Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Незабравима Нова година 2022! БАТУМИ ЧЕРНОМОРСКА СТОЛИЦА НА ГРУЗИЯ
8 дни, , Самолет

Незабравима Нова година 2022!

БАТУМИ

ЧЕРНОМОРСКА СТОЛИЦА НА ГРУЗИЯ  

Дати-29.12-05.01.2022

 София  – Солун- Кутаиси – Батуми  -Кутаиси-Солун-София


ПРЕДИМСТВА НА НАШАТА ПРОГРАМА-

Нова програма за Грузия по исключително интересен и проверен маршрут!

Грузия е много красива и същевременно много различна от всичко, което сте виждали в света до този момент. А през последните години тя става все по-привлекателна за туристите от целия свят.

 Грузинците са известни със своето безкрайно гостоприемство, със своята невероятна и самобитна кухня, прочутите грузински вина и коняци.Съчетали сме богата туристическа програма в Грузия и ще Ви запознаем със небезизвестният град Кутаиси, откъдето идва легендата за Златното руно.A Батуми-Черноморска столица на Грузия ще ни посрещне в целият си блясък.Всяка година Черноморска столица на Грузия-гр.Батуми богато украсен за Новата година.А празнични фойерверки за Новата година на централен площад в Батуми направо ще ти спрат дъха!

 И още много завладяващи гледки, исторически забележителности, най-старите църкви и манастири в света, включени в Световното наследство на ЮНЕСКО!

ПРОГРАМА:

 ДЕН 1/29.12.21;

Отпътуване от София около 12.00 ч  за летище в Солун.Чекираме се  за полет Солун-Кутаиси и излитаме в 20.15 ч.Пристигаме в Кутаиси-старата столица на Грузия и  е третият по големина град в Грузия (след Тбилиси и Батуми) в 00.45ч.Трансфер до хотела,Настаняване в хотела.Нощувка.

ДЕН 2/30.12.21;

Закуска в ресторанта на хотела.

Пешеходна разходка в Кутаиси.В древноста гр.Кутаиси е бил  столицата на митичната Колхида, крайната точка на експедицията начело с Язон,който успя да открадне Златното руно.Тук ще чуем тези гръцки митове и легенди за Златното руно.

 Ще посетим и катедралата Баграт (11-ти век). Катедралата се отличава със своите елегантни пропорции, големи размери, фасадна композиция, орнаменти и релефни резби. Комплекса е включен в списъка на обектите на ЮНЕСКО за световно наследство.От манастира се открива удивителна гледка към Кутаиси.Фотопауза.

 Отпътуваме за гр.Батуми- столицата на Аджария, с население около 120 000 души. Той е един от най-старите градове в Грузия.Първото споменаване на града датира от преди новата ера IV век. д. от гръцкия философ Аристотел.Свободно време за обяд в национален грузински ресторант,прочут със своите домашните  специалитети.Настаняване в хотел 4* в центъра на Батуми.

Следва сити тур Батумиглавната крайбрежна улица "Руставели Авеню", Кулата на буквите – уникална 130-метрова постройка и по желание изкачване на кулата с панорамен асансъор, Пристанището, парка "6-ти Май".Батуми- градът,в който модерните небостъргачи съседстват със архитектурни шедьоври на средновековието, и новите квартали се смесват в шарените улици на старият град.Дегустация на грузинските вина  и мастер клас по приготвене на аджарско хачапури включена в цената.След мастер класа ще консумираме направеното от нас хачапури.Допълнително в ресторанта се заплащат напитките и другите поръчки.Нощувка.

ДЕН 3/31.12.21;

Закуска в ресторанта на хотела.

Свободно време в центъра на Батуми или Целодневна екскурзия по желание*-Ботаническа градина-създадена през 1912 г.и наброява над 5000 екзотични растения расположени на площ 102 хектара.Това най красивото място близко до Батуми.Следва византийска крепоста Петра,построена от  император Юстиниан през 6 век,където ще се насладим на впечетляващи морски гледки.

Свободно време за обяд на брега на морето.

В късен следобяд връщаме се в Батуми,релакс или шопинг,подготовка към Новогодишното парти с музика на живо и включени алкохолни и безалкохолни напитки-бяло и червено вино без лимит.

Нощувка.

ДЕН 4/01.01.22;ЧЕСТИТА НОВА 2022 ГОДИНА!

Късна закуска в ресторанта на хотела.

Свободен ден в Батуми,в който ще можете да се насладите на разходки край морето,кафенце,вкусна грузинска храна и напитки.

Или Целодневна есккурзия по желание-Приключения из планините на горна Аджария-Ще стигнем чак до турската граница!Пътуването до горна Аджария е наслада за очите-дива природа и гледките,от които спира дъха! Ще се полюбувате на вековни гори, планински клисури и бурни реки,ще  дишате кристално чист планински  въздух на Кавказ.Освен красотите на природата ще видите и  мостове от времето на царица Тамара - Махо и Махунцети. Ще ви раскажем как този и други подобни мостове на Аджария не са били разрушавани от векове,ще чуете увлвкателен расказ за царуването на една велика жена, за „Златния век“ в грузинската история. В близост ще посетим и живописния 48-метров водопад Махунцети.

Продължавайки екскурзията, ще преминем още един висящ мост и ще се озовем в планинското село Мирвети, където ще видите автентичния живот на местните жители. Тук ще се разходим покрай чемшировата горичка до водопада.СВОБОДНО ВРЕМЕ ЗА ОБЯД.След това ще посетим средневековна крепоста Гонио-Апсарас и ще видим къде започва турската граница с Грузия.

Връщаме се в Батуми привечер.Нощувка.

Нощувка.

ДЕН 5/02.01.22;

Закуска в ресторанта на хотела.

Свободен ден в Батуми или посещение по желание - Аквариум-Батуми,където ще наблюдавате екзотични морски риби и животни от целият свят.Също така може да се посети Делфинариум,който се намира съвсем наблизо.А вечерта ще можете да се насладите на светлините на  Виенското колело на централен булвард в Батуми.

Нощувка.

ДЕН 6/03.01.22;

Закуска в ресторанта на хотела.

От днес,понеделник, ще работят всички музеи в Батуми,а те са много!

Свободен ден в Батуми или посещение по желание музей на история на  Аджария,Археологически музей,Арт музей,Технологичен музей на братя Нобел и други музеи.

Информация за работно време и цена за билет ще предоставим при поискване.Нощувка.

 ДЕН 7/04.01.22;

Закуска в ресторанта на хотела.

Свободен ден в Батуми или посещение по желание на кабинков лифт-Батуми,който струва 30 лари в двете посоки,от който се раскрива панорамна гледка към града.Има и ресторант на върха с многобройни грузински специалитети.На връщане повечето туристи слизат пеша-по този начин правят разходката по дълга и се любуват на прекрасните гледки.

Който не иска да се разхожда,може да се наслади на кафе или питие в многобройните барове и ресторанти в небостъргачите на Батуми-втори Дубай на Черно море.

Нощувка.

ДЕН 8/05.01.22;

Закуска в ресторанта на хотела.

Последен ден в Батуми-столица на Аджария.Последни покупки на сувенири,шопинг в мола,или свободно време в центъра на Батуми.

Отпътуване с трансфер до Кутаиси за полет до Солун в 19.00 ч.

Пристигаме в Солун 19.45 ч;

Трансфер от Солун до София,пристигаме в София късно вечерта.

 

Цена  на човек в двойна стая : 599 евро-стандартна цена/Само за Черен петък/до 26.11.21/ цената-499 евро!

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :

 • ·         Самолетен билет Солун-Кутаиси-Солун с включен ръчен багаж с размери 45x35x25 см;
 • ·         Транспорт по горепосочената програма и всички трансфери по програмата;
 • ·         1 нощувка в хотел 4* Кутаиси;
 • ·         6 нощувки в хотел 4*в центъра  Батуми;
 • ·         7 закуски  в хотели 4* по маршрута;
 • ·         Новогодишна Празнична Гала вечеря в Батуми с музика на живо и  традиционни грузински ястия и обичаи и неограничено количество прочуто грузинско вино – бяло и червено; други алкохолни напитки – чача, водка, уиски се заплащат допълнително.
 • ·         Сити тур Кутаиси.Сити тур Батуми;
 • ·         Беседа и дегустация на грузинските вина;
 • ·         Мастер клас по приготвяне на аджарско хачипури в гр.Батуми;
 • ·         Екскурзоводско обслужване и превод от руски на български от представител на Валенти7 по целия маршрут ;
 • ·         Застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица до 65 годишна възраст за сумма 10000 евро;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • ·         Доплащане за самостоятелна стая-249 лв;
 • ·         Трансфер до Солун в 2-те посоки-100лв;
 • ·         Допълнителни хранения-обеди или вечери-около 10 евро на човек  в ресторант или околко 3-4 евро на човек  в бистро или закусвалня.Храната е прясна и грузинската кухня много се харесва на български турист,като вкус;
 • ·         Целодневна екскурзия по желание на 31.12.21г-Ботаническа градина- византийска крепоста Петра-35 евро;
 • ·         Приключения из планините на горна Аджария-50 ЕВРО;
 • ·         Дегустация на световно известен грузински коняк -Асканели-35 евро/дегустация на 3-годишен,7-годишен,12-годишен коняци с изискани мезета,подходящи за такива отлежали коняци-исключително удоволствие за сетивата.

 • Допълнителен ръчен багаж до 10 кг+приорити-7 euro в посока;
 • ·         Чекиран багаж  20 кг-24 euro в посока- заявява се предварително в офиса на Валенти7 ЕООД;
 • ·      Доплащане за застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица над 65г.-20 лв;
 • ·      Застраховка "Отмяна на пътуване":която покрива всички казуси и причини за отказ от пътуване-25-30 лв;
 • ·      PCR тест (сертификат) за отсъствието на COVID-19,с отстъпка 50%; който трябва да се направи не по-късно от 72 ч. преди пристигане и влизане в Грузия. Сертификатът трябва да бъде на английски на руски език.Ваксинирани или преболебували туристи трябва да имат документ,koйто да бъде преведен на английски  език.На 3-ти ден се прави 2-ри ПСР тест в Грузия;
 • ·         Ваксинирани туристи пътуват само с цифров сертифитат.Преболедували туристи трябва да имат в себе си документ за антитела,преведен на английски език.
 • Няма визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Необходими документи - международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на завършване на екскурзията.

·         Грузия:
 Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната
.Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
 

 гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7