Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
ПЕРЛИТЕ НА ШВЕЙЦАРСКАТА РИВИЕРА ЖЕНЕВА-ЛОЗАНА-МОНТРЬО
4 дни, ШВЕЙЦАРИЯ, Самолет

ПЕРЛИТЕ НА ШВЕЙЦАРСКАТА РИВИЕРА

ЖЕНЕВА-ЛОЗАНА-МОНТРЬО

Акценти:

Не, Женева не е столицата на Швейцария, както може би си мислите. Този шикозен, лъскав, космополитен град, разположен на брега на едноименното езеро, всъщност е третият по големина в Швейцария и има зашеметяващо международен пулс.
Наслаждаваща се на слънчевите лъчи и спокойното си разположение на брега на Женевското езеро, Женева е заредена със собствения си дух на стил и любов към приключенията. Интерес представляват Фонтанът в езерото - най-големият фонтан в Европа; часовникът от цветя - символ на часовниковата индустрия за града, чиито 6000 цветя се подменят всеки сезон; катедралата "Сен Пиер" - смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; монументът "Брунсуик"; Паметникът на реформаторите; статуята на ген. Дуфор, монументът на оръдията; музеите на архитектурата, историята на изкуствата, часовниците “Патек Филип”; островът на Жан-Жак Русо.


3 нощувки/ 4 дни със самолет

Дата: 02.11-05.11.2018г.

Програма:

1-ви ден:

Отпътуване от летище София Терминал 1 - 13:45ч. Пътува се с директен полет до Женева с полет на Wizz air– 15:20ч.Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

2-ри ден:

Закуска.Сити тур на Женева.Посещение на някои от ключовите интересни за туристи места в Женева: Женева е съвсем по швейцарски подредена, спретната, с цветя, с езеро и огромен фонтан – истинска европейска приказка, която очаква да бъде открита. Тя си има по-сериозна страна с многобройните седалища на международни организации, както и по-романтична – на брега на Женевското езеро и по уличките на стария град. Разходка с корабче из Женевското езеро –Включена в цената.
Часовникът от цветя – символ на часовниковата индустрия за града, чиито 6000 цветя се подменят всеки сезон; Катедралата “Сен Пиер”; музеите на архитектурата, историята на изкуствата, островът на Жан-Жак Русо.Свободно време в центъра на града. Нощувка.

3-ти ден:

Закуска.Свободно време в Женева или целодневна екскурзия –Перлите на Швейцарската ривиера Лозана– Веве– Монтрьо- замъка Шато де Шийон.
Лозана. Разположена на северният бряг на езерото, тя е 5-та по население сред градовете в Швейцария. Там се намира и централата на международния олимпийски комитет. Време за разходка. Туристическа програма в Лозана до обяд. Пешеходна разходка в столицата на Олимпийските игри и на кантона Во с посещение на Катедралата, Шато Сент Мер, стария Епископски дворец, църквата Св. Франсоа. Фотопауза на замъка Уши. По желание посещение на Олимпийския музей.
Отпътуване за Веве – дома на шоколадите, седалище на гиганта Нестле, основан в града през  1867, където ще видите и паметника на Чарли Чаплин, свързан с последните дни от живота на великия актьор, прекарани в съседното селище Корсие.
Пътува се с местен влак.Продължаваме нашето пътуване.Посещение на най – впечатляващия и най – често сниманият замък в Швейцария Шато де Шийон Той се счита за една от най-важните реликви от миналото на Швейцария. Намира се между Монтрьо и Веве, замъкът е наистина интересна гледка и е на мястото на малка крепост, която се е използвала от охраната на важен търговски път за Италия през прохода Сен Бернар. Свободно време . Продължаваме своето пътуване за Монтрьо – перлата на Швейцарската ривиера,разположен на източния бряг на Женевското езеро. Оживен курорт на Швейцарската ривиера и важен културен център – предлага богата програма от културни развлечения – концерти, вариетета, балове;  В града се намира и паметника на Фреди Меркюри,който ще посетиме. Връщане в Женева, като транспорта отново ще бъде извършен с местен влак. Нощувка.

4-ти ден:

Закуска.Свободно време в Женева.Освобождаване на хотелските стаи до 12.00 ч. Свободно време и придвижване към Женевското летище.
Директен полет от летище Женева
в 15:55ч. до летище София - 19:20ч.

 

ЦЕНА на ранни записвания до 15.06.18г.: 329€ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ;

Цена след 15.06.18г.: 349€ на човек в двойна стая.

 

Капаро при записване – 50%


Цената включва:
-Самолетни билети  София – Женева – София  с полет на Wizz air;

-3 нощувки със закуски в хотел  3*** в Женева;Разходка с корабче по Женвското езеро;
-Затраховка Защита при пътуване на Мондиал Асистанс с покритие 10000 евро ;
-Безплатен билет за градски транспорт в Женева през цялото време на престоя;
- Туристическа програма на български език;
-Водач от агенцията.

Цената не включва:
-Целодневна екскурзия – Перлите на Швейцарската ривиера-Лозана-Веве-Монтрьо-замъка Шато де Шийон и транспорт до изброените градове и билет за замъка Шато де Шийон- 80 евро;
-Туристическа такса City tourist tax: 3.30CHF на ден
-трансфер  летище-хотел-летище – 29 евро;

-чекиран багаж.

Информация за музейни такси:


  • Жeнева – Катедралата Сен Пиер: вход – безплатен; изкачване на кулата – 5 CHF,
    • Мезон Тавел – безплатно, деца до 18 г. – безплатно; -Музей на изкуството и историята – безплатно, разходка с корабче из Женевското езеро – 19.00 CHF, деца до 16 г. – 10 CHF;
    • Лозана – Олимпийският музей – за възр. – 16 CHF, за деца от 6-16 г. – 10 CHF, пенсионери – 16 CHF, студенти – 12 CHF, за групи – 15.00 CHF;
    • Катедралата: безплатно, Исторически музей на Лозана (Старият Епископски дворец): 8 CHF, ученици и деца под 16 г. – безплатен;
    • Монтрьо – Шато де Шийон – вход за възр. – 12.50 CHF

 

·         Забележка: Цените са калкулирани при курс 1 CHF = 1.70 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена!

·         Туроператорът запазва правото да прави промени в реда на екскурзията, по време на програмата.


гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7