Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Карнавалът във Венеция 2019 г. - Полетът на Ангела
5 дни, Италия, Автобус

Карнавалът във Венеция 2019 г. 

Полетът на Ангела и посещение на Падуа и Верона

Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Дати на провеждане: 20.02.2019 - 24.02.2019;

Програма:

1 ден:  6:00 ч. - Отпътуване от София Автогара Сердика. Пристигане в района на Венеция, настаняване в хотел, нощувка.

2 ден:  Закуска.

Отпътуване за Пунта Сабиони. Отплаване с корабче от Пунта Сабиони до остров Мурано, наричан островът на стъклото.

Навсякъде, накъдето се обърнете, виждате върволици от магазини с всякакви предмети от цветно стъкло. Да, това е прочутото стъкло от Мурано, от което днес се правят от полилеи до чаши и обеци. Стъкларските традиции на Мурано придобиват международна слава най-вече през XVI в., когато от пещите на острова се създават предмети, направени с иновативни за онова време техники. Сътворява се стъкленият кристал, който е лек, прозрачен и въздушен.

Пешеходна разходка – базиликата Св. Петър Мъченик, двореца Мула, базиликата Санта Мария и Донато - блестящ пример за романска архитектура, музея на стъклото.

Възможност за посещение на фабрика за стъкло.

Отпътуване за остров Бурано, известен още като шарения остров и острова на дантелата. Дори една кратка разходка из този колоритен свят, който се отразява в зелените води на каналите, наподобявайки детска мозайка ще Ви накара да се усмихнете и ободрите. Всички сгради тук са боядисани в живи, ярки цветове. На Бурано няма коли. Това е свят като в приказка или анимационно филмче. Забавна тук е даже камбанарията на църквата в центъра, която прави силно впечатление, защото е наклонена като Кулата в Пиза. Благодарение на плетачките на дантели, Бурано се замогва и изнася занаята и в чужбина.

Отпътуване за Венеция. Пешеходна разходка във Венеция:

Площад Сан Марко. На него са се провеждали и се провеждат венецианските фестивали. Като централна забележителност на Венеция, площадът е много популярен сред туристите и фотографите. Наричан е още площадът с гълъбите поради хилядите птици, които се събират на него, за да бъдат нахранени.

На Сан Марко са и двете колони - с крилатия лъв и със Свети Теодор.

Базиликата Сан Марко е създадена първоначално само за дожите, и едва през 19 век става общественодостъпна. Надписът на входа на базиликата, говори, че вътре са мощите на Свети Марко. Дворецът на дожите, векове наред е бил символ на Венеция. Дворецът е уникален със съчетанието на важните си държавни функции и красота. Строителството на сградата продължава от 1309 до 1424 г. Мостът на въздишките, наричан така заради въздишките на затворниците, които, влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна. Разходка до мостът Риалто истинското сърце на Венеция. Сегашната му структура е построена за 3 г. в периода 1588 – 1591г. Той напълно замества предишните мостове, построявани там. Мостът Риалто е бил единствения начин да прекосите Канале Гранде пеша.

Канале Гранде е най-големият канал във Венеция. Той е един от основните трафик коридори в града. Общественият транспорт по него се осъществява с водни автобуси, частни таксита или гондоли.

Свободно време.  Нощувка в района на Венеция.

3 ден:  Закуска.

Свободно време или туристическа програма по желание - целодневна екскурзия до Падуа и Верона (при минимум 25 туристи срещу допълнително заплащане)

Пешеходна разходка в центъра на Падуа - Светия площад с базиликата Сан Антонио, параклиса Сан Джорджо, Статуята на Еразмо Гатамелата, площад Прато дела Вале и базиликата Санта Джустина. Общата панорама на Падуа е невероятно съчетание от аркадни улички, красиви архитектурни шедьоври и множество живописни мостове, които се извиват над разклоненията на река Бакилионе. Наричат понякога Падуа градът на Джото, защото тук се намира най-голямата колекция от произведения на този майстор на четката. Свободно време.

Отпътуване за Верона. Верона възниква през IV в пр.Хр., а през 13–14 в. е самостоятелна държава. Днес тя е обявена за част от Световното наследство на Юнеско. Градът на Ромео и Жулиета е известен не само като място на действието на едно от най–известните Шекспирови произведения, но и като винен производител. Най–популярното местно вино е това произвеждано от монаси, носещо името Бардолино. Пешеходна разходка в историческия център на града - Арена ди Верона - един от най-добре запазените римски амфитеатри в Европа, площад Бра - най-големият площад на Верона и един от най-просторните и внушителни в цяла Европа, Къщата на Жулиета, площад Деле Ербе - старият римски форум, площад Синьория - аристократичният площад на Верона.

Нощувка в района на Венеция.

4 ден: Закуска.

Отпътуване с корабче за Венеция Свободно време за участие в пищните празненства на най-старият и прочут карнавал в Европа, невероятна феерия на въображението и изкуството. Ще имате възможност да се насладите от площад Сан Марко на най-популярното събитие на Карнавала - Полетът на Ангела. Момиче облечено в ангелски костюм ще полети с въже от камбанарията на Сан Марко до средата на площада. Традиционно ролята на ангела се изпълнява от победителя във фестивала на Мери от предната година. В ролята на ангела през 2018 г. ще се въплъти Елиза Константини, 18 годишна ученичка, победителка във фестивала на Мери 2017 г.

Отпътуване за България.

5 ден: Пристигане в София около обяд.

Пакетни цени за настаняване в хотели 3* в района на Венеция

 

Възр. в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен

2-ма възр. + 1 дете
 (0-5.99)

2-ма възр. + 1 дете
 (6-11.99)

289 ЛЕВА

405 ЛЕВА

289 ЛЕВА

808 ЛЕВА

808 ЛЕВА

 

Цената включва:     

 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Венеция;
 • Транспорт с туристически автобус;
 • Пътни и магистрални такси;
 • Медицинска застраховка;
 • Водач от агенцията;

Цената не включва:

 • Панорамна и пешеходна обиколка на Падуа и Верона – 40 лв
 • Корабче от Пунта Сабионе до о. Мурано, о. Бурано и Венеция и checkpoint -50 лв
 • Корабче от Пунта Сабионе до Венеция и участие в карнавалните тържества и най-популярното събитие на Карнавала - Полетът на Ангела – 50 лв
 • Разходи от личен характер и музейни такси;
 • Градска такса (city tax) – 1.50 евро на човек на нощувка в 2/3* хотели (задължителна);
 • Застраховка Отмяна на пътуване.

Необходими документи:

Задграничен паспорт или лична карта;

Деца под 18 г., пътуващи без родител трябва да имат нотариално заверено пълномощно - копие и оригинал.

Условия

Екскурзията се провежда на дати: 20.02.2019 - 24.02.2019;

Необходимо е запитване в ТА за свободни места.

ТO носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите, като е възможно да настъпят промени.

ТO си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини, дата, часа и мястото на тръгване и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

ТО си запазва правото да промени хотелът с друг от същата или по – висока категория, когато обективни обстоятелства налагат това.

 

 
гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7