Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Кападокия 2019 - Земята на приказните комини !
5 дни, Турция, Автобус

Кападокия 2019 - Земята на приказните комини

Автобусна програма: 5 дни/ 4 нощувки

Дати на тръгване: 30.10.19

 

ПРОГРАМА

1-ви ден 06:00 ч./ Отпътуване от София – автогара Сердика (бивш Трафик Маркет) по маршрут София – Пловдив – Хасково – Капитан Андреево - Анкара. Дневен преход.

Късния следобед пристигане в Анкара и настаняване в Хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден/ Анкара – Кападокия

07:30 ч. Закуска и освобождаване на хотела.

08:30 ч. Обзорна автобусна екскурзия на Анкара с лицензиран местен екскурзовод на български език (включена в цената): посещение на музея на Анатолийските цивилизации (не включва входни такси) – един от най-богатите на древни находки и артефакти музеи в света, Мавзолея на Ататюрк (не включва входни такси), Анкарската крепост –  смятана за един от най-запазените и най-добри примери на Византийско укрепление в наши дни. Свободно време за обяд.

Следобед отпътуване за Кападокия – земята на приказните комини, образували се преди милиони години вследствие на вулканичната дейност в региона. Причудливите земни форми и образувания, наречени туфи, превръщат пейзажа в сюрреалистична, приказна картина.

Почивка по пътя и фото-пауза при второто по големина езеро в Турция - Туз гьолу (Соленото езеро), разположено на 905 м надморска височина, от което се извлича около 70% от солта, консумирана в страната.

Пристигане в Кападокия и настаняване в Хотел 3*. Вечеря.

Възможност за посещение на подземен ресторант-традиционен ритуал на дервишите-по желание срещу доплащане.

НОЩНА ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА С  АВТОБУС НА КАПАДОКИЯ (включена в цената) – уникална възможност да се насладите на осветения приказен пейзаж.

 Нощувка.

3-ти ден/ Кападокия

05:00 ч. Полет с балон над областта Кападокия (по желание срещу доп. заплащане) – ще имате възможност да се насладите на изгрева на слънцето и играта на сенките по долините и причудливите природни форми + сертификат – 160 EUR / на човек.  Заплаща се на място.  Полетите с балони се реализират при подходящи климатични условия.

07:00 ч. Закуска.

08:30 ч. Панорамна обиколка с екскурзовод на български език с разглеждане на природните феномени в областта Кападокия (не включва входни такси за обектите): Долината Соджанлъ, осеяна със скални църкви, най-значимата от които е "Църквата с черните глави", получила своето име от "почернелите" лица на светците от иконите вследствие окислението на съставките на боята; Аванос – очарователно градче на двата бряга на р. Казълърмак, прочут като център на грънчарство. Разглеждане на Червената долина на Дервент с причудливите вулканични образувания. Посещение на местността Пашабаа – природен феномен с гигантски скални комини, Посещение на открития музей Гьореме със скалните църкви от 8 век; фото-пауза на панорамната площадка над Долината на гълъбите, посещение на крепостта Юч Хисар.

Късен следобед завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря.

След вечеря възможност за посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма –ориенталски танци, турски напитки, ядки и плодове. (по желание срещу доп. заплащане)

Нощувка.

4-ти ден/ Кападокия - Аксарай - Коня - Бурса

07:00 ч. Закуска.

08:00 ч. Освобождаване на хотела и отпътуване за Коня. По пътя посещение на подземния град  Деринкую (не включва входни такси за обектите) – до момента на територията на Кападокия са локализирани общо 40 подземни града, от които за посещение са отворени едва шест. Предполага се, че подземните градове са възникнали още през Бронзовата епоха, като първите заселници в местността са издълбавали дълбоки пещери във вулканичните скали, за да се предпазят от дивите животни и суровите зимни условия. В последствие тези пещери били свързвани чрез подземни тунели и лабиринти, образуващи подземни етажи. На по късен етап тези подземни структури са използвани от като убежище от подложените на гонения християни, които ги доразвиват и структурират, така че да поберат населението на цял град.

Отпътуване за Коня и пристигане около обяд. Кратка екскурзионна програма в Коня с разглеждане на забележителностите: Мавзолея на Мевляна – Джалал ад-Дин Руми, основател на Ордена на дервишите – символ на хуманизъм и толерантност, на разбиране и просветление (не включва входни такси за обектите):  Музея на дервишите , Руините на „Двореца на Алладин“ и джамията на Алладин.

Следобед отпътуване за Бурса - четвъртият по големина град в Турция, първа столица на османската империя и важен търговски център, разположен на западния край на древния път на коприната. Градът е популярен и като „родното място“ на традиционните турски специалитети – ореховката и искендер кебап. По пътя посещение на гроба на Настрадин Ходжа в градчето Акшехир.

Късно вечерта пристигане в Бурса, настаняване в Хотел 3*. Нощувка.

5-ти ден/ Бурса – Истанбул – България

07.30 ч. Закуска.

08.30 ч. Освобождаване на хотела и панорамна обиколка на Бурса с екскурзовод на български език (не включва входни такси за обектите):  Гробниците на основателите на Османската империя – Осман и Орхан; Зелената джамия; Улу джамия и Коза хан. Свободно време за разглеждане на красивите градски паркове и пазарите с ориенталски стоки и сувенири. Около обяд Отпътуване за България през Истанбул.

ПОСЕЩЕНИЕ НА ИЗВЕСТНИЯ НЕБОСТЪРГАЧ „SAPPHIRE” (включено в цената) - най-високата сграда в Турция, която в годината на завършването ѝ се нарежда на четвърто място по височина в Европа, докато към днешна дата вече е едва на 19 място. В небостъргача се помещават МОЛ с магазини на известни марки; заведения и ресторанти;  офиси; апартаменти за живеене на по-горните етажи; СПА и Уелнес център, но най-забележителното е 360 градусовата гледка, която предлага терасата на последния етаж, разположена на 238 м височина и намиращия се на същия етаж 4D симулатор на полет с хеликоптер над Истанбул – изживяване, което наистина си заслужава. (не включва входна такса за панорамната площадка и 4D киното)

Отпътуване за България. Пристигане в България след 22.00 часа

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛИ 3*:

Дати на заминаване

 Възр. в дв.стая

Единична стая

Тройна стая

2-ма възр. + 1 дете

(0 - 11.99)

 

04.09.2019; 

19.09.2019; 30.10.2019

 

425 лв.

580 лв.

1275 лв.

1190 лв.

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с туристически автобус;             
 • 1 нощувка на база закуска и вечеря в Анкара в хотел 3*;
 • 2 нощувки на база закуска и вечеря в Кападокия в хотел 3*;
 • 1 нощувка на база закуска в Бурса в хотел 3*;
 • Обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Анкара;
 • Обзорна автобусна и пешеходна обиколка на обектите в областта Кападокия;
 • Нощна панорамна автобусна обиколка с  екскурзовод на български език на Кападокия;
 • Туристическа програма в Коня;
 • Посещение на гроба на Настрадин Ходжа в Акшехир;
 • Обзорна обиколка на Бурса;
 • Посещение на небостъргача "Сапфир" в Истанбул (не включва входна такса за панорамната площадка и 4D киното);
 • Лицензиран местен екскурзовод на български език по време на пътуването;
 • Водач-придружител от Туроператора;
 • Медицинска застраховка на стойност 5000 EUR за лица до 64.99 год.
 • Гранични, пътни такси и паркинг.               

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 •     Разходи от личен характер;
 •     Напитки по време на храненията;
 •     Входни такси за туристическите обекти по програмата (заплащат се задължително в турски лири):

    -  Входна такса за Музей на Анадолските цивилизации
    -  Входна такса за Откритият Музей Гьореме и Скалните църкви
    -  Входна такса за Посещение на подземен град Деринкую 
    -  Входна такса за Посещение на крепостта Юч Хисар
    -  Входна такса за Мавзолея на Мевляна
    -  Вход за панорамна тераса на Небостъргача „Сапфир”
    -  Комбиниран билет панорамна тераса Небостъргача „Сапфир” и 4 D кино;

 • Посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма или ритуал на дервишите с традиционния танц сема - 50 лв;
 • Полет с балон над Кападокия –  160 EUR на човек (разходката започва в 05:00 ч. сутринта и трае около час, балонът се издига до 800 м и лети на различни височини);
 • Доплащане за мед. застраховка на стойност 5000 EUR за лица от 65 г до 69.99 г. – 5 лв.; за лица от 70 г до 84.99 г. – 10 лв.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ – сключва се по желание, съгласно условията и тарифите на застрахователната компания
   

*** ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност при актуализация и промяна на цените на входните такси на посещаваните обекти;

 • Валутен курс 1 лира = 0.39 лева (ориентировъчно)
 • За български граждани не се изисква виза за Турция.
 • За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница. Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 02/9355500

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • За лица над 18 г. задграничен паспорт, с валидност мин. 5 месеца от датата на отпътуване;
 • За лица под 18 г., пътуващи с двамата родители с различни фамилни имена, се изисква задграничен паспорт, оригинал и копие от акта на раждане на детето. Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
 • За лица под 18 г. пътуващи с един родител или без родители се изисква нотариално заверена декларация (копие и оригинал) от не пътуващия родител, удостоверяваща съгласието му детето да пътува извън България. Този документ ще послужи пред българските гранични власти

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 • Всички допълнителни екскурзии и посещения са по желание!
 • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език.
 • Музейните такси задължително се заплащат в турски лири! Препоръчително е обмяната на валутата да се извърши в България;
 • За посещението на подземния град Деринкую / Каймаклъ трябва да имате топъл пуловер или друга подобна дреха и удобни ниски обувки, които не се хлъзгат.
 • Посещението на Ючхисар е свързано с изкачване по наклон. Желателно е туристите да са с удобни обувки.;
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на екскурзиите, обявени в програмата, в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в  градовете;
 • Туроператорът не носи отговорност при промяна на цените на входните такси на посещаваните обекти;
 • При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт!;
 • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.;
 • Разпределението на местата в автобуса се осъществява по ред на записване. Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на туристите в автобуса.гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7