Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
ВЕЛИКОЛЕПИЕТО НА РУСИЯ - МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ
8 дни, РУСИЯ, Самолет

Великолепието на Русия

МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ

31.03.2019 07.04.2019

Акценти по програмата:

Една различна програма, изцяло адаптирана за ученици,които искат да се запознаят със история и култура на Русия. Включени са всички основни забележителности на Москва и Санкт Петербург. Подбрани хотели с добра локация. Екскурзоводско обслужване се провежда на български език.  Допълнително ще имаме и развлекателни мероприятия,които ще помогнат да усетите неповторима атмосфера на тези изключителни градове, в  Москва-Легендарен Московски цирк на Никулин-вечерно представление-уникална шоу-програма, известна по целият свят.

В Санкт Петербург - Вечеря в Литературното кафене – известен ресторант,който се намира в сърцето на града, на ъгъла на Невски проспект и кея на река Мойка, от който тръгнал на дуел А.С.Пушкин и бил смъртоносно прострелян. Тук ще опитаме кухнята от онова време и ще се потопим в атмосфера на Петербург от 19 век,слушайки руски романси и музика на живо.

 1 Ден:

Отпътуване 15:15 ч в от летище София с полет на „Bulgaria Air”. 18:10 ч. - кацане в Москва на летище Шереметиево-2. Посрещане от български екскурзовод и трансфер от летището до хотела.  Настаняване в хотела.Свободно време. Вечеря*.Нощувка.

2 Ден:

Закуска.Панорамна обиколка на Москва и пешеходна обиколка в центъра на града: Храм Христос Спасител – символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи. Пешеходна екскурзия по Старый Арбат - една от основните забележителности на Москва, пешеходна улица с много сувенирни магазини, кафета и старинни сгради. Историята на Арбат започва преди 500 год. и обликът и` се променя до края на 19 в.  Свободно време за обяд. Посещение на Третяковската галерия – една от най-богатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на най-известните руски художници. След това се отправяме към  легендарен Московски цирк на Никулин*-вечерно представление-уникална шоу-програма,известна по целият свят. Вечеря*. Връщане в хотела с Московското метро,попътно  ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“.  Нощувка.

 3 Ден:

Закуска в хотела.Посещение на Червеният Площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а - най–старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин. И след това продължаваме със екскурзия по територия на Кремъл . Кремъл  бил построен по заповед на Княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашният си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралите Успенски събор, Камбанарията „Иван Велики“, Благовещенски събор, Катедралата “Архангел Михаил” и Катедралата на Дванадесетте апостола. Това са  най-известните отворени за посетители храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе.

 Посещение на Алмазен фонд в Московски Кремл по желание.Експозиция представлява уникална колекция на скъпоценности на Императорска фамилия,включително там се намират  Голяма и Малка императорски корони.

Отпътуване за хотела. Свободно време. Вечеря*. Нощувка.

 4 Ден:

Закуска в хотела.Освобождаване на хотела и отпътуване за Коломеское .Посещение на Дворец-лятна резиденция на руските царе-най известен от тях Алексей Федорович Романов.Изцяло направен от дърво,с типично руски орнаменти от злато,той  много впечатлява с украсата си.Беседа в двореца,разглеждане на мъжката част на Двореца,свободно време за обяд в парка на комплекса.Отпътуване от Коломенское и трансфер до Ленинградската гара в Москва.Отпътуване за Санкт Петербург със високоскоростен влак – Сапсан - пътуване ще продължи 4 часа с скорост 250 км.в час.Пристигане в Санкт Петербург вечерта,настаняване в хотела. Свободно време в Санкт Петербург - столица на Руската империя, олицетворение на гордостта и славата на Руската държава. Този град на Нева е станал символ на новия етап в Руската история. В Петербург са се строили не отделни здания, а са се създавали великолепни пейзажи, които определят уникалността и неповторимостта на архитектурния облик на Северната столица.Вечеря*. Нощувка.

 5 Ден:

Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург,по време на която ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града и оригиналната архитектура, грижливо съхранена, като част от световното културно наследство. Посещение на Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра, Дворцовия площад,  Василевски остров и Невски проспект. Посещение на Крепостта „Петър и Павел“.Свободно време за обяд.Обяд включен в цената. След това ще се отправим към Исакиевския събор – най-голямата църковна сграда в Санкт Петербург. За построяването й са били необходими 40 години и днес това е една от най-впечатляващите сгради в града. В катедралата, където и до ден днешен се провеждат църковни служби можете да откриете изложба, показваща невероятната история на построяването на храма чрез автентични исторически документи, планове и макети. Свободно време в центъра на града или посещение на музеи Фаберже*

Вечеря в Литературното кафене* –известен ресторант,който се намира в сърцето на града, на ъгъла на Невски проспект и кея на река Мойка, от който тръгна на дуел А.С.Пушкин и бил смъртоносно прострелян от Дантез.Тук ще опитаме кухнята от това време,и ще се потопим в атмосфера на Петербург от 19 век,слушайки руски романси и музика на живо.  Нощувка.

6 Ден:

Закуска.Отпътуване за Eкатерининския дворец и парка в Царско селоПаркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората Световна Война.Свободно време за обяд. Посещение на Петергоф - извън градският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове преливащи един в друг Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в парка. Връщане в Санкт Петербург.Нощувка.

7 Ден:

Закуска. Посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската кралска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато, са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експонати, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Свободно време за обяд. След това ще посетим църквата „Възкресение Христово, една от най-големите забележителности на града, впечатляваща както с архитектурата си, така и с богатата си вътрешна декорация от изящни мозайки.След това ще посетим Океанариум-Планета Нептун-където ще видим невероятните жители на морския свят - на моретата и океаните на всички континенти.Свободно време в центъра на града. Вечеря*Нощувка.

8 Ден:

Ранна закуска.Отпътуване за Москва със скоростен влак Сапсан.Пристигаме в Москва около обяд.Обяд по пътя за летището.

Трансфер до Летище Шереметиево-2 за полет до София в 19.05 ч. Кацане в София в 22.00 ч.

Възползвайте се от цениранни записвания– 1999 лв. на човек в двойна / тройна стая до 15.12.18 г.;

Цена2199 лв. след 15.12.18 г. на човекв двойна / тройна стая;

Доплащане за настаняване в единична стая – 300 лв. за целият престой;

Цената включва:

·         Самолетен билет София – Москва – София с „Bulgaria Air” с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг и летищни такси 229 лв.към 01.10.18;

·         3 нощувки със закуски в хотел Космос-  3*  в Москва и 4 нощувки със закуски в хотел Достоевски - 4*   в Санкт Петербург;

·         Билет за скоростен  влак САПСАН по маршрут Москва-Санкт Петербург-Москва;  

·         Всички трансфери по маршрута;

·         Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурзовод по програмата;

·         Входни такси за посещаваните обекти, Третяковска галерия, Кремъл и една от Кремълските катедрали в Москва ; Посещение на Коломенское –лятна резеденция на руските царе;Исакиевския събор църквата „Възкресение Христово“, „Ермитажа“, Eкатерининския дворец и парка на Петергоф в Санкт Петербург;

Цената не включва:

·         Разходи от личен характер;

·         Допълнително  се в офиса и се заплащат в България -

·          Вечери -около 20 лв. на вечер;

·         1 Вечеря в Ст.Петербург-Литературное кафе по меню-35 лв;

·         Входен билет-Московски цирк в Москва-49 лв;

·         Входен билет –Алмазен фонд-Кремл- при самостоятелно посещение-500 руб. или около 8 евро;

·         Музей на Космонавтика в Москва- при самостоятелно посещение -500 руб. или около 8 евро;

·         Океанариум в Ст.Петербург-около 30 лв;

·         Музей на Фаберже в Ст.Петербург-окло 30 лв;

·         Тайни на Петербург-спекакъл-шоу на Невски проспект-25 лв;

·         Ползване на метро-билет около 1 евро.

·         Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център – 120 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България+1 цветна снимка паспортен формат.

·         Стойността на застраховката-21 лв.за руската виза с покритие 30 000 евро-по изискване на визов център на Руското посолство.

·         Разчет направен при курс 76 руб.за 1 евро-при драстично покачване на курса,допълнителните екскурзии подлежат на доп.калкулация.

Необходими документи за издаване на руска виза:Задграничен паспорт, в който има не по – малко от 2 чисти (празни) страници за визи,  който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на свършване на срока на действие на визата; Формуляр попълнен и подписан лично от заявителя;  Цветна снимка 3,5 x 4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.

Полетното разписание е в местни времена.
Туроператорът си запазва правото за промени в последователността  на провеждане на екскурзионната програма.

Условия за анулация:В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 29 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 29  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
  • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.

 
гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7