Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
ПЕРЛИТЕ НА ШВЕЙЦАРИЯ !
5 дни, ШВЕЙЦАРИЯ, Самолет

ПЕРЛИТЕ НА ШВЕЙЦАРИЯ

ЖЕНЕВА-ЛОЗАНА-МОНТРЬО-ЦЮРИХ-ЛЮЦЕРН-БЕРН

Самолетна екскурзия

01.11.2019 - 05.11.2019г.

 5 дни/4 нощувки

Насладете се на прекрасната гледка ,  страхотна и непокътната природа, на това незабравимо пътешествие в сърцето на Швейцария.

Програма:

1-ви ден:

Отпътуване от летище София Терминал 1 - 13:45ч. Пътува се с директен полет до Женева с полет на Wizz air– 15:20ч.Настаняване в хотел 3 *в Женева.

Сити тур на Женева.Посещение на някои от ключовите интересни за туристи места в Женева:

Женева е съвсем по швейцарски подредена, спретната, с цветя , езеро и огромен фонтан – истинска европейска приказка, която очаква да бъде открита. Тя си има по-сериозна страна с многобройните седалища на международни организации, както и по-романтична – на брега на Женевското езеро и по уличките на стария град.Старият град с историческия площад „Бург де Фур“; кметството и катедралата „Св. Петър“ – смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин. Разходка с корабче из Женевското езеро –Включена в цената.
Часовникът от цветя – символ на часовниковата индустрия за града, чиито 6000 цветя се подменят всеки сезон; Катедралата “Сен Пиер”; музеите на архитектурата, историята на изкуствата, островът на Жан-Жак Русо . Свободно време в центъра на града.

Нощувка.

2-ри ден:

Закуска.

Свободно време в Женева или целодневна екскурзия : Перлите на Швейцарската ривиера -Лозана– Веве– Монтрьо- замъка Шато де Шийон.
Лозана
- разположена на северният бряг на езерото, тя е 5-та по население сред градовете в Швейцария. Там се намира и централата на международния олимпийски комитет. Време за разходка. Туристическа програма в Лозана до обяд. Пешеходна разходка в столицата на Олимпийските игри и на кантона Во с посещение на Катедралата, Шато Сент Мер, стария Епископски дворец, църквата Св. Франсоа. Фотопауза на замъка Уши. По желание посещение на Олимпийския музей.
Отпътуване за Веве – дома на шоколадите, седалище на гиганта Нестле, основан в града през  1867, където ще видите и паметника на Чарли Чаплин, свързан с последните дни от живота на великия актьор, прекарани в съседното селище Корсие.
Пътува се с местен влак . Продължаваме нашето пътуване . Посещение на най – впечатляващият и най – често снимания замък в Швейцария Шато де Шийон . Той се счита за една от най-важните реликви от миналото на Швейцария. Намира се между Монтрьо и Веве, замъкът е наистина интересна гледка и е на мястото на малка крепост, която се е използвала от охраната на важен търговски път за Италия през прохода Сен Бернар. Свободно време . Продължаваме своето пътуване за Монтрьо – перлата на Швейцарската ривиера , разположен на източния бряг на Женевското езеро. Оживен курорт на Швейцарската ривиера и важен културен център – предлага богата програма от културни развлечения – концерти, вариетета, балове . В града се намира и паметника на Фреди Меркюри , който ще посетим. Връщане в Женева, като транспорта отново ще бъде извършен с местен влак.

Нощувка.

3-ти ден:

Закуска.

Освобождаване на хотелските стаи.Отпътуване за Цюрих – най-големия град в Швейцария, символ на свободната мисъл и международния банков център.

Пристигане в Цюрих по обяд , настаняване в хотел 3*. Туристическа програма в Цюрих: посещение на улица „Банхофщрасе“ – основна търговска артерия на града с елегантни магазини, скъпи бутици и банки от световна величина, наричана „витрината на Европа“; продължаваме с парк „Линденхоф“ – оазис на спокойствието в сърцето на стария град и мястото, където римляните строят първото си укрепление; църквата „Фраумюнстер“ – част от стар бенедиктински манастир, основан от Лудвиг Немски в края на 9 в.; църквата „Гросмюнстер“ – кратко завръщане във времето на Реформацията и един от символите на Цюрих. Свободно време в центъра на Цюрих .

Нощувка.

4-ти ден:

Закуска.

Свободно време в Цюрих  или целодневна екскурзия по желание – Берн – Люцерн - Гордоста на конфедерация . Отпътуване за Берн столица на Швейцария и част от Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Туристическа програма: Бундесхаус – сградата на швейцарския парламент ; кулата „Кефигтурм“, част от градските защитни стени ; улица „Марктгасе“ със знаменитите фонтанчета; часовниковата кула; кметството; къщата на Айнщайн; катедралата – най-голямата и значима църква в Швейцария от късното Средновековие; Мечите ями – гордостта на Берн.Свободно време в центъра на Берн.

След обяд отпътуване за Люцерн – най-романтичният град в Швейцария .Тесните калдъръмени улици, изящните кули и покрити мостове, живописните площади и фонтани пресъздават средновековния дух на града и дават основание да бъде определян, и като един от най-красивите в Швейцария. Пешеходна разходка в Люцерн : Умиращият лъв на Люцерн – скулптурна композиция, посветена на швейцарските гвардейци, загинали при щурма на двореца „Тюйлери“ в Париж, „най-тъжното и вълнуващо парче камък в света“ според Марк Твен ; Покритият мост с водната кула – най-сниманият туристически обект в Швейцария; Ренесансовата сграда на кметството и живописните площадчета в стария град.

Прибираме се в Цюрих вечерта . Свободно време за вечеря.

Нощувка.

4-ти ден:

Закуска.

Свободно време за последни разходки в Цюрих. Освобождаване на хотелските стаи към 12.00 ч.

Отпътуване за София с директен полет на България ер - 16.45 ч. Пристигане на летище София - 19:50ч.

 

ЦЕНА на ранни записвания до 30.06.19г.: 699€ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ;

Капаро при записване – 50% от цената;
Цената включва:

·         Самолетни билети  София – Женева – София  с полет на Wizz air с  ръчен багаж и багаж 10 кг.на колелца;

·         2 нощувки със закуски в хотел  3*** в Женева;

·         Разходка с корабче по Женевското езеро;

·         2 нощувки със закуски в хотел  3*** в Цюрих;

·         Застраховка „Защита при пътуване“ на Мондиал Асистанс с покритие 10000 евро ;

·         Безплатен билет за градски транспорт в Женева през цялото време на престоя;

·         Туристическа програма по маршрута на български език;

·         Трансфери  летище-хотел-летище в Женева и Цюрих;

·         Водач от агенцията.

 

 

Цената не включва:

·         Целодневна екскурзия – Перлите на Швейцарската ривиера-Лозана-Веве-Монтрьо-замъка Шато де Шийон и транспорт до изброените градове и билет за замъка Шато де Шийон- 79 евро;

·         Целодневна екскурзия Берн-Люцерн-Гордоста на конфедерация-75 евро;

·         Туристическа такса / City tourist tax / : 3.30CHF на ден;

·         Чекиран багаж 20 кг;

Информация за музейни такси:
Жeнева – Катедралата Сен Пиер: вход – безплатен; изкачване на кулата – 5 CHF,
• Мезон Тавел – безплатно, деца до 18 г. – безплатно; -Музей на изкуството и историята – безплатно, разходка с корабче из Женевското езеро – 19.00 CHF, деца до 16 г. – 10 CHF;
• Лозана – Олимпийският музей – за възр. – 16 CHF, за деца от 6-16 г. – 10 CHF, пенсионери – 16 CHF, студенти – 12 CHF, за групи – 15.00 CHF;
• Катедралата: безплатно, Исторически музей на Лозана (Старият Епископски дворец): 8 CHF, ученици и деца под 16 г. – безплатен;
Монтрьо – Шато де Шийон – вход за възр. – 12.50 CHF

·         Забележка: Цените са калкулирани при курс 1 CHF = 1.75 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена!

·         Туроператорът запазва правото да прави промени в реда на екскурзията, по време на програмата.
гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7