Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
МИСТИЧНА ГРУЗИЯ НА ДЛАН
8 дни, , АВТОБУС И САМОЛЕТ

МИСТИЧНА ГРУЗИЯ НА ДЛАН

Кавказка красавица-Гурме тур

 

Дати-21.05-28.05;22.09-29.09.2022 г;

8 дни / 6 нощувки 

 София  Истанбул-Тбилиси– Мцхета- Кахетия -Боржоми -Гори -Батуми -Кутаиси- Тбилиси -София

 

ПРЕДИМСТВА НА НАШАТА ПРОГРАМА-

Нова обиколна програма  по изключително интересен и проверен маршрут!

 

Грузия е много красива и същевременно много различна от всичко, което сте виждали в света до този момент. А през последните години тя става все по-привлекателна за туристите от целия свят.

 Грузинците са известни със своето безкрайно гостоприемство, със своята невероятна и самобитна кухня, прочутите грузински вина и коняци.

Освен гурме тур , сме съчетали богата туристическа програма в Грузия и ще Ви запознаем със столицата – Тбилиси.Ще се разходим сред прочутите минерални извори на град Боржоми, небезизвестният град Кутаиси, откъдето идва легендата за Златното руно,а Батуми-Черноморска столица на Грузия ще ни посрещне в целия си блясък!

 И още много завладяващи гледки, исторически забележителности, най-старите църкви и манастири в света, включени в Световното наследство на ЮНЕСКО!

По програма, всеки ден ще имаме посещения на автентични грузински ресторанти със презентация на самобитни грузински ястия.Изхранване на пълен пансион дава възможност изцяло да се насладите на грузинската кухня и да усетите прочутото грузинско гостеприемство на живо.

 

ПРОГРАМА:

 ДЕН 1-ви;

Отпътуване от София около 09.00 ч  за Истанбул с редовна линия на Метро травел. Пристигаме в Истанбул в 18 ч,трасфер до новото летище в Истанбул за полет в 00.05 ч.за Тбилиси.Пристигаме вТбилисив 02.55 ч.

Настаняване в хотел 4* в центъра на Тбилиси.Нощувка.

ДЕН 2-ри;

Закуска в ресторанта на хотела.

Следва Панорамен сити тур на Тбилиси.  Градът е създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древна грузинска държава. Днес той е важен, политически, икономически и индустриален център. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава минавайки през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии до модерния символ на Грузинската столица – Моста на Мира. Следват площадът на Свободата и  прочутият булевард Руставели, където се намират основните  забележителности, като сградата на националната Опера и Парламента. Свободно време в центъра на Тбилиси.

Обяд в типичен грузински ресторант. Презентация на обяда.

 След обяд отпътуваме за  Мцхета – живият летопис на  Грузия,вторият Ерусалим.Нашето пътешествие  ще започне по  Военно-грузинския път-това основна транспортна артерия на Грузия,която свързва Русия, Азербайжан, Турция, Иран в един транспортен коридор,а преди столетия той е бил жизненноважен път за целия Кавказ.

 Изкачване в манастира Джвари (V в), където, според легендата се е молила  просветителката на  Грузия Святата Нино. От тук  се открива прекрасна панорама към Мцхета. Следва посещение на храма  Катедрален  Събор „Светицховели“.Строителството на храма съвпада с  новия етап на разцвета на Грузия. Той е не само едно от главните архитектурни съоръжения на цяла Грузия, но и църковният център на страната.Свободно време за сувенири и чаша ароматен грузински чай.Вечерта ни очаква Гала вечеря с музика на живо и богата фолклорна програма в автентичен ресторант, с традиционни грузински ястия и неограничено количество прочуто грузинско вино – бяло и червено.Други алкохолни напитки – чача, водка, уиски се заплащат допълнително.Нощувка.

ДЕН 3-ти;

Закуска в ресторанта на хотела.

Целодневна екскурзия до Кахетия, която се намира във  източната част на Грузия и  ще се запознаем с грузинското винопроизводство и гостоприемство.

Първо ще отидем в Сигнахи – градът на  любовта. Това слънчево и уютно градче е съчетало в себе си елементи от южно-италианските и грузински архитектурни прелести. Ще видим също крепостта  Сигнахи, влязла в списъка с най-известните и мащабни крепости си в Грузия.

Обяд по маршрута. Презентация на обяда със грузинските специалитети.

 Ще посетим манастирския и епископски комплекс Свети Георги - женски манастир „Бодбе“. Тук се намира женски манастир с базилика, посветени на Света Нино, свещено място, след посещението на което се изпълняват най-съкровените желания.

Пристигане  в село Велисцихе, винарна Нумиси.Там ще имаме беседа и дегустация на прочути кахетински вина.Ще наблюдаваме и ще участваме в процеса на приготвяне и изпичане на ароматния грузински хляб – Шоти.

Традиционна грузинска вечеря с прочути вина от Кахетия. Завръщане в хотела в Тбилиси.  Нощувка.
ДЕН
4-ТИ;

Закуска в ресторанта на хотела.Напускаме хотела в Тбилиси и  отпътуваме за гр. Гори, известен като родното място на съветския лидер Иосиф Сталин. Посещение на музеятсъздаден през 1937 г. в къщата, където е роден Сталин през 1878 г. През 1975 г. е построена голяма структура от гранит и мрамор за съхраняване на къщата и за експозиция. Разглеждане на експозицията. Свободно време за сувенири и снимки в гр. Гори.Обяд по пътя,презентазия на обяда.Отпътуване за гр. Боржоми -световноисвестен със свойте лековити минерални извори.Боржоми -курорт,който е  основан от руските царе и има своята легендарна история, която ще чуем. Пешеходна разходка  в  Ботаническата градина и парка на гр. Боржоми,и ще опитаме минералната вода от неговите лековити извори.Отпътуване за Кутаиси. Пристигаме в Кутаиси-старата столица на Грузия и  е третият по големина град в Грузия (след Тбилиси и Батуми) Настаняване в хотела.Вечеря.Нощувка.

ДЕН 5-ти;

Закуска в ресторанта на хотела.Пешеходна разходка в Кутаиси.

В древноста гр.Кутаиси е бил  столицата на митичната Колхида, крайната точка на експедицията начело с Язон,който успя да открадне Златното руно.Тук ще чуем тези гръцки митове и легенди за Златното руно.

 Ще посетим и катедралата Баграт (11-ти век). Катедралата се отличава със своите елегантни пропорции, големи размери, фасадна композиция, орнаменти и релефни резби. Комплекса е включен в списъка на обектите на ЮНЕСКО за световно наследство.От манастира се открива удивителна гледка към Кутаиси.Фотопауза. Отпътуване за гр.Батуми- столицата на Аджария, с население около 120 000 души. Той е един от най-старите градове в Грузия.Първото споменаване на града датира от преди новата ера IV век. д. от гръцкия философ Аристотел.Ще имаме обяд в крайпътенгрузински ресторант,прочут със своите домашните  специалитети. Презентация на обяда.

Следва сити тур Батумиглавната крайбрежна улица "Руставели Авеню", Кулата на буквите – уникална 130-метрова постройка и по желание изкачване на кулата с панорамен асансъор, Пристанището, парка "6-ти Май".Батуми-градът,в който не спи!Градът ,в който модерните небостъргачи съседстват със архитектурни шедьоври на средновековието, и новите квартали се смесват в шарените улици на старият град. Батуми-малкия Париж на Грузия!След обяд ще можете да се насладите на панорамни гледки към Черно море от многобройни модерни кафенета и ресторанти,които обикновенно се намират на последните етажи на небостъргачите в Батуми.

 Вечерта ще имаме дегустация на грузинските вина  и мастер клас по приготвене на Аджарско хачапури.То се отличава от стандартното хачапури,защото в него слагат двойна плънка от кашкавал.Допълнително всеки може да си поръчи напитките или още нещо от ресторанта.Нощувка.

ДЕН 6-ти;

Закуска в ресторанта на хотела.Отпътуване за водопадите на горна Аджария.Тази полудневна екскурзия ще ви запознае със планините на Аджария.Ще направите великолепни снимки на водоподите и реки високо в Кавказките  планини-тези уникални гледки ще ви впечатлят.Обяд в крайпътенгрузински ресторант,прочут със своите домашните  специалитети. Презентация на обяда.Отпътуване за Тбилиси със няколко спирки по пътя.Настаняване в хотелв Тбилиси.Вечеря в ресторанта на хотела.Свободно време в центъра на Тбилиси.

ДЕН 7-ми;

Закуска в ресторанта на хотела.

Свободно време в центъра на Тбилиси.Обяд.Трансфер до летището.Отпътуване с полет на Туркиш ер за Истанбул.Пристигане в Истанбул.Трансфер с автобус до Българияс няколко спирки по пътя.

ДЕН 8-ми;

Пристигаме в София късно вечерта.

Цена на човек в двойна стая-1799 лв, и включва-

·         Самолетен билет Солун-Кутаиси-Солун; с включен ръчен багаж - 10 кг+приорити;

·         Трансфер летище -хотел -летище с комфортен автобус;

·         Транспорт по горепосочената програма и всички трансфери по програмата;

·         1 нощувка в хотел 4* Кутаиси;

·         2нощувка в в хотел 4*+ Батуми;

·         3нощувки  в хотели 4*+ в Тбилиси;

·         6 закуски  в хотели 4* по маршрута;

·         4  Стандартни вечери в  ресторанти със автентични грузински ястия;

6Обяда по маршрута. Презентация на  грузинските специалитети по време на обеди и вечери;

·         Стойността на всички обиколни екскурзии, изброени в програмата;

·         1 Гала вечеря с музика и танци  на живо и богата фолклорна програма в Тбилиси, с традиционни грузински ястия и неограничено количество прочуто грузинско вино – бяло и червено; други алкохолни напитки – чача, водка, уиски се заплащат допълнително;

·         1  дегустация на грузинските вина в Батуми;

·         1 Мастер клас по приготвене на аджарско хачапури в гр. Батуми.

·         Екскурзоводско обслужване  от местен екскурзоводна руски  език с превод на български език от представител на Валенти7 ЕООД;

·         Застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица до 65 годишна възраст за сумма 10000 евро;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Доплащане за самостоятелна стая-299 лв;

·         Трансфер с автобус от София до летището в Истанбул и обратно-170 лв;

Може да се ползва собствен транспорт,който се оставя на паркинга на летищетов Истанбул-за 8 дни паркинга струва от 25-34 евро в зависимост от автомобила;

·         Дегустация на световно известен грузински коняк -Сарагуашвили-35 евро/дегустация на 3-годишен,7-годишен,12-годишен коняци с изискани мезета,подходящи за такива отлежали коняци-изключително удоволствие за сетивата.Доплащане за застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица над 65-17 лв;

·      PCR тест (сертификат) за отсъствието на COVID-19,с отстъпка 50%; който трябва да се направи не по-късно от 72 ч. преди пристигане и влизане в Грузия. Сертификатът трябва да бъде на английски език.Ваксинирани или преболебували туристи трябва да имат документ,koйто да бъде преведен на английски  език.На 3-я ден се прави 2-ри ПСР тест в Грузия;

·         Ваксинирани туристи пътуват само с цифров сертифитат. Преболедувалите туристи трябва да имат в себе си документ за антитела,преведен на английски език.

·         Няма визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Необходими документи - международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на завършване на екскурзията.

Грузия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
 

 

 гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7