Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Слънчев уикенд на о-в Тасос - Гърция
3 дни, Гърция, Автобус

Уикендна о-в Тасос - Гърция

27.09.2019 - 29.09.2019
3
дни / 2 нощувки

Акценти по програмата:

Изумруден  остров - така най-точно може да се опише о.Тасос. Красивата природа, кристалната вода, чистите плажове, съхранените гръцки традиции и уникална храна  превръщат острова в една от най-желаните дестинации за български туристи.

1-ВИ ДЕН: София – Драма -Кавала – о. Тасос

Отпътуване от София в 7:00 часа от площад Александър Невски (ул. Оборище). Кратка почивка в град Драма с посещение на църква ‘Света Варвара’. Град Драма е известен с „Изворите на Св. Варвара”, намиращи се в центъра на града. На тяхно място в стари времена е имало храм, посветен на светицата, разрушен от турците, които искали да построят джамия. Тогава по чуден начин Бог попречил на кощунството – от разрушения храм започнала да избликва вода и се образували днешните, свързани едно с друго езера и извори. Руините на стария православен храм останали на дъното. В навечерието на празника на Св. Варвара, има обичай, всяко семейство в Драма да изработва малко корабче или лодка, в които поставят запалена свещ, и ги пускат във водите. Така във вечерния мрак по езерните води плуват стотици светещи пламъчета - символично запалени свещи в покрития от езерните води стар храм. Свободно време. Отпътуване за Керамоти. Пътуване с ферибот до един от най-красивите егейски острови – зеленият о.Тасос. Пристигане на острова. Настаняване в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела,на брега на морето. Нощувка.

2-РИ ДЕН: о. Тасос

Закуска. Свободно време или по желание - Обиколка на о.Тасос. Посещение на Манастир ’’Св.Архангел Михаил’ -  построен върху скала над морето в югоизточната част на Тасос, между Астрис и Алики. Основаването му датира от 13 век и е най-големият манастир на острова, привличащ много туристи не само заради старата църква и музей, а и заради красивите градини с изглед към морето. Най-ценната част от колекцията на малкия музей към манастира е парче пирон от разпятието на Исус Христос. Манастирът е женски и монахините следят стриктно посетителите да спазват дрес кода - дълги поли и покрити рамене за жените и дълги панталони за мъжете. Ако не сте подходящо облечени, ще ви дадат дрехи на влизане в манастира! Старата столица на острова - гр.Панагия - самобитно балканско градче. Посещение на фабрика за студено пресован зехтин. Посещение на фабрика за златни и сребърни накити, които се произвеждат само на острова. Вечерта - По желание посещение на таверна Августос с музика на живо и фолклорна програма, където под звуците на сиртаки ще потанцуваме и ще опитаме от вкусните гръцки гозби /по желание - срещу доплащане - 25 евро на човек/.Нощувка.


3-ТИ ДЕН:о. Тасос – Кавала - София

Отпътуване за България.Пешеходна туристическа обиколка на град Кавала: църквата "Св. Богородица", Пристанището; родната къща на Али Паша, който провежда значими реформи в Османската империя през 19 век; Акведуктът - построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 1550 г.; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време. Пристигане в България вечерта.

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 30.08.19! ЦЕНА: 179лв. на човек в двойна стая.
Цена след
30.08.2019 г. – 199 лв. на човек в двойна стая.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

           Транспорт с комфортен автобус;

           2 нощувкис 2 закуски в хотел Ralica 3*на о-в Тасос;

           Пешеходна разходка в Кавала;

           Пешеходна разходка в Драма и посещение на църква ‘Света Варвара’;

           Фериботни билети и магистрални такси в двете посоки;

           Застраховка "Защита при пътуване" на Мондиал Асистанс с покритие 10000 евро.

 

ЦЕНАТА  НЕ ВКЛЮЧВА:  

·         Обиколка на о.Тасос, с посещение на традиционна фабрика за производство на зехтин, манастира "Св. Архангел Михаил" и столицата Лименас – 10 евро;

·         Таверна Августос - 25 евро;

·         Вечеря в ресторанта на хотела;

·         Доплащане за медицинска застраховка на Мондиал Асистанс с покритие 10000 евро за лица над 65 години - 6 лв.

·         Входни такси за посещаваните обекти по маршрута.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Екскурзията се провежда при минимум 35 записани туристи!

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7