Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Ледения остров за Белите нощи: Исландия 2020
8 дни, Исландия, АВТОБУС И САМОЛЕТ

 

Ледения остров за Белите нощи: Исландия 2020

обслужване на български език 

Много, много отдавна, преди в Исландия да изригне най-мощният вулкан в рамките на историческото време, норвежките викинги открили и населили Ледения остров. 

Не отхвърляйте пътуването до Исландия за неопределеното бъдеще!  Ледниците се топят... въпреки  конференциите за затоплянето на климата. А туристите стават все повече и повече. В близкото бъдеще  Северът на Европа  няма да бъде същият... 

Продължителност : 8 дни/ 6 нощувки/ 6 закуски/ 1 вечеря 

Дати на отпътуване :  14.06.2020 – 21.06.2020г.

ЦЕНИ ОТ -  4 954 лв / Промоционални цени, валидни  за записване до 03.02.2020

 

Маршрут : София – Кеплавик –Рейкявик - Водопада Гълфос - Долината на гейзерите - Националния парк Тингветлир - водопадите Скогафос и Селяландсфос –Ледниковата лагуна Йокулсарлон - ледника Ватнайокул –Egilsstadir - водопада Детифос – Хусавик - Северната Лагуна – Акурейри - водопада Годафос - езерото Миватн – Кеплавик - София

Къде ще спим?

Програмата е с шест нощувки, както следва : две нощувки в района на Рейкявик/ Selfoss, една нощувка в района на Скогарфос, една - в района на Ледниковата лагуна, една - в  Егилстадир и една в Myvatn.

Кои забележителности ще видим?

-          Рейкявик - сградата Хьофди, Кметството, Парламента, лутеранската Катедрала – Халгримскиркя, скулптурната композиция Солфар, градското езеро Тьорнин, концертната зала Harpa, знаменитата сграда Perlan

-          Синята Лагуна

-          Националния парк Тингветлир

-          Водопада Гълфос

-          Долината на гейзерите – Geysir

-          Водопада Селяландсфос

-          Водопада Скогафос

-          Ледниковата лагуна Йокулсарлон

-          Ледника Ватнайокул

-          Egilsstadir

-          Музея на минералите в Stodvarfjordur

-          Водопада Детифос

-          Хусавик

-          Езерото Миватн - Северната Лагуна

-          Акурейри - вторият по големина град след Рейкявик, наречен столицата на Северна Исландия и фиорда Скагафиордур.

-          Водопада Годафос

ПРОГРАМА :

Ден 1 : Полет до Исландия, Кеплавик

Сбор на летище София, Терминал 2 в 12.30 ч. Полет с прекачване до Кеплавик, Исландия. Пристигане в 23.20 ч., и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 2 : Разглеждане на Рейкявик, Синята Лагуна

Закуска. Разглеждане на най-северната столица в света  - Рейкявик. Ще видим сградата Хьофди където се е провела историческата среща между Михаил Горбачов и Роналд Рейгън, сложила край на Студената война, Кметството, Парламента, лутеранската Катедрала - Халгримскиркя, проектирана в съвременен стил, скулптурната композиция Солфар, градското езеро Тьорнин, концертната зала Harpa, знаменитата сграда Perlan – Перлата във формата на цвете. В горната й част има площадка за наблюдение с великолепна гледка към Рейкявик, кафене и въртящ се ресторант. Свободно време за обяд и разходка в града. Следобед отпътуване за Синята Лагуна /включен в цената входен билет и ползване на хавлия/.  Морската вода се просмуква през лавата, вследствие на което дълбоко под земята се образуват цели резервоари, където водата се нагрява до 240 градуса. Това е позволило построяването на геотермална централа, която използва природните ресурси в полза на хората. Тя достига 200 м широчина и няколко километра дължина. Средната температура на водата е 37 градуса, като леко се понижава само при ветровито време. Молекулите на силиция пречупват светлината и това е причината за млечносиния цвят на водата. Синята лагуна е най-популярното туристическо място в Исландия. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 : Златният пръстен – Водопада Гълфос, Долината на гейзерите, Националния парк Тингветлир, водопадите Скогафос и Селяландсфос

Закуска. Днешният ден е посветен на Златния пръстен – „визитната картичка” на Исландия. Очакват ви най-важните исландски забележителности: Националния парк Тингветлир, където на брега на красиво езеро  в 930 г. е основан най-старият демократичен парламент в света, ще видите и разлома Силфра - мястото на разминаване на северо-американската и европейската литосферни плочи: тук свършва Европа и започва Америка!  В долината на Гейзерите ще се доближим до Geysir - най-известния гейзер и причина за единствената исландска дума, еднаква на всички езици, тъй като дава собственото си име на всички горещи извори на планетата. Geysir е загубил предишната си активност, но в близост се намира Строхкур – активен гейзер, на чието шоу ще се насладим. Маршрутът продължава към Златния водопад Гълфос. Водата на ледниковата река Хвита пада от височина 32 м в тесен каньон. Продължаваме на югоизток към още два величествени водопада: Селяландсфос и Скогафос.  Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 4 :Южна Исландия - Ледниковата лагуна Йокулсарлон, ледника Ватнайокул

Закуска. Екскурзия до южните брегове на Исландия. Те ще ви очароват с цветущи поля, водопади, черни пясъчни плажове, рибарски селища. Ще видите  причудливите скали Рейнисдрангар, в Рейнисфяра ще се разходим по черния пясъчен плаж, ще се любуваме на пещерите и ятата птици, които гнездят в тях, на проблясващите в далечината ледници Мирдалсьокул и Ейяфятлайокул. Ще посетим националния парк Скафтафетл с водопада Свартифос и вулкана Гримсвотн, изхвърлил в 1998 г. стълб пара, висок 10 километра! След обяд ни очаква близка среща с айсбергите от Ледниковата лагуна. Тя се намира в подножието на южния език на най-големия ледник в Европа Ватнайокул. Ледникът бавно слиза към океана и се топи. Преди 50 години ледникът достигнал брега и откъсващите се от него айсберги започнали да отплуват в океана. Възможност за разходка на амфибия между големите сини и бели ледени блокове, които бавно се придвижват към откритото море. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 5 : Източна Исландия - Egilsstadir

Закуска. Днес ще се запознаем с долините и фиордите на Източна Исландия – стръмни склонове, заснежени планински брегове. По пътя ще посетим музея на минералите в Stodvarfjordur, а в района на селцето Djupivogur ще наблюдаваме птичи колонии. Настаняване в хотел в Егилстадир. В неговите околности се намира езерото Lagarfljot, където според легендата живее чудовище, подобно на Неси. Може да се организира екскурзия с корабче. Нощувка.

Ден 6 : Централна и Северна  Исландия, водопада Детифос, Хусавик, китово сафари, Северната Лагуна

Закуска. Продължаваме пътуването през централните планини на Исландия, където човешкото въображение е вдъхновено от представата за всемирното земно начало: девствени пейзажи с причудливи  образувания от лед,  вулкани и усещането за тишина във величествената пустош. При подходяща синоптична прогноза ще посетим Детифос, най-мощният водопад в Европа. Ще пътуваме покрай живописните заливи на Северна Исландия, за да стигнем град Хусавик, където по желание ще се включим в морско сафари за наблюдение на китове. Световният фонд на дивата природа посочва Исландия на едно от първите места в Топ 10 за фотосафари на китове. Денят ще завърши на езерото Миватн,  където за 1 час ще се отпуснем в прегръдките на геотермалната вода на Северната Лагуна /температурата на водата е +40 градуса, входът е включен в цената/.  Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 7 : Северна Исландия - Акурейри, водопада Годафос, езерото Миватн

Закуска. Обиколка на живописния район на езерото Миватн, известно с  популациите на водни птици и сюрреалистичните пейзажи от вулканична лава. Разглеждане на псевдократерите Skutustadir и образуванията от лава  Dimmuborgir, спирка на серните ями и езерата с кипяща тиня.  Ще преминем проходите за една запомняща се фотопауза на водопада Годафос – „Водопадът на боговете”.   Запознанство с град Акурейри, втори по големина след Рейкявик, наречен столицата на Северна Исландия и фиорда Скагафиордур. Следобяд отпътуване за Кеплавик. Трансфер до летището.

Ден 8 : Полет за България

 

Полет за София с прекачване. Пристигане в София в 13.55 ч. местно време.

Пакетни цени:

Вид настаняване

Промоционални цени, валидни

за записване до 03.02.2020

Стандартни цени

след 03.02.2020

Възрастен в двойна стая

2 530 евро / 4 954 лв

2 660 евро / 5 208 лв

Трети възрастен, настанен в двойна стая на доп. легло

2 328 евро / 4 558 лв

2 458 евро / 4 813 лв

Възрастен в единична стая

3 046 евро /5964лв

3 176 евро / 6 219 лв

Дете до 12 г., настанено с двама възрастни

2 245 евро / 4 396 лв

 2 375 евро / 4 650 лв

 

Цената включва: 

·         Самолетен билет София – Рейкявик- София, полет с прекачване

·         включен багаж: 1 брой малък ръчен салонен багаж с размери 40/20/25 см

·         1 брой чекиран куфар/чанта до 20 кг

·         Летищни такси

·         Всички трансфери летище - хотел – летище

·         Транспорт по горепосочения маршрут в Исландия с минибус/автобус

·         Водач-екскурзовод на български език по време на цялото пътуване

·         Екскурзовод в Исландия с превод на български

·         6 нощувки, както следва:

2 нощувки със закуски в хотел*** в района на Рейкявик/Selfoss , хотел Ork 3*+ или подобен

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел*** в района на Скогарфос, х-л Skogar 3* или подобен

1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Ледниковата лагуна, хотел Jokull  или подобен

1 нощувка със закуска в хотел*** в  Егилстадир, х-л Icelandair Herad, 3*+ или подобен

 

1 нощувка със закуска в хотел ***/**** в  Myvatn, хотел Fosshotel  4* или подобен.

·         Входна такса за Северната Лагуна

·         Входна такса с включени хавлии за комплекса Синята лагуна

·         Пътни такси за всички пътувания по маршрута

Цената не включва: 

·         Медицинска застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” със застрахователно покритие 10 000 евро /за лица над 65 г. има доплащане/: 16 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

·         Фотосафари на китове в Хусавик, 3-4 часа: в порядъка на  115 евро = 196 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

·         Амфибия на Ледниковата Лагуна: 59  евро = 116 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

·         Вечери и обяди: ориентировъчна стойност: 40-50-60 Е на човек /не се организират предварително/

·         Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

 

 Условия на резервация:

 

·         Депозит: 50% от пакетната цена при записване

 

·         Доплащане: до 26 дни преди дата на заминаване

 

Условия за анулация/прекратяване на договора:

 

В случай на отказ от пътуването или прекратяване на договора по вина на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ възстановява платената сума за пътуването, като удържа стойността на издадения самолетен билет /ако има такъв/ и допълнително удържа следните такси за отказ:

 

·         от деня, следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми – такса в размер на 100 лв на турист,

 

·         от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.

 

·         от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;

 

·         под 14 календарни дни 100% от общата цена на туристическия пакет;

 
гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7