Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
МОСКВА И ЗЛАТНИЯТ ПРЪСТЕН
9 дни, РУСИЯ, Самолет

 

МОСКВА И ЗЛАТНИЯТ ПРЪСТЕН

Москва – Сергиев Посад – Ростов Велики – Ярославъл - Кострома – Суздал - Владимир – Москва 

Записване без риск и с минимален депозит!
Пътуването може да се анулира без неустойка до 60 дни преди датата на отпътуване!


                                                         17.09-25.09.2021

                                                                 9 дни/ 8 нощувки                                                          

 

Ден 1/ 17.09.2021  София – Москва

Тръгване от София в 12:25ч с полет на Аерофлот. Кацане в Москва в 15:35ч, трансфер и настаняване в хотел  «Комплекс Измайлово»  https://izmaylovo-hotel.ru/. Нощувка.

В непосредствена близост до хотел Измайлово се намира туристически комплекс «Кремъл в Измайлово», който се слави с необичаен архитектурен стил в изконо руски традиции http://www.kremlin-izmailovo.com/

Ден 2/ 18.09.2021 Москва  

След закуска, екскурзия в сърцето на Русия - Московския Кремъл. Това е не само символ на държавната власт, но и величествен паметник на историята. Кремълските стени и кули са творение на италиански майстори. Периодът на строежа им започва през 1485г. и завършва през 1495г. Общата площ на комплекса е 275 000 кв.м. Ще разгледаме Александровската градина, Могилата на Неизвестния войник, ще видим смяна на почетния караул пред Вечния огън.

Следва посещение на Кремъл: Ивановския площад, Цар Пушка и Цар Камбана, разглеждане на Архангелския Благовещенски събор построен през 1484 – 1489 г. В неговия интериор са се съхранили стенописи от XVI–XIX в., а в иконостаса – икони от Андрей Рубльов и Теофан Грек;  Успенската църква - главен храм векове наред на Руската държава. Тук са се венчавали Великите руски Князе и Царе. От тук са се издавали и се издават най-важните укази на страната. Ще научите за историята на Кремъл от неговото създаване до наши дни.
Екскурзията на територията на Кремъл завършва с грандиозен парад на Президентския полк, който е считан за една от най-зрелищните военни церемонии, придружен от президентския оркестър.
Свободно време за обяд в
«Охотный ряд»– верига на най-различни ресторанти.
Посещение на Оръжейната палата Богатствата, събирани през вековете от руските царе и принцове, включват някои великолепни версии на яйцето
«Фаберже» и царското облекло на Екатерина Велика и др.

ПО ЖЕЛАНИЕ:

Уникална шоу – фолклорна програма «Удивителна Русия» с включена вечеря с голямо разнообразие на блюда и неограничено количество алкохол.
На сцената ще видим  оригиналните изпълнения на най-добрите национални групи, танцьори, певци и актьори от различни региони на Русия. Голямо разнообразие на етнически костюми и народна музика ще покажат културата и автентичността на народите на Русия!
Това е истинско музикално пътешествие по безкрайните простори на Русия!
Връщане в хотела.
Ден 3/ 19.09.2021  Москва – Сергиев Посад – Ростов Велики – Ярославъл   (260 км)

След закуска отпътуване за Сергиев Посад - центърът на руското православие от XIV век, наричан още Руския Ватикан. Посещение  на най-големия мъжки православен манастир "Сергиева лавра", включен през 1993 г. в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, на територията на който се намира Руската духовна академия.Манастирът е основан през 1340 г. от преподобния Сергей от Радонеж, чието име носи и града. Той изиграва ключова роля за консолидиране на земите на Русия под върховната власт на княз Димитрий Донской. От векове манастирът е бил важен религиозен и културен център в руската държава. В него са работили иконописците Андрей Рубльов и Даниел Чорни, които изписват стенописите в главната църква на манастира - катедралата св. Троица. В нея се пазят и мощите на преподобния Св. Сергей. От векове гробницата, в която са положени те, е място за поклонение на православните християни.
Заминаване за Ростов Велики, пристигане в града. Разглеждане на Ростовския Кремъл
с невероятно красивите събори и музеи.Историята на град Ростов започва през 862 г., когато за първи път се споменава в хрониките и тази дата се смята за годината на основаването на града. Започвайки от 1207 г., Ростов става столица на независимото княжество. Малко преди това думата "Велики" е добавена към името на града.Ростовският Кремъл, заемащ почти 2 хектара, се състои от църкви и стопански постройки, заобиколени от каменна стена с дебелина 2 м, височина до 12 м, подсилена от 11 кули. Тези укрепления са построени, според експертите, не за защита срещу врага, а за украса.
Включено посещение на «Музей на църковните антики». Представени са обекти от музейни колекции на  иконопис, дърворезба, живопис, църковна утвар, оръжия, изкуства и занаяти, ръкописни и старопечатни книги, документи, фотографии.
Продължение за Ярославъл. Настаняване в хотел 4*. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 4/ 20.09.2021  Ярославъл - Кострома (80 км)

След закуска, обзорна екскурзия на Ярославъл, основан от Ярослав Мъдрий около 1010 г. с цел защита на Ростовското княжество. Това е и първият християнски град, изграден на река Волга. През XII-XIII век, градът се превръща в крупен център за развитие на търговията и занаятчийството. Процъфтява търговията със страни от Изтока, Запада и Скандинавието. Ярославъл се прославя и като книжовен и културен център с уникалени постройки във всички стилове на руската архитектура дотогава. Градът е известен и като родното място на първия руски обществен театър, основан през 1750 г. Под защита на ЮНЕСКО са включени 140 паметници на културата, съхранени и поддържани в автентичен вид и представляващи богато архитектурно наследство в световен мащаб.

Обзорна екскурзия на града с посещение на Спасо-Преображенската монастир 1506-1516 г. с включено посещение на уникална изложба "Съкровищата на Ярославъл", която представя на посетителите най-скъпата част от колекцията на ярославския музей- резерват- съкровища от сакристии на ярославски манастири и храмове, дарове на царе, на местни аристократи и богати търговци.

Златарски изделия и бижута на средновековни майстори от Москва, Новгород и Ярославъл, които останаха неизвестни.

Посещение на църквата на Пророк Илия,се счита за връх на ярославското строителство от XVII век, забележителност със световно значение, препоръчана от ЮНЕСКО за показване на туристи.

Църквата на пророк Илия е построена от богати ярославълски търговци. При строежа на църквата е използвано най-доброто от руските художествени школи от  XVII   век - златната ера на църковното строителство на Ярославъл.  Специалистите считат  иконостаса на основния храм за един от най-добрите през 17-ти век, той се състои сот 6 нива с повече от 100 икони.

Екскурзията продължава с  разходка с корабче по река Волга.

Заминаване за град Кострома. Настаняване в хотел 3*/4*. Вечеря в ресторанта на хотела  и нощувка

Ден 5/ 21.09.2021   Кострома - Суздал  (180 км)

След закуска, панорамна обиколкана историческата част на Кострома, основан през 1152 г. от княз Юрий Дългоруки по време на експанзията му в Поволжието. Историята на Кострома е неразривно свързана и с началото на династията Романови. 16-годишният Михаил Романов е обявен за цар на Земския събор през 1613 г. именно по време на престоя му в Ипатиевския манастир.

Посещение  на Богоявленската катедрала (1565 г.), Ипатиевския манастир, Троицкият събор. Тук пристигат хора от различни кътчета не само на Русия, но и от света, за да се поклонят на чудотворната икона на Тихвинската Божия Майка.

Продължение за град Суздал. Панорамна екскурзия на град Суздал, считан за „перлата на Златния пръстен" на Русия, основан през 1024 г. на река Каменка. Носител на многовековна история, градът-музей е награден през 1974г. с почетен знак за съхраняване културното наследство на Русия.

Посещение на Музея на дървената архитектура, Покровския и  Спасо-Евтимиевия манастир, известни с великолепните си стенописи от 17 век, са включени в списъка на ЮНЕСКО.

Посещение на Спасо-Евтимиевия манастир включва мини-концерт на камбаните и съкровищница «Золотая кладовая». Музеят на дървената архитектура е построен на принципа на типичното руско село: сърцето на селището е църквата. От нея тръгва главната селска улица, от двете страни на която се издигат дървени къщи. Всички къщи са богато украсени с резбовани орнаменти. Богатите манастири и княжески дворци са хубаво нещо, но струва да се види битът на простия руски селянин, какъв е бил преди няколкостотин години. Настаняване в хотел 4*. Вечеря и нощувка.

Ден 6/ 22.09.2021  Суздал – Владимир - Москва  (210 км )

След закуска посещение на главните архитектурни ансамбли на града – Суздалския Кремъл  от  XIII-XIVвек и  Рождественски събор.

Следобед отпътуване за Владимир - последният град от Златния пръстен, построен на брега на река Клязма. Основан е през 990 г. от княз Владимир Святославович на мястото на старо селище. Стратегическото местоположение на града през вековете привлича интереса на множество татарски и монголски нашественици. Многократно опожаряван и разрушаван, днес градът е успял да съхрани изумителни архитектурни белокаменни шедьоври от XII век. Обзорна екскурзия на града с посещение на катедралата Успение Богородично,  Дмитриевски събор и Златната порта, включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. 

Успенският събор построен за 3 години (1158-1160),  веднага е станал главна архитектурна доминанта на древния Владимир. Високият белокаменен с 5 купола събор, който поразява със своята хармония и изобилие на украшения от злато, се превърнал в главен храм на цялото княжество. В него са били короновани князете Александър Невски, Дмитрий Донской, други Владимирски и Московски князе. В манастира се е намирала светинята на Владимир – иконата Света Богородица, донесена в древна Русия от Константинопол и наречена Владимирска  (понастоящем се намира в Третяковската галерия в Москва). От 1408 година е оцелял стенописот Страшния съд рисуван от Андрей Рублев.

Дмитриевският събор (1194 – 1197г.)  - еднокуполен храм, с относително неголеми размери, с характерна архитектура за Владимиро-Суздалска  Рус през XII в. Хармоничните пропорции се съчетават със съвършената техника на белокаменните облицовки. Неговата дантелена каменна резба, наброява около 1500 релефа. Над  600 релефа изобразяват различни светци и невиждани животни.

Съборът няколко пъти е бил опожаряван, а по време на татаро-монголското нашествие е бил напълно разграбен, впоследствие нееднократно е бил реставриран. В края на XII в. в събора  са рисували византийски и руски художници, но до наши дни са достигнали само фрагменти от фреските.

Строителството на Златнаа порта е завършено през 1164 г. и са служили не само като крепостно съоръжение, но и като триумфална парадна арка при влизане от запад. Златните врата са изградени от бял камък, масивните дъбови врати са обшити с позлатени медни плоскости, заради което са наречени Златни.

Заминаване за Москва.  Настаняване в «Комплекс Измайлово», нощувка.

Ден 7/23.09.2021  Москва– Коломенское– Царицино – Москва

След закуска, свободен ден за самостоятелно разглеждане на руската столица или
по желание екскурзия ЦАРИЦИНО – КОЛОМЕНСКОЕ.
(10:00 -17:00)
Посещение на дворцово-парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино
– величествена резиденция на руската императрица Екатерина II.
Разходка с електромобили 30 мин – доплащане на място около 200 руб на човек.
Свободно време за обяд или разходка из красивия парк с фонтани и езера.
След обяд екскурзия в  Коломенское - резиденция на великите московски князе и руски царе, известна още от 14-ти век, с включено посещение на двореца на Алексей Романов. Уникалният архитектурен ансамбъл представлява голяма художествена и историческа ценност, поради което Коломенское е включено в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994 г, наред с Московския Кремъл и Червения площад. Връщане
в хотела и нощувка.

Ден 8/24.09.2021  Москва  

 

След закуска, панорамна обиколк а на руската столица - Московския университет; Държавната Дума, Театралния площад, Новодевическия манастир,  съвременния район - Москва Сити.

 

Посещение на«Христос Спасител» – най-голямата руска катедрала, символ на възраждащата се християнска Русия. Храмът на Христос Спасител е построен в знак на благодарност към бог за помощта и застъпничеството в трудните времена за Русия и преди всичко по време на войната срещу Наполеон през 1812 г. Фотостоп на панорамната площадката на «Воробьевые горы», откъдето се открива великолепна гледка към Москва.

 

Продължение на автобусна обзорна програма: Поклоная гора, Триумфалната арка, Кутузовски проспект, Пушкински площад, Мост на Багратион, Новия Арбат и др.
Посещение на Третяковската галерия и разглеждане на нейната ценна колекция.
С 62-те си зали и 100 000 картини тази галерия притежава най-голямата колекция на руско изкуство в света. Връщане в хотела, нощувка.
По желание екскурзия: Най-красивите метростанции в Москва, понякога наричани
«Подземни дворци»

 

Ден 9/25.09.2021   Москва – София

 

Ранен трансфер за летище Шереметиво и отпътуване в 08:15 ч. с полет на Аерофлот SU 2060 за София. Кацане в София в 11:35 ч.  Край на програмата.

 

 

 

 

 

Хотели по програмата:

 

Ярославъл «Ринг Премиер» 4*http://ringhotel.ru/; «Юбилейная» 4* https://yubilyar.com/;

 

«SK Royal Hotel Yaroslavl» 4*  https://sk-royal.ru/hotels/yaroslavl/;

 

Кострома  «Снегурочка“ 4* http://hotel-snegurochka.ru/;  

 

Суздал  «Николаевски посад»4*  http://www.nposad.ru/territory; «Пушкарская слобода» 4* http://www.pushkarka.ru/; «Велий Суздал» 4* http://veliy-hotels.com/ru/index/.

 

 ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: на човек в двойна стая

2200 лв

 на човек в единична стая

2 450лв

 

 

ОТСТЪПКА 100 лв – на дете до 12 г на допълнително легло в двойна стая заедно с двама възрастни.

Допълнителното легло е разтегателен диван или сгъваемо походно легло.
За трима възрастни препоръчваме двойна и единична стая!

          За всички нови резервации ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана и непроведена програма от страна на туроператора!

Цената включва:

·         Самолетен билет София – Москва - София с директни полети на Аерофлот с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг., ръчен багаж до 10 кг.;

·         Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус по програма;

·         5 нощувки + 4 закуски на блок маса в стандартни реновирани стаи в «Комплекс Измайлово» в Москва;

·         3 нощувки със закуски и вечери на блок масав стандартни стаи

           (1 нощувка в Ярославъл, 1 нощувка в Кострома, 1 нощувка в Суздал);

·         Панорамна обиколка на Москва с посещение на Червения площад, катедралата Василий Блажени и храма на Христос Спасител;

·         Пешеходна обиколка на Кремъл с посещение Успенската, Архангелската, Благовещенската

           църкви и на Оръжейна палата;

·         Пешеходна разходка в Стария Арбат;

·         Посещение на Третяковската галерия;

·         Екскурзия до Сергиев Посад;

·         Обзорна  екскурзия на Ростов Велики, посещение на Кремъл с музей на църковните антики;

·         Обзорна екскурзия на Ярославъл с посещение на Спасо-Преображенски  монастир със «Съкровищница»и Църквата на Пророк Илия;

·         Разходка с корабче по Волга (1ч);

·         Обзорна екскурзия на Кострома с посещение на Богоявленската катедрала, Ипатиевския манастир  и Троицкият събор;

·         Обзорна екскурзия на Суздал с посещение на Кремъл, Музея на дървената архитектура, Покровския и Спасо-Евтимиевия мaнастири с мини концерт на камбаните и съкровищница «Золотая кладовая“;

·         Всички входни такси за посещаваните обекти;

·         Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовод;

·         Обработка на документи за руска виза;

·         Екскурзоводско обслужване на български език;

·         Професионален рускоговорящ водач от България по време на пътуването;

·         Застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 евро на ЗК ЛЕВ ИНС АД. Полицата покрива медицинските разноски включително и за риск от заразяване с COVID-19по време на пътуването.

 

Цената не включва:

·         Туристическа виза – 120 лв за български граждани със срок на издаване 10 календарни дни.

·         PCR тест (сертификат) за отсъствието на COVID-19, който трябва да се направи не по-късно от 72 часа преди пристигането и влизането в Русия. Самият сертификат трябва да бъде на английски или преведен на руски eзик.В случая на промяна на условията на пътуване до Русия с цел туризъм и изваждането на виза (въвеждане на електронна визаили/и отмяна на PCR тестове и др.)туристи ще бъдат своевременно уведомени;

·         Доплащане за  застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица от 70 до 85 г.:25 лв на човек.

·         Застраховка «Отмяна на пътуване»: сключва се по желание и само до 5 работни дни след първото плащане и издаване на фактура. Цената се изчислява индивидуално при запитване и е около 2%–2,5% от туристическия пакет. 

·         Застраховката «Отмяна на пътуване» покрива разходи, за отмяна, съкращаване

или прекъсване/ удължаване на пътуването, закъснение на самолетен полет поради

Медицински причини:

• неочаквано влошаване на хронично заболяване на Застрахования, единствено при наложила се хоспитализация;

• заболяване, злополука или смърт на Застрахования, негов близък роднина или бизнес партньор;

в обхвата на медицинските причини влиза и заболяване от COVID-19.

Немедицински причини:

• назначаване на Застрахования за съдебен заседател, призоваване на Застрахования за свидетел по дело или даване на експертно заключение, узнаването на които е след датата на резервация;

• уволнение от работа, с изключение на дисциплинарно уволнение;

• отмяна или отказ на отпуска на Застрахования от работодател, поради неотложни служебни ангажименти;

• невъзможност за отпътуване поради неблагоприятни климатични условия.

• други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката, включват медицински и немедицински причини и др. описани в Общите условия по застраховката.

·         Всички хранения извън програмата, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, допълнителни напитки  по време на хранене и други лични разходи.

·         Допълнителни екскурзии:

            - Екскурзия «Най-красивите метростанции в Москва» (при мин. 10 човека)  – 10 € на човек;

- Вечеря с руска национална кухня и фолклорна програма «Удивителна Русия» 19:30 – 21:30 
(при мин. 15 човека) – 55 на човек;

- Екскурзия до Царицино и Коломенское с посещение на двореца на Алексей Романов с включени трансфери, с водач / с бългрски  гид  (при мин. 15 човека) – 90 лв;

 

- Посещение на Московския цирк по желание, самостоятелно (информация при запитването);
Легендарният Московски цирк на Цветния булевард (Цветной Бульвар) е един от най-старите циркове в Русия. Основан преди повече от сто години през 1880 година, той има уникална история, възпитал е ненадминати актьори, които винаги са готови да възхищават публиката със зашеметяващи номера;
или цирк
«Аквамарин»  на танцуващите фонтани;
или най-големия цирк на планетата
«БОЛШОЙ МОСКОВСКИ ЦИРК» на проспект Вернадского.

           Условия за записване:

·         Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;

·         Попълнен договор и депозит в размер на 100 лв. на човек;

·         Пълно плащане – до 60 дни преди датата на отпътуване;

·         Предоставянето на всички необходими документи за руска виза е най-късно до 40 дни преди отпътуване.

 

           Данни за паспортен и визов режим:

           За посещението на Русия се изисква виза, за която са необходими:

·         Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;

·         Поне 2 свободни и без печати страници в паспорта;

·         Попълнена Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;

·         1 цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца с размер 3,5 Х 4,5 см. на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила, шапки или забрадки. Изключение се прави само за гражданите, които поради тяхната етническа и религиозна принадлежност са със шапки или забрадки на снимката в паспорта. Облеклото на снимката трябва да е контрастно, без бели дрехи.

·         За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето.

 

             Анулационни условия:

·         В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

·         при анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др;

·         ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 до 30 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;

·         ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

·         ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.

·         Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

 

            Информация за полетите:

·         Цената на международните директни полети на Аерофлот с един чекиран багаж до

23 кг., един ръчен багаж до 10 кг. и включени летищни такси е: 658 лева на билет. Посочената цена е валидна към януари 2021 и е калкулирана в Общата пакетна цена на екскурзията.

·         При повишаване на тарифата или на размера на летищните такси от страна на превозвача, се начислява доплащане към общата пакетна цена.

 

Важно!

Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 25 или 20 туристи.

При по-малка група се доплащат съответно по 100 лв. на човек при група от 20-24 туристи.

·         В случай, че този брой не бъде набран до 40 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити. 

·         Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна  промяна на  програмата;

·         Всички допълнителни екскурзии и мероприятия се заявяват предварително в България и се заплащат на място, освен ако не е посочено друго.

·         Цените са изготвени при курс: 1€=90 рубли и при промяна на валутния курс на еврото към рублата организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.

·         В Общата пакетна цена на екскурзията са включени всички входни такси по програма, чиято стойност е базирана към 30.01.2021. При промяна на тарифите от страна на самите туристически обекти, Туроператорът се задължава да актуализира цената.

·         Валута: 1 € = 90 RUB (към 31.01.2021)

·         Часово време: По време на пътуването часово време е като в България.

·         Последователността на туровете по програма може да подлежи на промяна поради настъпили промени в работния график на туристическите обекти в празнични и почивни дни, по време на национални празници и др. 

·         Туроператорът  не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.

·         Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора”

·         Текстът на програмата представлява изключително авторско право, за чието нарушаване е предвидена глоба съгласно чл. 97 от ЗАПСП.

·         Начин на плащане: в лева по банков път.

 
гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7