Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
ОДЕСА – МИСТЕРИОЗНА И ОПИЯНЯВАЩА - ЕДИН ГРАД, КОЙТО ВСЕ ОЩЕ НЕ ПОЗНАВАТЕ!
3 дни, , Самолет

ОДЕСА – МИСТЕРИОЗНА И ОПИЯНЯВАЩА -

ЕДИН ГРАД, КОЙТО ВСЕ ОЩЕ НЕ ПОЗНАВАТЕ!


Екскурзия със самолет

09.11 – 11.11.2018 

3 дни / 2 нощувки

 

Акценти по програмата:

 

Град Одеса се намира в Югозападна Украйна. Градът е голямо пристанище и културен център. Основан в края на XVIII век от Катерина Велика. Очарователен и аристократичен град, известен е с „Големято стълбище на Потьомкин”. Интерес представляват улица „Суворов”: Стълбището на Потьомкин: Мостът „Тешчин”: Крайморският булевард; Шахския дворец; Оперния театър; Френския булевард. Тази екскурзия е адресирана към ценители на качествено вино и отлежал коняк, които искат да обогатят познанията и сетивата си!

 

ДЕН 1:

Отпътуване в 15:45 ч. от летище София  (терминал 2) за Одеса с полет на авиокомпания „BulgariaAir”. Пристигане на летището в Одеса в 17:10 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. По желание – посещение на ресторант с национална кухня и жива музика. Нощувка.

 

ДЕН 2:

Закуска. Пешеходна разходка в историческия център на Одеса с местен екскурзовод на български език: Дворецът, собственост на семейството на Лев Толстой; дворецът на граф Воронцов и паметника на херцог дьо Ришельо и Екатерина Велика; една от най-красивите барокови сгради в Одеса - Националният театър за опера и балет от 1887 г.; Националният морски университет; Археологическият музей; най-известната забележителност на града - Потьомкинското стълбище. Посещение на градината със скулптурите към Музея на литературата; Паметникът на Пушкин; площад „Остап Бендер” с паметника на дванадесетте стола свързан с едноименния роман на Иля Илф и Евгений Петров. Свободно време за обяд. След обяд - екскурзия по желание Одеските катакомби* (18 евро). От 18 ч. – до 20:30 ч. – екскурзия по желание - Музей на коняка Шустов* (25 евро).Нощувка.

 

ДЕН 3:

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Багажът се оставя в стая за багаж в хотела. Свободно време в Одеса (необходимо е ползване на градски транспорт).

Или целодневна екскурзия по желание – Музей на виното Шабо* (39 евро). В екскурзията е включен обяд.

Трансфер до летището. Отпътуване за България в 21.20 ч. с полет на авиокомпания „Bulgaria Air”. Пристигане на летище София (терминал 2) в 22:45 ч.

 

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ – 249 ЕВРО И ВКЛЮЧВА:

·         Самолетeн билет София - Одеса - София на авиокомпания "BulgariaAir" с включени летищни такси;

·         Ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг;

·         Трансфер летище - хотел – летище;

·         2 нощувки със закуски в хотел 4****, централно-разположен в Одеса;

·         Панорамна обиколка и пешеходна разходка в Одеса с екскурзовод на български език – Представител на Валенти 7;

·         Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR;

·         Водач / преводач от България – представител на Валенти 7.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

·         Екскурзии по желание;

·         Градски транспорт;

·         Разходи от личен характер;

·         Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);

·         За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

 

 

 

Екскурзия по желание – Посещение на  Одеските  катакомби – 18 евро

(продължителност около 3 часа)

 

Под украинския град Одеса е разположена широка мрежа от тунели. Смята се, че това е най-голямата система от катакомби в света.Одеските катакомби са най-известни в света, не само заради сложните си лабиринти, но и заради дължината която достига до 2,5 хиляди километра. Мрежата от коридори, която се простира почти под цяла Одеса е една от най-интересните туристически дестинации. 

Голяма част от Одеските катакомби (около 95-97%) представляват подземни каменоломни. Първите подземни каменоломни са възникнали в първата половин на 19 век във време на бурното строителство на Одеса като източник на евтин строителен материал - варовик.

За тях съществуват множество митове и легенди, които ги правят изключително интересни за туристите.Екскурзия по желание – Музей на коняка Шустов – 25 евро

 

Одеса е една от първите в руската империя, която има достъп до такава благородна напитка като коняк. От 1803 г. градското пристанище обработва коняци, произвеждани от известните домове във Франция.

Единственият музей на коняк в Украйна Н. Л. Шустов разкрива тайната на раждането на благородната напитка. Колекцията включва уникални експонати, датирани от края на XIX - началото на ХХ век. Турнето продължава 90 минути и включва дегустация на различни реколти коняци. Музеят е открит през 2013 г. в историческия център на Одеса - в старите изби на фабриката за бренди.

Най-голямата победа на Шустов била даването на продуктите му на Гран При на Световното изложение в Париж през 1900 г. Тогава продуктите на Шустов били признати за коняк, а не обичайно бренди.

Само в Музея на коняка Шустов ще имате възможност да създадете своя собствена идеална комбинация с изключителен вкус и уникален аромат. Сигурни сме, че ще можете да създадете идеална комбинация, защото нашият професионален експерт ще ви помогне да направите това.

Ще дегустираме различни видове отлежал коняк - от 6 годишен до 34 годишен.

 

 

 

Екскурзия по желание – Музей на виното Шабо – 39 евро

 

Представянето на винопроизводството в центъра за вино Шабо е изчерпателно и има голяма емоционална сила. Продължителността на един тур, проведен от високопрофесионален водач (което включва дегустация на вино) е приблизително 2,5 часа.

Музеят Шабо представлява винен център за култура: модерно съоръжение за получаване и обработка на грозде, огромно подземно хранилище за вино, елитно вино Шабо секция, голям производствен комплекс Shabo Brandy и гроздова водка и Shabo Sparkling Wine House.

Дегустацията е една от най-емоционалните стъпки в екскурсната програма. Той се провежда в луксозните стаи за дегустация - Crystal и White. Белият салон се намира във винарската изба - в близост до модерното винопроизводство, а Crystal Hall се намира дълбоко под земята, заобиколен от дъбови бъчви. По време на дегустацията гостите могат да се възползват напълно от високото качество на продуктите Шабо, да получат изчерпателна информация за еногастрономията - правилата за избор на вино за ястия и да се присъединят към изкуството на дегустация. Ще дегустираме общо 6 продукта – 4 вина, едно шампанско и един вермут.

За удобство на нашите гости, Shabo разполага с оригинален магазин, предлагащ цялата гама продукти Shabo, който включва над 80 маркови напитки с най-високо качество и където можете да си купите сувенири. В непосредствена близост до Shabo Wine Culture Centre е Shabo Court, уютен ресторант, където можете да измиете всяко хранене с отличен избор от неподправени и пенливи вина на Shabo, вермути, ракии и водки от грозде.

В екскурзията е включен  и обяд в местен ресторант.
гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7