзия ще ви запознае със планините на Аджария.Ще направите великолепни снимки на водоподите и реки високо в Кавказките  планини-тези уникални гледки ще ви впечатлят. Свободно време за обяд.В планините на Кавказ можем да посетим грузинско семейство,което ще ни предложи вкусен обяд и дегустация на собствено производство пивко грузинско вино,чача,коняк.Ще  разгледаме лозята на домакина,ще  се снимаме със автентични грузински носии.Отпътуване за Батуми.Свободно време в центъра на града за шопинг,разходки,чаша ароматен грузински чай или чаша пивково грузинско вино.Празнична вечеря ще се състои в автентичен грузински ресторант с музика на живо. и фолклорна програма.В менюто включени-чача/грузинска гроздова ракия/50 гр/1/2 литра бяло вино или бира/.Нощувка.

 

ДЕН 4-ти/15.02.24/

Закуска в ресторанта на хотела.Напускаме хотела в Батуми и продължаваме нашето приключение в Грузия!Потегляме към планинският каньон Мартвили,който се намира в западна Грузия на 150 км от Батуми. Не е много дълбок, но е изключително живописен. Дължината му е 2400 м, а дълбочината варира от 20 до 40 м.Каньонът Мартвили е невероятен природен феномен в Грузия. Хиляди туристи идват да видят това място всяка година.Ще имаме невероятни снимки,незабравимите впечатления!

Следва последен обяд във етно селище на Мартвили.*/предварителна уговорка за ресторанта/

Следобяд щe посетим  пещерата на Прометей,която дълга около 11 км,но за посетители отворен участък около 1 км-една от най-популярните и най-често посещавана от туристите пещери в света, с различни видове сталактити, сталакмити, вкаменени водопади, подземни реки и езера.Красиво осветени зали ще ви спрат дъха!

В късен следобяд отпътуваме за Кутаиси.Настаняваме се в хотела.Свободно време.Нощувка.

ДЕН 6-ти/16.02.24/

Закуска сух пакет.Трансфер за полет от Кутаиси до Солун в 6.00 ч.Пристигаме в Солун в 7.50 ч и отпътуваме за София с трансфер с няколко спирки по пътя.Пристигаме в София около обяд.

 

Цена ранни записвания до 30.12.23 г.1249 лв на човек в двойна стая,/След 30.12.23-Цена-1349 лв/и включва-

      Трансфер с  комфортен автобус София - Солун – София;

·         Самолетен билет Солун - Кутаиси - Солун на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси и 1 брой малък ръчен салонен багаж до 10 кг с размери 40 см / 30 см / 20 см;

·         Трансфер летище -хотел -летище с комфортен автобус;

·         Транспорт по горепосочената програма и всички трансфери по програмата;

·         3нощувки  в хотел 3*+ Батуми;

·         1 нощувка в хотел 4* Кутаиси;

·         4 закуски  в хотели по маршрута;

·         1 обяд в Кутаиси при пристигане в Грузия;

·         Стандартна вечеря в  ресторантана хотела на 12.02.2024  по меню в Батуми;

·         дегустация на грузинските вина в Батуми/13.02.2024/;

·         1 Мастер клас по приготвене на Аджарско хачапури в гр. Батуми/13.02.2024/

·         1 Празнична вечеря на 14.02.2024 с музика на живо,фолклорна програма-грузински танци-чача,бяло вино-ДРУГИТЕ НАПИТКИ-КОНЯК,ВОДКА СЕ ЗАПЛАЩАТ ДОПЪЛНИТЕЛНО;

·         Екскурзоводско обслужване  от местен екскурзоводна руски  език с превод на български език от представител на Валенти7 ЕООД;

·         Застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица до 65 годишна възраст за сумма 10000 евро;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

·         Билет в пещера Прометей в Кутаиси-23 лари;

·         Билет в канион Мартвили-17.25 лари;

·         Вкусен обяд и дегустация собствено производство пивко грузинско вино,чача,коняк.Да разгледаме лозята на домакина,да се снимаме със автентични грузински носии-30 евро;

·         Доплащане за чекиран багаж 10 кг -25 euroна посокка- при сключване на договора и плащане на 1-ва вноска;

·         Доплащане за самостоятелна стая-199 лв;

·         Доплащане за застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица над 65-17 лв;

·         Застраховка-Отказ на пътуване,покриваща всички ситуации,включително и Ковид ситуации-горещо препоръчваме тази застраховка/около 50- 60 лв/

·          

Грузия: Българските граждани -МОГАТ ДА ПЪТУВАТ САМО С ЛИЧНА КАРТА!

 

 

 

 

 

 

 

 
гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7