Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Незабравима Южна Индия
14 дни, Индия, Самолет

Незабравима Южна Индия – с Библиотеката с Палмовите листа!

Ченай - Махабалипурам - Пондичери - Танжор - Тричи -

Мадурай –Теккади - Кумараком -  Кочин - Мумбай

19 януари–01 февруари 2020 - 12 нощувки / 14 дни

С посещение на библиотеката „AGASTYA NADI JYOTISHAM“, в която се съхраняват палмови листа, на които според поверието, е записана съдбата на всеки човек, и среща с четците на палмовите листа, които ще ни разкажат за предишните прераждания и бъдещето. И още – древни храмове, музеи, рибарско селище, Кхатакхали танци, вкусна кухня, чаени плантации, Градината на подправките, Резервата Перияр, Аюрведа процедури, мегаполиса Мумбай и пещерите.


Ден 01 / Отпътуване от София, 14:10

 

Ден 02 /  Ченай
ПристиганеЧенай – 08:15

Пристигане в Ченай. Посрещане, помощ на летището и трансфер до хотела за почивка след полета.

По-късно - запознаване със забележителностите на Ченай, Църквата Свети Тома– построена в чест на Св. апостол Тома,който обърнал в християнство над 17 000 човека, между които и мнозина измежду висшите индийски съсловия.

Капалешвар Темпъл- Светилище на бог Шива, в който според традицията, при ритуала на поклонение в петък на богинята Карпагамбал – едно от превъплъщенията на Сарасвати – богинята на благополучието, се принася венец от „златни монети“. Храмът е емблема на дравидския стил архитектурата с величествена  gopuram ( кула) .

В двора на храма е святото дърво Punnai , едно от най-старите дървета в Ченай.

 

Форт Сейнт Джордж – двете му части: църквата St. Mary построена през 1680 година, най- старата англиканска църква в Индия,  и Фортът – музей. Конструкцията на сградата е завършена през 1795 и служи като Мадрас съкровищница на Мадрас – старото име на Ченай,  а големия салон на горния етаж е бил място за срещи с обществеността , и за забавления. Днес крепостта музей показва множество артефакти като монети , медали , картини , писма и още много другиот колониалния период . Има банкетна зала в сградата на крепостта , наречена Уелсли Хаус , кръстена на  Ричард Уелсли, генерал-губернатор на Индия. Има  4,5 м статуя на бог Cornwallis в предната част на музея, която е художествен шедьовър. Докарана е до Индия от Великобритания  с кораб. Изобразява  сцена с ТипуСултан , двамата му сина и служители на Британската Източноиндийска компания.

Минаваме покрай Марина бийч, с естествената красота на пясъка – с дължина 14 км и редуващи се край него магазини и ресторанти с морска храна, широката крайбрежна алея и красивите градини на брега на морето привличат туристите.

Ченай – Махабалипурам 80 км 1 ч. 15 мин.

Нощувка в Махабалипурам.  

 

Ден 03 / Махабалипурам

След закуска – забележителностите на Махабалипурам

Махабалипурам – малък, тих крайбрежен курорт, с уникалния храм  Shore (Крайбрежен) Храм от 7-ми век , много приятен плаж и някои от най-красивите в света храмове, изрязани в скалите.  Разположен на брега на Бенгалския залив, Махабалипурам е бил най-оживеното пристанище през 1-ви век. Тук са се обучавалии строителите на храмове, Посещение на седемте храма в стил Пагода, обливани от вълните на морето, и седемте храмови колесници, група монолитни паметници и фигури на животни, изрязани в скалите, най-ранни образци на Дравидската архитектура. Те са построени с голям ентусиазъм само за един век през времето на крал Нарасимбхаварман Първи. Обиколката приключва  с фотографиране на красивия Shore (Крайбрежен) Храм в светлината на залеза.

Нощувка в Махабалипурам.

 

Ден 04 / Махабалипурам – Пондичери

След закуска – отпътуваме за Пондичери. (162 kм/4 часа) 

Пондичери, който до 1950 г. е бил преден пост на Френската морска империя, е много различен от от останалата част на Тамил Наду, чувствате се като в друга страна! Този оживен крайбрежен град е съставен от две части: стара  – Белият град – със елегантните френски постройки, ресторанти и административни сгради, и и Черният град – на запад от канала, където отново сте в Индия.  Ще посетим Ботаническата градина, църквата Светото сърце на Исус (Eglise De Sacre Coeur De Jesus) и Ашрама на Шри Ауробиндо. По-късно – посещение на Ауровил или Градът на зората. Проектиран от френския архитект Роже Арже, това е съвсем нова концепция за за обучение и градски живот.

Нощувка в Пондичери.

 

Ден 05 / Пондичери -  Танджор

След закуска – отпътуваме за Танжор (177-kм/4½ часа) 
Пристигане в Танжор и трансфер до хотела. Следобед – обиколка на Танжор – столица на Чола Империята от от 10-ти до 14-ти век.  Кралят на Чола Раджа Чола, който е управлявал от  985 дo 1016, е построил най-големите 74 храма
. Започваме с  Брахадеешвара храм, посветен на Шива - вече 10 века учените умуват как е построено изграденото от гранит гигантско светилище, в което могат да се поберат 8 европейски дворци.  Кулата му се издига на повече от 62 метра, в основите и е вграден монолитен гранитен блок, който тежи 80 тона.

Нощувка в Танжор.

 

Ден 06 / Посещение на селището на четците на палмови листа –89 км, 1,5 часа

 

След закускаПосещение на библиотеката „AGASTYA NADI JYOTISHAM“, в която се съхраняват палмови листа, на които според поверието, е записана съдбата на всеки човек, и среща с четците на палмовите лист, които ще ни разкажат за предишните прераждания и бъдещето. Възможност за получаване на предсказание – по желание, срещу допълнително заплащане.

По-късно -отпътуваме за Тричи - 151 км, 2,5 часа

Пристигане в Тричи и трансфер до хотела.

 

Ден 07 /Тричи – забележителности, Тричи – Мадурай 137 км 2 ч.

 

Запознаване със забележителностите  на Тричи  -  посещение на величествения „ Rock Fort Temple който се извисява на повече от 83 метра върху скала. Стъпалата, изрязани в скалата, извеждат до храма. На първото ниво са руините на огромна зала, взривена през 1772 г. На следващото ниво е светилището Матрубутешварер, посветено на Шива, и на върха на хълма - Uchhi Pillayar Koil – храм, посветен на Ганеша, откъдето се разкрива чудесна гледка към града. Следобяда – отпътуваме към Мадурай.

Мадурай е на повече от 2500 години и е вторият по големина град в Тамил Наду – древен културен и научен център. Градът е планиран във формата на лотос.  Разположен терасовидно на бреговете на река Вайгай, Мадурай е древната столица на Кралете на Пандия. Легендатаразказва, чекапки вълшебен нектар или "мадхупадатпоземятаоткъдрицитенабогШива. Нектарът, койтопадалпоземята, билтолковасладък, чемястотобилонареченоМадхурапури – страната на нектара, коетовпоследствиестанало  наМадурай. Сега той е значим бизнес център. Славата на Мадурай е Менакши Сундарешвара – комплекс от храмове, които са посветеи на богинята Менакши, нейния съпруг Сундарешвара, и нейния  небесен брат – бог Вишну.
Храмът Менакши е зала с близо хиляда колони. Може да се насладите на изгледа с цветове и звук от храма Тирумала Наик, или да посетите хълмовете Алагар и Тирупура – скалния храм. Вечерта, слушайте характерната храмова музика в Тирупа Ракундрам.

Нощувка в Мадурай.

 

Ден 08 / Екскурзия до Рамешварам 172 км 3 часа
Сутринта – екскурзия до острова Рамешварам, и храма Ramanathaswamy Temple – храмът е посветен на Шива и е един от данайсетте храма – Джотирлинга – където Шива е въплътен във формата на Джотирлингвам, или –Стълб от Светлина.

Нощувка в Мадурай.

 

Ден 09 / Мадурай – Теккади (резервата Перияр). 137 км 2 ч 30 мин

Рано сутринта – разходка с лодка в известния резерват Перияр, за да видите животните и птиците, живеещи в него.

Разположен в региона на хълмовете Кардамом, Западни Гхати, Перияр е един от най-известните резервати за диви животни в Индия, разположен е върху площ от 777 кв. км. Тук обитават диви слонове, индийски елен, дива свиня, мангуста, летящата катерица малабар и почти 300 вида птици. В парка има също леопарди и намаляващ брой тигри, но те рядко могат да бъдат зърнати от посетителите. Паркът се намира на 75 мили югоизточно от Кочин на надморска височина между 900 - 1800 метра. По ирония на съдбата резерватът е създаден от кралското семейство Траванкор, за да запазят своите любими ловни полета от растящите чаени насаждения. 

Нощувка в Теккади.

 

Ден10 / Теккади – Кумараком 150 км 4 часа

Сутринта с автобуса се отправяме към Кумараком, през ветровитите възвишения на Гхатите, обрамченис проспериращи чаени плантации, и достигаме през полетата с нискорастящи палми и оризища до Кумараком (150 км/ 4 часа), по пътя посещение на чаена плантация.  Кумараком – красиво селце, разположено на приказното езеро Вембанад, със старинни къщи и кръстосано от водни канали.  близо до Котаям. Отсядаме в един от курортите на лагуната. Успокояващата картина от води, канали и езера  прелага усамотение, за да се насладите на природата в най-добрия и вид. Аюрведа процедури в Аюрведа центъра на хотела.

Нощувка в Кумараком.

 

Ден11 / Кумараком – Кочин 56 км 1ч 30 мин

Пристигане в Кочин и трансфер до хотела.

Сутринта пътуване с автобус до Кочин. Кочин, който е известен като Кралицата на Арабско море, и е първото място в Индия, в което се заселват европейци. Обрамчен от лагуните и очароващ със старинния си вид, този град е примамвал велики мореплаватели. От незапомнени времена араби, китайци, холандци, британци и португалци са акостирали в Кочин и са оставяли своя отпечатък върху града.  Модерният Кочин е прекрасна пъстра мозайка от безброй влияния.

В същото време това е най-космополитният град и търговска столица на Керала, очарователна смесица от култури. Пристигане и трансфер до хотела.

По-късно запознаване със забележителностите на Кочин, включва:

1. Дворецът Хил Палас е археологически музей, най-старият в Керала и първият за национално наследство. (затворен е в понеделник).
2.
Китайските рибарски мрежи, уникален начин за ловене на риба с огромни конзолни мрежи, издигнати между  1350 и 1450 г. от екипажа на търговски кораби  от двора на Кублай хан, китайски владетел.
3.
Базиликата Санта Круз, тази историческа църква е построена от португалците и била издигната като катедрала от Папа Павел IV през 1558 г. Папа Йоан Павел II я провъзгласил за Базилика през 1984 г.
4.
Еврейската Синагога, построена през 1568 г.,това е най-старата Синагога в Индия. (затворена в събота и на еврейски празници). Зоната около синагогата, наричана Еврейски град, е център с магазинчета за подправки и занаятчийски произведения.
5.
Дворецът Матанчери (Холандския дворец), построен от португалците през 1557 г. (затворен в петък).

Вечерта – ще гледаме изпълнение на Катхакали танци – Катхакали е танц, който има 2000 годишна история, с повече от 100 „мудри“ – жестове, изобразяващи  божества, демони, герои, героини и крале – всеки от танците представя откъси от Махабхарата и Рамаяна, двата Хиндуистки епоса.

Нощувка в Кочин.


Ден12 / Кочин – Мумбай – полет

Трансфер до летището в Кочин - за полет до Мумбай. След пристигане –запознаване със забележителностите на Мумбай, придружени от екскурзовод. Джуху и плажа Чоупати, Портата на Индия, Висящите градини, гарата Виктория Терминус, Дхоби гхат, Джамията Хаджи Али. Трансфер до хотела и настаняване.

Нощувка в Мумбай. 

 

Ден13 / Мумбай -  забележителности

Круиз през пристанището до Остров Елефанта и прочутите пещери, с каменни резби и скулптури, датирани от 550 г. сл. Хр. Вечеря. Нощувка в Мумбай. 

 

 

Ден14 /Трансфер до летището за полета Ви към дома. 04:15 - Полет Мумбай – София, София – Пристигане в 13:45


Ценови лист и плащане

 

Валидност19 януари – 01 февруари 2020

 

Брой пакети

Цена на база хотели Де лукс

08-15пакета на човек в двойна стая

5670 лева

Доплащане за самостоятелна стая

1078 лева

 

Цената е валидна при записани минимум 8 туристи.  

 

Chennai

Ibis Hotel или подобен

mailto:www.accorhotels.com/

01

Mahabalipuram

Indeco или подобен

www.indecohotels.com

02

Pondicherry

Hotel Anandha или подобен

http://www.anandhainn.com/

01

Tanjore

Hotel Sangam или подобен

www.sangamhotels.com

01

Trichy

Hotel Sangam или подобен

www.sangamhotels.com

01

Madurai

Hotel Sangam или подобен

www.sangamhotels.com

02

Thekkady

 Grand Thekkady или подобен

http://www.grandthekkady.in/

 

01

Kumarakom

Cocobay Resort

 или подобен

http://www.cocobayresort.net/

01

Cochin

Hotel The Fern или подобен

www.beaumondefernhotel.com

01

Mumbai

Hotel Water Stonesили подобен

https://waterstoneshotel.com/

 

02

 

ЗАПИСВАНЕ – 2 месеца преди началото на тура,  АВАНС 50%, ОКОНЧАТЕЛНО ПЛАЩАНЕ – ДО 1 месец преди началото на тура.

 

При нас може да сключите застраховка „Отмяна на пътуване“.


Цена – включени / невключени:

 

Цената включва:

 • 13 нощувки с настаняване в двойна стая в хотелите категория Де Лукс – 4*
 • Самолетни билети и летищни такси за полетите София – Ченай, Кочин – Мумбай  и Кочин  – София
 • медицинска застраховка
 • Виза за Индия

o   Закуска – бюфет всеки ден на всички места в хотелите

o   Останалите хранения - (обяд или вечеря) ще бъдат сервирани в хотелите / местни ресторанти.

o   Входни такси за всички посещавани обекти (еднократно) според описанието на маршрута

-          Ченай:Държавния  музей + Фортмузей

-          Махабалипурам:- Шоретемпл

-          Пондичери: - Държавния  музей + Фортмузей

-          Тричи:- Темпл артмузей + Шрирангаммузей

-          Танжор – Галерията на изкуствата и Кралския музей, Tanjor Art Gallery + Royal Museum

-          Мадурай:- ТхирумалайНаякПалас + МенакшиПалас + Музея на изкуствата

-          Кумараком:- Кумараком – резерват за птици

-          Кочин:- ХоландскияДворец + Индо - португалскияМузей

-          Мумбай: Музеят на Принца на Уелс, Мани Бхаван & Елефанта – пещери

-          01 трансфер с мини влакче до Елефанта пещерите в Мумбай

 • Обслужване от английски говорящ местен екскурзовод, съпровождащ ви по време на обиколките и екскурзиите според описанието на маршута.
 • Водач – преводач на български при група над 10 човека
 • “Добре дошли” според местните обичаи на летището при пристигане - с венци
 • Една бутилка (1 литър) минерална вода всеки ден при обиколките и екскурзиите
 • Наш представител за посрещане при всяко пристигане и заминаване и трансфери
 • Всички трансфери, екскурзии и обиколки ще бъдат с климатизиран транспорт- Темпо - травелър.
 • Пътни такси, такси за паркинг, гориво, и междущатски такси 
 • Всички обичайно прилагани такси, вкл. Държавни такси

 

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер като товарене, пране, телефон и факс разговори,алкохолни/безалкохолнинапитки, фотоапарат/видеокамера такси при посещение на обекти, медицински разходи, свръхбагаж, застраховки и др.
 • Всички хранения извън отбелязаните по-горе
 • Такси за фотоапарат и видеокамера
 • Всички други услуги, неупоменати като включени
 • Такса за пренасяне на багаж в хотелите, жп гарите и летищата. 
 • Цените са валидни само за периода, който е указан по-горе.

 

Забележки:

o   Времето за настаняването и напускането на хотелите е  12 часа на обяд.

o   Цените могат да бъдат променяни съобразно с промяната на разходите.

o   Разчетите включват само нещата упоменати в описанието на маршрута Ви.

o   Бакшиши за екскурзовода, шофьора и помощника – около US$ 8на ден, общо 96 $  

o   Моля, отбележете, имената но хотелите, упоменати по-горе само показва, че нашите цени са базирани на използуването на тези хотели. Това не бива да се тълкува, че във всички случаи се потвърждава настаняването в тези хотели, докато не получите потвърждение от нас за резервацията Ви. В случай, че някой от упоменатите хотели не е наличен по време на запитване за резервация, ние ще направим алтернативно настаняване в подобен или по-добър хотел, и ще Ви уведомим за разликата в цените увеличение/намаление.

 

o   В случай на колебание на валутните курсове или изменение на държавните такси, или цените на горивата, си запазваме правото да променяме цената на тура. гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7