Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Нова Година 2019 в Сърбия Нови Сад - съкровище между Балканите и Запада
3 дни, СЪРБИЯ, Автобус

 

Нова Година 2019 в Сърбия

Нови Сад - съкровище между Балканите и Запада.

30.12.18г.- 01.01.19г.

В миналото наричали Нови Сад “Сръбската Атина” и "Порта между Изтока и Запада" заради бурния му просветен и културен живот. 
Днес го наричат “най-аристократичния град в цяла 
Сърбия”, “Малката Будапеща
и “града с най-млад дух". Тук се срещат великолепието на Хабсбургската империя, романтиката на Петроварадинската крепост с нейните дюкянчета, ателиета и улични артисти, революционния дух на Светозар Милетич, артистичното сърце, който сякаш се предава през поколенията и, разбира се, веселия сръбски нрав! 
Посрещнете Новата 2017 г. с този пъстър водовъртеж от емоции, който ще Ви остави развълнувани и завинаги свързани с красотата на един от най-забележителните сръбски градове! 

1-ви ден: 30.12.2018г.
Отпътуване от 
София в 7.00 ч. Пътува се по маршрут София - Калотина - Ниш - Белград
 – Нови Сад (450 км.). Отпътуване към Нови Сад. Настаняване в хотел  Путник 3*+ в Нови Сад, централно  разположен. Свободно време. Подготовка за Новогодишната вечер. Около 20:00 ще се състои празнична Новогодишна Гала  вечеря в  ресторанта на хотела,  с жива музика, богато новогодишно меню и неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки.Нощувка. 

2-ри ден: 31.01.18г.

Късна закуска. Панорамна обиколка на Нови Сад с местен екскурзовод . Поради близостта си до Унгария и Будапеща, Нови Сад има подчертано европейски вид: прекрасен стар център, готическа катедрала, посветена на Дева Мария, и една от най- красивите крепости в Европа - Петроварадинската крепост. Разглеждане на Стария град, Кметството от 1895 г. - точно копие на сградата на кметството в Грац, Синагогата, площадът на Свободата, паметника на Светозар Милетич - важен просветен, културен и революционен деец и кмет на Нови Сад през 19 в, къщата на Алберт Айнщайн. 
Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Отпътуване към Сремски Карловци - историческо градче със запазена архитектура на брега на десния бряг на Дунав с множество старинни сгради, които заради своята архитектурна и художествена стойност имат особено място в културната история на сърбите.По желание и с предварителна заявка / срещу допълнително заплащане/ обяд в ресторант на брега на р.Дунав в Сремски Карловци с дегурстация на местни ракии и вина,с възможност за закупуване.Завръщане в Нови Сад. Вечеря на блок маса в ресторанта на хотела. Нощувка. 

3-ти ден: 01.01.2019г.

Закуска. Отпътуване за Белград. Пешеходна разходка  и свободно време в Белград. Отпътуване за България. Завръщане в София късно вечерта. 

Цената включва:

Транспорт с лицензиран  автобус;

2 нощувки със закуски в хотел  Путник3*+ www.hotelputnik.rsв Нови Сад, централно разположен на централен площад в Нови сад,където се провеждат всички Новогодишни тържества;

1 вечеря на 30.12.18;

1 Празнична Новогодишна вечеря с богато новогодишно меню и неограничено количество местни напитки;

туристическа програма в Нови Сад;

посещение на Сремски Карловци;


Цената не включва:

Разходи от личен характер.

ЦЕНА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 15.11.18 -319.00 лв.на човек в двойна стая;

Цена след 15.11.18 – 349 лв. на човек в двойна стая.

За туристи със собствен транспорт-40 лв. на човек -отстъпка от основната цена.

 

 гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7