Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
МАГИЯТА НА СТАРИТЕ СТОЛИЦИ НА БЪЛГАРИЯ
4 дни, България, Автобус

Великден

МАГИЯТА НА СТАРИТЕ СТОЛИЦИ НА БЪЛГАРИЯ

БАЛЧИК - НОС КАЛИАКРА - АЛАДЖА МАНАСТИР- ВЕЛИКО ТЪРНОВО - ПЛИСКА - ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ

 

4 дни / 3 нощувки

Дати: 30.04.2021г. – 03.05.2021 г.

 

ПРОГРАМА

ДЕН 1: София – Велико Търново – Св. Св. Константин и Елена

Отпътуване от площад Александър Невски (от страната на ул. Оборище) в 7:30 ч. в посока Велико Търново. Кратка почивка по пътя. Пристигане във Велико Търново – старата столица на България, градът, където всеки може да види и усети българската история с цялото й величие и драматизъм. Това е градът, в който два пъти възкръсва българската държавност (1185 и 1879 г.). Във Велико Търново е приета първата българска конституция, запомнена като Търновска, това е градът, в чиято църква „Св. 40 мъченици“ на 22.09.1908 г. е обявена Независимостта на България. Каквото и да се каже за Велико Търново би било малко! За щастие, тесните улички, възрожденските къщи, всяко кътче в града говори на посетителите за невероятната българска история. За да можем да се потопим в тази атмосфера ще посетим крепостта Царевец – един от най-посещаваните туристически обекти в България!  Разходката ни ще премине през Самоводската чаршия, по криволичещите улички, заобиколени от живописни, възрожденски къщи. Свободно време за обяд. След обяд отпътуване за курорта Св. Св. Константин и Елена.По пътя фотопауза при феномена „Побити камъни“,който с изключително силна енергийна стойност, добре е да се поседи там няколко минути за здраве.Пристигаме в хотел „Флагман“ 3*в късен следобяд.Настаняване.Свободно време за  почивка, разходка или ползване на топъл минерален басейн на територията на хотела. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

ДЕН 2: Св. Св. Константин и Елена – Двореца в Балчик, Ботаническата крадина – Нос Калиакра

Закуска.Отправяме се към гр. Балчик, където ще посетим Двореца и уникалната Ботаническа градина. Колекцията от растителни видове, донесени от цял свят, е разположена на площ от 16 акра. Общият брой на растителните видове, отглеждани в градината, надхвърля 2 500 броя. Те принадлежат към 85 семейства и 800 рода и разкриват невероятно разнообразие от видове и форми. Колекцията от палми включва 33 вида, някои от които на повече от 50 години. Една от най-големите атракции е колекцията от гигантски кактуси, растящи на открито от април до октомври. Тя е втората по големина в Европа след тази в Монако. Свободно време за разглеждане и снимки. Отпътуване за нос Калиакра. Нос Калиакра e скалист полуостров, който е издаден навътре в морето. Той отдалеч привлича погледа на туристите със своя особен силует. За скалния феномен има вълнуваща легенда, която ще научите на място. Отпътуване от нос Калиакра за местността Дълбока, където ще се потопим в неподправената морска атмосфера в ресторанта на мидената ферма Дълбока. Ресторанта предлага богато меню от пресни морски миди, добити от мидената ферма както и разнообразие от ястия от морски дарове. Богатото и вкусно меню би задоволило и най-претенциозния вкус. Освен мидените специалитети менюто включва подбрани риби и рибни деликатеси, свежи салати, предястия, както и ястия от свинско и пилешко месо, създадени с неповторим вкус. Тук можете да се насладите на прекрасен изглед и слушайки шепота на вълните да се потопите в една невероятна атмосфера. Обяд – свободна комсумация.

Отпътуване за хотела. Свободно време за  почивка, разходка или ползване на топъл минерален басейн на територията на хотела.Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

ДЕН 3- ВАРНА-СИТИ ТУР.

Закуска.Отпътуване за красивата Варна-морска столица на България.Варна е третият по големина град в България, заемащ площ от 205 кв.км. Разположението на града по северното крайбрежие на Черно море, както и богатите природни ресурси, го превръщат в един от най-известните курортни центрове в Европа и най-големия в черноморския регион. Пешеходна разходка в центъра на града ще започнем от КАТЕДРАЛНИЯТ ХРАМ „СВЕТИ УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО”. Храмът е един от най-големите в България, превърнал се в символ на Варна.След това ще продължим към Двореца на културата и спорта ,който  с интересна архитектура, дело на архитекта Стефан Колчев.В сградата се провеждат различни спортни и културни мероприятия –  престижни събития, множество фестивали, първенства на европейско и световно ниво, както и много концерти и спектакли.След това ще продължим разходката към Морската градина.Кой не е чувал и не е бил в Морската градина на Варна? Това прекрасно място за разходка и  отдих ,множество уютни заведения,кафенета със морски  изглед ще ви очароват в Морската градина.За да бъде в сегашния си вид, по градината работи специалист по правенето на паркове и градини, който е работил по дворците като Шьонбрун и Белведере във Виена. Морската градина заедно с ботаническия парк в Балчик са единствените изкуствени резервати по нашето крайбрежие.Свободно време в центъра на града за обяд,разходка и релакс.След обяд отпътуваме за курорта Св. Св. Константин и Елена- Свободно време  почивка, разходка или ползване на топъл минерален басейн на територията на хотела. Празнична вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

ДЕН 4: Св. Св. Константин и Елена – Аладжа манастир – Плиска – Велики Преслав ;

Закуска.Напускане на хотела и отпътуване за Аладжа манастир - най-известният средновековен скален манастир по Българското Черноморие.

 Помещенията на манастира са издълбани на две равнища във висока почти 40 метра варовикова скала. На първото равнище са разположени манастирската църква, монашеските килии, трапезарията и кухнята, малка гробищна църква, криптата ( костница ) и стопанските помещения. Второто равнище представлява естествена скална ниша, в източния край на която е изграден манастирския параклис. След разглеждането на манастира се отправяме към Първата българска столица – Плиска. Ще се запознаете с изначалния градоустройствен модел, който векове наред бил спазван от владетелите на българската държава. Първата българска столица „Плиска“ със своите Вътрешен и Външен град днес се простира върху площ от 23 кв. км в рамките на Националния историко-архитектурен резерват „Плиска“. Откритите над 30 сгради и музейните сбирки  ще изградят у вас пълноценна и ясна  представа за бита, материалната и духовна култура на първите столичани. След това ще се отправим към Втората българска столица – Велики Преслав. Преслав е известен като средище на духовен и книжовен живот, свързва се със славянската писменост и със Златния век на българите по време на управлението на цар Симеон I. В епохата на Българското средновековие Преслав се превръща в един от най-красивите и величествени градове на Югоизточна Европа.

След разглеждането на двете стари столици ще имаме свободно време за обяд.

Отпътуване за София след обяд. Пристигане в София вечерта.

ЦЕНА – 299 лв. на човек в двойна стая!Ранни записвания до 31.03.21 г.

Цена - 329 лв  на човек в двойна стая след тази дата.

Цената включва:

·         Транспорт с комфортен  туристически автобус;
·         3 нощувки със закуски и вечери в хотел „Флагман“ 3* в Св. Св. Константин и Елена;
·         Туристическа програма в гр. Велико Търново;
·         Посещение на Царевец (без вкл. вх. такса) и Самоводската чаршия;
·         Туристическа програма в гр. Балчик;
·         Посещение на Двореца и Ботаническата градина (без вкл. вх. такса);
·         Посещение на нос Калиакра;
·         Посещение на Аладжа манастир (без вкл. вх. такса);
·         Посещение на Плиска (без вкл. вх. такса);
·         Посещение на Велики Преслав (без вкл. вх. такса);
·         Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
·         Водач на групата от тур. агенция „Валенти7“;
·         Медицинска застраховка на Мондиал Асистънс с покритие 10000 лв.за туристи до 65 години;

Цената не включва:

·         Входни такси за посещаваните обекти:

-       Царевец: 6 лв. за възрастен / 2 лв. за дете;Двореца и Ботаническата градина в Балчик: 10 лв. за възрастен / 2 лв. за дете до 16 год.;Аладжа манастир: 3 лв. за възрастни в група (над 10 човека) / 2 лв. за дете до 16 г.;Плиска: 5 лв. / човек; Посещение на нос Калиакра;-4 лв;Велики Преслав: 5 лв. за възрастен / 2 лв. за дете;Медицинска застраховка  с покритие 10000 лв. за туристи над 65 години-доплащане 6 лв;
 

      .гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7