Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Великден на о. Тасос - Гърция С полъх от Егейско море!
4 дни, Гърция, Автобус

Акценти по програма:

Изумруден  остров - така най-точно може да се опише о.Тасос. Красивата природа, кристалната вода, чистите плажове и съхранените гръцки традиции, уникална храна, превръщат острова в желана дестинация за български туристи.

Програма :

1-ВИ ДЕН:  22.04.2022 /София – Драма-Кавала – о. Тасос

Отпътуване от София в 7:00 часа от Руски паметник ,по маршрута -Гоце Делчев- Драма.Кратка почивка в град Драма с посещение на църква ‘Света Варвара’. Град Драма е известен с „Изворите на Св. Варвара”, намиращи се в центъра на града. На тяхно място в стари времена е имало храм, посветен на светицата, разрушен от турците, които искали да построят джамия. Тогава по чуден начин Бог попречил на кощунството – от разрушения храм започнала да избликва вода и се образували днешните, свързани едно с друго езера и извори. Руините на стария православен храм останали на дъното. В навечерието на празника на Св. Варвара, има обичай, всяко семейство в Драма да изработва малко корабче или лодка, в които поставят запалена свещ, и ги пускат във водите. Така във вечерния мрак по езерните води плуват стотици светещи пламъчета - символично запалени свещи в покрития от езерните води стар храм. Свободно време. Отпътуване за Керамоти. Пътуване с ферибот до един от най-красивите егейски острови – зеленият о.Тасос. Пристигане на острова. Настаняване в хотела.Вечеря в ресторанта на хотела..Нощувка.

2-РИ ДЕН:   23.04.2022 / о. Тасос;

Закуска, свободно време или по желание - Обиколка на о.Тасос. Посещение на Манастир ’’Св.Архангел Михаил’ -  построен върху скала над морето в югоизточната част на Тасос, между Астрис и Алики. Основаването му датира от 13 век и е най-големият манастир на острова, привличащ много туристи не само заради старата църква и музей, а и заради красивите градини с изглед към морето. Най-ценната част от колекцията на малкия музей към манастира е парче пирон от разпятието на Исус Христос. Манастирът е женски и монахините следят стриктно посетителите да спазват дрес кода - дълги поли и покрити рамене за жените и дълги панталони за мъжете. Ако не сте подходящо облечени, ще ви дадат дрехи на влизане в манастира! Старата столица на острова- гр.Панагия -самобитно балканско градче с посещение на фабрика за студено пресован зехтин. Посещение на фабрика за златни и сребърни накити, които се произвеждат само на острова. Вечеря в ресторанта на хотела.Посещение на празничната Великденска литургия в църква на гр. Лименария. Нощувка.


3-ТИ ДЕН:   24.04.2022 / о. Тасос.  /  Честито Възкресение Христово!

Закуска. Свободно време за  разходка и релакс.БОНУС-Преди обяд посещение на старата столица на о.Тасос-балканско градче Панагия/

Празничен Великденски обяд с традиционно печено агне по гръцки,без лимит бяло и червено вино,  музика на живо  и фолклорна програма в хотел Blue Dream Palace 4*.Хотел Blue Dream Palace се намира в най-красивата местност на остров Тасос, построен до прекрасния плаж Трипити на  Лименария.Гърците много обичат този празник и умеят да го празнуват!

Вечерта - По желание посещение на таверна Августос с музика на живо и фолклорна програма, без лимит бяло и червено вино ,където под звуците на сиртаки ще потанцуваме и ще опитаме от вкусните гръцки гозби с агнешко. /по желание - срещу доплащане - 25 евро на човек/.

4-ТИ ДЕН:   25.04.2022 / о. Тасос – Кавала - София

Отпътуване за България.Спирка в   град Кавала,където ще направим пешеходна туристическа обиколка на града: църквата "Св. Богородица", Пристанището; родната къща на Али Паша, който провежда значими реформи в Османската империя през 19 век; Акведуктът - построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 1550 г.; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време в Кавала.Отпътуване за България с няколко спирки по пътя. Пристигаме в София вечерта.

ЦЕНА369 лв. на човек в двойна стая - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 31.03.2022 г.,СЛЕД ТАЗИ ДАТА ЦЕНА 389 лв на човек в двойна стая;

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  Транспорт с комфортен автобус;

  3 нощувки в хотел 3*на о-в Тасос включени 3 закуски;

  2 вечери по меню в ресторанта на хотела;

• Празничен Великденски обяд с музика на живо  и фолклорна програма;

  Пешеходна разходка в Кавала;

  Пешеходна разходка в Драма и посещение на църква ‘Света Варвара’;

  Фериботни билети и магистрални такси в двете посоки;

  Застраховка "Защита при пътуване" на Мондиал Асистанс с покритие 10000 евро.

 

ЦЕНАТА  НЕ ВКЛЮЧВА: 

  • Обиколка на о.Тасос, с посещение на традиционна фабрика за производство на зехтин, манастира "Св. Архангел Михаил" и столицата Лименас – 10 евро;
  • Таверна Августос с музика на живо-25 евро;
  • Входни такси за посещаваните обекти по маршрута;

·         Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год – 12 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:  Екскурзията се провежда при минимум 35 записани туристи!

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:От 07.02.22 г отпадна задължителен ПСР тест при влизане за Гърция.Пътува се или  само с зелен сертификат,или с документ за преболедувал,преведен на английски език,или с  ПСР тест,за тези туристи,които не са ваксинирани.Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. 

Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.

 гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7