Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
ВЪРНЯЧКА БАНЯ – Перлата на СПА туризма в Сърбия
3 дни, СЪРБИЯ, Автобус

ВЪРНЯЧКА БАНЯ – Перлата на СПА туризма в Сърбия

 

3 дни / 2 нощувки 

02.03.2019 – 04.03.2019 г.


Включен пансион: 2 закуски, 1 обикновена вечеря и 1 празнична вечеря с жива музика и включена консумация на напитки 


Настаняване: HOTEL
FONTANA
 

 

В хълмистата част на Централна Сърбия, на около 200 км от Белград, се намира тихия и спокоен спа курорт Врънячка баня. На юг, изток и запад защитен от гористата планина Гоч,на север широко отворен към долината на Западна Морава, града е хармонично свързан с околната природна среда. Термоминералните му извори са известни със своите лековити свойства още от времето на римляните, което се доказва от Римски извор, който се намира в самия център на града. 


По инициатива на княз Милош през XIX век, след изучаване свойствата на водите на местните извори, се започва с изграждането на спа курорта. В началото на 20 век града интензивно се застроява с множество кокетни вили, които все още го красят и му придават аристократичен чар. През този период, Врънячка баня достига ранга на един от най-популярните спа центрове в Европа, става място за срещи на артисти, писатели, знаменитости ..., а не рядко е бил посещаван и от членове на кралски семейства. Построяват се модерни хотелски комплекси, здравния туризъм се издига до най-високо ниво, което води до увеличаването на броя на посетителите от година на година. Днес Врънячка баня е развита туристическа дестинация с традиция над 140 години. Популярна сред местните и чуждестранни туристи, желаещи не само да се лекуват, но и да си починат и отпуснат, да се насладят на чистия въздух и красивата природа, да опитат изисканите специалитети от местната и международна кухня и да научат за богатото културно наследство на региона. 

 

 

ПРОГРАМА:

1 ДЕН /СОФИЯ – ВРЪНЯЧКА БАНЯ/ 
Отпътуване от София в 07.30 часа от паркинга на стадион “В.Левски”. Пътуване към Врънячка баня. Пристигане около обяд. Върнячка баня е банята с най-добра слава и най-дълги традиции в Р.Сърбия. Разполага със седем минерални извора, четири от които се използват за терапия, а водата от останалите три се бутилира. “Топла вода” е най-старият и най-известен извор. Археологическите находки доказват, че е използван още по римско време от I до Ivв. Температурата на водата е уеднаквена с температурата на човешкото тяло – 36.5 градуса по целций. Друг топъл извор е “Йезеро”, докато “Снежник” и “Слатина” са студени извори. Водата от тези извори помага при лечение на диабет, заболявания на черния дроб, много болести на храносмилателните органи. Настаняване в хотел. Свободно време за самостоятелна разходка из живописните паркове във Врънячка баня. Вечеря. Нощувка. 

2 ДЕН /ВРЪНЯЧКА БАНЯ – (Кралево*–Манастир Жича*) 
Закуска. Свободно време във Врънячка баня или по желание екскурзия до Кралево и манастира Жича. 
Отпътуване за Кралево. Днешното си име градът носи от 1882г., когато в близкия манастир Жича е коронован крал Милан I. Разходка в центъра на града. 
Посещение за манастира Жича – “Кралския храм” построен от тухли и камъни разпознаваем по червения си цвят. Една от най-големите светини на сръбския народ е дарение от Стефан Пъровенчани, първият крал на покръстената средновековна сръбска държава., коронясан в този манастир през 1217г. Жича е построена като манастирски комплекс, център на Сръбската архиепископия и място, в което биват посвещавани църковните старейшини и владетелите. От някогашната сграда днес са запазени църквата Св.Спас и малката църква Св.Петър и Павел, докато останалите сгради са сравнително нови. 
Връщане във Врънячка баня. Вечеря. Нощувка. 

3 ДЕН / ВРЪНЯЧКА БАНЯ – КРУШЕВАЦ - СОФИЯ/ 
Закуска. Отпътуване за Крушевац, който през 1387г. е бил столица на владенията на княз Лазар. Туристическа програма: централният площад с паметника на героите от битката на Косово поле през 1389 г., паметникът на мира, Църквата "Св. Георги", Археологическия парк “Лазарев град” с останките от средновековна крепост Донжон кула, паметниците на Филип Вишнич – слепият гуслар-поет и Св. Княз Лазар, един от най-почитаните сръбски светци. Посещение на цървата „Лазарица”, изградена в периода 1378-1380 от княз Лазар. Архитектурният й стил е типично моравски, следвайки в екстериора византийската традиция, в редуваща се последователност от дялани камъни и 3 реда от червена тухла. Продължаване по пътя за България. Пристигане в София вечерта. 

 

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!

ЦЕНА – 229 лв. на човек в двойна / тройна стая

 

ЦЕНА – 249 лв. на човек в двойна / тройна стая

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 
- 2 нощувки в HOTEL ZEPTER 2*; 
- 2 закуски на блок маса; 
- 1 празнична вечеря с жива музика и включена консумация на напитки; 
- 1 обикновена вечеря (без включени напитки); 
- безплатно ползване на закрит басейн с термоминерална вода, джакузи, сауна и фитнес в СПА центъра на хотела; 
- транспорт с туристически автобус или микробус (в зависимост от броя на групата); 
- водач от фирмата организатор; 
- екскурзоводско обслужване; 
- групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец. 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 
- входни такси и билети за забележителности; 
- екскурзия до град Кралево и манастира Жича – 10 евро (при група минимум 30 души, заявява се и заплаща на място); 
- доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 2 лева; от 71 до 75г. – 4 лева; от 76 до 85г. – 7 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани. НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО: 
валидна лична карта или задграничен паспорт. 
за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие. 
за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция. 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 
депозит в размер на 100 лева на човек при записване 
доплащане 20 дни преди датата на отпътуване. 

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ: 
до 61 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса 
от 60 до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – се удържа такса в размер на внесения депозит 
от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 60% от общата цена на туристическия пакет 
от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 80% от общата цена на туристическия пакет 
от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет. 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 
Минималния брой участници, необходим за провеждане на екскурзията - 30 души. 
Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници: 

·         20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;

·         7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;

·         48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни.

 гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7