Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
МИСТИЧНА ГРУЗИЯ НА ДЛАН - Гурме тур
6 дни, , АВТОБУС И САМОЛЕТ

МИСТИЧНА ГРУЗИЯ НА ДЛАН

Кавказка красавица-Гурме тур

 

Дати-30.10-04.11.2021

5 нощувки / 6 дни 

 София  – Солун- Кутаиси – Батуми -Боржоми - Тбилиси -Гори– Мцхета-Кахетия-Кутаиси-Солун-София


ПРЕДИМСТВА НА НАШАТА ПРОГРАМА-

Нова обиколна програма  по изключително интересен и проверен маршрут!

 

Грузия е много красива и същевременно много различна от всичко, което сте виждали в света до този момент. А през последните години тя става все по-привлекателна за туристите от целия свят.

 Грузинците са известни със своето безкрайно гостоприемство, със своята невероятна и самобитна кухня, прочутите грузински вина и коняци.Освен гурме тур ,съчетали сме богата туристическа програма в Грузия и ще Ви запознаем със столицата на Грузия – Тбилиси, прочутите минералните извори на град Боржоми, небезизвестния град Кутаиси, откъдето идва легендата за Златното руно.A Батуми-Черноморска столица на Грузия ще ни посрещне в целият си блясък.

 И още много завладяващи гледки, исторически забележителности, най-старите църкви и манастири в света, включени в Световното наследство на ЮНЕСКО!

По програма всеки ден ние ще имаме посещения на автентични грузински ресторанти със презентация на самобитни грузински ястия в тях.Изхранване на пълен пансион дава възможност изцяло да се насладите на грузинската кухня и да усетите прочутото грузинско гостеприемство на живо.

 

ПРОГРАМА:

 ДЕН 1/30.10.21;

Отпътуване от София в 12.00 ч от Руски паметник за Солун.

Пристигаме на летище в Солун следобяд,свободно време.Чекираме се  за полет Солун-Кутаиси и излитаме в 21.55 ч.Пристигаме в Кутаиси-старата столица на Грузия и  е третият по големина град в Грузия (след Тбилиси и Батуми) в 01.20 ч.

Настаняване в хотела.Нощувка.

ДЕН 2/31.10.21;

Закуска в ресторанта на хотела.

 Отпътуваме за гр.Батуми- столицата на Аджария, с население около 120 000 души. Той е един от най-старите градове в Грузия.Първото споменаване на града датира от преди новата ера IV век. д. от гръцкия философ Аристотел. Обяд в  крайпътен национален ресторант,прочут със своите домашните  специалитети.Презентация на обяда.Настаняване в хотел в центъра на Батуми,в старият град.

Следва сити тур Батуми– главната крайбрежна улица "Руставели Авеню", Кулата на буквите – уникална 130-метрова постройка и по желание изкачване на кулата с панорамен асансъор, Пристанището, парка "6-ти Май".Батуми-градът,в който модерните небостъргачи съседстват със архитектурни шедьоври на средновековието, и новите квартали се смесват в шарените улици на старият град. Вечеря и дегустация на грузинските вина  и мастер клас по приготвене на аджарско хачапури.Нощувка.

ДЕН 3/01.11.21;

Закуска в ресторанта на хотела.

Отпътуваме за гр. Боржоми-световноисвестен със свойте лековити минерални извори.Боржоми-курорт,който основан от руските царе и има свойта легендарна история,която ще чуем.Пешеходна разходка  в  Ботаническа градина и парка на гр.Боржоми,и ще опитаме минералната вода от неговите лековите извори.Обяд в  крайпътен национален ресторант,прочут със своите домашните  специалитети.Презентация на обяда.След обяд отпутуване за Тбилиси-столица на Грузия-един невероятен град,който ще ви завладее със своята удивителна история,архитектура,невероятната кухня,прочутото грузинско бино и грузински коняк.Настаняване в хотел,свободно време.Вечеря.Нощувка.

ДЕН 4/02.11.21;

Закуска в ресторанта на хотела.

Следва Панорамен сити тур на Тбилиси. Градът е създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес той е важен, политически, икономически и индустриален център. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава минавайки през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии до модерния символ на Грузинската столица – Моста на Мира.Следва Площада на свободата и  прочутия булевард Руставели, където се намират основни  забележителности, като сградата на Националната Опера и Парламента.Свободно време в центъра на Тбилиси.

Обяд в типичен грузински ресторант.Презентация на обяда.

 След обяд отпътуваме за  Мцхета – живия летопис на  Грузия,вторият Ерусалим.Нашето пътешествие  ще започне по  Военно-грузинския път-това основна транспортна артерия на Грузия,която свързва Русия,Азербайжан,Турция,Иран в един транспортен коридор,а преди столетия той е бил жизненноважен път за целият Кавказ.

 Изкачване в манастира Джвари (V в), където, според сказанията се е молила  просветителката на  Грузия Святата Нино. От тук  се открива прекрасна панорама. Следва посещение на храма  Катедрален  Събор „Светицховели“ - строителството на храма съвпада с  новия етап на разцвета на Грузия. Той е не само едно от главните архитектурни съоръжения на цяла Грузия, но и църковният център на Грузия.Свободно време за сувенири и чаша ароматен грузински чай.Отпътуване за Тбилиси.

Вечерта ни очаква Гала вечеря с музика на живо и богата фолклорна програма в автентичен ресторант, с традиционни грузински ястия и неограничено количество прочуто грузинско вино – бяло и червеноруги алкохолни напитки – чача, водка, уиски се заплащат допълнително.Нощувка.

ДЕН 4/03.11.21;

Закуска в ресторанта на хотела.Свободен ден в Тбилиси или по желание целодневна екскурзия до Кахетия.*

Днес ще се запознаем с грузинското винопроизводство и гостоприемство. В източната част на Грузия, уютно е разположена -  Кахетия.

 Ще посетим манастирския и епископски комплекс Свети Георги - женски монастир «Бодбе». Тук се намира женски манастир с базилика, посветени на Света Нино-просветителката на  Грузия, свещено място, след посещението на което се изпълняват най-съкровените желания. 

Продължаваме за  Сигнахи – градът на  любовта. Това слънчево и уютно градче е съчетало в себе си елементи от южно-итальянските и грузински архитектурни прелести. 
Ще видим също крепостта  Сигнахи, влязла в списъка с най-известни и мащабни по големината си крепости в Грузия.Пристигаме  в село Велисцихе,обяд по пътя. 
Дегустация на три различни сорта  вино във винарна Нумиси.Ще участваме  в мастер клас на приготвяне и изпичане на ароматния грузински хляб – Шоти.И мастер клас по приготвене на знаменит грузински десертчерчела/приготвя се от сгъстен гроздов сок и най различни ядки/Автентична гризинска вечеря в рестотанта на винарната,под сянката на лозите.Отпътуване за Тбилиси и пристигаме в града вечерта.

ДЕН 6/04.11.21:

Закуска в ресторанта на хотела.Днес последен ден в Грузия,който ще прекараме много интересно.Напускаме хотела в Тбилиси и  отпътуваме за гр. Гори, известен като родното място на съветския лидер Иосиф Сталин. Посещение на музеят, създаден през 1937 г. в къщата, където е роден Сталин през 1878 г. През 1975 г. е построена голяма структура от гранит и мрамор за съхраняване на къщата и за експозиция. Разглеждане на експозицията. Свободно време за сувенири и снимки в гр. Гори.

Отпътуваме за гр.Кутаиси-старата столица на Грузия.

В древноста гр.Кутаиси е бил  столицата на митичната Колхида, крайната точка на експедицията начело с Язон,който успя да открадне Златното руно.Тук ще чуем тези гръцки митове и легенди за Златното руно.Обяд в абтентичен грузински ресторант,презентация на обяда.Ще посетим и катедралата Баграт (11-ти век). Катедралата се отличава със своите елегантни пропорции, големи размери, фасадна композиция, орнаменти и релефни резби. Комплекса е включен в списъка на обектите на ЮНЕСКО за световно наследство.От манастира се открива удивителна гледка към Кутаиси.Фотопауза.Свободно време в Кутаиси преди качване на самолета за Солун в 20.35 ч.Пристигаме в Солун в 21.10 ч,

Трансфер с автобус до България,като предвиждаме спирки по пътя на туристи от други градове.

Пристигаме в София късно вечерта.

 ЦЕНА : 1649 лв. на човек в двойна стая

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • ·         Самолетен билет Солун-Кутаиси-Солун; с включен чекиран  ръчен багаж -10 кг+приорити;
 • ·         Трансфер летище-хотел-летище с комфортен автобус;
 • ·         Транспорт по горепосочената програма и всички трансфери по програмата;
 • ·         1 нощувка в хотел 4* Кутаиси;
 • ·         1 нощувка в в хотел 4*+ Батуми;
 • ·         3 нощувки  в хотели 4*+ в Тбилиси;
 • ·         5 закуски  в хотели 4* по маршрута;
 • ·         3  вечери в  ресторанти със автентични грузински ястия ;
 • 6 обяда по маршрута. Презентация на  грузинските специалитети по време на обеди.
 • ·         Стойността на всички изброени в програмата екскурзии;
 • ·         Лифт в Тбилиси;
 • ·         1 Гала вечеря с музика на живо и богата фолклорна програма в Тбилиси, с традиционни грузински ястия и неограничено количество прочуто грузинско вино – бяло и червено; други алкохолни напитки – чача, водка, уиски се заплащат допълнително.
 • ·         1 Вечеря и дегустация на грузинските вина;
 • ·          1 Мастер клас по приготвене на аджарско хачапури в гр.Батуми.
 • ·         Екскурзоводско обслужване по целия маршрут от местен екскурзовод на руски  език с превод на български език.
 • ·         застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица до 65 годишна възраст за сумма 10000 евро;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Дегустация на световно известен грузински коняк -Сарагуашвили-30 евро/дегустация на 3-годишен,7-годишен,12-годишен коняци с изискани мезета,подходящи за такива отлежали коняци-исключително удоволствие за сетивата.
 • Доплащане за застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица над 65-20 лв;
 • PCR тест (сертификат) за отсъствието на COVID-19,с отстъпка 50%; който трябва да се направи не по-късно от 72 ч. преди пристигане и влизане в Грузия. Сертификатът трябва да бъде на английски на руски език.Ваксинирани или преболебували туристи трябва да имат документ,koйто да бъде преведен на английски  език.На 3-ти ден се прави 2-ри ПСР тест в Грузия;
 • Ваксинирани туристи пътуват само с цифров сертифитат.Преболедували туристи трябва да имат в себе си документ за антитела,преведен на английски език.
 • ·         Няма визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Необходими документи - международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на завършване на екскурзията.

·        
Грузия:
 Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната
.Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
 

 

 
гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7