Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Сръбско парти! Екскурзия в 3 Балкански държави!
3 дни, СЪРБИЯ, Автобус

 

Септемврийски празници в 3 Балкански държави!България – Сърбия – Румъния

Дунавска приказка – Разходка с кораб по границите на възможното
3 дни / 2 нощувки (06.09.19 – 08.09.19)

София – Kладово – Железни врата – Турну Северин – Видин, Крепостта „Баба Вида“, Епиграфски център!

Акценти по програмата:
Едва ли някой би оспорил, че проломът Железни врата е сред най-живописните творения на природата, които могат да се видят в Европа. На това място по пътя си от Шварцвалд до Черно море Дунав грандиозно се всича в скалите и образува най-голямата клисура на Стария континент, наричана още Джердапската. В продължилата Бог знае колко битка и планината не се предала и притиснала яростните води на реката в мощната си хватка, като направила мястото още по-величествено.

1-ви ден
Отпътуване в 7:30 ч. от площад Александър Невски по маршрута: София – Видин – Неготин – Кладово – Сърбия.Пристигане в Кладово в късен следобяд. Пешеходна разходка в центъра на града,който еизвестен със многобройни културни и исторически паметници от Римска епоха - останки от моста на Траян и Траянова врата, римското укрепление Диана, крепостта Фетислам. Настаняване в Hotel Djerdap 3*. Хотела се намира на самия бряг на река Дунав, в центъра на Кладово. Всички стаи са с изглед към Дунав и към отсрещна Румъния. Свободно време за почивка или разходка в центъра на града. По желание, посещение на хидроенергийният възел Джердап I - Железни врата, която е измежду четирите най-големи хидроцентрали в света (не се заплаща вход). Желаещите да посетят съоръжението е необходимо да заявят посещението предварително в агенцията преди пътуването. Централата е стратегически обект и влизането в нея става организирано. Връщане в хотела. Вечеря на блок маса (включена в цената) с неограничена консумация на сръбски деликатеси и местни алкохолни, и безалкохолни напитки. Нощувка.  

2-ри ден
Закуска в хотела на блок маса. По желание и предварителна заявка - разходка с корабче по река Дунав (около 2 часа) през Железни врата - пролом на река Дунав, който представлява най-голямата речна клисура в Европа. Намира се на границата между Румъния и Сърбия, като разделя съответно крайните югозападни части на Южните Карпати и крайните северозападни разклонения на Стара планина. На това място, в продължение от 109 км., Дунав тече между планините в лъкатушната клисура, много стремително, като на редица места речното дъно е осеяно с подводни скали. При това пътуване усещането e, като преминаване през Скандинавски фиорди… От страната на Сърбия се намира Националният парк „Джердап“, а от страната на Румъния е разположен Природен парк „Железни врата“.
След разходката с кораба, връщане в хотела. Обяд*.

Свободно време за разходка и пазар или по желание екскурзия досъседна Румъния Турну Северин, Румъния (не забравяйте да носите лична карта със себе си). Разглеждане на Турно Северин и неговите забележителности. Селището на мястото на днешния град е съществувало през времето на римския император Домициан и се счита за най-старото римско селище на територията на днешна Румъния. Градът е основан от унгарския крал Ласло I и се намира срещу Кладово на Дунав. Насред града се издига кула, а до нея - стари казарми и затвор. Кулата е част от крепост, строена през XIII век. Тази кула дава средновековното име на града - Турну Северин. От римската Дробета са открити основи на сгради, терми и др. Връщане в хотела.  Връщане в Кладово. Гала вечеря (включена в цената) с неограничена консумация на сръбски деликатеси и местни алкохолни, и безалкохолни напитки, и музика на живо. Нощувка. 

3-ти ден
Закуска. Отпътуване за България – гр. Видин. Посещение на крепостта Бабини-Видини кули. Считана е за единствената изцяло запазена средновековна крепост в България. Разположена е на големия завой на река Дунав при града. Крепостта е служела за защита на град Видин през почти цялото Средновековие, силно е разширена и укрепена по времето на цар Иван Срацимир. Голяма част от сградите, построени по това време, са останали неразрушени. В днешния си вид крепостта се състои от две основни стени и четири кули (входна такса 5 лева - включва билет и доплащане за местен екскурзовод). Посещение на Епиграфски център и лапидариум, който се намира до крепостта "Баба Вида". (Не се заплаща вход.) Сградата е паметник на културата, била е османска фабрика за барут и е известна като „турския склад“. Там ще разгледаме археологически епиграфски ценности от началото на 19-ти век. Отпътуване за София в късен следобяд. Пристигане в София вечерта.

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!
Цена – 249 лв. на човек в двойна стая до 31.07.2019 г.
Цена след 31.07.2019 г. – 279 лв.
Доплащане за единична стая – 30 лв.

Цената включва:

·         Транспорт с комфортен автобус;

·         2 нощувки със закуска в Hotel Djerdap 3 * на брега на р.Дунав;

·         Гала вечеря с неограничено количество напитки на 06.09.19 г.;

·         1 обикновена вечеря на 07.09.19 г.;

·         Екскурзоводско обслужване по маршрута;

·         Туристическа програма в Кладово;

·         Посещение на хидроцентралата „Джердап 1“ - Железни врата (по желание);

·         Посещение на гр. Видин;

·         Посещение на Епиграфски център и лапидариум в гр. Видин;

·         Медицинска застраховка с Mondial Asistance с покритие 5000 евро;

·         Пътни и магистрални такси;

·         Представител от Валенти7 по време на пътуването;

Цената не включва:

·         Разходка с корабче по река Дунав  около 2 часа - 15 евро при минимум 35 записани туристи;

·         Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год. – 6 лв.

·         Допълнителна екскурзия до Румъния - Железни врата - Турну Северин - 10 евро при минимум 30 записани туристи.

 гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7