Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
ШОКОЛАДОВА ШВЕЙЦАРИЯ
6 дни, ШВЕЙЦАРИЯ, Автобус

ШОКОЛАДОВА ШВЕЙЦАРИЯ 

ЕДНА ЕКСКУРЗИЯ ЗА ЦЕНИТЕЛИ


6 дни / 4 нощувки

Дати:

07.04.2019 - 12.04.2019

24.04.2019 - 29.04.2019

23.06.2019 - 28.06.2019

01.09.2019 - 06.09.2019


Швейцария - една от най-желаните държави, както за туризъм, така за живот, Швейцария, е прочута с качествения си шоколад, с банките си и с точните си часовници. Туристите харесват чистотата на швейцарските градове и невероятната швейцарска природа. Сливането на германци, французи и италианци е оформило здрава и енергична национална култура.

Гьоте е определил Швейцария кратко и ясно като „колосална и добре подредена” комбинация. Можете да сте сигурни, че влаковете и писмата ви ще пристигнат точно на време. Чистотата и прецизността на Швейцарските градове са заобиколени от величествени спиращи дъха пейзажи.

ПРОГРАМА:

1 ДЕН

Отпътуване от София в 05.00 ч. от площад "Руски Паметник", (Тръгване от Централна Гара/автогара в 5:15 ч. - по предварителна заявка от клиента) по маршрут София - Белград - Загреб - Венеция. Нощувка в района на Венеция.

2 ДЕН

Закуска. Отпътуване за корабче за Венеция. Пешеходна разходка с местен екскурзовод във Венеция: площад "Сан Марко" с едноименната катедрала, една от най-красивите сгради в света където се съхраняват мощите на Сан Марко, закрилникът на града, Камбанарията - един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Дворецът на дожите - официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., шедьовър на средновековното изкуство; Мостът на въздишките-наричан така заради въздишките на затворниците, които влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна и моста "Риалто"- най известният мост във Венеция, който преди векове е бил покрит пазар. Свободно време. Нощувка в района на Венеция.

3 ДЕН

Закуска. Отпътуване за Женева. Един ден на Женевското езеро: Женева - космополитен град на брега на най-голямото езеро в Западна Европа. Пешеходна разходка - Цветният часовник - символ на часовникарската индустрия за града, чиито 6 000 цветя се подменят всеки сезон; "Же д`О" - най-големият фонтан в Европа, от който всяка секунда 500 литра вода се изхвърлят на 140 м. височина; Островчето на Жан-Жак Русо, където е издигнат паметникът на най-видния женевски гражданин; Старият град; Кметството и катедралата "Св. Петър" - смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; Мемориалът на реформаторите, проследяващ историята на протестантското движение. Нощувка в района на Женева.

4 ДЕН

Закуска. Отпътуване за в Монтрьо - перлата на Швейцарската Ривиера и разглеждане на замъка Шийон и Веве - градът в който последно е живял Чарли Чаплин. Опътуване за Берн Старият град Берн е включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Тесните му улички са обградени от дълги безистени с магазинчета, предоставяйки много възможности за пазаруване. Пешеходна разходка в най-големия град в Швейцария, символ на свободната мисъл и международен банков център. Отпътуване за Люцерн - католическото сърце на Швейцария, разположен на западния бряг на езерото „Четирите Кантона“. Пешеходна обиколка на средновековния център от Площада на лебедите, през покртия дървен мост Капеленбрюке, площад Хиршенплац и Монумента на Лъва. Нощувка в района на Люцерн/ Цюрих.

5 ДЕН

Закуска. Туристическа програма в Цюрих: пешеходна разходка по "Банхофщрасе" - основна търговска артерия на града с елегантни магазини, скъпи бутици и банки от световна величина; паркът "Линденхоф" - оазис на спокойствието в сърцето на Стария град и мястото, където римляните строят първото си укрепение; църквите "Фраумюнстер" и "Гросмюнстер" - кратко завръщане във времето на Реформацията. Около обяд отпътуване за Милано. Туристическа програма:италианският Ню Йорк, център на модата и банковото дело. Пешеходна разходка: Замъкът на фамилия Сфорца, при чието управление Милано преживява разцвет в индустрията, търговията, артистичния и социален живот; Миланската катедрала - най-красивата готическа катедрала на юг от Алпите Пасажът "Виторио Емануеле", свързващ светската пиаца "Дела Скала" с духовната пиаца "Дел Дуомо"; миланската "Ла Скала" - един от най-известните оперни театри в света. Опътуване за България в 23.00 ч. от Милано.

6 ДЕН

Пристигане привечер на площад Руски паметник/ Централна автогара.

 

Цената е 589 лв. на човек в двойна стая и включва:
- Транспорт с лицензиран автобус;
- 2 нощувки със закуски в района на Венеция в хотел**/***;
- 1 нощувка със закуска в района на Люцерн/Цюрих в хотел**/***;
- 1 нощувка със закуска в района на Женева в хотел**/***;
- Пешеходни разходки в Берн, Люцерн, Цюрих, Женева, Монтрьо и Милано;
- Екскурзоводско обслужване.

 

Цената НЕ включва:
- Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 2000 евро – 6.90 лв. / за лица над 65 г. – 13.80 лв; за лица над 75 г. – 20.70 лв./;
- Градски транспорт с корабче във Венеция- 7 евро на посока(заплаща се задължително);
- Такса престой в Италия - 2-3 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3*)и в Швейцария 1,50 CHF, заплаща се задължително при настаняване;
- Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7