Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
ПЕРЛИТЕ НА ШВЕЙЦАРИЯ
4 дни, ШВЕЙЦАРИЯ, Самолет

ПЕРЛИТЕ НА ШВЕЙЦАРИЯ

ЖЕНЕВА-ЛОЗАНА-МОНТРЬО

/3 нощувки; 4 дни; със самолет/

30.10.2020 – 02.11.2020 г.

Не, Женева не е столицата на Швейцария, както може би си мислите. Този шикозен, лъскав, космополитен град, разположен на брега на едноименното езеро, всъщност е третият по големина в Швейцария и има зашеметяващо международен пулс.
Наслаждаваща се на слънчевите лъчи и спокойното си разположение на брега на Женевското езеро, Женева е заредена със собствения си дух на стил и любов към приключенията. Интерес представляват Фонтанът в езерото - най-големият фонтан в Европа; часовникът от цветя - символ на часовниковата индустрия за града, чиито 6000 цветя се подменят всеки сезон; катедралата "Сен Пиер" - смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; монументът "Брунсуик"; Паметникът на реформаторите; статуята на ген. Дуфор, монументът на оръдията; музеите на архитектурата, историята на изкуствата, часовниците “Патек Филип”; островът на Жан-Жак Русо.

1-ви ден:
30.10.20 г.;
Отпътуване от летище София Терминал 1 в 1
3.20 ч. Пътува се с директен полет до Женева на Wizz air.Пристигаме в Женева в 14.55 ч.Трансфер от летището до хотела.Настаняване в Hotel des Horlogers, който се намира  на 3 минути пеша от много от водещите производители на часовници в Швейцария. Хотелът разполага с колекция от старинни часовникарски инструменти и предлага безплатен Wi-Fi. Стаите имат телевизор с плосък екран, минибар и самостоятелна баня. На по-малко от 5 минути пеша има голям обществен парк и множество магазини, кафенета и ресторанти.
Свободно време за опознаване на града.Нощувка.

2-ри ден:
31.10.20 г.;
Закуска.Сити тур-Женева.Посещение на някои от ключовите места в Женева: Женева е съвсем по швейцарски подредена, спретната, с цветя, с езеро и огромен фонтан – истинска европейска приказка, която очаква да бъде открита.
Но тя си има по-сериозна страна с многобройните седалища на международни организации, както и по-романтична – на брега на Женевското езеро и по уличките на стария град. Разходка с корабче из Женевското езеро –Включена в цената.
Часовникът от цветя - символ на часовниковата индустрия за града, чиито 6000 цветя се подменят всеки сезон; Катедралата "Сен Пиер"; музеите на архитектурата, историята на изкуствата, островът на Жан-Жак Русо.Свободно време в центъра на града. Нощувка.

3-ти ден: 25.0
9.2016 г.;
Закуска.Свободно време в Женева

 или Целодневна екскурзия –Перлите на Швейцарската ривиера-Лозана-Веве-Монтрьо и замъка Шато де Шийон*.
Лозана. Разположена на северният бряг на езерото, тя е 5-та по население сред градовете в Швейцария. Там се намира и централата на международния олимпийски комитет.Пешеходна разходка в столицата на Олимпийските игри и на кантона Во.

 Отпътуване за Веве – дома на шоколадите, седалище на гиганта Нестле, основан в града през  1867, където ще видите и паметника на Чарли Чаплин, свързан с последните дни от живота на великия актьор, прекарани в съседното селище Корсие.
Пътува се с местен влак.Продължаваме нашето пътуване.Посещение на най – впечатляващия и най – често сниманият замък в Швейцария Шато де Шийон Той се счита за една от най-важните реликви от миналото на Швейцария. Намира се между Монтрьо и Веве, замъкът е наистина интересна гледка и е на мястото на малка крепост, която се е използвала от охраната на важен търговски път за Италия през прохода Сен Бернар. Свободно време . Продължаваме своето пътуване за Монтрьо - перлата на Швейцарската ривиера,разположен на източния бряг на Женевското езеро. Оживен курорт на Швейцарската ривиера и важен културен център - предлага богата програма от културни развлечения - концерти, вариетета, балове;  В града се намира и паметника на Фреди Меркюри,който ще посетиме. Връщане в Женева, като транспорта отново ще бъде извършен с местен влак .Нощувка.

4-ти ден:
02.11.20 г.;
Закуска.Свободно време в Женева
до обяд.Освобождаване на хотелските стаи до 12.00 ч. и придвижване към Женевското летище.
15.30 ч. отпътуване за  София.
18.55 ч. кацане на летище София.


ЦЕНА
: 499НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ;
Цената включва:
Самолет
ен билет София - Женева - Женева – София  с полет на Wizz air,бесплатен ръчен багаж+10 кг.багаж+Приорити;
3 нощувки със закуски в хотел 
3***в Женева;

 трансфер  летище-хотел-летище;
За
страховка асистанс с покритие 10000 евро и Ковид 19 ;
безплатен билет за градски транспорт в Женева през цялото време на престоя;
туристическа програма на български език;
водач от агенцията Валенти7;

Цената не включва:
Целодневна екскурзия – Перлите на Швейцарската ривиера-Лозана-Веве-Монтрьо-замъка Шато де Шийон и транспорт до изброените градове и билет за замъка Шато де Шийон-85 CHF;
Туристическа такса City tourist tax: 3.30CHF на
човек на  ден ;

Информация за музейни такси:
• Жeнева - Катедралата Сен Пиер: вход – безплатен; изкачване на кулата – 5 CHF,
• Мезон Тавел – безплатно, деца до 18 г. – безплатно; -Музей на изкуството и историята – безплатно, разходка с корабче из Женевското езеро - 19.00 CHF, деца до 16 г. – 10 CHF;
• Лозана – Олимпийският музей – за възр. - 16 CHF, за деца от 6-16 г. – 10 CHF, пенсионери – 16 CHF, студенти – 12 CHF, за групи – 15.00 CHF;
• Катедралата: безплатно, Исторически музей на Лозана (Старият Епископски дворец): 8 CHF, ученици и деца под 16 г. – безплатен;
• Монтрьо – Шато де Шийон - вход за възр. – 12.50 CHF, деца 6-16 год. – 6.00 CHF, студ. и пенсионери – 10.00 CHF, за групи от мин. 20 тур. – 10.00 CHF;
• -Вадуц - влакче във Вадуц – 8 CHF – при група от 20 туриста, индивидуален билет 10.50 CHF, деца до 16 г. – 5 CHF

Забележка: Цените са калкулирани при курс 1 CHF = 1.
80 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена!гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7