Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
СПА УИКЕНД В ДЕВИН
4 дни, България, Собствен транспорт


СПА УИКЕНД В ДЕВИН

Собствен транспорт

Дата: цените са валидни до 23.12.2020

4 дни/3 нощувки

Цена: от 189 лв.

 

Програма:

Ден 1:

Отпътуване от София по магистрала Тракия. Настаняване след 14 ч. в хотел Орфей. Хотел Орфей е модерен комплекс, предназначен да се възползва от уникалните дадености на региона, с възможности за отдих, спорт, развлечение и балнеолечение. Можете да се възползвате от услугите на СПА центъра - кардио-васкуларно оборудване, просторни топлолечебни съоръжения, включващи сауна, турска баня, парна баня, египетска кална баня. Вечеря. Нощувка.

Ден 2:

Закуска. Свободно време за отдих в СПА центъра или разходка из Родопите.. Свободно време за използване на СПА центъра.Вечеря. Нощувка

Ден 3:

Закуска.Свободно време за отдих в СПА центъра.Вечеря. Нощувка.

Ден4:

Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. 


Вид помещения

Три нощувки

Пет нощувки

Седем нощувки

Двойна стая – човек

189.00 лв

305.00 лв.

413.00 лв.

Стая Делукс / Мансарда – 1човек

219.00 лв.

355.00 лв.

462.00 лв.

Студио – човек

234.00 лв.

380.00 лв.

511.00 лв.

Единично настаняване

282.00 лв

457.00 лв.

616.00 лв.

Цената e на човек и включва:

  • Съответния брой нощувки със ЗАКУСКА и ВЕЧЕРЯ на човек (по предварително изготвено меню);
  • ТРИ ФИЗИОТЕРАПЕВТИЧНИ ПРОЦЕДУРИ НА ДЕН – по лекарско предписание
  • Безплатно ползване на минерален басейн, джакузи, парна баня, сауна и фитнес;
  • Безплатен паркинг; Безплатен интернет;
  • Туристическа застраховка, туристически данък, ДДС;
  • Доплащане за Обяд-14.00 лв. на ден за възрастни, 8.00 лв. на ден за деца;
  • Безплатно настаняване на деца до 3 г.
  • Деца от 3 до 12 г. са без процедури и заплащат:  78,00 лв. за 3 нощ., 120,00 лв. за 5 нощ., 158,00 лв. за 7 нощ.;
  • Лица над 12 г. без процедури и заплащат: 156,00 лв. за 3 нощ., 240,00 лв. за 5 нощ., 315,00 лв. за 7 нощ.;

Цената НЕ включва:

Транспорт

Медицинска застраховка

Доплащане за вечери – 16 лв.

Доплащане за обяд – 14 лв.

Лични разходи


СПА центърът в хотел “Орфей” представлява всичко, което е свързано със здраве, красота, удоволствие. С модерния си стил и оборудване, СПА центърът е един от най – добрите в грижите за здравето.

Здравният комплекс предлага фитнес център, с най-новото кардио-васкуларно оборудване, просторни топлолечебни съоръжения, включващи сауна, турска баня, парна баня, египетска кална баня. Изпитайте удоволствието от нашите 16 специализирани вани с неповторимата Беденска минерална вода, обслужвани от професионално обучен персонал, 6 масажни стаи и джакузи.

Хотелът разполага с три външни басейна, единият от които е предназначен за най-малките гости на хотела, и два вътрешни, като единият е с олимпийски размери и е подходящ за състезания по плуване.

 

Природните продукти, с които разполага хотела, са двете минерални води – Девинска и Беденска, Варненска лиманна кал, Черноморска луга, биоклиматичен фактор, екопътеки.     Съвременната физикална медицина признава лиманната кал като най- силно действащ природно-лечебен фактор. За по-ефективно и комбинирано въздействие, предимно на хората със ставни, неврологични и гинекологични здравословни проблеми, комплексът предлага процедури с природни продукти от Черно море – Варненска лиманна кал и луга.  Освен индивидуалния подход към посетителя, се предлагат пакетни медицински услуги от готови програми за профилактика и лечение на заболяванията на опорно-двигателния апарат, нервната, дихателната и сърдечно-съдовата системи.         Всичко, което предлага балнеорехабилитационния комплекс „Орфей“ – Девин е на най-съвременно световно ниво и е ориентирано към укрепване здравето на хората.Какво може да се види в близост до Девин ?

Бачковски манастир

Бачковският манастир е вторият по големина и значимост български манастир. Разположен е на неголяма тераса, вдясно от поречието на Чепеларската река, до с.Бачково, на 10км от Асеновград и 30км от Пловдив. Това го прави изключително лесно достъпен и вероятно е най-посещаваният български манастир. Бачковският манастир „Успение на Пресвета Богородица”, е основан от севаст Григорий Бакуриани в 1083г. Още след основаването, в манастира е създадена и започва да действа книжовно-богословска школа. Григорий е успял да привлече в нея някои от изтъкнатите умове на времето си. За времето от основаването си до заемането на територията на манастира от турците, след падането на Пловдив в 1363г., той очевидно е запазил независимия си статут въпреки няколкократните му преминавания ту в български, ту във византийски ръце. Българските владетели не само са го зачитали, но и надарявали. Особено значителни дарения прави цар Иван Александър през първата половина на ХІVв., когато е признат за съктитор на манастира и негов портрет е изписан в манастирската Костница. Началото на ХVІІв. е времето, когато на Бачковския манастир е вдъхнат нов живот, обителта е основно обновена при игумените Матей и Партений. Препостроени са из основи съборният манастирски храм „Успение на Пресвета Богородица”, манастирската изба, трапезария и метохът в Асеновград.

Триградското ждрело, Ягодинска пещера, пещера Дяволското гърло

Перлата в сърцето на Родопите е Триградското ждрело. Уникалната природа спира дъха на всеки попаднал сред високите скали, скриващи на моменти слънцето от погледа. Ягодинската пещера е не по-малко впечатляваща. Дължината и е около 10км. Докато се разхождате във вътрешността и ще имате уникалната възможност да се насладите на причудливите образувания - сталактити, сталагмити и сталактони, които наподобяват Дядо Мраз, Снежанка и седемте джуджета, кулата в Пиза и други обекти от заобикалящия ни свят. Подземните езерца и не на последно място миниатюрните перлички са поредното богатство, което природата е сътворила дълбоко в земните недра.  След Ягодинската пещера можете да се отправите към Дяволското гърло. Според легендите Орфей слиза в пещера Дяволското гърло за да помоли Хадес - богът на смъртта - да освободи любимата му Евредика. Хадес се съгласил, но му поставил условие - да не се обръща назад, за да вижда Евредика, докато не излязат от подземното царство. Когато стигнали до Бучащата зала обаче, Орфей вече не чувал стъпките на любимата си и се обърнал да провери дали още върви зад него. Така обаче той я изгубил завинаги. Около пещерата можете да си закупите от местните производители сувенири, ароматни билки и мед.

Пловдив

Посещение на Пловдив – град, в който се преплитат древна история, млад дух и забързан пулс на ежедневието. Архитектурно-исторически резерват „Старинен Пловдив“, включен в списъка на 100-те национални туристически обекта, се намира в стария град на Тригълмието и включва 17 паметници от различни епохи. Стария Пловдив разкрива красотите на - крепостния комплекс на Небеттепе, античния стадион на площад „Джумаята”, форума на античния Филипопол, римските мозайки, Античния театър, Балабановата къща, къща „Хиндлиян”. Центъра и главната улица на Пловдив от своя страна предлагат приятни места за кафе и обяд, както и множество бутикови магазини за шопинг.гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7