Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Гръцка приказка - Солун, Уранополи, Аспровалта, Ставрос и Круиз с кораб до Атонските манастири
2 дни, Гърция, Автобус

Гръцка приказка -
Солун, Уранополи, Аспровалта, Ставрос,
БОНУС !!! - Круиз с кораб до Атонските манастири – ВКЛЮЧЕН В ЦЕНАТА!!!

2 дни/1 нощувкa
18.05.2019 - 19.05.2019 г.

Акценти по програмата:

Една идея за  двудневна екскурзия на гръцкото крайбрежие - недалеч от България, в спокойното крайбрежно градче Аспровалта, което се намира на брега на Егейско море, в Орфанския залив. Това е едно от онези малки градчета, които можете да срещнете навсякъде из континенталната част на Гърция и които носят очарователна атмосфера на гръцкото гостоприемство.

Природата в района на Аспровалта е като парченце от Рая - около града ще откриете над 30 км плажове, а фонът е доминиран от зелени хълмове и от 2000-метрови планински върхове. Орфанският залив е едно от най-чистите места по гръцкото Егейско крайбрежие - повечето плажове тук имат син флаг.

Ще имате възможност да разгледате хотел Свети Георги 4* в Аспровалта. Ще се разходим в гр. Солун, гр. Ставрос, както и в живописното селище Уранополи, разположенo на трети ръкав на полуостров Халкидики, на малко пристанище в подножието на единствената по рода си монашеска общност - Света гора.

В програмата е включен и Круиз - Атонски манастири. Ще имате възможност да видите от кораба 8 манастира, разположени по източния бряг на Света Гора и да чуете интересни разкази на български език за всеки от манастирите. По време на круиза ще видим и  величественият връх Атон.

 

1-ви ден (18.05):
Отпътуване от гр. София в 07:30 часа от пл. Александър Невски (в участъка на ул. Оборище)  по маршрут София - Солун.  
Пристигане във вторият по големина град в Гърция - Солун преди обяд. Панорамна обиколка на града - Бялата кула, в миналото носела имената Кулата на кръвта и Червената кула, в нея се помещават интересни музейни експонати от Византийската епоха. Кулата е наречена така, след като един затворник я измил цялата в замяна на свободата си. Следва посещение на известната църква “Св. Димитър” - построена върху римският затвор, в който е пострадал Светецът и където е бил гробът му. Днес мощите му се съхраняват в църквата, а подземията са отворени за посетители – реставрирани и учудващо добре запазени. Пешеходна разходка в красивия Солун, свободно време в центъра на града за обяд. Отпътуване за Аспровалта.
Пристигане в Аспровалта следобяд.
Настанявяне в хотел St. George 4*. Свободно време за разходка и опознаване на курорта Аспровалта.
В късен следобяд – разходка до близкия гр. Ставрос, центъра на който е изпълнен с рибни таверни. С предварителна заявка и допълнително заплащане (25 лв.) – вечеря с тристепенно меню в автентична таверна в гр. Ставрос.
Връщане в хотела в Аспровалта. Нощувка.

 

2-ри ден (19.05):

Закуска.
Целодневна екскурзия до живописното селище Уранополи, разположенo на трети ръкав на полуостров Халкидики, на малко пристанище в подножието на единствената по рода си монашеска общност - Света гора. Пешеходна разходка в града. БОНУС!!! Круиз - Атонски манастири – ВКЛЮЧЕН В ЦЕНАТА! Отплаването е от пристанище, което се намира наблизо. Слушайки разказа на гида за основаването на манастирите и живота на монасите, ще имате възможност от палубата на кораба да се насладите на прекрасната гледка на манастирите, построени по стръмните склонове, близо до морето. На разстояние 500 метра можете да видите осем от двадесет съществуващи манастири и да се полюбувате на девствената природа на този полуостров. Круиза дава възможност да видите величествения връх Атон, както и да се запознаете с историята и архитектурата на Атон, където се съхраняват дълбоко почитани и добре познати руски чудотворни икони на Дева Мария. Връщане на пристанището около 17:00 ч.
Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 

Цена: 119 лв. на човек в двойна стая.

 

Цената включва:

·  1 нощувкав хотел St. George 4*в Аспровалта;

·  1 закуска на блок маса;

·  Туристическа програма в гр. Солун;

·  Целодневна екскурзия до Халкидики - 3 ръкав –гр. Уранополи и Круиз по Атонските манастири – вкл. в цената;

·  Представител на Валенти7 ЕООД по време на пътуването.

Цената не включва:

· Сити такса – 1,5 евро на човек – заплаща се от туристите на рецепция на хотела;

·          · 1 вечеря в таверна „При Лефтери“ в гр. Ставрос, с тристепенно меню – 25 лв.

·  Разходи от личен характер;

·  Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ на Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро.

 гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7